Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за компютър !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Само да вметна за варианта лаптоп: горещо ти препоръчвам дискът да е на 5400 об./мин (е, още по-добре на 7200, ама там вече цифрите стават непоносими). Уверявам те, че оказва съществено влияние върху общата производителност на системата (проверено на практика!). Разбира се, зависи кой е производителят (не че са толкова много) и конкретният модел на диска, но като цяло е така. А за това колко гигабайта - зависи за какво ще го ползваш, иначе важи правилото, че един диск никога не е достатъчно голям!
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

perlsite написа:
      И аз се афектирах от мнението на ForceWere, като написа за кутията/захранването "...някаква..."Захранването е изключително важно!!! Ще дам само някой насоки:DVDRW-то да е на LiteOn!Хардиска: Seagate! ( http://jmt.bg/?go=100&jgroup=7 ) Предлага се в JMT (Дианабад) с 5 години (60 месеца) гаранция!! Последните ми 2 диска бяха Макстор.. и 2-та даваха дефекти сравнително бързо.. а на времето бях върл фен на Макстор.. но какво да се парави... сега просто са под всякаква критика....Айде и за процесора да си кажа мнението: В момента "AMD" за мен е логичния избор... погледни няколко (актуални) сравнения и ще разбереш защо AMD в момента си струва повече за прите... не че сегашния ми лаптоп в стечения на обстоятелствата не е с Intel процесор...
      DVD - В последно време през ръцете ми минаха 6-7 LG-та и почти всичко се скапа. Вкъщи съм с LG, но само защото предното се скапа малко преди да изтече гаранцията и ми го смениха. Ако сега купувам - за мен LG не е опция.Хард-диск: SATA Seagate са малко шумни, но заради 5-те год. гаранция може би си струва. Обаче едва ли ще се вземе без ДДС. Maxtor - и аз бях там, и аз имах такъв...Процесор - АМД с оглед цена и предназначение на компютъра...За кутията, дъното и паметта съм си казал... Ми то май не остана Успех
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

не искам да развалям темата на колегата още повече но хора осъзнайте се.Колегата каза компютър за около 700лв. и помоли за съвет и помощ а вие взехте да му предлагате лаптопи за по 2500лв. и да правите егати дискусията.
        Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
        Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
        VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
        VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

Извинявайте ако засегна някой, обаче прочетох доста забавни неща тук.Първо да кажа, че се занимавам с компютри откакто се помня (повече SW, но съм сменял 5 железа досега).Четейки първия пост искам да кажа, че и за 400лв компютър да си вземеш пак ще ти върши работата.Ще ти дам следните няколко насоки:0. Най-важно е дъното - там не пести пари.1. Избягвай неща, вградени в дъното - дори да има по-добре да са изключени (особено мрежови карти и видео) 2. Избери марково захранване - за да работи ТИХО и да си предпазен от непостоянния ток в БГ.3. Избери маркови вентилатори - за да работи ТИХО, температурата не е важна.4. Видеокартата не трябва да е над 50$, но да има ТВ-изход5. Вземи 64битова машина, но не на сокет 754 - софтуер за х64 има всякакъв, а и 32 битов софтуер върви без грижи.6. РАМ 512 е абсолютен минимум.Ако нещо от нещата ти се стори не достатъчно адекватно можеш да ми пишеш, ще се радвам да ти помогна.Освен това не искам да подценявам каращите фиатки, но ако ще искаш мнение за хардуер - hardware.bg е по-доброто място. Тук всички са много отзивчиви и вероятно с идеята да ти помогнем може да те заблудим.
          Fiat Bravo GT -> дзверчето

Коментар

щом трябва дъното да е хубаво взимай DFI LanParty UT nF4 Ultra-D вервай друго такова няма.само не съм съгласет за вентилатора- най- вече че температурата не е от значение, да вярно е че няма да прегрее, но всеки градус ти коства производителност.Иначе за сокет 754 съм съгласен че не е добър, но той е бюджетно решение. Иначе за горе посоченото дъно с един атлон64 3200+ и 2х512Мб рам пусната в дуал чанел ще забравиш че ще трябва да сменях компа, само да вмъкна кото предложение една VGA GF 6600GE или GT.Това вече е почти идеален комп, ама цената е...
            Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

FiFo написа:
              не искам да развалям темата на колегата още повече но хора осъзнайте се.Колегата каза компютър за около 700лв. и помоли за съвет и помощ а вие взехте да му предлагате лаптопи за по 2500лв. и да правите егати дискусията.
              Има 2ма колеги единия си купува настолно ПС, а другия лаптоп (за около 2000 лв без ДДС)
              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

ForceWere написа:
                А4-230 е добра конфигурация.
                И аз съм в общи линии на това мнение.. като винаги може да си добави в последствие (ако има нужда) още един модул от 512mb за 50-на долара...Между другото вече се наблюдават и първите мини пробиви в областта на ъпгрейда на лаптопите. От доста време спецификацията на MXM (NVidia) е налична, но само някой лаптопи я поддържат, но все пак може да се потърси и лаптоп поддържащ MXM и след време (вече се продават такива модули, макар и крайно ограничено) да смениш видео картата (модула) с по-добра... Практически сега основно можеш да смениш (ъпгрейднеш) само хард диска (и за това не е толкова фатално да е по-бавен, тъй като можеш да го смениш) и памета.Аз пак да си попитам дали все пак има нужда от мобилен компютър защото един настолен компютър с хубав (тънък) LCD монитор ще е много по-добър, а и ще излезне по-евтино...
                FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

ForceWere написа:
                  щом трябва дъното да е хубаво взимай DFI LanParty UT nF4 Ultra-D вервай друго такова няма....
                  Браво колега, все пак ние сме вносителите на DFI . Бих те поправил да бъде SLI-D или SLI-DR модела ама за човека въобще не му предлагай такива неща.Както каза един колега не се хвърляйте на такива части за които човека само ще си плати парите без реално да му трябват.700лв за това което му трябва са напълно достатъчни. Тази конфигурация върви средно около 400 до 500лв. При това аз цитирам цени само с ДДС!Аз не се наемам да казвам вземи си това, вземи си онова, защото мнения както и хора доста.Има само едно нещо от което се пази - хората четат статиите по вестници и списания за някой продукт и веднага започват да го предлагат без дори да са се докосвали до него, а ако евентуално се докоснат то базата за сравнение им е супер бедна. Бил най-добрия бил това бил онова. ВСИЧКИ СТАТИИ СА ПЛАТЕНИ!!Това е от мен. Макар че в много от горните постове се говорят пълни глупости, но има и много точни!
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

след кратко мислене и четене се спрях на следната конфигурация :ASUS K8N-VN/GF6100+NF410/754AMD SEMPERON 3100+/64B/S754/BOX512MB DDR400 KINGSTON CL2.5160GB HITACHI T7K250/SATA2/8M1.44 MB NECJNC-ATX RJA110 350W LOGITECH DELUXELOGITECH S96 OPTICALASUS DRW-1608P3S DVD+RW366$ излиза.гледах да са на асус нещата ,не знам дали вградената видео карта ще ми свърши добра работа .Приемам всякакви съвети и поправки .дори моля,ако има такива да ги споделите с мен
                    фиатче Браво 2.0

Коментар

Колега, 754 не е добър избор.Ако ще взимаш 64 битова машина нека е на 939 поне. (И двете ще ги заменят скоро, но все пак 939 е по-добър вариант).Аtlon64 за 939 можеш да купиш за около 30лв повече. Качествено дъно ще струва също допълнителни 30лв. Ако добавиш и свястно (тихо и сигурно) захранване за други 30лв екстра и ще забравиш.

Коментар

а сега видях в сайта на асус ,че няма и тв аут на видеокартата .да му се невиди .змачи 939 ,ама ще трябва и другите неща да ги правя за 939 ,а доста ще се оскъпи .все пак компютъра ми трябва за домашен ,филми ,интернет ,ала бала ,игрички малки и т.н.
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

Еми аз точно това написах отгоре - 754->939, барабар със захранването, разликата ще ти е под 100 лева.Не казвам, че са малко парите, но ти искаш мнения и мнение давам П.С. Внимавай за връзката за видеокартата - PCI-Express (новата система), или AGP (старите карти) -> ако вземеш PCI-E, видеокартата ще бъде по-скъпа.

Коментар

с 939 идва доста по скъпо ,дори над 800 лева .направих и аз компромис с парите !Semperit 2800+1000Mhz,128KB,Socket AM2MSI K9N Neo-F512 MB DDR II 533 A-Data250 GB samsung SATA-II/7200/8MBSapphire x 550 ADV 128/PCI-E1.44 MB NECDVD-RW LiteON DLza 744 лева всичко .тотално ми се запали главата и аз какво ли го избирам толкова ,компютър с компютър!
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

тази не е лош избор, но процесора гледай да е поне 256Kb cacheсамо да попитам в коя ценова листа има вече процесори АМ2
                              Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Working...
                              X