Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

при пожар

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

при пожар

При пожар не звънете на 112 а направо на 160http://www.vipdir.eu/page.php?n=73454&SiteID=657Сега като се пребирахме за софия имаше един микробус на Пощите и почти изгоря никой не спираше или 2-3 та където бяхме спрали не можахме да помогнем много пожарогасителите от комплектите не вършат никаква работа а тези от камионите въобще нямаха работещи кат се обадихме на № 112 те казаха що се обаждаме на тях!!! което ни озадачи еле след малко дойде пожарната свърши работа макар че можеше и малко по бързо не е както ги дават по филмите
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

добре това е голяма глупост нали ни учиха да звъним на 112 каквото и да става... важното е че всички са се отървали невредими

Коментар

Тъпото в случая е, че от 112 сумати време разпитват какво е станало и след това се обаждат на пожарната... По-лесно е директно на пожарната да се обадиш, пак ще те питат това онова, но поне няма да звънят на други
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

То преди и за 150 казваха да не се звъни на 112 а направо на тях. Нещо голяма глупост с тоя 112. Някой прибра парите а реално никаква работа не върши, само за пред европа дето стои.Някой знае ли ако си примерно някъде на магистрала и звъннеш на 160 с коя пожарна ще те свърже? С най близкия град или със София?
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
          То преди и за 150 казваха да не се звъни на 112 а направо на тях. Нещо голяма глупост с тоя 112. Някой прибра парите а реално никаква работа не върши, само за пред европа дето стои.Някой знае ли ако си примерно някъде на магистрала и звъннеш на 160 с коя пожарна ще те свърже? С най близкия град или със София?
          Ами те направо те локализират знаят долу горе от къде се обаждаш
          Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

trancer написа:
            infineon написа:
            Ами те направо те локализират знаят долу горе от къде се обаждаш
            Е товаго прави оператора, съмнявам се че пожарната има такава система. Мисълта ми е като звъннеш да не те карат да чакаш да те свързват с друг град и такива.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Ключаре, нещо не ми се вярва да е 6аш тъй, ще проверя, да знаеш.И къде става тоя пожар? Питам щото ми е интересно в кой център е постъпило о6аждането.Ако е на магистралата, едва ли пожарната може да дойде за 5 мин.И какво ще правим тая година като спрат изо6що 160, 150 и т.н.?M5kov:Не 6ой се, в момента в който постъпи о6аждане на 112 в пожарната вече го приемат в реално време, всичко става по електронен път, няма за6авяне.п.с. Има записи естествено и ако наистина така са ти отговорили вече е въпрос какво ще направиш ти?Ако е вярно, това е директно уволнение, а нали всички искаме да става по-до6ре.Така че не гу6и време и подавай жал6а.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Стига вярно сте хулили 112 ... Ако дойде някой чужденец и не знае номерата ни тука ? А ако ги разбере и дежурния в 6то от английския знае само "20 euro" ? Постъпи ли сигнал от 112 където и да било, все пак те трябва да се отчетат как са реагирали на този сигнал ... И го предпочитам заради последният ми случай ... виждам 3ма мургави да прескачат ограда на сервиз и да извлачат някакви работи с една умряла Е 30 ка ... звъня на 166 ... докато ме прехвърлят на дежурния на съответното районно ... а той ... къде ... аха ... колко са казахте ... аха, добре ... а какъв е автомобила ... аха ... а какво искате от нас да направим ? И след този колосален въпрос ми кипна и ... трябвало или не си го напсувах едно хубаво ... и му затворих ...
                Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Oт 112 и аз не съм доволен. Получих горе долу същата реплика като колегата. Бяхме на обучение по ел.тех. безопастност и един колега от групата просто падна на масата. Званя аз и обеснявам на бързо "Еди си каде, еди си кво" и от тама, "а, а каде е този офис, а с какво се занимава тая фирма" и на края като ме попитаха от кой град се обаждам не ми издържаха нервите и затворих. Директно на 150 - линейката беше на 4-тата минута в офиса. Евала на момчетата.

Коментар

Реално, когато ситуацията е наистина спешна се звъни на директния телефон 150, 160, 166 реакцията е по-адекватна от тези на 112. Хубаво е да има и такъв телефон, първо заради чужденците и второ за по маловажни случай да не скучаят и те! Един ден се обадих на 112, че има отворена шахта на оживена улица, и тъй като съм постоянно в движение минах по късно и видях, че я оправят. Това в град Варна, даже ми се обади и някъв чичко представи се от общината за да попита къде точно . Чак не можех да повярвам.Колкото до обаждането извън града, имах една лоша случка да попадна на катастрофа първи, та обадихме се уплашени, не знаем особенно точно къде сме, някъде след Ловеч на главния път за Варна, един от нас звъни на 166 и обяснява другия на 150 да обяснят какво да правим и да не правим. Та патрулка дойде след 7 мин. Засичах и пак не можех да повярвам, и след 12 мин пристигна и линейката. Та полицайте питаха къде сме се обадили на Бърза помощ да им се обадят да им обяснят къде сме точно пък ние шах! Тогава обясниха, че обаждането се прехвърля до най-близката гсм клетка и оттам най-близкия град с който има кратките телфони. В града клетки бол ама извън града се оказва, че с два телефона може да се свържете с 2 различни града.
                    Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

пожар

Пожара беше бул. Ботевградско шосе 227 близо до разклона с Владимир Вазоведно момиче се обади 2 пъти като каза че са я питали що се обажда на тяхА вярно че и почти бързо дойдоха пожарната . Бавиха се докато спрат и се приготвят за гасене .Ако имаше нещо от горе на пожарнана направо да пръска щото първо беше почти срещу микробуса . Трябваше да спрем движението а никой не спираше от колите после заградиха с колчета.Въобще малко стана паника .Хората не знаят кво да прават като има нещо подобно .
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Почти всички имат или поне могат да работят на компютър, но в ръцете на едни компютърът е играчка, а в ръцете на други - оръжие!Същото е и при операторите на 112. Има хора, които знаят как да ползват техниката, а други се шашкат и не знаят къде да гледат. Според информацията разпространена от медиите, оператора получава информация точно от коя клетка е позвъняването и могат да локализират ръйона. Така се изолират фалшивите позвънявания. Просто някой хора не са си на мястото. Знаят 2-3 езика, но с техниката са много скарани. Шуробаджанащината явно е доста разпространена дори в такива места, където се иска бърза и адекватна реакция. От колко време вече работи телефон 112, а някой още не са се обучили или може би има голямо текучество.
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd:Има и шуробаджанащина, има и текучество, има си и хора които не могат да се оправят(не толкова с техниката, ами с логични действия когато се о6ади някой. първото се учи, второто - трудно).Факт е и, че извън софийския център 6или много зле.
                          Ex Fiat 126P
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

От операторките в 112 не става нищо. И дъска за кочина не става, понеже ще настинат прасетата. Имал съм няколко случая на сблъсък с тяхната некомпетентност. Първия случай беше, движейки се по магистрала Хемус един джигит, щеше да пребие 3 коли (изпреварваше като от Бързи и яростни, през аварийната лента и там щеше да се надене в един спрял да сменя гума). Изтръпнахме всички. И звъня и си давам данните, викам спрете го на караулката, слизам и ставам свидетел. Давам номер, марка цвят на колата, абе всичко. Посока на движение, гледам на ГПС колко км е преди София и т.н. След 10-тина минути подминавам караулката и виждам, че дори полицаите не са излезнали от караулката. Последва позвъняване от тел 112. Операторката ме уведоми, че патрулите не са забелязали такъв автомобил по магистрала ТРАКИЯ !!!. Викам абе моме казах ХЕМУС не тракия. И на вход, не на изход !!!. Абе компетенция. Както и да е.Другия случай е с един пожар пак. На ул. Партений Нишавски. Не идва пожарна. Звъниме втори път. И операторката казва, вие подадохте сигнал за улица "ПАРТЕНИЕВИ ШАПКИ" а такава улица няма !!!. Викам вие на луд ли ме правите или !? Да не знам кво говоря. Помислили го за фалшив сигнал. И това е в София. Представям си в провинцията в центровете какво е.

Коментар

Ще ми о6ясниш ли как са написали "ПАРТЕНИЕВИ ШАПКИ", след като улицата я из6ират от меню?За ориентир влез примерно в bgmaps.com/map/sofia и напиши само ПАРТЕ - излизат точно 2 улици:Партений НишавскиПартений ЗографскиКакви шапки, какви 5 лева?Това е про6лема на повечето хора, че нищо не могат да о6яснят като хората и после друг им виновен.
                              Ex Fiat 126P
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Working...
                              X