Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за превишена скорост - малко помощ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз мога добре да направя разлика без да гледам скоростомера дали се движа с 50 или 90 странно ми е, че ти не можеш. Колата ми я пише под аватара...Всъщност заглавието на темата е за малко помощ, а не "елате да ми четете морал". Знам, че обстоятелствата не винаги са приятни за чуване, но благодаря - вече разбрах какво ми казваш. Ако има друг аспект по темата, който не сме обсъждали - моля

Коментар

Аз не чета морал. Просто се дразня. Няма да ти пиша повече в темата щом те дразня толкова много. Аз пък се дразня, като се о***е някой, да почне да търси вратички в закона, само и само да не плати за гяволъка. На мен онзи ден ми писаха фиш за неправилно паркиране. Бях спрял на знак и слезна полицай от един паяк. И дойде при мен и аз му казах, че разтоварвам. Той ми каза, че знака забранява спирането. Аз му казах, че влизам и местя колата. Тогава той ми отвърна, че първо ще ми напише фиш (понеже си осъзнавам нарушението). Попитах го защо не ми направи компромис, така и така се махам. Той ми отвърна, че българина е много странно нещо. Защо сме живеели с нагласата, че като нарушим ще дойде полицай и ще ни направи първо забележка и после ще ни санкционира. След като ние виждаме, че е нарушение и спираме на знак (както е в моя случай) защо е нужно някой да ми прави компромис. То ми каза, аз ако влезна в магазина ти и поискам да си взема хляб, но нямам пари, ти ще ми направиш ли компромис и да ми го дадеш така ? Та написа ми фиш а не АКТ защото си признах за нарушението. И като се замисля наистина е така. Всеки вика няма полиция, нищо не правят, тва не е еди кво си. Но когато решат да направят нещо ( в случая да се работи за превишение на скоростта) почва да се търси под вола теле. Били в храстите. Като са в храстите, да не са натискали случайно те педала с газ-та. Требвало радара да е не знам си кво, да немали gsm, да се изключели, и т.н. и се вади от не знам си колко кладенеца вода, само и само да се намери вратичка и ние да не сме виновни. Като се замисля, ако не ме беше срязал с разговора за компромисите, аз сигурно щях да твърдя, че знака не се вижда понеже е поставен високо или нещо от този род, но е ФАКТ, че го има. Фиша вече е платен и случая е приключен. Не съм искал справка с нарядите дали е трябвало да бъде там, не съм искал справка дали има право да пише актове, не съм писал жалби че не се е представил, бил е разкопчан или е лъхал на алкохол и е бил видимо неадекватен (каквито са съветите на всички колеги при срещи с полицаи). Осрал съм се, ям си произведението. Нали трябва да сме европейци. Нищо, че нищо не ни е европейско.

Коментар

////Punto//// написа:
        Аз не чета морал. Просто се дразня. Няма да ти пиша повече в темата щом те дразня толкова много. Аз пък се дразня, като се о***е някой, да почне да търси вратички в закона, само и само да не плати за гяволъка. На мен онзи ден ми писаха фиш за неправилно паркиране. Бях спрял на знак и слезна полицай от един паяк. И дойде при мен и аз му казах, че разтоварвам. Той ми каза, че знака забранява спирането. Аз му казах, че влизам и местя колата. Тогава той ми отвърна, че първо ще ми напише фиш (понеже си осъзнавам нарушението). Попитах го защо не ми направи компромис, така и така се махам. Той ми отвърна, че българина е много странно нещо. Защо сме живеели с нагласата, че като нарушим ще дойде полицай и ще ни направи първо забележка и после ще ни санкционира. След като ние виждаме, че е нарушение и спираме на знак (както е в моя случай) защо е нужно някой да ми прави компромис. То ми каза, аз ако влезна в магазина ти и поискам да си взема хляб, но нямам пари, ти ще ми направиш ли компромис и да ми го дадеш така ? Та написа ми фиш а не АКТ защото си признах за нарушението. И като се замисля наистина е така. Всеки вика няма полиция, нищо не правят, тва не е еди кво си. Но когато решат да направят нещо ( в случая да се работи за превишение на скоростта) почва да се търси под вола теле. Били в храстите. Като са в храстите, да не са натискали случайно те педала с газ-та. Требвало радара да е не знам си кво, да немали gsm, да се изключели, и т.н. и се вади от не знам си колко кладенеца вода, само и само да се намери вратичка и ние да не сме виновни. Като се замисля, ако не ме беше срязал с разговора за компромисите, аз сигурно щях да твърдя, че знака не се вижда понеже е поставен високо или нещо от този род, но е ФАКТ, че го има. Фиша вече е платен и случая е приключен. Не съм искал справка с нарядите дали е трябвало да бъде там, не съм искал справка дали има право да пише актове, не съм писал жалби че не се е представил, бил е разкопчан или е лъхал на алкохол и е бил видимо неадекватен (каквито са съветите на всички колеги при срещи с полицаи). Осрал съм се, ям си произведението. Нали трябва да сме европейци. Нищо, че нищо не ни е европейско.
        В голяма заблуда си. 1.Той колегата няколко пъти написа,че НЕ е карал с превишена скорост.Ти ако не караш с превишена скорост пък искат да ти вземат книжката няма ли да търсиш под вола теле ? Ами ако колегата си изкарва прехраната с таз книжка ? Ми четете малко бре хора.Недейте само да съдите ... 2.Абсолютно забранено е полицайте да стоят зад храсти и неосветени места ! Нищо,че всяка 2`ра патрулка го нарушава тоз закон !Заедно с infineon само дето не го набихте колегата.Дайтe го по-спокойно.В тоя форум сме за да си помагаме,не да се съдим един друг ...
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

След като законите са ни написани така и в почти всички има вратична не виждам какъе проблема да се възползваме от това, който не му харесва да не го прави
          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

////Punto//// - съгласен съм да има глоби - само когато му бръкнеш на българина в джоба - тогава ще има ред. Абсолютно подкрепям!Но както припомни и колегата Princo за което съм му благодарен, понеже аз го пиша почти във всеки си пост - не съм карал с такава скорост. Ти нямаше ли да напишеш възражение ако там където те е засякъл днес полицая нямаше знак? Не ти се дразня - просто ти повтаряш едно и също във всеки си пост, което е излишно - не съм малоумен. Спряха ме за без колан преди около година - подписах си акта, писах "без възражения" отидох и си платих. Писали са ми фиш за без ГО точно в момента в който отивах да я платя, ден след като беше изтекла но не съм се обяснявал - виновен съм - платено е. Сега обаче не съм.

Коментар

CHILIEV написа:
              ////Punto//// - съгласен съм да има глоби - само когато му бръкнеш на българина в джоба - тогава ще има ред. Абсолютно подкрепям!Но както припомни и колегата Princo за което съм му благодарен, понеже аз го пиша почти във всеки си пост - не съм карал с такава скорост. Ти нямаше ли да напишеш възражение ако там където те е засякъл днес полицая нямаше знак? Не ти се дразня - просто ти повтаряш едно и също във всеки си пост, което е излишно - не съм малоумен. Спряха ме за без колан преди около година - подписах си акта, писах "без възражения" отидох и си платих. Писали са ми фиш за без ГО точно в момента в който отивах да я платя, ден след като беше изтекла но не съм се обяснявал - виновен съм - платено е. Сега обаче не съм.
              Ако си сигурен че не си бил ти, подай възражение съди ги ако трябва. Ама без да търсиш за какво да се хванеш от типа не се виждаха, имаха радиостанция и тн. Ако си бил сигурен че си прав и не са засекли теб, защо в момента като са те спрели не си звъннал на 166 да обясниш ситуацията и да поискаш да пратят друг патрул на мястото?Че иначе тука по форума да търсиш универсални съвети се получва един вид, кажете всички начини по който мога да се измъкна.Не твърдя че не си бил прав.
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Princo написа:
                ////Punto//// написа:
                В голяма заблуда си. 1.Той колегата няколко пъти написа,че НЕ е карал с превишена скорост.Ти ако не караш с превишена скорост пък искат да ти вземат книжката няма ли да търсиш под вола теле ? Ами ако колегата си изкарва прехраната с таз книжка ? Ми четете малко бре хора.Недейте само да съдите ... 2.Абсолютно забранено е полицайте да стоят зад храсти и неосветени места ! Нищо,че всяка 2`ра патрулка го нарушава тоз закон !Заедно с infineon само дето не го набихте колегата.Дайтe го по-спокойно.В тоя форум сме за да си помагаме,не да се съдим един друг ...
                Покажи ми го "тоз закон" да мога и аз да ги бръчкам като се крият. Защото такъв закон не намирам. Освен това, всеки твърди че не е карал с превишена скорост. Не си спомням някой да каже, карах с превишена скорост и ме спряха. Дай да търся вратичка да падне акта.

Коментар

////Punto//// написа:
                  Покажи ми го "тоз закон" да мога и аз да ги бръчкам като се крият. Защото такъв закон не намирам.
                  Съгласно чл. 165 (1) от ЗДвП "служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост". Даже по едно време имаше и допълнение към него, че трябва да са обозначени на 150м преди патрула (по памет).
                  ////Punto//// написа:
                  Не си спомням някой да каже, карах с превишена скорост и ме спряха. Дай да търся вратичка да падне акта.
                  Аз когато бях в нарушение директно отидох и си платих. Даже не се загледах дали са ми сбъркали номера на автомобила, датата, имената и т.н. за каквото се хващат по принцип всички.

Коментар

infineon написа:
                    Всички големи гъзари да карат бързо, пък после хленчене и търсене на начини за измъкване.
                    Не е точно така.Тези големите гъзари полицията обикновено не смее дори да ги спре, камо ли да хленчат.

Коментар

CHILIEV написа:
                      ////Punto//// написа:
                      Покажи ми го "тоз закон" да мога и аз да ги бръчкам като се крият. Защото такъв закон не намирам.
                      Съгласно чл. 165 (1) от ЗДвП "служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост". Даже по едно време имаше и допълнение към него, че трябва да са обозначени на 150м преди патрула (по памет).
                      ////Punto//// написа:
                      Не си спомням някой да каже, карах с превишена скорост и ме спряха. Дай да търся вратичка да падне акта.
                      Аз когато бях в нарушение директно отидох и си платих. Даже не се загледах дали са ми сбъркали номера на автомобила, датата, имената и т.н. за каквото се хващат по принцип всички.
                      Този член е за легитимацията. Той може да ти покаже примерно значка или служебна карта обаче да я е завъртял на другата страна. И ти нищо няма да можеш да прочетеш. Освен това, щом радара те е засякъл, значи е имал директна видимост към теб. Не може да те засече зад храст примерно.

Коментар

Патрулката беше зад храст точно- имам снимки. Актосъставителя има видимост към платното не повече от 5-7м. - имам снимки.Точно това допълни убеждението ми, че не са засекли мен... просто съм бил удобен.

Коментар

Колега Пунто,сега ти търсиш под вола теле,ето и целият откъс,който ти е показал Чилиев :
                          Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:1. контролират спазването на правилата за движение от всички участници в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост;
                          Ето ти и една новина от 08.11.2010:Забраняват на катаджиите да дебнат зад храсти.Стига я дъвка таз скорост.Целта на темата беше да се помогне на колегата,не да му се обяснява какъв лош човек е,че е превишил скоростта с 10 км/ч и що не зачитал родната полиция.Ми и аз много не я зачитам.Има наистина полицаи,които си вършат съвестно работата,държат се любезно и не се заяждат за глупости,ама има и такива дето ... Всеки е правил някакво нарушение,нарочно или не.
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Ама аз казах, че няма да пиша. Нека всички летим. Актовете на кат гледам има вратички, ама за дебелите стълбове едва ли. Всеки си има глава на раменете. Но такъв дето е превишил и изпусне колата у завой и не дай си Боже нещо ме закачи, ще го попилея от тупаници. Аман от рацери по улицата. И още нещо ми е чудно. След като са били зад храст... това ме навежда на мисълта, че радара е засякъл скоростта на листата или клоните ... Както и да е. Приключвам с темата. Специалисти бол. Белким акта ти падне. И без това падали като круши

Коментар

////Punto//// написа:
                              Та написа ми фиш а не АКТ защото си признах за нарушението. Осрал съм се, ям си произведението. Нали трябва да сме европейци. Нищо, че нищо не ни е европейско.
                              Е що не си го изяде произведението докрай, и да настояваш да ти напише акт вместо фиш, щото си осъзнаваш нарушението?Що не му каза - "аз искам да се спази закона докрай и настоявам да си понеса цялата отговорност, щото си осъзнавам нарушението" ?Много сте отворени всички на тема спазване на закона, ма като нарушите и вие се надявате на компромис и на по-тънко минаване.АМАН от такива!

Коментар

Защото не обичам да ям такива произведения. Ти ако обичаш, хапвай си сладко. Само да те осведомя, че след като закона предлага алтернатива на акт-а при която нарушението се санкционира (не се дава рушвет) защо да не се възползвам. При положение и че полицая ми предложи. И да те осведомя, глобата по фиш за спиране на знак е 20 лв, колкото е и глобата за спиране на знак с АКТ. Така че, не виждам каква е разликата и да ми се репчиш тук. Вярно е че си "по" от другите потребители, ама не виждам що трябва да показваш надменно поведение "Цезаре".

Коментар

Working...
                                X