kiro_of_the_day написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя е държавата...?
Collapse
X
-
SUS SCROFA написа:И какво направиха с тази дисциплина? Доведоха страната си до ядрена катастрофа заради занижено усещане за сигурност и никакви иновации и инвестиции в сигурността. Тази ядрена централа в България никога нямаше да позволят големите хиени да съществува и за това ни накараха да изхарчим 1,2 милирда за инвесиции в сигурността. А японците си ги пестят за да си правят друга инфраструктура.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
SUS SCROFA написа:kiro_of_the_day написа:Само едно ще Ви кажа.Малцината организатори на т.н протест са на хонорар в една партийна централа.Хора, които да се закачат винаги ще има, както виждате.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Vladim написа:SUS SCROFA написа:И какво направиха с тази дисциплина? Доведоха страната си до ядрена катастрофа заради занижено усещане за сигурност и никакви иновации и инвестиции в сигурността. Тази ядрена централа в България никога нямаше да позволят големите хиени да съществува и за това ни накараха да изхарчим 1,2 милирда за инвесиции в сигурността. А японците си ги пестят за да си правят друга инфраструктура.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Колега SUS SCROFA,позволи ми да не съм съгласен с теб, че някой ни е натрапвал каквото и да било. Ние така си го направихме, понеже не махнахме прогнилата прослойка - същите които ни управляваха преди 10-ти - не са слизали от власт. Помня го защото съм 78 набор. Хванах по малко и от двата свята.Проблема е във възпитанието... Спомням си как се работеше някога - народа беше работлив защото имаше идеали. Знам как е работил дядо ми, знам как е работил баща ми... Помисли малко от къде сме тръгнали - за да учат децата са ходили пеша километри. Днес с автобус да ги караш - бягат от училище. Просто идеала в Бг стана - акъл не ща, пари ми дай.Говорейки за Брюксел, надявам се да си го посетил поне веднъж... Мога да ти докажа с цифри, че тук живеят в социализъм. Разликата в заплатите между директор и чистачка тук е най-много 3-4 пъти. Минимална заплата - 1000 евро чисти. И данъчна политика с прогресивен данък - ами повярвай - в един момент колкото и да ти расте брутната заплата - чистата си е една и съща. 66% удръжки !!!Просто правителството се старае социалната ножица между най-бедните и най-богатите да е затворена - да няма разслоение, а средна класа.Сега за горивата - тук също поскъпнаха - но държавата поощрява колоезденето. Имам колеги които всеки ден пътуват от Антверпен до Льовен с колело ! Защото на всеки километър получават по 1 Евро на ден необлагаемо! И страхотен железопътен транспорт. Аз колата я изкарвам само като трябва да отида да взема някой като ми идва на гости от летището, който не може да се оправи. Тук правителството нарочно затруднява движението на коли ! Пред моя блок взеха половината автомобилен път и го направиха за колоездачи. Хайде изкопирайте това в България! Просто доводи за капитализма и лошата Европа... само електората на БСП си ги върти като плоча - на тях все някой им е длъжен.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
vvvasilev написа:Колега SUS SCROFA,позволи ми да не съм съгласен с теб, че някой ни е натрапвал каквото и да било. Ние така си го направихме, понеже не махнахме прогнилата прослойка - същите които ни управляваха преди 10-ти - не са слизали от власт. Помня го защото съм 78 набор. Хванах по малко и от двата свята.Проблема е във възпитанието... Спомням си как се работеше някога - народа беше работлив защото имаше идеали. Знам как е работил дядо ми, знам как е работил баща ми... Помисли малко от къде сме тръгнали - за да учат децата са ходили пеша километри. Днес с автобус да ги караш - бягат от училище. Просто идеала в Бг стана - акъл не ща, пари ми дай.Говорейки за Брюксел, надявам се да си го посетил поне веднъж... Мога да ти докажа с цифри, че тук живеят в социализъм. Разликата в заплатите между директор и чистачка тук е най-много 3-4 пъти. Минимална заплата - 1000 евро чисти. И данъчна политика с прогресивен данък - ами повярвай - в един момент колкото и да ти расте брутната заплата - чистата си е една и съща. 66% удръжки !!!Просто правителството се старае социалната ножица между най-бедните и най-богатите да е затворена - да няма разслоение, а средна класа.Сега за горивата - тук също поскъпнаха - но държавата поощрява колоезденето. Имам колеги които всеки ден пътуват от Антверпен до Льовен с колело ! Защото на всеки километър получават по 1 Евро на ден необлагаемо! И страхотен железопътен транспорт. Аз колата я изкарвам само като трябва да отида да взема някой като ми идва на гости от летището, който не може да се оправи. Тук правителството нарочно затруднява движението на коли ! Пред моя блок взеха половината автомобилен път и го направиха за колоездачи. Хайде изкопирайте това в България! Просто доводи за капитализма и лошата Европа... само електората на БСП си ги върти като плоча - на тях все някой им е длъжен.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Хех, малко алтруизъм никога не е излишен, но не съм привърженик на каквито и да било групови изстъпления.Но по темата- ти да не мислиш, че най-големите консуматори на гориво са камионите??? Сериозно ли го мислиш? Докато си мислим, че някой отвън ни управлява ще сме тотално неадекватни за каквото и да е. Кажи ми - някой от Европа ли караше българите да взимат кредити при положение, че Европа вече гореше? Спомням си изказвания как кризата била измислена, как нарочно се създавала психоза. Спомням си едно проучване в което 70% от анкетираните казваха, че криза няма... Е видяхме как няма. Докато в Европа хората мислят и се опитват да разберат механизмите на пазара (тук дори и младшия персонал инвестира активно) в Бг основния въпрос е къде да се напие някой вечерта... Да не слагам всички под общ знаменател. Знам че има хора които се стараят. Но те не са популярни. Както Дянков с неговата дисциплина. Не е като да се изтъпани като Станишев и да обещава...Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:SUS SCROFA написа:kiro_of_the_day написа:Само едно ще Ви кажа.Малцината организатори на т.н протест са на хонорар в една партийна централа.Хора, които да се закачат винаги ще има, както виждате.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
vvvasilev написа:Хех, малко алтруизъм никога не е излишен, но не съм привърженик на каквито и да било групови изстъпления.Но по темата- ти да не мислиш, че най-големите консуматори на гориво са камионите??? Сериозно ли го мислиш? Докато си мислим, че някой отвън ни управлява ще сме тотално неадекватни за каквото и да е. Кажи ми - някой от Европа ли караше българите да взимат кредити при положение, че Европа вече гореше? Спомням си изказвания как кризата била измислена, как нарочно се създавала психоза. Спомням си едно проучване в което 70% от анкетираните казваха, че криза няма... Е видяхме как няма. Докато в Европа хората мислят и се опитват да разберат механизмите на пазара (тук дори и младшия персонал инвестира активно) в Бг основния въпрос е къде да се напие някой вечерта... Да не слагам всички под общ знаменател. Знам че има хора които се стараят. Но те не са поплярни. Както Дянков с неговата дисциплина. Не е като да се изтъпани като Станишев и да обещава...ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
SUS SCROFA: Много обичаш да слагаш хората под един знаменател и да им лепваш етикети без много много да си в час за какво става въпрос. Що не се кандидатираш за финансов министър, ако смяташ, че имаш повече знания и умения, за което дълбоко се съмнявам от изказванията ти. Пък за японците - много е интересно как някои хора се изказват за японците подочули от тук и от там, пък в същото време им става неприятно като асоциират всеки българин с крадливите цигани на запад. Но от това, което видях, изобщо няма да им трябва много да си стъпят на краката, независимо от корупцията и якудза. За съжаление всякакво сравнение с БГ е невъзможно поради ред причини, затова не виждам причина изобщо да се прави - всичко е въпрос на възпитание и манталитет.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:SUS SCROFA: Много обичаш да слагаш хората под един знаменател и да им лепваш етикети без много много да си в час за какво става въпрос. Що не се кандидатираш за финансов министър, ако смяташ, че имаш повече знания и умения, за което дълбоко се съмнявам от изказванията ти. Пък за японците - много е интересно как някои хора се изказват за японците подочули от тук и от там, пък в същото време им става неприятно като асоциират всеки българин с крадливите цигани на запад. Но от това, което видях, изобщо няма да им трябва много да си стъпят на краката, независимо от корупцията и якудза. За съжаление всякакво сравнение с БГ е невъзможно поради ред причини, затова не виждам причина изобщо да се прави - всичко е въпрос на възпитание и манталитет.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Интересна тема, която се превърна в сборна тема за всичко злободневно в момента. Сега и аз ще изкажа нЕкои съображения, за част от които предполагам, че ще бъда оплют. Но това вече не може да ме впечатли. То и без това във форумите вече не се комуникира човешки.- За трагедията - минута мълчание. Това е трагедия. Природата доказа, че е по-силна и от най-силната индустрия и е способна да заличи всичко, построено от човек.- За японците - с респект и уважение. Но и без да ги митологизираме и идеализираме. Азиатците са си азиатци.- За протестите: да ме извинява Народа, но ако идеал са им мързеливите гърци и ставащото в Гърция, която е на прага на фалит и излизане от еврозоната, да продължават да протестират, да блокират и каквото там друго измислят. Петролът струва толкова, колкото струва. Мустакатите шейхове няма да се трогнат от протестите и няма да намалят цената му. А тук каквито и еквилибристики да мъдрят Дянков, Златев и компания, цената на бензина и дизела няма как да падне до народоугодни нива, ако не се понижат драстично цените на петрола на международните пазари.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
ele написа:SUS SCROFA: Много обичаш да слагаш хората под един знаменател и да им лепваш етикети без много много да си в час за какво става въпрос. Що не се кандидатираш за финансов министър, ако смяташ, че имаш повече знания и умения, за което дълбоко се съмнявам от изказванията ти. Пък за японците - много е интересно как някои хора се изказват за японците подочули от тук и от там, пък в същото време им става неприятно като асоциират всеки българин с крадливите цигани на запад. Но от това, което видях, изобщо няма да им трябва много да си стъпят на краката, независимо от корупцията и якудза. За съжаление всякакво сравнение с БГ е невъзможно поради ред причини, затова не виждам причина изобщо да се прави - всичко е въпрос на възпитание и манталитет.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
snake написа:Петролът струва толкова, колкото струва. Мустакатите шейхове няма да се трогнат от протестите и няма да намалят цената му. А тук каквито и еквилибристики да мъдрят Дянков, Златев и компания, цената на бензина и дизела няма как да падне до народоугодни нива, ако не се понижат драстично цените на петрола на международните пазари.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:оф топик - че не е тъй, не е...петрола е 1/3 от цената на бензина/дизела...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар