Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Погнаха Кадафи!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    Кадафи първо се обърна срещу народа си, а сега го въоръжава.... Този човек е болен. Говорите за петрол и за пари, на много от обикновените хора обаче не им пука за това, а искат свобода - свободата да казват какво мислят, без да се страхуват, че на следващия ден ще се озоват в някой затвор. Това не ви ли напомня за Сталин и Хитлер? Аз също съм против войната, но в този случай няма какво друго да се направи - този човек трябва да бъде смазан както Садам.
    Ако народът на Либия е бил срещу Кадафи, защо тогава обстановката в Бенгази бе коренно различна от тази в Триполи? Дали целият народ е срещу него? Вчера слушах една българка от Либия, каза, че освободили затворниците и им дали оръжие да се сражават с частите на Кадафи, а те започнали да мародерстват, кой всъщност е срещу Кадафи?Вярваш ли, че всеки един народ е готов да бъде демократично управляван. Смазаха Садам и какво получи иракския народ, 100 000 жертви на една безкрайна война след падането му. Пък нека могат да казват каквото си поискат без да влизат в затвора.Някой беше казал: Свободата, означава с радост да се подчиняваш на определени правила. А аз бих добавил, че строгостта на правилата зависят от националната принадлежност и зрелостта на различните народи да живеят демократично, разбирай свободно.
    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
      Immortal написа:
      Аз съм против войните по принцип.Но и съм на мнение, че надигащият се и консолидиращ се ислям трябва да бъде смазан в зародиш.Защото иначе ще стане много късно и много страшно.Към обикновените мюсюлмани изпитвам симпатия като към всички хора и имам много приятели мюсюлмани, но винаги съм бил против основните цели на военната доктрина, наречена "ислям" и нейното бавно завземане на все по-голяма част от света.Сега е времето да се смачка змията.
      Исляма който имаш ти впредвид, действа, и е подтикнат в тези си действия от същите тия мърсоли дето сега ръсят бомби......целта е проста - да има напрежение, и когато има нужда да се подаде лека искра и за може човек да си огранизира една чиста и спретната войница когато му кефне......и винаги да има оправдание че видите ли, е действано против консолидиращия се ислям......военната им доктрина е чисто и просто защита на това което имат.....щото обикновенно то им е взето, или не разполагат с него.......Палестина да речем, Хамас, и прочее хайвани там.....
      Исляма, който аз имам предвид си е един и същ от създаването си от болния мозък Мухаммад преди 1400 години до ден днешен. И той както тогава, така и днес е една военна доктрина за завладяване на света. Тогава не е имало САЩ, не е имало нефт и не са имали нищо, което да защитават, освен пясъците на арабската пустиня (не Сахара, а тази на арабския полуостров).Съсипали са държави като Персия, в днешно време са стигнали до Индонезия, Южна Америка (напр. Суринам) и северните части на Русия. За мюсюлманина първо другите са мюсюлмани, и тогава са народностите. Тревожни са и политиката на Турция, на Сирия и на другите УЖ светски мюсюлмански държави. А заиграването на западните държави (вкл. и ние) с такива като Саудитска Арабия може да ни излезе през носа.Нещата не вървят на добре и дано не доживеем до това, което има да става.

Коментар

Immortal написа:
        Исляма, който аз имам предвид си е един и същ от създаването си от болния мозък Мухаммад преди 1400 години до ден днешен. И той както тогава, така и днес е една военна доктрина за завладяване на света. Тогава не е имало САЩ, не е имало нефт и не са имали нищо, което да защитават, освен пясъците на арабската пустиня (не Сахара, а тази на арабския полуостров).Съсипали са държави като Персия, в днешно време са стигнали до Индонезия, Южна Америка (напр. Суринам) и северните части на Русия. За мюсюлманина първо другите са мюсюлмани, и тогава са народностите. Тревожни са и политиката на Турция, на Сирия и на другите УЖ светски мюсюлмански държави. А заиграването на западните държави (вкл. и ние) с такива като Саудитска Арабия може да ни излезе през носа.Нещата не вървят на добре и дано не доживеем до това, което има да става.
        Ок, съглаявам се ... донякъде !? Защо ги категоризираме според вярата ... ?!?!?Всички страни, чието вероизповедание е ислям ли са така ?
        Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
          Защо ги категоризираме според вярата ... ?!?!?Всички страни, чието вероизповедание е ислям ли са така ?
          В известна степен, да!Мюсюлманинът като цяло е добър човек, до момента в който имамът му каже, че е дошло времето за джихад. Тогава с радост ще ти пререже гърлото и ще го направи с ясното съзнание за изпълнен дълг към пророка и вярата си. На него му се втълпява, че по този начин ще си осигури място в джанна (рая), а в противен случай ще иде в джехенна (ада).В държавите, в които управлява религията, това е държавна политика, явна или скрита.В "светските" държави властта може и да ни убеждава в противното, но вярващите хора са "насочвани" във вярата от духовните лица и резултатът рано или късно излиза на яве. В Турция например, въпреки светската уж власт, вече втори пореден мандат печелят ислямистките партии. И всеки път с повече гласове. Загърбването на заветите на Ататюрк е въпрос на време и после идва иранизация. Макар че в Иран пък текат обратни процеси и повече от половината хора там са за светска държава и не обичат властта си. Затова и последните им избори бяха фалшифицирани, затова и сега лидерите на опозицията са под домашен арест.Долните снимки не са от Кувейт, а от прaвославна Русия:Може да прочетете ТУК как Маша става Мириам

Коментар

Не, не ... не говоря за Кувейт ... те са ... отделен случай :D Наистина има много държави, с мирни ислямисти ... и си живеят съвсем спокойно ... докато някой не им се набърка в работата ... А турците са толкова мюсюлмани, колкото и ние сме християни :DP.S. Жал ми е за Либия ... можеби защото съм бил там, не знам, но определено ми е гадно ...
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Еми то цялото това оръжие трябва да се продаде някъде все пак.....
              Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

[quote="Todor_Gagovski"]
                SUS SCROFA написа:
                Orcinus написа:
                Airfan написа:
                Всяка промяна е трудна, но все някога трябва да започне.
                И кое точно трябваше да започне в Либия? Да не мислиш, че инициатор на всичко е Кадафи?на Немската позиция. Меркел, заяви, че Германия е твърдо против военните действия. .
                00.И си мисля че веднага Кадафи ще остане без оръжие , танкове,самолети и тн.А България ще просперира от износа на всякакви метали.
                И какво излиза тогава. Държавата, която раздуха случая с медицинските сестри в цяла Европа, ангажира толкова много страни да помогнат и най-вече Франция, сега шикалкави, не изразява, ясна позиция, лигави се, не разполага с никаква авиация, а на всичкото отгоре, днес Борисов разкритикувал операцията, за да не разсърди неговият Кумир Ангела Меркел. Не коментирам дали тази операция е най-правилният ход, НО.......... Смешна работа.
                ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Поведението на българските политици е неадекватно, както винаги. То изобщо не подлежи на коментар.

Коментар

Убили са сина му. Загинал е тази нощ при бомбардирането на командването...

Коментар

Явор Митев написа:
                      Това достоверна информация ли е?

Коментар

rebel написа:
                        Явор Митев написа:
                        Това достоверна информация ли е?
                        Един от синовете на либийския лидер Муамар Кадафи - Хамис, е получил тежки изгаряния при снощната бомбардировка над Триполи и впоследствие е починал. Това твърдят либийски източници и арабската телевизия "Ал Манара".

Коментар

Либийски източници и арабската телевизия "Ал Манара" съобщиха, че един от синовете на Кадафи - Хамис, е починал в неделя.Той получил тежки изгаряния, когато преди няколко дни самолет, управляван от бунтовник камикадзе, се врязал в "Баб ел Азизия".Към този момент новината не е обявена от нито една водеща световна медия или официален източник.Хамис Кадафи командва най-страшната военна сила на режима - 32-ри батальон, който е най-добре въоръжената и обучена частна либийската армия, известна като "подразделение за защита на режима".
                          Иди разбери.....

Коментар

Към този момент новината не е обявена от нито една водеща световна медия или официален източник.
                            Даже попаднах на някакви твърдения, че и Кадафи се видял с Аллах, ама много много не вярвам на медиите!

Коментар

ele написа:
                              Кадафи първо се обърна срещу народа си, а сега го въоръжава.... Този човек е болен. Говорите за петрол и за пари, на много от обикновените хора обаче не им пука за това, а искат свобода - свободата да казват какво мислят, без да се страхуват, че на следващия ден ще се озоват в някой затвор. Това не ви ли напомня за Сталин и Хитлер? Аз също съм против войната, но в този случай няма какво друго да се направи - този човек трябва да бъде смазан както Садам.
                              Аз като "тънък" познавач на историята мога да ти кажа, че години преди това САЩ стимулираха Саддам много яко финансово, за да дава нефт. Наистина много яко, дори с политическа подкрепа на режима му. Само че на оня мустакатия по едно време му скимна да приравнява цената на нефта към еврото, и на американците това не им изнасяше. Последствията ги знаеш. Относно сравнението със Сталин и Хитлер мога да ти кажа едно - по тая логика трябва да се започне със Северна Корея, не мислиш ли? Още повече, че там против всякакви международни споразумения се провеждат и ядрени опити... но има нещо друго - корейците явно вече имат атомна бомба или са много близо... За разлика разбира се от Ирак и Либия. За едно съм сигурен обаче - този урок няма да остане недооценен от Иран. Иначе диктатори по света колкото щеш - кеф ти Чавез, кеф ти Кастро, кеф ти половината държави в Африка, където не са и чували за Женевската конвенция...
                              N.Y. State of Mind

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                                SUS SCROFA написа:
                                Orcinus написа:
                                Airfan написа:
                                Всяка промяна е трудна, но все някога трябва да започне.
                                И кое точно трябваше да започне в Либия? Да не мислиш, че инициатор на всичко е Кадафи?Аз не го защитавам, ама нещата толкова намирисват на втори ФАЛШИВ Ирак, че чак смърдят. В Ирак УЖ имаха оръжия за масово унищожение, сега пък "да не се малтретирало/избивало "мирното" население" в Либия.СмЕх Петрол, интереси, петрол, интереси и ПАК петрол Боли го фара Обама, боли го фара и Саркози за народа на Либия.
                                Не трябва да забравяме, че Ирак прояви агресия и към съседна държава, визирам Саудитска арабия. После си измислиха причината за оръжията за масово поразяване, така че не знам дали аналогията е точна.За пореден път на мен не ми стана ясна нашата позиция. Ние подкрепяме ли военната интервенция, или сме на Немската позиция. Меркел, заяви, че Германия е твърдо против военните действия. .
                                Ние няма да участваме , просто щото нямаме с какво.Двата ни миг29 нямат опознаване, останалите миг 21 летят само в слънчево време , а както се вижда сега условията не са подходящи.На единствената ни подводница и изтекоха батериите , остава фрегатата Дръзки.Ще ви кажа един виц.Патрул на кат вижда 3 ма роми да мъкнат един миг29 по шосето към Пловдив.Изненадани да видят такова чудо полицаите спират и питат ромите- Кви сте вие бе къде го влачите тоя самолет?Ромите отговарят - как какви бе бате , ние сме самолетоносачите.Та в този ред на мисли , можем да участваме със самолетоносачи около 800000.И си мисля че веднага Кадафи ще остане без оръжие , танкове,самолети и тн.А България ще просперира от износа на всякакви метали.
                                Нищо лично, но не си ти човека, който ще дава оценка на подготовката Военно- Въздушните Сили и броя на самолетите! Малко си далеч и встрани от истината.
                                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
                                X