Както винаги ни нахвърляха всичко и оправяйте се. Та имам да чертая чертеж на отливка за сефте, и изпитвам известни затруднения. Някой ако може да помага. Става дума за едни наклони тука, които не знам точно как се определят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой тук да вдява от техническо чертане?
Collapse
X
-
Така значи, първо ме интересува какви наклони трябва да има и как се определят? Eто детайла и само щрихования ли трябва да чертая? Защото даскала нещо си измрънка под носа, че другото било само за пояснение. Правилно ли съм определил прибавките? Мат`ряла е сив чугун.Ето таблицата с прибавките и наклоните.
Коментар
-
Някакво задание нямаш ли?Тук не става дума за техническо чертане, доколкото виждам, а за изработване на леярски чертеж, което е нещо много различно.Леярски наклони би трябвало да има на всички вертикални повърхнини, за по-лесно изваждане от леярската форма.От значение е обаче избраното разположение на отливката в леярската форма.Трябват и изискуемите грапавости, за да се види къде ще има последваща механична обработка и къде няма да има, за да се предвидят и прибавки за това.П.П. Струва ми се, че заданието е изписано в текста над чертежа на детайла, дай да видим и него.
Коментар
-
Техническо чертане, е самата скица и писаниците и . Ако беше за "как да се начертае" можех и аз да помогна. Учил съм го скоро, нямам много спомени, но имам тетрадка с пълни описания а и имам грамота, че навремето съм ходил на такова състезание . Така че както споменаха колегите, това дето питаш май няма много общо с техническото чертане освен чертежа който си ни качил. А и не можеш ли да питаш учителя си, или нямаш ли някой познат инженер.
Коментар
-
ThE_PuNiSHeR написа:Мога да го питам естествено, прсото днес ми беше свободен деня и седнах малко да си отхвърля нещата. Значи приемам, че няма кой да помогне, тогава темата е излишна. Много добре знам, какво уча, ако го няма техническото чертане е логично и да няма чертеж на отливка....
Коментар
-
Не е никакъв проект, а протокол. Всичкото това което си го написал го има и в учебника. Мене просто ме интересува как се определят наклоните от таблицата, която съм качил защото имам някаква идея, но не съм сигурен. И къде съм написал, че искам някой да ми го направи??? Нещата отиват към оная тема, където беше за курсова по математика, така или иначе си написах, курсовата и си взех изпита, с или без ваша помощ. Очаквам и някой да напише, защо не си прочетеш уроците? Еми то ако е само четене, нямаше да давам по 2к лева на година, аз щях да си гледам нещата в интернет, така че мисълта ми е не става само с четене, трябва и практика, до сега не са ми казали почти нищо ново... Няма да коментирам как мина часа, в който ни дадоха заданието и асистента как обяснява. Първия семестър имахме стругарство, аз струг така и не видях "щото били счупени", както и да е това е друга тема.Благодаря все пак, на включилите се.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар