Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колеги имам голям проблем с ГЛОБУЛ ПОМАГАЙТЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    Щом има, дай линк да си го изтегля. Не се заяждам, наистина ми трябва.Според тази страница, обаче - няма: http://www.skype.com/intl/en/get-sky...#SymbianModels Също така, ако напиша skype.com/m през браузъра на телефона, казва, че няма версия на скайп, съвместима с този телефон.
    http://forum.skype.com/index.php?showtopic=800845Един потребител е доволен, може би наистина работи - не съм го пробвала. Но в сайта на нокия пише, че скайпа в ови сторе върви и на с5-03... тъй пише...
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Мда, скайпът, който току що изтеглих от Ovi Store, работи на C5-03. Има си някои особености и неудобства, но определено работи - можеш и да чатиш, и да говориш. Пак трябва да се внимава през каква точка за достъп се свързва, за да няма изненади. А официалният Skype.com/m продължава да се извинява, че не се предлага скайп за този мобилен телефон.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Колега съвет, Махни от настройките на GPS-A подпомонгатия, който всъщност използва интернет през съответния оператор.Е вярно, че по бавно ще зарежда картата ама сметката ще е с пъти по малка.Успех.
        първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
        Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
        Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Колега, това ми се случи едно време с моят айфон първа генерация, ползвах го 5-6 месеца без проблеми докато 1 ден не реши, че ще ми докара сметка 100лв. после почнах да чета за проблема и се оказа че не съм само аз така. Един приятел с нокиа C07 получи същата забава, но към мтел, при това имаше и платени мегабайти но "отчитането ставало бавно" ...
          '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
          '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

ele написа:
            nikolovvd написа:
            ?
            Според мен, пусни си един 15мв за 3.50 и си джиткай. Интернетът е неограничен, след 15 мб ще ти спре бързата скорост, а след още малко ще ти го спрат, поне ще можеш хем да си ползваш навигацията ей тъй за кеф, хем ако някоя програма се изтарикати - няма да плащаш колосални сметки. Целта да имаш сматфон е да го ползваш и да му се кефиш, не само да го ползваш за слушалка.
            И аз съм на тоя принцип и си бръмча без притеснение. В крайна сметка съм си взел сматфон и ако ще обикалям като гламав за WiFi, когато ми потрябва нет, мапс или каквото още може да се появи, по-добре без него (смартфона).
            Lupo - The Monster
            Е83 3D

Коментар

За навигация не ви трябва интернет на телефона, ама никакъв. Нито Wi-Fi, нито GPRS. Трябват ви само предварително инсталирани през компютъра актуални карти и GPS приемник. А ако е само за интернета, за какво ви е смартфон? Мегабайти можете да си пуснете и на простите телефони без ОС.Абе всеки си има индивидуални потребности. Щом толкова ви трябва интернет по всяко време, дори и когато не сте пред компютър, плащайте за мегабайти, лошо няма.Дано в крайна сметка колегата разбра, че проблемът му е съвсем друг: неправилно и ненужно теглене на карти за навигацията директно през телефона, както и ненужно ползване на навигацията в онлайн режим-свързано е с изпращане на статистическа информация към Нокия, подобряване на картите и приложението и др.

Коментар

snake: Не така грубо де, още малко ни изкара ***, че си плащаме мегабайти.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Къде видя нещо грубо? Няма такова нещо. Просто спорим, а в спора се ражда истината.

Коментар

И аз ползвам Wi Fi връзка, когато съм в обсега на мрежата си. Иначе съм на безплатен интернет с WeB and Tolck на 250МБ трафик и над тях на ниска - 128Кб скорост. Трябва да се знае, че не навигацията е виновна за голяма сметка, освен ако не се свалят и обновяват карти, а многото програми които се ъпдейтват във фонов режим. Дори и текущото време /климат/ се обновява през час, а това си е интернет трафик. Има много приложения, които лимитират трафика, забраняват фонов режим на ъпдейт на програми, когато се ползва мобилен нет от оператора.
                    Fiat Marea TD100

Коментар

Проблемът при колегата категорично и единствено e свързан с навигацията - теглил е карти и изобщо е използвал навигацията в онлайн режим. Това мисля, че вече стана ясно.Другите приложения, които по принцип генерират трафик, са доста по-дружелюбни. Поне моят опит показва, че при стартиране предупреждават (например Skype), че ако ползвате интернет от оператора, това може да се отрази на вашата сметка и т.н. и съветват да стартирате приложението, само ако сте в обхват на Wi Fi или абонаментният ви план позволява. Други приложения (разни там споделяния онлайн, време и др.) поне при първо стартиране предупреждават и искат позволение за връзка онлайн.Наистина няма да убеждавам никой какъв абонаментен план да избере и дали да си плаща мегабайти през мрежата на оператора. Но за тези, които искат да знаят кога се свързват към платения GPRS, предложих едно много просто решение, което действа безотказно. Ще го повторя пак: Настройки -> Свързване -> Крайни точки->на MMS и WAP слагате следните настройки за GPRS: Искане парола - ДА; Използване точка достъп - СЛЕД ПОТВЪРЖДЕНИЕ . Така няма да може случайно и без ваше знание да се свързвате през GPRS. Освен това в зависимост от менюто на телефона, може да се зададе и приоритет на свързване към интернет. По подразбиране с приоритет 1 е GPRS. Аз винаги го променям и давам най-висок приоритет на Wi Fi.

Коментар

Доста тъпо наистина! Аз съм си спрял всички възможни сървари и съм изтрил всички адреси в телефона си! Исках от мтел да ми спрът интернет достъпа, но това било невъзможно....
                        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Working...
                        X