Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

каква навигация за нокиа С5-03

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

topuzko написа:
    при мен Ovi Maps си изтегли картите за Перник, и като задам да ми открие местоположението или като задам адрес и да ми изчисли маршрут започва да търси/изчаква GPS и си остава така. къде може да е проблема? някъде нещо по настройките или...?става въпрос за С5-03
    Съжалявам, че телефонът не е пред мен, но по спомен настройките трябва да си ги нагласиш така:- Влизаш в: Карти->Опции->Инструменти->Настройки: Интернет->Офлайн; Точка достъп по подразбиране->Търсене на WLANДруго, което предполагам го знаеш, че интегрирания в телефона GPS трудно хваща сигнал на закрито. Най-бързият начин да хване сигнал е да го оставиш на открито върху колата за 4-5 минути.А за да не те набутва с трафик през GPRS, в настройките на метода на локализация трябва да оставиш чекнати само: "Интегриран GPS" и "В зависимост от мрежа"
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Сиджик с карта на телеатлас е перфектна според мен в изчисляване и навигиране. Тази която съм поснал е на Навтек по пълна е но прави глупави маршрути.
      Обичам си работата.

Коментар

Ще пробвам и ще пиша резултатите
        Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
        Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

Sev написа:
          картата за БГ за съжаление е една - и това е OFRMкойто иска нека си приказва - Сиджик, Нокиа Мапс, ИГО ......не гледайте покритието, а правилното навигиранене ми трябва да има улички в някое затънтено село - трябва ми да му напътства правилно в голям и непознат града това OFRM го прави най-добре
          Напълно е възможно да е така. Но както казах вече няколко пъти, човекът има телефон с инсталирана достатъчно добра навигация - Ovi Maps. От темата, която е пуснал, се разбира, че той дори не знае за това. Да пробва първо нея.Освен това, който е видял линковете, които пуснах по-горе, може би е прочел, че Nokia C5-03 идва от магазина с почти пълна карта памет 2 GB. Качваш няколко песни и снимки и край. Място за друга навигация просто няма. Е, има, но след като изтриеш излишните карти от Ovi Maps. Но авторът на темата не знае дори, че има навигация на телефона си, а какво остава за останалото. В линковете съм описал как става свързването на Nokia C5-03 към компютъра и изтриването на излишни карти. Хайде пак, и без това никой не чете какво са написали другите: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...38Смятам, че най-важното за него е, че телефонът му има фабрично инсталирана навигация с безплатна, вечна поддръжка. Навигация, която и сега е достатъчно добра, а ще търпи със сигурност развитие в положителна насока. Защо да се набутва с кракнати програми, китайски сайтове, хакване на телефона и пр.?

Коментар

snake написа:
            Освен това, който е видял линковете, които пуснах по-горе, може би е прочел, че Nokia C5-03 идва от магазина с почти пълна карта памет 2 GB. Качваш няколко песни и снимки и край. Място за друга навигация просто няма. Е, има, но след като изтриеш излишните карти от Ovi Maps. Но авторът на темата не знае дори, че има навигация на телефона си, а какво остава за останалото. В линковете съм описал как става свързването на Nokia C5-03 към компютъра и изтриването на излишни карти. Хайде пак, и без това никой не чете какво са написали другите: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=842138#842138
            на моята карта имаше около 450 МВ свободно място, заето от софтуера за компа. след един формат на картата всичко се оправи като в момента си има картиа и се свърза с GPS след около 15 мин. чакане(е малко го позабравих на открито, но това вече е друг въпрос)
            Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Коментар

snake написа:
              Защо да се набутва с кракнати програми, китайски сайтове, хакване на телефона и пр.?
              не се "пипа" нито телефона, нито програмата :D
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

topuzko написа:
                на моята карта имаше около 450 МВ свободно място, заето от софтуера за компа. след един формат на картата всичко се оправи като в момента си има карти
                Защо си преформатирал картата и какво точно е било развалено, за да се оправи след това? Картата фабрично е заета до един доста голям процент именно с картите и гласовите напътствия на OVI (на моя имаше карти на почти всички европейски държави) и с инсталационния софтуер за компютъра. Как се справяме с това, вече обясних. С преформатирането вероятно си разказал играта и на Ovi Maps-a.
                topuzko написа:
                а и се свърза с GPS след около 15 мин. чакане(е малко го позабравих на открито, но това вече е друг въпрос)
                Не е друг въпрос. Ако го оставиш за един час на открито, какво ще пишеш после - че се свързва след час? Колкото пъти съм го пробвал, на открито се свързва за не повече от 2-3 минути. Изобщо не минавам през менюто за локализиране на моята позиция. Отивам в Търсене->Въвеждам град, улица и номер (по желание)->Чукам върху резултата->Шофиране до. След това оставям телефона върху колата и след 2-3 минути като ми заговори, значи се е свързал.

Коментар

лошо си ме разбрал за свързването. оставих го да се свързва и го забравих и се сетих за него след около 15 мин. не казвам че за това време се е вързал. а форматирането аз го направих в понеделник, а темата където обясняваш за нея я видях днес. все пак нали могат да се изтеглят картите от Ovi Store така че какъв е проблема. в момента си има карти на Перник и София(най-вече София ми трябва), даже си свали и гласовите напътствия, така че според мен всичко в момента е както трябва
                  Fiat Bravo SX 1.4 12V

Коментар

Sev написа:
                    картата за БГ за съжаление е една - и това е OFRMкойто иска нека си приказва - Сиджик, Нокиа Мапс, ИГО ......не гледайте покритието, а правилното навигиранене ми трябва да има улички в някое затънтено село - трябва ми да му напътства правилно в голям и непознат града това OFRM го прави най-добре
                    Явно не си ползвал Гармин и OFRM в Ямбол.Пълен ташак.

Коментар

topuzko написа:
                      лошо си ме разбрал за свързването. оставих го да се свързва и го забравих и се сетих за него след около 15 мин. не казвам че за това време се е вързал. а форматирането аз го направих в понеделник, а темата където обясняваш за нея я видях днес. все пак нали могат да се изтеглят картите от Ovi Store така че какъв е проблема. в момента си има карти на Перник и София(най-вече София ми трябва), даже си свали и гласовите напътствия, така че според мен всичко в момента е както трябва
                      Как карти на Перник и София бре?То няма карти по градове.Сваля се карта на България.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

купих си сарта памет 4гб и я сложих в телефона обаче няма навигация и се оказа че е на картата как мога да я прехвърля на големата карта
                        фиат мареа 103 понита
                        спринтер 122 понита
                        пасат с 90 умрели понита

Коментар

mimo MS написа:
                          купих си сарта памет 4гб и я сложих в телефона обаче няма навигация и се оказа че е на картата как мога да я прехвърля на големата карта
                          Аз точно затова и се учудих, че topuzko си е форматирал картата и казва, че пак има Ovi Maps.Предполагам, че Copy->Paste през компютъра ще свърши работа. Копираш цялото съдържание от малката карта на компа, а после го връщаш на голямата. Но не съм пробвал.

Коментар

mimo MS написа:
                            Свържи си телефона с компютъра посредством Нокиа Ови суит програмата и си свали програмата,карта на България и напътствия за гласова навигация.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                              mimo MS написа:
                              Свържи си телефона с компютъра посредством Нокиа Ови суит програмата и си свали програмата,карта на България и напътствия за гласова навигация.
                              За Nokia C5-03 не можеш да свалиш самата програма. Казва, че е инсталирана фабрично на телефона. Иначе може да пробва върху празната 4 GB карта-памет да инсталира само карта на България и гласови напътствия. Ако Ovi Maps е на паметта на телефона (мисля, че само картите и напътствията са на картата-памет), може и да се излъже да тръгне.

Коментар

snake написа:
                                krasio_79bs написа:
                                mimo MS написа:
                                За Nokia C5-03 не можеш свалиш самата програма. Казва, че е инсталирана фабрично на телефона.
                                Е значи би трябвало да е на паметта на телефона,а не на картата в такъв случай.Най-малкото при повреда или формат на картата трябва да се предпази програмата от безвъзвратна загуба.ПП.Пробвай да се закачиш на WI-Fi ,влез в :Приложения"->’Софтуер актуализация" .Ще ти сканира телефона и ще ти каже кои приложения са за актуализация.Избери си навигацията и си готов.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X