Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Погнаха Кадафи!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ichkin написа:
    Мен ми писна да гледам тоя брадатия по CNN и си лягам ...
    И кво каза ве?Да не се предава?Всъщност каза,че нямало да се предаде до последна капка кръв в което се съмнявам.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Immortal написа:
      Тук не става дума за намеса във вътрешните работи на една държава, бе Ферарист-е.Тоя откачен използва бойна авиация и танкове срещу собствените си граждани!
      Точно за това става дума пряко.....косвената причина е петрола.......турците имат няколко преврата, пак танкове се мотаха из градовете......нещо там някой да се е намесил......в Йемен и Бахрейн най вече обявиха извънредно положение, що не нападат там.......една сюрия държави в Африка са под диктатура, и над народа им масово се упражнява нещо много по лошо от тва с либийците......някой от ООН да го боли фара за тва.......просто война им трябва на тия гадове, и ако петрол е намесен, още по добре.....снощи били изстреляли 110 томахока......средна цена 100 бона в долари.......производствена цена около 10000 долара......само от снощи някой е 10 милиона напред......ебаси бизнеса.......
      popara801 написа:
      Абе да ама нефта е преходен и не след дълго ще е минало.
      Нефта вече над 100 години не е преходен, мит са и че залежите на планетата намаляват, тва са пълни глупости........най - лесния и елементарен начин да държиш цената на една стока висока е да я обявиш за дефицитна с медии и пропаганда....или да я обявиш за изчерпваща се и да спекулираш с това......
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Orcinus написа:
        Airfan написа:
        Всяка промяна е трудна, но все някога трябва да започне.
        И кое точно трябваше да започне в Либия? Да не мислиш, че инициатор на всичко е Кадафи?Аз не го защитавам, ама нещата толкова намирисват на втори ФАЛШИВ Ирак, че чак смърдят. В Ирак УЖ имаха оръжия за масово унищожение, сега пък "да не се малтретирало/избивало "мирното" население" в Либия.СмЕх Петрол, интереси, петрол, интереси и ПАК петрол Боли го фара Обама, боли го фара и Саркози за народа на Либия.
        Не трябва да забравяме, че Ирак прояви агресия и към съседна държава, визирам Саудитска арабия. После си измислиха причината за оръжията за масово поразяване, така че не знам дали аналогията е точна.За пореден път на мен не ми стана ясна нашата позиция. Ние подкрепяме ли военната интервенция, или сме на Немската позиция. Меркел, заяви, че Германия е твърдо против военните действия. Не разбирам много, но все си мисля, че между ограничаване на полети във въздушно пространство и директни удари по-цели има голяма разлика. И в крайна сметка май се оказа, че все пак САЩ командват цялата операция, сигурно заради големия опит)))))))))))))))Зората на Одисей, егати името на военна операция, тия постоянно си играят на войници. Най-малък и смешен в този случай ми е Саркози, не знам за друго, но за мен този човек си направи политическо сепуко.
        ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Immortal написа:
          Според мен се забавиха прекалено много!Досега са вървели тайни преговори кой ще поеме властта след Кадафи, затова и се туткаха, според мен.Тук не става дума за намеса във вътрешните работи на една държава, бе Ферарист-е. То ако е така, още да си бяхме в Османската империя, щото Русия се е намесила във вътрешните ѝ работи.Тоя откачен използва бойна авиация и танкове срещу собствените си граждани!
          Е има доста, голяма разлика. Русия обявява война на друга империя, побеждава и като резултат България печели известна независимост, едва по-късно и пълна независимост.Тук имаме нещо съвсем различно. Съгласен съм, че само откаченяк може да използва авиация срещу собствения си народ, това за мен си е чиста гражданска война, която е заради различна племенна принадлежност. То и за това протече по-различно от египетските събития. Но си е намеса във вътрешните работи.Виж, ако САЩ нападнат Китай и в резултат отвоюват независим Тибет бих направил аналогия Османската империя и Русия. Мащабите са различни.

Коментар

4o4kata написа:
            КИМИ написа:
            ХА! Ако франсетата погнат Русия- до 2 часа всички самолети ще са им на земята. :D
            А иначе както винаги всичко е за петрола както в Ирак! Дреме им на великите сили за геноцид на население. Както бе казано по горе има къде по голям геноцид по други държави ама никой не се меси там защото няма за какво.Всички войни са икономически за
            Абсолютно.Вие видяхте ли много кадри от бунтовете, или само 1?1. Събират там 1 тълпа от хора, дават им по 1 кисело мляко, и им казват да се изходят пред парламента, и че за това никой няма да има направи нищо.2. Снимат ги по CNN като огромни тълпи, операторски трикове. Цял свят гледа орди, те 20 човека..на всеки 3-ма по 1 вила. Нападнали Кадави с развалени домати.И така се почва въоръжен конфликт, щото някой решил да свали правителството задето е решило от другата година да вдигне цените на петрола..Схемата е известна.Не казвам "горкия Кадафи", щото кво да го съжалявам с толкоз милиони - решил че може вече всичко щот е богат, ама не си е направил добре сметката! Са ше му вземат милионите, дето така или иначе са в чуждите банки, от които първоначално и идват..тоест, ша си ги приберат от единия джоб в другия. Вече ги запорираха.Ония французите пък, видяли как майка шамари детето си и решили да ударят Кадафи, че да подскочи - нали и те имат военна индустрия да хранят.
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Мразя Кадафи от дъното на душата си / най-просто и елементарно казано /. Но не вярвам в целите и идеите на тази военна операция. Ако някой смята, че съюзниците са там, за да защитят бедния либииски народ, то той е изключителен наивник.Това е военна колонизация от съвременен тип. Америка е изтреляла 110 ракети "Томахоук", като всяка една от тях струва 1 млн. долара. По-точно е да се каже - " Америка инвестира в Либия 1 млн. долара, които ще се върнат стократно". Франция и Италия може би не са в икономическа криза. А да си припомним ли икономическите контакти на Франция с Либия в миналото....а мазните ръкостискания на Саркози с Кадафи само преди няколко години !!!!!!!!!!!!!!Ресурсите на планетата се изчерпват. Всичко, което става в момента, са инвестиции в петрол и налагане на нов световен ред и контрол там. На никой не му дреме за "бедния либииски народ"Всичко е икономическо лицемерие.

Коментар

През периода 2008-2009 година официалните военни доставки за Либия се разпределят между Италия - 205 милиона евро, Франция - 143 милиона, Малта - 80 милиона, Германия - 57 милиона, Великобритания - 53 милиона и Португалия - 21 милиона евро.Липсват данни за доставките от САЩ в периода на подобряване на двустранните отношения след 2004 година.
                Бой по кратуните със собствените им оръжия.Аз като ви казвам, че всичко е фалш и лицемерие !!!!!!!!!!!!Либииците имали и френски изтребители "Мираж"....представяте ли си бой в небето над Триполи. Единия Мираж с жълто флагче на крилото, другия с червено......за да се различават.

Коментар

Явор Митев написа:
                  През периода 2008-2009 година официалните военни доставки за Либия се разпределят между Италия - 205 милиона евро, Франция - 143 милиона, Малта - 80 милиона, Германия - 57 милиона, Великобритания - 53 милиона и Португалия - 21 милиона евро.Липсват данни за доставките от САЩ в периода на подобряване на двустранните отношения след 2004 година.
                  Бой по кратуните със собствените им оръжия.Аз като ви казвам, че всичко е фалш и лицемерие !!!!!!!!!!!!Либииците имали и френски изтребители "Мираж"....представяте ли си бой в небето над Триполи. Единия Мираж с жълто флагче на крилото, другия с червено......за да се различават.
                  Нали не вярваш, че мосютата ще продадат Миражите с последно поколение радиоелектронно оборудване? Пилотите не знам дали ще различат флагчетата, но ракетите ще разпознаят либийските Миражи като чужди. Всеки самолет, включително и гражданските имат система за разпознаване свой- чужд. КИМИ- който се е заял с Русия-хубаво не е видял.
                  Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Разбира се, че ще се разпознават. Особено със съвременната военна техника. Просто иронизирах ситуацията. Мислех, че се разбира !!!

Коментар

Аз съм против войните по принцип.Но и съм на мнение, че надигащият се и консолидиращ се ислям трябва да бъде смазан в зародиш.Защото иначе ще стане много късно и много страшно.Към обикновените мюсюлмани изпитвам симпатия като към всички хора и имам много приятели мюсюлмани, но винаги съм бил против основните цели на военната доктрина, наречена "ислям" и нейното бавно завземане на все по-голяма част от света.Сега е времето да се смачка змията.

Коментар

Не прочетох всичките мнения, но имам един въпрос:Как па която и да е велика сила не се намеси във военен конфликт на страна, в която няма петрол или друга изгодна стока...

Коментар

Кадафи първо се обърна срещу народа си, а сега го въоръжава.... Този човек е болен. Говорите за петрол и за пари, на много от обикновените хора обаче не им пука за това, а искат свобода - свободата да казват какво мислят, без да се страхуват, че на следващия ден ще се озоват в някой затвор. Това не ви ли напомня за Сталин и Хитлер? Аз също съм против войната, но в този случай няма какво друго да се направи - този човек трябва да бъде смазан както Садам.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Immortal написа:
                            Аз съм против войните по принцип.Но и съм на мнение, че надигащият се и консолидиращ се ислям трябва да бъде смазан в зародиш.Защото иначе ще стане много късно и много страшно.Към обикновените мюсюлмани изпитвам симпатия като към всички хора и имам много приятели мюсюлмани, но винаги съм бил против основните цели на военната доктрина, наречена "ислям" и нейното бавно завземане на все по-голяма част от света.Сега е времето да се смачка змията.
                            Исляма който имаш ти впредвид, действа, и е подтикнат в тези си действия от същите тия мърсоли дето сега ръсят бомби......целта е проста - да има напрежение, и когато има нужда да се подаде лека искра и за може човек да си огранизира една чиста и спретната войница когато му кефне......и винаги да има оправдание че видите ли, е действано против консолидиращия се ислям......военната им доктрина е чисто и просто защита на това което имат.....щото обикновенно то им е взето, или не разполагат с него.......Палестина да речем, Хамас, и прочее хайвани там.....
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

SUS SCROFA написа:
                              Orcinus написа:
                              Airfan написа:
                              Всяка промяна е трудна, но все някога трябва да започне.
                              И кое точно трябваше да започне в Либия? Да не мислиш, че инициатор на всичко е Кадафи?Аз не го защитавам, ама нещата толкова намирисват на втори ФАЛШИВ Ирак, че чак смърдят. В Ирак УЖ имаха оръжия за масово унищожение, сега пък "да не се малтретирало/избивало "мирното" население" в Либия.СмЕх Петрол, интереси, петрол, интереси и ПАК петрол Боли го фара Обама, боли го фара и Саркози за народа на Либия.
                              Не трябва да забравяме, че Ирак прояви агресия и към съседна държава, визирам Саудитска арабия. После си измислиха причината за оръжията за масово поразяване, така че не знам дали аналогията е точна.За пореден път на мен не ми стана ясна нашата позиция. Ние подкрепяме ли военната интервенция, или сме на Немската позиция. Меркел, заяви, че Германия е твърдо против военните действия. .
                              Ние няма да участваме , просто щото нямаме с какво.Двата ни миг29 нямат опознаване, останалите миг 21 летят само в слънчево време , а както се вижда сега условията не са подходящи.На единствената ни подводница и изтекоха батериите , остава фрегатата Дръзки.Ще ви кажа един виц.Патрул на кат вижда 3 ма роми да мъкнат един миг29 по шосето към Пловдив.Изненадани да видят такова чудо полицаите спират и питат ромите- Кви сте вие бе къде го влачите тоя самолет?Ромите отговарят - как какви бе бате , ние сме самолетоносачите.Та в този ред на мисли , можем да участваме със самолетоносачи около 800000.И си мисля че веднага Кадафи ще остане без оръжие , танкове,самолети и тн.А България ще просперира от износа на всякакви метали.
                              HONDA I-VTEC

Коментар

bubachko написа:
                                Не прочетох всичките мнения, но имам един въпрос:Как па която и да е велика сила не се намеси във военен конфликт на страна, в която няма петрол или друга изгодна стока...
                                NATO удариха и Сърбия, пък там наоколо не знам да има петрол. Защо тогава го направиха?

Коментар

Working...
                                X