snake написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
колеги имам голям проблем с ГЛОБУЛ ПОМАГАЙТЕ
Collapse
X
-
Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
-
Смятам, че човекът разбра, че е навъртял сметка през GPRS поради непознаване настройките на телефона. Направил е една от най-често срещаните грешки-обновявал е софтуер или карти за навигацията директно през телефона, онлайн. А алчният оператор-в случая Глобул, се прави на ударен, позволява му да надхвърли кредитния лимит и му прибира парите. Аз пък му обясних подробно как в бъдеще изобщо да не се свързва през GPRS или поне, ако го прави, той да разрешава това.Абонаментният план вече е въпрос на избор. Всички програми са изгодни и неизгодни в някаква степен и човек трябва да избере това, което му трябва най-често. Моите наблюдения сочат, че много малка част от хората, притежаващи смартфони, са наясно с функциите им. Повечето ги ползват само за разговори и SMS-и. Още по-малка част от хората ползват изобщо какъвто и да е интернет през мобилен телефон. Причините са няколко: почти всеки има достъп до интернет през компютър; браузването през телефон е неудобно; незнание; незаинтересованост. В този ред на мисли на мен ми се струва излишно да имаш телефон с Wi Fi и да избереш абонаментен план с включени мегабайти трафик.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Immortal написа:30 минути ползване на навигацията, при зареждане на картата от интернет - нищо чудно да ти навърти 50-60 МБ, които са около 120-130 лв. (2.40 за 1 МБ е цената на Глобул).Една снимка по-качествена да изтеглиш е около 2-3 МБ, или 5-7 лв...Внимателно с тоз интернет, че ей така стават големите сметки.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
За тези, които имат проблеми: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=686856Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
snake написа:... В този ред на мисли на мен ми се струва излишно да имаш телефон с Wi Fi и да избереш абонаментен план с включени мегабайти трафик.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
На един роднина се зайграх с нокията точно да видя кво толкова са тия ови мапс (аз съм със самсунг и вграден гугъл мапс)И докато го резгледам за 5мин 5-6мб и се стреснах като знам ,че и той е на ънлимитед и няма безплатен нет.А може и да не си пускаш разпечатка - просто си виж в гсм-а има опцията да ти брой използваните мб и там ще си проличи колко си навъртял За кредитния лимит принципно е така - имаш , но ако го надвишиш глобул системата отчита ,че ти говориш повече от лимита и ти го вдига ,а ти си мислиш ,че ти е 50лв и трябва да ти го спрат ,но те не ти го спират и се получава сметка над 100лв Но принципно пак е грешка на човека - гледайте си в новите гсм-и колко минути и нет сте ползвали и ще си засечете дали прехвърляте еди колко си лева и сте до кредитния си лимит.Аз си гледам в гсм-а минутите и в нета си проверявам и сметката на 10-на дена и там си пише - използваните безплатни мин , тези от другите мрежи минути нет-а и сметката ми до сега - и като си сметнеш ако си пращал смс за фън колл , игра ,поздрав или дарение и ще си информиран какво става.И като решите да си купувате нещо ново - прочетете мненията из нет-а за + - и какво може да очакваш , ако ли не пусни и тема , но така да си се минал сам колега.Ако си преди тва си чел , питал и разпитвал и те прецакат - тогава поне ще имаш шанс да се бориш ,ако не са го изпипали момента с прецакването.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
ele написа:snake написа:... В този ред на мисли на мен ми се струва излишно да имаш телефон с Wi Fi и да избереш абонаментен план с включени мегабайти трафик.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Колегата отдавна разбра откъде му е дошъл проблема. Ако не сте разбрали вие, които продължавате да го убеждавате да си смени абонаментния план, да ви го кажа пак: от това, че излишно е теглил карти на навигацията онлайн, през GPRS, вместо да си ги обнови през компютъра. Някъде да е казал, че му трябват мегабайти трафик и Wi Fi не му е достатъчен? Globul Unlimited е един много разумен абонаментен план, ако говориш страшно много с всички абонати на Глобул без ограничения, а така също ти осигурява и достатъчно безплатни минути към други оператори. Така е преценил, такъв план е избрал, защото вероятно му трябва да говори, а не се нуждае от интернет през телефона по всяко време. Ами то по вашата логика Wi Fi е излишна екстра, щом можем да си поръчаме трафик.П.П. Скайп за C5-03 все още няма, така че явно и да има трафик, няма как непрекъснато да ползва скайп точно през този телефон. Проверявайте преди да пишете :D .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Riki888 написа:Аз имам регистрация на My Globul и там мога да си проверявам сметката във всеки един момент. На договор съм и редовно гледам там какво става - минути, мегабайти, СМС-и.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Колегата отдавна разбра откъде му е дошъл проблема. Ако не сте разбрали вие, които продължавате да го убеждавате да си смени абонаментния план, да ви го кажа пак: от това, че излишно е теглил карти на навигацията онлайн, през GPRS, вместо да си ги обнови през компютъра. Някъде да е казал, че му трябват мегабайти трафик и Wi Fi не му е достатъчен? Globul Unlimited е един много разумен абонаментен план, ако говориш страшно много с всички абонати на Глобул без ограничения, а така също ти осигурява и достатъчно безплатни минути към други оператори. Така е преценил, такъв план е избрал, защото вероятно му трябва да говори, а не се нуждае от интернет през телефона по всяко време. Ами то по вашата логика Wi Fi е излишна екстра, щом можем да си поръчаме трафик.П.П. Скайп за C5-03 все още няма, така че явно и да има трафик, няма как непрекъснато да ползва скайп точно през този телефон. Проверявайте преди да пишете :D .Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Щом има, дай линк да си го изтегля. Не се заяждам, наистина ми трябва.Според тази страница, обаче - няма: http://www.skype.com/intl/en/get-sky...#SymbianModels Също така, ако напиша skype.com/m през браузъра на телефона, казва, че няма версия на скайп, съвместима с този телефон.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар