Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колеги имам голям проблем с ГЛОБУЛ ПОМАГАЙТЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    ele написа:
    Според мен, пусни си един 15мв за 3.50 и си джиткай. Интернетът е неограничен, след 15 мб ще ти спре бързата скорост, а след още малко ще ти го спрат, поне ще можеш хем да си ползваш навигацията ей тъй за кеф, хем ако някоя програма се изтарикати - няма да плащаш колосални сметки. Целта да имаш сматфон е да го ползваш и да му се кефиш, не само да го ползваш за слушалка.
    За какво му е да си пуска мегабайти при положение, че си има Wi-Fi? Във всеки голям град на почти всички оживени места вече има свободен безжичен нет. А за навигацията пък съвсем не му трябват - има си вграден GPS приемник, има си и предварително качени карти.
    Аз пък лично се чуствам като сакат ако мога само през wi-fi да влезна.. Това за мен да имаш хубав телефон без включен пакет данни е голяма простотия.Като ти се наложе нещо и какво да тичаш до някое кафе да хванеш нет ли ?Лично на моя му правя по 150-200 мб. през Глобул на месец..
    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Смятам, че човекът разбра, че е навъртял сметка през GPRS поради непознаване настройките на телефона. Направил е една от най-често срещаните грешки-обновявал е софтуер или карти за навигацията директно през телефона, онлайн. А алчният оператор-в случая Глобул, се прави на ударен, позволява му да надхвърли кредитния лимит и му прибира парите. Аз пък му обясних подробно как в бъдеще изобщо да не се свързва през GPRS или поне, ако го прави, той да разрешава това.Абонаментният план вече е въпрос на избор. Всички програми са изгодни и неизгодни в някаква степен и човек трябва да избере това, което му трябва най-често. Моите наблюдения сочат, че много малка част от хората, притежаващи смартфони, са наясно с функциите им. Повечето ги ползват само за разговори и SMS-и. Още по-малка част от хората ползват изобщо какъвто и да е интернет през мобилен телефон. Причините са няколко: почти всеки има достъп до интернет през компютър; браузването през телефон е неудобно; незнание; незаинтересованост. В този ред на мисли на мен ми се струва излишно да имаш телефон с Wi Fi и да избереш абонаментен план с включени мегабайти трафик.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Immortal написа:
        30 минути ползване на навигацията, при зареждане на картата от интернет - нищо чудно да ти навърти 50-60 МБ, които са около 120-130 лв. (2.40 за 1 МБ е цената на Глобул).Една снимка по-качествена да изтеглиш е около 2-3 МБ, или 5-7 лв...Внимателно с тоз интернет, че ей така стават големите сметки.
        Това е причината и според мен. Самат навигация не ползва голям трафик, но ако даунлоудва карти "бичи" яко. От опит го знам, моят е с google maps приложение. А тези разпечатки за нета ква лудница са, мани мани.Провери си на тела, log manager-а, там пише колко си получил като данни, ако ти е нов тела ще се ориентираш.
        ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

От личен опит ти казвам и освен да ги взривиш и да получиш душевна утеха друго няма да постигнеш...Миналата година ми дойде смедка 200 лв и написах жалба и чаках сигорно 2-3 месеца за да ми кажат ,че трето лице ми е взел телефона в 1 през ноща и е навъртял .........

Коментар

За тези, които имат проблеми: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=686856
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

колеги имам голям проблем с ГЛОБУЛ ПОМАГАЙТЕ

Аз преди три месеца навигирах с глобулската навигация 7 минути и ме обрулиха 18 лева....От тогава - САЙДЖИК и баста
              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

snake написа:
                ... В този ред на мисли на мен ми се струва излишно да имаш телефон с Wi Fi и да избереш абонаментен план с включени мегабайти трафик.
                Не е точно така - зависи за какво ти е телефона. Ако ще го ползваш за работа и трябва да си вързан към имейл или скайп, докато не си пред компютъра, wifi не ти върши никаква работа - първо че източва батерията, ако е включено непрекъснато и второ - не можеш навсякъде да си вързан към интернет или, ако си в движение, трябва непрекъснато да сменяш безплатната връзка, ако има такава наблизо. Аз лично не намирам никакъв смисъл от wifi в телефона и едва ли някога ще го ползвам, след като имам включен пакет данни.

Коментар

Струва ми се, че нямате проблем с операторите, а със самите вас.Като си подписвате договорите се научете да четете всичко, за а не кажете после , че имате проблеми с операторите.

Коментар

На един роднина се зайграх с нокията точно да видя кво толкова са тия ови мапс (аз съм със самсунг и вграден гугъл мапс)И докато го резгледам за 5мин 5-6мб и се стреснах като знам ,че и той е на ънлимитед и няма безплатен нет.А може и да не си пускаш разпечатка - просто си виж в гсм-а има опцията да ти брой използваните мб и там ще си проличи колко си навъртял За кредитния лимит принципно е така - имаш , но ако го надвишиш глобул системата отчита ,че ти говориш повече от лимита и ти го вдига ,а ти си мислиш ,че ти е 50лв и трябва да ти го спрат ,но те не ти го спират и се получава сметка над 100лв Но принципно пак е грешка на човека - гледайте си в новите гсм-и колко минути и нет сте ползвали и ще си засечете дали прехвърляте еди колко си лева и сте до кредитния си лимит.Аз си гледам в гсм-а минутите и в нета си проверявам и сметката на 10-на дена и там си пише - използваните безплатни мин , тези от другите мрежи минути нет-а и сметката ми до сега - и като си сметнеш ако си пращал смс за фън колл , игра ,поздрав или дарение и ще си информиран какво става.И като решите да си купувате нещо ново - прочетете мненията из нет-а за + - и какво може да очакваш , ако ли не пусни и тема , но така да си се минал сам колега.Ако си преди тва си чел , питал и разпитвал и те прецакат - тогава поне ще имаш шанс да се бориш ,ако не са го изпипали момента с прецакването.
                    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

ele написа:
                      snake написа:
                      ... В този ред на мисли на мен ми се струва излишно да имаш телефон с Wi Fi и да избереш абонаментен план с включени мегабайти трафик.
                      Не е точно така - зависи за какво ти е телефона. Ако ще го ползваш за работа и трябва да си вързан към имейл или скайп, докато не си пред компютъра, wifi не ти върши никаква работа - първо че източва батерията, ако е включено непрекъснато и второ - не можеш навсякъде да си вързан към интернет или, ако си в движение, трябва непрекъснато да сменяш безплатната връзка, ако има такава наблизо. Аз лично не намирам никакъв смисъл от wifi в телефона и едва ли някога ще го ползвам, след като имам включен пакет данни.
                      Напълно съм съгласен с ele !А колегата по горе даде добра идея,да провериш дали иаш брояч за мегабайтите и си ги сметни там по 2.40 и ако ти излиза сметката,всико е ясно.
                      Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Колегата отдавна разбра откъде му е дошъл проблема. Ако не сте разбрали вие, които продължавате да го убеждавате да си смени абонаментния план, да ви го кажа пак: от това, че излишно е теглил карти на навигацията онлайн, през GPRS, вместо да си ги обнови през компютъра. Някъде да е казал, че му трябват мегабайти трафик и Wi Fi не му е достатъчен? Globul Unlimited е един много разумен абонаментен план, ако говориш страшно много с всички абонати на Глобул без ограничения, а така също ти осигурява и достатъчно безплатни минути към други оператори. Така е преценил, такъв план е избрал, защото вероятно му трябва да говори, а не се нуждае от интернет през телефона по всяко време. Ами то по вашата логика Wi Fi е излишна екстра, щом можем да си поръчаме трафик.П.П. Скайп за C5-03 все още няма, така че явно и да има трафик, няма как непрекъснато да ползва скайп точно през този телефон. Проверявайте преди да пишете :D .

Коментар

Аз имам регистрация на My Globul и там мога да си проверявам сметката във всеки един момент. На договор съм и редовно гледам там какво става - минути, мегабайти, СМС-и.Не знам дали за други програми може също да се гледат минутите и мегабайтите.
                          Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
                            Аз имам регистрация на My Globul и там мога да си проверявам сметката във всеки един момент. На договор съм и редовно гледам там какво става - минути, мегабайти, СМС-и.
                            Естествено, всеки компютърно грамотен човек трябва да си направи такава регистрация и да си следи сметката и трафика. Там си пише всичко и е безплатно. Лошото е само, че информацията се обновява с около един ден закъснение.

Коментар

snake написа:
                              Колегата отдавна разбра откъде му е дошъл проблема. Ако не сте разбрали вие, които продължавате да го убеждавате да си смени абонаментния план, да ви го кажа пак: от това, че излишно е теглил карти на навигацията онлайн, през GPRS, вместо да си ги обнови през компютъра. Някъде да е казал, че му трябват мегабайти трафик и Wi Fi не му е достатъчен? Globul Unlimited е един много разумен абонаментен план, ако говориш страшно много с всички абонати на Глобул без ограничения, а така също ти осигурява и достатъчно безплатни минути към други оператори. Така е преценил, такъв план е избрал, защото вероятно му трябва да говори, а не се нуждае от интернет през телефона по всяко време. Ами то по вашата логика Wi Fi е излишна екстра, щом можем да си поръчаме трафик.П.П. Скайп за C5-03 все още няма, така че явно и да има трафик, няма как непрекъснато да ползва скайп точно през този телефон. Проверявайте преди да пишете :D .
                              Ние не го убеждаваме да си смени плана, а и не може току така да го смени, трябва да е на по-скъпа тарифа, а това, което се опитвам да кажа, е че може да добави към плана си и данни, така че ако иска да ползва интернет без да се притеснява от сметката си. Никой не казва, че wifi е излишна екстра - позволява доста неща, които можеш да си позволиш, ако не си пред компа или нямаш такъв наблизо, ако не работиш през телефона си и не трябва да си вързан онлайн по една или друга причина непрекъснато. Ако обаче трябва да си онлайн, тази екстра си е само екстра и нищо друго - не върши работа. С включено wifi телефонът сваля батерията за 24 часа, иначе - 4 дни. с две думи, в този случай пакет данни бие wifi по всички точки.За с5-03 има скайп. Не знам дали този в ови сторе върви, но във форума в сайта на скайп има линк към скайп, който работи на този телефон.

Коментар

Щом има, дай линк да си го изтегля. Не се заяждам, наистина ми трябва.Според тази страница, обаче - няма: http://www.skype.com/intl/en/get-sky...#SymbianModels Също така, ако напиша skype.com/m през браузъра на телефона, казва, че няма версия на скайп, съвместима с този телефон.

Коментар

Working...
                                X