Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е държавата...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Не ги превъзнасяйте чак толкова много японците. Един човек, който е живял там беше написал в един друг форум - Японците са едно от най-корумпираните и мафиотски общества. На много места думата има Якудза (японската мафия). Корупцията е повсеместна. Работни са, щото вилата им е на врата.Да не казвам какви са им филмите - изпълнени с насилие и кръв. И не само филмите им.Алчни копелета за земя и пари. И власт. Не забравяйте втората световна война. Четете малко повече и стига сте ги превъзнасяли. Бог си знае работата...
    Дай боже и нас такова корумпирано и мафиотско общество, като японското...
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

По втората тема на разговора - обърнете внимание, че повечето нови или ремонтирани пътища се правят с пари по европейски програми, включително и магистрала Тракия.А парите от данък МПС, винетки и пътната такса, която е включена в цената на бензина, отиват неизвестно къде.

Коментар

Immortal написа:
        Работни са, щото вилата им е на врата...
        Ако има някой от Ботевград да разкаже какво се е случило с японците, които са инсталирали йонните инплантатори в завода за полупроводници, когато са се върнали в Япония!
        Няма начин да няма начин!

Коментар

rebel написа:
          donnna пиши си. На мен ми е интересно да споря.
          Щом казваш...Абе на вас все не ви е известно къде отиват парите от данъци.... Питайте - ще ви отговоря, само един по един Данък МПС - отива в общинския бюджет и се кърпят дупки... и не само... маркировка, знаци, светофарри... Специално за Община Бургас мота да ви кажа цифри, ако настоявате... Ами зимното поддържане???Някой знае ли, че ежедневно зимата се дават 24 часови дежурства??? Вали, не вали - 24 часа вървят едни заплати... Щото ние искаме 2 снежинки да има и да се улавят във въздуха и все сме недоволни...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
            Щом казваш...Абе на вас все не ви е известно къде отиват парите от данъци....
            Пред блока ми има улица (логично) та на тази улица има около 4 шахти които са пропаднали, не броим дупките...2 от тези шахти са една додруга и се намират плътно до бордюра, съответно като предната ми гума влезе в едната, а задната - в другата шахта - прага на колата се удря в банкета....единствения начин е да минеш по тротоара (когато няма коли) в следствие на което той се разби и вече и пеша е трудно да се мине, или да нарушиш закона като минеш по друга уличка, която е еднопосочна! За едната кола плащам 130лв данък. Е със тези 130 лв не успяха ли поне едната шахта да оправят за 5 години? Преди 3 години запълниха 2 дупки и то защото един съсед извадил някакви връзки в общината...точно след 6 месеца бяха зейнали нови и по големи на същото място! Онзи ден от софийска H2О копаха - познайте дали си асфалтираха след това.....
            Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

donnna написа:
              rebel написа:
              donnna пиши си. На мен ми е интересно да споря.
              Щом казваш...Абе на вас все не ви е известно къде отиват парите от данъци.... Питайте - ще ви отговоря, само един по един
              Миналата година при големите снеговалежи в Германия спряха да се движат почти всики трамваи в Берлин. Когато същите валежи достигнаха България, нито един трамвай не спря. До тук с подкрепата))))))))))))Една фирма търси дупки, втора фирма реже Хасфалта и подготвя дупката, трета фирма Хасфалтира, ЗАЩО???????????????Огромни суми изтичат за безумни консултантски услуги тип Краун ейнджънтс на национално ниво.Огромни суми отиват за реонт след несъгласувани ремонти между ВиК и Топлофикация. Витошка я ремонтираха три пъти за 6-7 години. :D
              ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

rebel написа:
                donnna написа:
                Щом казваш...Абе на вас все не ви е известно къде отиват парите от данъци....
                Пред блока ми има улица (логично) та на тази улица има около 4 шахти които са пропаднали, не броим дупките...2 от тези шахти са една додруга и се намират плътно до бордюра, съответно като предната ми гума влезе в едната, а задната - в другата шахта - прага на колата се удря в банкета....единствения начин е да минеш по тротоара (когато няма коли) в следствие на което той се разби и вече и пеша е трудно да се мине, или да нарушиш закона като минеш по друга уличка, която е еднопосочна! За едната кола плащам 130лв данък. Е със тези 130 лв не успяха ли поне едната шахта да оправят за 5 години? Преди 3 години запълниха 2 дупки и то защото един съсед извадил някакви връзки в общината...точно след 6 месеца бяха зейнали нови и по големи на същото място! Онзи ден от софийска H2О копаха - познайте дали си асфалтираха след това.....
                В нашето село 1 кв. м. изкърпване е около 30 пари... Ремонта на една такава шахта и той е 30 пари... В нашето село като се обадиш на 112 да се оплачеш - ако не е в рамките на ден-два-седмица, нещата се оправят до месец /изключвам супер частните случаи!/....В нашето село като правят ремонт на улиците ги правят от-до - първо сменят ВиК, комуникаций /както някои го изписват / и тогава асфалтират и го правят като самолетна писта... Ако има недоволни от новите улици в Бургас - някой да каже...
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

виждам, че очевидно в Южна Бг е доста по-добре. Често съм чел, че пътищата в Южна са много по-добре от в Северна Бг. Може би е вярно. Излишно е да казвам, че в Сф това за цялостния ремонт не се спазва и като изкопа соф. вода и после така си седи.
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колеги,това което го виждаме на снимките не е само в Япония. Където и да е в цивилизования свят се работи здраво. Ние се имаме за много работни - но не сме. Честно ви казвам - ръководил съм отдели в различни държави в Европа. Е докато бях в България ми идваше да се гръмна. Когато се поставят цели обикновено се започва работа и ми се дават варианти. В България 2 дни обяснявам - ама защо това се прави, ама защо точно от него го искам, и да, знам че е натоварен... И накрая пак закъснения. Сега някои ще се нахвърлят пак, но все едно- така да се каже аз моя живот си го подреждам. Ако не са емигрантите да пращат пари в България- незнам как ще живеете там. Защото дори да не получавате тези пари директно - нали роднините ни харчат във вашите магазини или купуват вашата продукция.Така че тази песен сме я слушали. Това, което пиша във постингите ми е съвсем добронамерено. Просто смятам, че тези бандити които управляват трябва да бъдат ударени където най-много ги боли - в джобовете. И не искам моите пари да влизат в джоба на батко и братко или на който и да е в пътното.Смятам че ако се направят протести както за горивата - но за публичен контрол върху обществените поръчки - ще бъде супер. Да се измисли някакъв принцип като при съдебните заседатели в САЩ. За всяка обществена поръчка - комисия от експерти и произволни избрани хора от улицата. Само с контрол ще се оправи положението.И пак казвам - в България пътния данък не е много по-голям от белгииския. Оправданието няма пари - не върви.
                    Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                    ----------------------------
                    Ignorance is a bliss

Коментар

vvvasilev написа:
                      Ние се имаме за много работни - но не сме. Честно ви казвам - ръководил съм отдели в различни държави в Европа. Е докато бях в България ми идваше да се гръмна. Когато се поставят цели обикновено се започва работа и ми се дават варианти. В България 2 дни обяснявам - ама защо това се прави, ама защо точно от него го искам, и да, знам че е натоварен... И накрая пак закъснения. Сега някои ще се нахвърлят пак, но все едно- така да се каже аз моя живот си го подреждам.
                      Изключително точно Мързеливи хора сме! А те тръгнали да блокират градове, защото им скъпо горивото. Защо ти е скъпо горивото? Защото ти е ниска заплатата. Защо ти е ниска заплатата - защото не работиш, това е положението. БВП ти е най-ниският в цял ЕС, че и извън него си в дъното на таблицата. Не те ли е срам? Мен - да! Като ти е ниска заплатата - отиди си при работодателя и си поискай повече, кажи - "Аз работя много и смятам, че заслужавам повече!!!" Работи повече, Българино! Вместо да пушиш цигари и да пиеш ракия - свърши работа! Вместо да лежиш събота и неделя - излез и почисти градинката зад блока, вместо да си хвърлиш боклука през терасата - отиди до кофата. Още ходете по митинги и протестирайте срещу ОПЕК и мрънкайте че са ниски заплатите... и моята е ниска, ама се напъвам и работя още повече, и не ме е срам, нито страх - когато преценя, че не получавам реално възнаграждение - да отида и да поискам повече, на базата на това, което съм изработил през последните 3, 6, 12 месеца. Малко извън темата, ама вчера пускам репортажа за протестите на запис, че го изпуснах по новините, и застанал някакъв с едно БМВ и го върти на място на 140 000 оборота на първа. Абе ей, Пульо, на тебе ли ти е скъпо горивото бе?! С това гориво да беше изминал 3-4 км спокойно каране. Ама не - горивото им е скъпо, щото искат да си карат бараките, да ходят от единия до другия край на блока с колата, да ги видят на кварталната кръчма... Поведох си монолог, извинете!

Коментар

ogi28b написа:
                        Изключително точно Мързеливи хора сме! А те тръгнали да блокират градове, защото им скъпо горивото. Защо ти е скъпо горивото? Защото ти е ниска заплатата. Защо ти е ниска заплатата - защото не работиш, това е положението....
                        Много съм съгласен! И, като виждам най-върлите фенове на протеста срещу горивата, от коя прослойка са... Пред нашият блок има едно старо БМВ, което го кара момче дошло преди няколко години от село (няма лошо). Често дъни чалга, прави шумни купони, а с БМВ-то върти гуми, като гламав ама иначе си е сложил лист А4 "Протест..." и кара на газ. Същата бележка я има едно келешче чиито родители и то не плащат такса за вход откакто живеят тук. Кара стара Астра GSI с кюнец на мястото на ауспуха, и като се прибира нощем буди половината квартал и активира всички аларми. Гледах репортажи от протестите... и там имаше странни субекти. В крайна сметка, на който му е скъпо горивото да се мята на Градски транспорт. Не съм чул да е намаляло рязко потреблението на гориво заради високата му цена.Хайде да не се сравняваме с Япония, много моля! Нито им имаме възпитанието, нито дисциплината. Природата и местоположението ни са чудесни, но не умеем да ги ценим само цапаме и унищожаваме! А, че сме мързеливи и мрънкащи: повече от ясно е! В този ред на мисли не виждам никакъв смисъл от тази тема! Да, за няколко дни са възстановили голям път, е и? Сами са го постигнали и заслужили!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Споделям напълно предните два поста.

Коментар

vvvasilev написа:
                            Колеги,това което го виждаме на снимките не е само в Япония. Където и да е в цивилизования свят се работи здраво. Ние се имаме за много работни - но не сме. Честно ви казвам - ръководил съм отдели в различни държави в Европа. Е докато бях в България ми идваше да се гръмна. Когато се поставят цели обикновено се започва работа и ми се дават варианти. В България 2 дни обяснявам - ама защо това се прави, ама защо точно от него го искам, и да, знам че е натоварен... И накрая пак закъснения. Сега някои ще се нахвърлят пак, но все едно- така да се каже аз моя живот си го подреждам. Ако не са емигрантите да пращат пари в България- незнам как ще живеете там. Защото дори да не получавате тези пари директно - нали роднините ни харчат във вашите магазини или купуват вашата продукция.Така че тази песен сме я слушали. Това, което пиша във постингите ми е съвсем добронамерено. Просто смятам, че тези бандити които управляват трябва да бъдат ударени където най-много ги боли - в джобовете. И не искам моите пари да влизат в джоба на батко и братко или на който и да е в пътното.Смятам че ако се направят протести както за горивата - но за публичен контрол върху обществените поръчки - ще бъде супер. Да се измисли някакъв принцип като при съдебните заседатели в САЩ. За всяка обществена поръчка - комисия от експерти и произволни избрани хора от улицата. Само с контрол ще се оправи положението.И пак казвам - в България пътния данък не е много по-голям от белгииския. Оправданието няма пари - не върви.
                            И защо като отидем да работим в чужбина вече не сме мързеливи и всички са много доволни от нас.Тази тема за лошия матрИал е смешна. Хората, народите, нациите, племената са различни, те не могат да бъдат управлявани посредством един и същ набор от инструменти и посредством едни и същи правила. Това трябва да направят нашите управляващи, да разберат, че правилата в Германия пренесени едно към едно тук няма как да сработят.Какви обществени поръчки, какъв обществен контрол, какъв САЩ, че нали ние правим точно това, което поиска от нас Брюксел, та нали точно тези бели европейски якички ни научиха на схемите за източване на еврофондове, та нали винаги във всяка една поръчка участва и някоя и друга евро фирма, Цанков камък да не би руснаци или турци да го правиха. Аман от евро -гении и евро -морал. Цивилизационният избор на България бе просто един инвестиционен избор. Дойдох, победих и инвестирах, а сега вече мога и да експлоатирам евтината работна ръка, а защо не и да пращам баби и дедовци в тези прекрасни, чисти и запазени бивши тоталитарни планини и плажове. И те така..............

Коментар

Vladim написа:
                              ogi28b написа:
                              Изключително точно Мързеливи хора сме! А те тръгнали да блокират градове, защото им скъпо горивото. Защо ти е скъпо горивото? Защото ти е ниска заплатата. Защо ти е ниска заплатата - защото не работиш, това е положението....
                              Много съм съгласен! И, като виждам най-върлите фенове на протеста срещу горивата, от коя прослойка са... Пред нашият блок има едно старо БМВ, което го кара момче дошло преди няколко години от село (няма лошо). Често дъни чалга, прави шумни купони, а с БМВ-то върти гуми, като гламав ама иначе си е сложил лист А4 "Протест..." и кара на газ. Същата бележка я има едно келешче чиито родители и то не плащат такса за вход откакто живеят тук. Кара стара Астра GSI с кюнец на мястото на ауспуха, и като се прибира нощем буди половината квартал и активира всички аларми. Гледах репортажи от протестите... и там имаше странни субекти. В крайна сметка, на който му е скъпо горивото да се мята на Градски транспорт. Не съм чул да е намаляло рязко потреблението на гориво заради високата му цена.Хайде да не се сравняваме с Япония, много моля! Нито им имаме възпитанието, нито дисциплината. Природата и местоположението ни са чудесни, но не умеем да ги ценим само цапаме и унищожаваме! А, че сме мързеливи и мрънкащи: повече от ясно е! В този ред на мисли не виждам никакъв смисъл от тази тема! Да, за няколко дни са възстановили голям път, е и? Сами са го постигнали и заслужили!
                              И какво направиха с тази дисциплина? Доведоха страната си до ядрена катастрофа заради занижено усещане за сигурност и никакви иновации и инвестиции в сигурността. Тази ядрена централа в България никога нямаше да позволят големите хиени да съществува и за това ни накараха да изхарчим 1,2 милирда за инвесиции в сигурността. А японците си ги пестят за да си правят друга инфраструктура.

Коментар

Само едно ще Ви кажа.Малцината организатори на т.н протест са на хонорар в една партийна централа.Хора, които да се закачат винаги ще има, както виждате.
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X