Ichkin написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Погнаха Кадафи!
Collapse
X
-
Immortal написа:Тук не става дума за намеса във вътрешните работи на една държава, бе Ферарист-е.Тоя откачен използва бойна авиация и танкове срещу собствените си граждани!popara801 написа:Абе да ама нефта е преходен и не след дълго ще е минало.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Orcinus написа:Airfan написа:Всяка промяна е трудна, но все някога трябва да започне.Петрол, интереси, петрол, интереси и ПАК петрол
Боли го фара Обама, боли го фара и Саркози за народа на Либия.
)))))))))))))))Зората на Одисей, егати името на военна операция, тия постоянно си играят на войници.
Най-малък и смешен в този случай ми е Саркози, не знам за друго, но за мен този човек си направи политическо сепуко.
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Immortal написа:Според мен се забавиха прекалено много!Досега са вървели тайни преговори кой ще поеме властта след Кадафи, затова и се туткаха, според мен.Тук не става дума за намеса във вътрешните работи на една държава, бе Ферарист-е. То ако е така, още да си бяхме в Османската империя, щото Русия се е намесила във вътрешните ѝ работи.Тоя откачен използва бойна авиация и танкове срещу собствените си граждани!Съгласен съм, че само откаченяк може да използва авиация срещу собствения си народ, това за мен си е чиста гражданска война, която е заради различна племенна принадлежност. То и за това протече по-различно от египетските събития. Но си е намеса във вътрешните работи.Виж, ако САЩ нападнат Китай и в резултат отвоюват независим Тибет бих направил аналогия Османската империя и Русия. Мащабите са различни.
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
4o4kata написа:КИМИ написа:ХА! Ако франсетата погнат Русия- до 2 часа всички самолети ще са им на земята. :DА иначе както винаги всичко е за петрола както в Ирак! Дреме им на великите сили за геноцид на население. Както бе казано по горе има къде по голям геноцид по други държави ама никой не се меси там защото няма за какво.Всички войни са икономически за
Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Явор Митев
Мразя Кадафи от дъното на душата си / най-просто и елементарно казано /. Но не вярвам в целите и идеите на тази военна операция. Ако някой смята, че съюзниците са там, за да защитят бедния либииски народ, то той е изключителен наивник.Това е военна колонизация от съвременен тип. Америка е изтреляла 110 ракети "Томахоук", като всяка една от тях струва 1 млн. долара. По-точно е да се каже - " Америка инвестира в Либия 1 млн. долара, които ще се върнат стократно". Франция и Италия може би не са в икономическа криза. А да си припомним ли икономическите контакти на Франция с Либия в миналото....а мазните ръкостискания на Саркози с Кадафи само преди няколко години !!!!!!!!!!!!!!Ресурсите на планетата се изчерпват. Всичко, което става в момента, са инвестиции в петрол и налагане на нов световен ред и контрол там. На никой не му дреме за "бедния либииски народ"Всичко е икономическо лицемерие.
Коментар
-
Явор Митев
През периода 2008-2009 година официалните военни доставки за Либия се разпределят между Италия - 205 милиона евро, Франция - 143 милиона, Малта - 80 милиона, Германия - 57 милиона, Великобритания - 53 милиона и Португалия - 21 милиона евро.Липсват данни за доставките от САЩ в периода на подобряване на двустранните отношения след 2004 година.
Коментар
-
Явор Митев написа:През периода 2008-2009 година официалните военни доставки за Либия се разпределят между Италия - 205 милиона евро, Франция - 143 милиона, Малта - 80 милиона, Германия - 57 милиона, Великобритания - 53 милиона и Португалия - 21 милиона евро.Липсват данни за доставките от САЩ в периода на подобряване на двустранните отношения след 2004 година.Нали не вярваш, че мосютата ще продадат Миражите с последно поколение радиоелектронно оборудване? Пилотите не знам дали ще различат флагчетата, но ракетите ще разпознаят либийските Миражи като чужди. Всеки самолет, включително и гражданските имат система за разпознаване свой- чужд. КИМИ- който се е заял с Русия-хубаво не е видял.
Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Явор Митев
Разбира се, че ще се разпознават. Особено със съвременната военна техника. Просто иронизирах ситуацията. Мислех, че се разбира !!!
Коментар
-
Аз съм против войните по принцип.Но и съм на мнение, че надигащият се и консолидиращ се ислям трябва да бъде смазан в зародиш.Защото иначе ще стане много късно и много страшно.Към обикновените мюсюлмани изпитвам симпатия като към всички хора и имам много приятели мюсюлмани, но винаги съм бил против основните цели на военната доктрина, наречена "ислям" и нейното бавно завземане на все по-голяма част от света.Сега е времето да се смачка змията.
Коментар
-
bubachko
Не прочетох всичките мнения, но имам един въпрос:Как па която и да е велика сила не се намеси във военен конфликт на страна, в която няма петрол или друга изгодна стока...
Коментар
-
Кадафи първо се обърна срещу народа си, а сега го въоръжава.... Този човек е болен. Говорите за петрол и за пари, на много от обикновените хора обаче не им пука за това, а искат свобода - свободата да казват какво мислят, без да се страхуват, че на следващия ден ще се озоват в някой затвор. Това не ви ли напомня за Сталин и Хитлер? Аз също съм против войната, но в този случай няма какво друго да се направи - този човек трябва да бъде смазан както Садам.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal написа:Аз съм против войните по принцип.Но и съм на мнение, че надигащият се и консолидиращ се ислям трябва да бъде смазан в зародиш.Защото иначе ще стане много късно и много страшно.Към обикновените мюсюлмани изпитвам симпатия като към всички хора и имам много приятели мюсюлмани, но винаги съм бил против основните цели на военната доктрина, наречена "ислям" и нейното бавно завземане на все по-голяма част от света.Сега е времето да се смачка змията.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
SUS SCROFA написа:Orcinus написа:Airfan написа:Всяка промяна е трудна, но все някога трябва да започне.Петрол, интереси, петрол, интереси и ПАК петрол
Боли го фара Обама, боли го фара и Саркози за народа на Либия.
HONDA I-VTEC
Коментар
-
bubachko написа:Не прочетох всичките мнения, но имам един въпрос:Как па която и да е велика сила не се намеси във военен конфликт на страна, в която няма петрол или друга изгодна стока...ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар