Мисля това лято да взема и последната капка живот на зимните ми гуми и отново да скачам в други зимни.Не ми обяснявайте че е грехота да съсипвам гумите, просто такава им е съдбата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хайде да слагаме летните ЧЕПИЦИ
Collapse
X
-
nedialk00
-
Така и така се хвалите - я казвайте на кой колко пари са му взели за операцията, че вчера колегите от СЗ ме "светнаха", че им взимали по 8 лв на гума На мен за цялата операция - сваляне на 4 зимни, слагане на 4 летни, баланс, монтаж и демонтаж на колата ми взеха 20 лв.За другата зима мисля да сложа зимните на стоманените джанти и да си ги сменям в домашни условия.
Коментар
-
Immortal написа:Така и така се хвалите - я казвайте на кой колко пари са му взели за операцията, че вчера колегите от СЗ ме "светнаха", че им взимали по 8 лв на гума На мен за цялата операция - сваляне на 4 зимни, слагане на 4 летни, баланс, монтаж и демонтаж на колата ми взеха 20 лв.За другата зима мисля да сложа зимните на стоманените джанти и да си ги сменям в домашни условия.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
:D Днес и аз смених зимната колекция с лятна. Цялата процедура ми "струваше" 45 мин. лично време, щот съм от тарикатите дето имат два комплекта лети джанти - зиме и лете карам с такива и се кефя на менящата се визия на колата.. Зимните ми гуми са Dunlop SP Winter Sport M3 - 185-60-15, а летните - Bridgestone Turanza ER300 - 195-55-15 . Нарочно написах поста така (по образеца на колегите - какви джанти и какви гуми) - в отговор на злобата, че едва ли не е престъпен келешлък колата да е с лети джанти и качествени гуми. Ама по си го обяснявам с поговорката за лисицата и киселото грозде.
Коментар
-
nedialk00
моето решение е комплект джанти и за зимните гуми, и не им давам по 8-9 лева на парче всяка пролет и есен 4 джанти си взех за 40 лева, и отдавна съм ги избил като взимам нови гуми, поне тогава е безплатен монтажа и баланса
Коментар
-
Immortal написа:Така и така се хвалите - я казвайте на кой колко пари са му взели за операцията, че вчера колегите от СЗ ме "светнаха", че им взимали по 8 лв на гума На мен за цялата операция - сваляне на 4 зимни, слагане на 4 летни, баланс, монтаж и демонтаж на колата ми взеха 20 лв.За другата зима мисля да сложа зимните на стоманените джанти и да си ги сменям в домашни условия.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
=Rudi= написа::D Днес и аз смених зимната колекция с лятна. Цялата процедура ми "струваше" 45 мин. лично време, щот съм от тарикатите дето имат два комплекта лети джанти - зиме и лете карам с такива и се кефя на менящата се визия на колата.. Зимните ми гуми са Dunlop SP Winter Sport M3 - 185-60-15, а летните - Bridgestone Turanza ER300 - 195-55-15 . Нарочно написах поста така (по образеца на колегите - какви джанти и какви гуми) - в отговор на злобата, че едва ли не е престъпен келешлък колата да е с лети джанти и качествени гуми. Ама по си го обяснявам с поговорката за лисицата и киселото грозде.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Аз имам два комплекта - и гуми, и джанти - две години си ги сменях в гаража, но тази зима нямах належащи пътувания и ме домързя да правя тези врътки, така че съм си с летните гуми, а по този начин бях и реално съпричастен към протестите срещу високите цени на горивата - просто от Нова Година досега съм похарчил 20 лева за бензин. Голям рахатлък е да си пешеходец. Жалко, че ще трябва да подкарвам отново талигата :DFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Аз направо ще цитирам нашия ценоразпис за сверка на часовника:- баланс - 3 лв. (без значение алуминиева, стоманена, микробусова... лепящи или обикновени баланси)- демонтаж/монтаж на гумата от джантата за лека кола - 3 лв.- демонтаж/монтаж на гумата от джантата за лекотоварна кола или микробус - 4 лв.- демонтаж/монтаж на гумата както е с джантата на лека кола - 2 лв.- демонтаж/монтаж на гумата както е с джантата на лекотоварна кола или микробус - 3 лв.- поставяне на фитил - 3 лв.- вентил + монтаж - 3лв.С други думи - по 6 лв. на гума или 24 лв. за четирите гуми.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар