Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за компютър !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хе както казах явно дискусия ще има.Поздравления за колегата 1115, явно и той е в същия бизнес.Томазо, в + на колегата 1115, в момента не е лошо да помислиш за следните компоненти, цените ти ще си ги търсиш!AMD SEMPRON 2800+/64B/S754/BOX 76.00 79.00 81.50 ASROCK K8NF4G-SATA2 /VGA /S754 51.00 53.00 54.50 512MB DDR400 KINGSTON CL2.5 46.00 48.00 49.50 160GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB 73.50 76.50 79.50 1.44 MB NEC 5.80 6.10 6.40 LG GSA-H10 DVD RW/16X BLACK 38.50 40.00 41.50 PCI CNET FAST200 10/100 3.70 3.90 4.10 FOXCONN 3GT2P-482/PSU 420W PFC 63.50 66.00 68.00 Цените са от МостМисля че това ще е достатъчна система за теб. Може да помислиш и за цокъл 939.ASROCK 939NF4G-SATA2 61.50 63.50 66.00 ATHLON64 3000+ /BOX /S939 119.00 124.00 128.00 Натам е същото, цените са молко по-високи, съответно, по-яки компоненти.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Нека и аз си кажа мнението, че съвсем да те объркам.Първо. Някои колеги ще ме подкрепят, други ще ме освиркат, но НЕ СИ взимай AMD. Още повече 64. AMD имат хубави процесори, но няма качествена системна логика на приемливи цени. 64 битовите процесори едва сега навлизат, а операционните версии за тях са все още в стадий разработка. Да не говорим, че все още няма нито едно приложение написано специално за 64 битова система. Само даваш пари на вятъра. В този бранш съм от 20 години, и следвайки интуицията си, мога смело да кажа, че в близките 3-5 години няма да видим реално използване на 64-те бита. Второ. Хубавата системна логика за Intel процесори обикновено е на Intel. Ще ти дам две конфигурации, по цени на http://www.most.bg за крайни клиенти.Конфигурация 1.MotherBoard ASUS P4P800S-X 848P/FSB800/400 59.5CPU P4 2.4G/FSB 533MHZ/1M BOX 100Fan Integrated RAM KIT 2 X 256MB KINGSTON DDR400 51.5HDD 120GB SAMSUNG SATA2/7200/8MB 66VideoCard GF FX5500/128 DDR/TVOUT 37.5CDROM LG GSA-4167B DVD RW/16X 41.5Flopy n/aAudio Integrated 5/1 LAN Integrated 5/1Case COLORSIT L8031-B34 /350W 23.5Keyboard HP SILVER/BLACK /PS2 9.1Mouse LOGITECH B58 OPT WHEEL/BLACK 11Крайна цена: $399,6 х 1.53 = 611.388 леваКонфигурация 2:MotherBoard ASUS VINTAGE-PH1 150CPU P4 506/2.66G/LGA775/FSB533/1M 103Fan RAM KIT 2 X 256MB KINGSTON DDR400 51.5HDD 120GB SAMSUNG SATA2/7200/8MB 66VideoCard GF FX5500/128 DDR/TVOUT 37.5 CDROM LG GSA-4167B DVD RW/16X 41.5Flopy Audio LAN Case Keyboard HP SILVER/BLACK /PS2 9.1Mouse LOGITECH B58 OPT WHEEL/BLACK 11Крайна цена: $469.6 х 1.53 = 718.48 леваКоментари: Вариант 1 е морално остарял. Системната логика и процесора са технологии от преди 2-3 години. За сметка на това са максимално оптимизирани. Като моето Стило (версия 2005).Вариант 2 е малко по-различен. Разликата идва от това, че кутия и дъно идват от един и същ производител ASUS. Това са така наречените bare bone решения. Тук вече можем да говорим и за доста по-добра оптимизация и производителност.Препоръка: Аз лично бих ти препоръчал Вариант 2. По-нова технология, по изчистен дизайн, по-добра скорост.Поздрави,Пламен
      Analog Man...

Коментар

то като сте почнали с компромиси, вземи един sempron64 2500+ и го ръгни на 3500+ и така спестяваш пари и от процесора, това е добър вариянт.Аз така действам, моя е sempron64 2800+ и бачка на 4300+, иначе ако тръгнеш да взимаш добър процесор бая ще се оръсиш, дори семпрон 2800+ мога да ти кажа че нищо не струва спрямо някой атлон64, без да го издуеш семпрона е пълна скръп.А отделно едно добро захранване си е боя пари, иначе съм съгласен че захранването може дати такова много яко компа.
        Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Хе както казах явно дискусия ще има.
          Мдааа, както и преди съм казвал, мнението е като дупето: Everybody’s got one! :D
          Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

И аз се афектирах от мнението на ForceWere, като написа за кутията/захранването "...някаква..."Захранването е изключително важно!!! Ще дам само някой насоки:DVDRW-то да е на LiteOn!Хардиска: Seagate! ( http://jmt.bg/?go=100&jgroup=7 ) Предлага се в JMT (Дианабад) с 5 години (60 месеца) гаранция!! Последните ми 2 диска бяха Макстор.. и 2-та даваха дефекти сравнително бързо.. а на времето бях върл фен на Макстор.. но какво да се парави... сега просто са под всякаква критика....Айде и за процесора да си кажа мнението: В момента "AMD" за мен е логичния избор... погледни няколко (актуални) сравнения и ще разбереш защо AMD в момента си струва повече за прите... не че сегашния ми лаптоп в стечения на обстоятелствата не е с Intel процесор...
            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

p_kolev написа:
              Нека и аз си кажа мнението, че съвсем да те объркам.Първо. Някои колеги ще ме подкрепят, други ще ме освиркат, но НЕ СИ взимай AMD. Още повече 64. AMD имат хубави процесори, но няма качествена системна логика на приемливи цени. 64 битовите процесори едва сега навлизат, а операционните версии за тях са все още в стадий разработка. Да не говорим, че все още няма нито едно приложение написано специално за 64 битова система. Само даваш пари на вятъра. В този бранш съм от 20 години, и следвайки интуицията си, мога смело да кажа, че в близките 3-5 години няма да видим реално използване на 64-те бита. Второ. Хубавата системна логика за Intel процесори обикновено е на Intel. Ще ти дам две конфигурации, по цени на http://www.most.bg за крайни клиенти.Поздрави,Пламен
              Колега, понеже си от 20 години в биЗнеса искам съвет от теб, дали тая конфигурация е яка и колко пари си Заслужява да се дадат За нея Microprocessor AMD Turion(TM) 64 Mobile Processor ML-32 with PowerNow!(TM) TechnologyMicroprocessor Cache Level 2 cache 512 KBMemory 1024 MB DDR 333 MHz (2 x 512 MB)Memory Max Up to 2 GBVideo Graphics ATI RADEON® XPRESS 200M IGP graphicsVideo Memory 128 MB (shared)Hard Drive 100 GB 4200 rpm Multimedia Drive DVD Writer Dual Format (+/-R +/-RW) with Double Layer supportDisplay 15.4

Коментар

А като стана въпрос и за избор на фирмата от която да купиш... ще ти кажа, че съм пазарувал от различни фирми:JMT, Most, Stealth Computers, Smart Systems и повярвайте ми още дозина... НО единственото място на което все още съм постоянен клиент и съм доволен от ОБСЛУЖВАНЕТО (включително гаранционното) е Smart Systems Ще дам пример: купувах си чисто нов лаптоп FSC за около 2800 лв, имаше проблем с него като стоя в мен около седмица. Без проблеми и увъртания си го прибраха и ми дадоха възможност не само да сменя модела, но и марката! Мога да разказвам много... но е много важно да избереш фирма която да те обслужва за да не се налага да общуваш с кретени когато имаш проблем (нещо от което никой не е застрахован)!
                FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

156 m-jet написа:
                  Video Graphics ATI RADEON® XPRESS 200M IGP graphicsVideo Memory 128 MB (shared)Hard Drive 100 GB 4200 rpm
                  Колега ще си позволя да ти отговоря и аз. Това което съм цитирал е основния проблем в тоя лаптоп, което мен лично би ме притеснило:Става дума за доста слаба видео карта, което би се отразило придимно ако си любител на игрички... да не говорим, че видеокартата не притежава собствена (отделна) памет! Т.е. забрави за съвременните заглавия...В днешно време стандарта при лаптопите за HDD започва от 5400 об/мин.. не ми вдъхва довереие този хардиск.Като цяло решението с Turion е много удачно... при лаптопите.. и мисля, че няма да сгрешиш стига да не те притесняват отбелязаните неща по-горе.И последно: Тази конфигурация не си писал на кой производител е? Изглежда ми като дело на FSC или Acer.Може някой да се ядоса... но никога, ама никога повече не бих помислил за FSC или Acer (прочети малко мнения по световните форуми за да видиш, че това са запорожеца и трабанта при лаптопите) (Слава Богу, че се отървах без проблем от моя FSC лаптоп) Едит: Сега видях, че става дума за HP... лично нямам забележки към лаптопите които произвеждат като цяло.
                  FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Аз съм малко аматьор в тези неща, но като потребител на РС от 1982 година да си кажа и аз мнението.Ползвам компютъра си точно за това, за което иска да го ползва и колегата.Скоро (преди няколко месеца) си купих втора употреба лаптоп Компак Армада М700 със следните параметри:500 MHz процесор,160 MB RAM; HDD 12 GB, video 8 MB, CD, 14" LCD, чисто нова батерия (държи 4 часа).От горните единствените кусури са малкия диск и това че ЦД-то не е записващо.Цената беше 600 лв !На лаптопа перфектно си вървят филми, върши ми всякаква работа.Настолния ми компютър е с доста по-сериозни параметри, но и когато го купувах цената не надхвърляше 700 лв (без монитора).Ако наистина няма да се играят игри на компютъра и няма да се пускат сериозни програми за видеооработка - 700 лв е много.Моят съвет като потребител на компютри е:1. НЕ се хвърляй на най-новото и най-скъпото, защото след 2-3 месеца вече ще е средна хубост и ще струва наполовина2. НЕ взимай 1 голям хард-диск - по-доброто решение е 2 по-малки (патил съм си от скапан диск).3. НЕ слушай съветите на търговци на компютри - всеки гледа да си продаде стоката. Прецени си добре точно за какво ще ползваш компютъра, имайки впредвид че за повечето неща на практика не ти трябва процесор по-голям от 1.5 GHz и памет повече от 512 MB.4. Както казва Мечо Пух : колкото повече, толкова повече, но няма смисъл да си купуваш самолет за да отидеш на село, нали?Успех и да не се разваля П.С. Колкото е по-голяма гаранцията, толкова по-добре, но гледай и да не е някоя фирма еднодневка, дето след няколко месеца няма да я има и тогава гаранция Франция.

Коментар

156 m-jet написа:
                      [quote:0b8a3d4334="p_kolev"]Нека и аз си кажа мнението, че съвсем да те объркам.Първо. Някои колеги ще ме подкрепят, други ще ме освиркат, но НЕ СИ взимай AMD. Още повече 64. AMD имат хубави процесори, но няма качествена системна логика на приемливи цени. 64 битовите процесори едва сега навлизат, а операционните версии за тях са все още в стадий разработка. Да не говорим, че все още няма нито едно приложение написано специално за 64 битова система. Само даваш пари на вятъра. В този бранш съм от 20 години, и следвайки интуицията си, мога смело да кажа, че в близките 3-5 години няма да видим реално използване на 64-те бита. Второ. Хубавата системна логика за Intel процесори обикновено е на Intel. Ще ти дам две конфигурации, по цени на http://www.most.bg за крайни клиенти.Поздрави,Пламен
                      Колега, понеже си от 20 години в биЗнеса искам съвет от теб, дали тая конфигурация е яка и колко пари си Заслужява да се дадат За нея Microprocessor AMD Turion(TM) 64 Mobile Processor ML-32 with PowerNow!(TM) TechnologyMicroprocessor Cache Level 2 cache 512 KBMemory 1024 MB DDR 333 MHz (2 x 512 MB)Memory Max Up to 2 GBVideo Graphics ATI RADEON® XPRESS 200M IGP graphicsVideo Memory 128 MB (shared)Hard Drive 100 GB 4200 rpm Multimedia Drive DVD Writer Dual Format (+/-R +/-RW) with Double Layer supportDisplay 15.4
                      Analog Man...

Коментар

АМИ не е скъпа..... около 2000лева беЗ ДДСКато се има предвид, че и по 3000лева искат За подобниКакво Значи рендер Може би да и се постави още 1024МБ РАМ , и тогава, ще става.....каЗаха ми, че За 2 минути я прават 2048, е цената скача с 300 лева деАЗ поигравам чат пат, ясно, че видео картата не е добра, ама тея с 256МБ карти още са ми кисели :DПреполагам, че и така това компютърче ще е актуално поне 1годинаКакво ви е мнението

Коментар

ако искаш да играеш игри забрави за лаптоп, просто видео картите съм им пълна скръп, дори тези с Go 6800 256Мb.а иначе процесора е добър като производителност, а е и доста енергоспестяващ което е ценно за лаптоп. А ако все пак послушаш колегата и тръгнеш да взимаш интел, се насочи към интел центрино- но на тях цената е... И при игрите ти трябва повече рам като обем, а не като скорост- казвам го от личен опит- пробвал съм и двата вариянта на моя комп.А и за една съвременна игра дори 1Gb RAM е доста малко.
                          Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

ForceWere написа:
                            ако искаш да играеш игри забрави за лаптоп, просто видео картите съм им пълна скръп, дори тези с Go 6800 256Мb
                            Е, айде сега.. аз съм с NVidia 6600 Go 128 dedicated Video RAM.. и си работят игричките отлично, но предполагам, че го казваш образно. Иначе си прав.. ако ти трябва ПС за игри.. за тея пари ще си вземеш върхова система дето ще удари всеки лаптоп в земята (образно) И пак по въпроса за графичната карта... въпросната карата XPRESS 200M е пълна скръб.. абсурд да подкараш някакво заглавие на прилична игра от последните 2-3 години в добра разделитена способност... Т.е. забрави тоя лаптоп за сериозни игри.Ако се примириш, че на (хубави) игри няма да играеш и че диска е малко по-бавен то може да се каже, че лаптопа е добър.Ако държиш на игрите то задължително търси нещо което да е минимум X600-X700 (ATI) или 6600 Go (NVidia)... ама цените вече са малко по-дебели на лаптопите. Иначе Turon 64 си е отличен мултимедиен (и мобилен) AMD процесор.. но с тая карта... и диск леко са се поомазали.. но е бюджетно решение...Помисли си добре дали наистина имаш нужда от лаптоп и за какво ще го ползваш?!
                            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Ето ти няколко оферти които са според мен по-удачни и са приблизително за същите пари... разгледай ги внимателно (техните предимства и недостатъци). Ще кажа, че говорим първо за Toshiba лаптопи и второ за Tecra серията (което е по-висока серия.. нещо като "офис" вариант, а не "home"):Твойте 2к без ДДС е около 2400 лв с ддс...Toshiba Tecra A4-256 (2,578 лв с ддс):http://sms.bg/catalog/product_info.p...id=1956Toshiba Tecra A4-230 (2,561 лв с ддс):http://sms.bg/catalog/product_info.p...id=1338Toshiba Tecra A4-255 (2,286 лв с ддс):http://sms.bg/catalog/product_info.php?cPath=22_46&products_id=1666Успех ! Ако си харесаш нещо пиши
                              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Имах предвид за видео картите че например Go 6800 ще е с по слаби резултати от обикновенн 6800.А4-230 е добра конфигурация.
                                Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Working...
                                X