Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неплатен фиш-спешно.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А ако е регистриран в бюрото по труда като "активно търсещ работа" или нещо такова?
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Не съм регистриран.
      Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Ей странни птици сме тва българите Човека като никога казва ИСКАМ да си платя фиша. Но веднага 200 човека му казват какъв балък е да го плаща и да чака давността му да отмине. Иначе се тупаме в гърдите как сме херувимчета на пътя и видиш ли някой тлъст катаджия се скрил зад храстите и му изскочил да му иска рушвет Колегата си бил забравил книжката, но те се "заяждали" и нямали какво друго да му напишат. Колега, аз ако бях на тяхно място щях да ти пиша не фиш, ами акт за без книжка. До колкото ми е известно, започват от 300 лв. Ти си излезнал да караш => трябва да си носиш консумативите които са необходими за управление на кола. Като тръгнеш към магазина, взимаш ли си пари ? Абе ... страшна работа сме. КАТ трябва да си върши работата (ама ние няма да плащаме защото сме тарикати) !!! България тва, България онова ... к’во ли коментираме повече

Коментар

Колега, ти ако се запознаеш малко, щеше да знаеш, че има разлика между това да не си носиш книжката и това да нямаш правоспособност, и че глобите за двете нарушения нямат нищо общо, освен че се плащат в лева.

Коментар

Колега, айде ти се запознай малко. Полицая не е длъжен да прави справка дали имаш книжка. Ти ако имаш си длъжен да я носиш. Това дали ще направи справка дали имаш ти книжка си е лично негова работа, но не и задължение. Той ако реши да те изклати, ти пише акт-а, че нямаш и после ти ако имаш трябва да я представиш в КАТ за да ти пресъставят акта за неносене. Едното е по чл. 150 от закона за движение по пътищата, а другото по чл 100.П.С. информацията е от извора (демек от полицай)

Коментар

:D За неносене на книжката е 10 кинта !!! Друго не може ако имаш книжка де. :P Информацията е от катаджия

Коментар

Ми може да си забрави книжката човек един път годишно се случва, безгрешни няма и затова не трябва бесило или 300 лв.- като пише в закона 10 лв. фиш- значи 10 лв. и да не се приравнява с мангала, който кара кола без да е изкарал курсове... това е от ясно по- ясно, ако ////Punto//// не е нещо съгласен- това си е негов проблем.
                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Ама много сте ми странни. Някой да ми отговори на въпроса, като тръгнеш към магазина взима ли си пари или не (като иска да пазарува де)? Предполагам, че отговора е ДА (освен ако не иска да открадне). Тогава задавам логичния въпрос, след като отиваш да караш ... защо не взимаш книжка ? И май никой не чете какво написах. Говорил съм с приятел, работи в КАТ. Има разлика как се пише акта. Ако пише без книжка (защото той каза че не е длъжен да му прави справка дали има или няма книжка, понеже в закона си пише, че водача е ДЛЪЖЕН да я носи) акта му е 300 лв. Ако водача отиде в 3 дневен срок от написването на акта в КАТ и представи свидетелството, акта се пресъставя и се пише, че НЕ НОСИ. За неносене е 10 лв. Аз разлика правя. А вие ? И пак казвам, не трябва да се беси човек (както се изрази колегата за бесилото). Но не стига, че е направил компромис на колегата и му е писал фиш за 10 лв вместо акт, и колегата гордо заявява, че се били ЗАЯЖДАЛИ и нямало да го плати. Аз пък много ще се радвам, колегата да си смени колата с някоя по-нова и по-хубава, и като иде да я регистрира да го замотаят половин ден за 10 лв. Да отиде и да си плати първо фиша Защото е решил да цака държавата с топла бира

Коментар

Напълно си прав колега . Безплатен обед вече няма и рано или късно всяко нещо се заплаща барабар с лихвите . Ето едно неплащане на някакви си 10лв от колегата каква разправия и ходене по мъките му се очертава .
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Колегата пуснал темата ще ме извинява, ама аз неможах да разбера 2 месеца какъф толко му е бил яда и толко много ли са 25 лева ( 20 фиша и 5 макс да ги преведе от най- скъпата банка), че сега ще се изпишат 10 страници във форума е така за спорта. Да не говорим колко пари за бензин и нерви ще хвърлиш докато евентуално сега ги платиш тия 20 лева ако ти се наложи за тоя документ, който ти трябва ....На мене лично 1 път са ми писали фиш... и 2 часа по-късно от случката, като се прибрах в офиса отидох до съседната банка и си преведох 50-те лева .... Айде със здраве и успех у Европата :D

Коментар

Ейй и аз отнесох фиш за неспиране на знак Б-2 ... със думи пише десет лева а със зифри 20лв и незнам сега колко имам да плащам и случайно ако не го платя какви са последствията за мен знам,че ставало акт но точки вземат ли и има ли давност глобата тоест след 2-3 години да отпада?
                        Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Със риска да оспамя темата,искам да питам и аз нещо свързано с фищове и катове,по-скоро акт.Значи направиха ми акт за изтекла ГО и ми взеха талона.Та въпроса ми е сега като отида в КАТ Ямбол венага ли трябва да платя наказанието за да си взема талона,или си вземам талона с пъсменно съгласие че в определен срок трябва да платя.И ако има такъв срок какъв е риска ако малко го подмина,защото става дума за доста "прилична" сума пари,поне за моя джоб.
                          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Естествено, че никой няма да ти върне талона, без да платиш.
                            Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                            Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Първо плащаш, после с квитанцията от банката отиваш да си вземеш талона. Но аз доколкото разбирам засега имаш само АКТ =>Първо ще идеш НЕ В КАТ, а в РПУ Ямбол, ако акта ти е писан в града или в РПУ Тунджа, ако акта ти е писан в околностите, там ще ти връчат наказателното постановление, в което ще пише колко трябва да платиш, и тогава може да идеш да платиш в банка.След като си вземеш НП, можеш да караш с него още 1 месец (през това време да събираш пари).Има вероятност и още да не ти е излязло НП, тогава ще ти удължат и презаверят акта, за да караш с него.С две думи:1. Акт - караш 1 месец с него; ако след изтичане на месеца не е излязло НП - удължават ти акта с още 1 месец или повече;2. Връчват ти наказателно постановление и караш още до 1 месец с него (максимум);3. Плащаш по банков път, с квитанцията от банката, че си платил отиваш там, където са ти издали НП-то и си вземаш талона срещу квитанцията.

Коментар

айде ако може някой да отговори и на мен на въпроса който съм написал малко по нагоре Yellow_Flash_Colorz_PDT_14
                                Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Working...
                                X