Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за компютър !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

питане за компютър !

Слагам темата в общи приказки ,защото няма нищо общо с автомобили Искам да си купувам нов домашен компютър .тъй като почти навсякъде ако не искаш фактура ,не ти слагат ддс-то .Та каква конфигурация да си взема за 700 лева без монитора .Монитор си купих .Компютъра ще го ползвам за интернет ,сваляне на музики ,филмчета и тем подобни ,някоя и друга лека счетоводна програма .На игри кой знае какви не играя ,някой друг пасианс .Но филми определено ще гледам .нещо което да ми върши работа за около 2 годинки горе долу !
    фиатче Браво 2.0

Не се притеснявай. За тия пари дето си обявил,ще си вземеш много добър компютър с доста добри компоненти и наистина няма да го бараш в следващите 2-3 години
    Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
    Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
    Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

щом ще гледаш филми ти препоръчвам да си вземеш и колонки 5.1 с подходяща звукова карта :D иначе гледай да има DVD записвачка и видео картата да е с TV-out, за да гледаш филмите на телевизор (ако имащ подходящ) :D
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Nikcho написа:
        Не се притеснявай. За тия пари дето си обявил,ще си вземеш много добър компютър с доста добри компоненти и наистина няма да го бараш в следващите 2-3 години
        е да де ама какъв ?? най-скупите части бяха ,видеокартата ,процеосра и дъното нали ?при положение ,че имам възможност всичко да си купувам поотделно има ли фирма която да ми сглоби после компа или трябва да се прави при тях .и дали важи гаранцията в такъв случай ,хмм даже не знам и колко им е гаранцията !
        фиатче Браво 2.0

Коментар

обикновено трябва да си взел всичко от тяхповечето фирми имат всякакви частине се нахвърляй на скъпа видео карта щом няма да игреш на игри и няма да ползваш програми с нужда от хубава картаа гаранцията е различнанякои дават до 3 годинида речем www.sms.bgи си вземи по-големичък хард диск - 120 или 160
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да вярно, щом няма да играеш не се изхвърляй с видео картата, ми по-добре си вложи парите за закупуване на стерео система за дома Най-добре е - тоиваш в някоя компютърна фирма и си казваш какво искаш, главно за какво ще ползваш компа, те ти правят някаква оферта-взимаш си я и се консултираш с някой компютътрджия, за да не ти набутат боклуци. Общо взето разликите м/у цените на отделните фирми са минимални
            Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
            Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
            Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Пробвах се в конфигоратор, но за тези пари ще трябва някаде да се направи як конпромис с някоя част. За да стане нещо добро ти трябват около 950-1000лв.
              Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

да, видях пак трябват доста пари
                Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

ако не ти трябва спешно нов компютър по добре изчакай няколко месеца да излезне новата платформа на AMD- AM2така или ще си вземеш по нова технология, или поне ще са паднали цените на K8 процесорите.
                  Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

ForceWere написа:
                    защо??? пример:ASUS P4S800D-X/SIS655FX/LANP4 2.4G/FSB 533MHZ/1M CACHERAM 512MB DDR400HDD 200GB MAXTOR 7200/8MB CACHELG GSA-4167B DVD RW/16XGF FX5200/128 DDR/128B/8X/TVOUJNC-ATX RJA68 350W 387$и остават и пари за по-малките чарколяцичестно казано моя компютър е на 6 години и частите му вече не се и произвеждат но ми върши безпогрешно същата работа каквато иска и колегата tomazo
                    Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
                    Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
                    VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
                    VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

Дай няколко варианта и ще ти кажем какво да си вземеш и кое е кофти. Прати ги на лична на който искаш от отговорилите, недей пита директно че с толкоз компютраджии ще стане яка дискусия.Предполагам че не те мързи да потърсиш оферти.Едит:За това, за което взимаш ПЦ, ще ти трябват не повече от 200лв без монитора. Гледай по-напред. Като си вземеш машината, първото дето ще подкараш е някоя яка игра. После ще искаш да запишеш и някое ДВД....и така.
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

FiFo написа:
                        ForceWere написа:
                        защо??? пример:ASUS P4S800D-X/SIS655FX/LANP4 2.4G/FSB 533MHZ/1M CACHERAM 512MB DDR400HDD 200GB MAXTOR 7200/8MB CACHELG GSA-4167B DVD RW/16XGF FX5200/128 DDR/128B/8X/TVOUJNC-ATX RJA68 350W 387$и остават и пари за по-малките чарколяцичестно казано моя компютър е на 6 години и частите му вече не се и произвеждат но ми върши безпогрешно същата работа каквато иска и колегата tomazo
                        ForceWere е прав. Колега, имаш сис чипсет, бавна памет, ненадежден хард на ата, старо и почти непродаваемо видео и менте захранване. Прекалено много компромиси. На Митко предложението е къде по-добро.
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

ето един среден вариянт, но пак прехвърлям сумата.CPU- Sempron64 2800+ -72HDD- 160 Maxtor 7200,8Mb, SATA - 76RAM- 1GB DDR400 KingMax -93MB- Asus K8N4-E DEluxe -75VGA- GF 7300GT 128Mb -108DVDRW- NEC ND3551 -43Case- някаква около 400-450Вата -30FDD- NEC 1.44MB -6 =503$ = 780-790лв.
                          Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Айде и аз да си кажа мнението.Купи си компютър който ще ти върши работа. За твоите изисквания той е под 700лв.Въпреки това ако си решил да ги похарчиш - то поне си купи качествени неща.В фирмата откъдето ще купуваш поискай гаранцията да е покомпонентна. Това ти дава право да нямаш лепенка на кутията и ако решиш да си променяш нещо (след време) няма да си длъжен да го правиш при тях.Ако ти предлагат по-малка гаранция от написаните от мен ...недей да купуваш оттам. Недей и от фирма ЖАР Компютри да пазаруваш, както и от техномаркет, метро, технополис.гаранции:HDD - 3г (сигейт 5г). Процесор (BOX) - 3г. Взимай винаги бокс процесор.РАМ - 3г.Асус - 24 - 30 месеца.Албатрон - 30 месеца.Асрок - 24 месеца.Гигадръв - 24 .. 36 месеца.ДВД РВ - аз си купувам досега само нек (сменям я на 1 месец) - 24 месеца.А и нещо много важно!!!!!Купи си качествено захранване. От масовите в БГ това са :ФортронСиртекИма и други но засега няма да ги пиша защото задълбаваме много.

Коментар

Mitko написа:
                              ForceWere написа:
                              ето един среден вариянт, но пак прехвърлям сумата.CPU- Sempron64 2800+ -72HDD- 160 Maxtor 7200,8Mb, SATA - 76RAM- 1GB DDR400 KingMax -93MB- Asus K8N4-E DEluxe -75VGA- GF 7300GT 128Mb -108DVDRW- NEC ND3551 -43Case- някаква около 400-450Вата -30FDD- NEC 1.44MB -6 =503$ = 780-790лв.
                              Тук може да отпадне видеоплатката като се вземе дъно с вградена. Диска може да е 80 за домашно РС. RAM на PQI мисля че е по-евтин и за машина която няма да се ползва за development или сървър може и с 512. Така вече цената ще е разумна
                              Ето и моите две стотинки:Абсолютно съм съгласен с Митко за отпадането на видеото. За конфигурация за интернет, офис и пасианси 100 и кусур долара за видеокарта са лудост. Аз лично имам дъно Аsrock K8NF4G, в момента трета колонка в мост е 56$. Задоволява ти нуждите отвсякъде. Относно паметта и твърдия диск има само един принцип: Колкото повече - толкова повече. Да направим една малка сметка. 790 лв е предложението. Спестихме 108$ от видео и 19$ от дъно. Това са поне 190 лв. Значи имаме 100 лв за подобрения. Аз лично бих си взел марковата памет. И сега най-важното - това:
                              Case- някаква около 400-450Вата -30
                              не те съветвам да го купуваш. НАИСТИНА ВЗЕМИ КАЧЕСТВЕНО ЗАХРАНВАНЕ!!! Като идеш в някоя фирма без конкретни параметри на конфигурацията ще гледат да ти пробутат евтина кутия и захранване с цел да ти се види тънка общата цена. НЕДЕЙ. 700 лв са си 700 лв и по-добре да се подсигуриш. Едно приятелче с евтино захранване, при токов удар на изключен компютър му остана само процесора и не помня за паметта оцеля ли... 300 ватов фортрон е за предпочитане пред "някакво 500 Вата". Едно добро предложение са кутиите FOXCONN. Те оригинално са с прилично захранване, но аз поисках да ми го сменят и срещу ~10$ отгоре получих Фортрон. Отделно кутиите са с много добро качество и имаш избор и за външен вид. За нуждите, които си обявил 700 лв са достатъчни, а ако разгледаме конкретната оферта даже ти остават малко парички за малко по-така (ако си любител) мишка и клавиатура и/или колонки (тук вече дупе знае 2 и 200)
                              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Working...
                              X