Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моето първо по-сериозно ПТП :(

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Плащат ти 80 % и ти оставят колата ... но съм на 90 % сигурен, че няма да ти я пишат тоталка ...
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Щом има скъсан носач и такива поражения по предницата,би трябвало да е тоталка.Преди,а можеби и сега още някои хора си търсеха по високи бордюри зада могат кото нацелят гумите да се скъса носача.Това я прави автоматично тоталка,поне така беше преди,но мисля,че и сега е така.Нека колегата в сряда да каже.
      ex. punto elx 1.2i
      Lancia Libra 1.6

Коментар

Колега, носачът е здрав, ако съм го споменал някъде, че е бил скъсан ми е от пръв поглед. Здрав е, но ми се струва усукан. Това, за което ще се хванат за "Тотал щета" ще са макферсона и рейката(ох то пък да беше само това), скоростна кутия, полуоска, вътрешния трипод, маншон, стабилизиращата щанга и т.н.. Прекалено много дребни части, на които като им теглиш чертата ще излезнат повече пари от ЗАСТРАХОВАНАТА ми сума . @Ichkin, ами те ако ми изплатят 80% от застрахованата сума и ми я оставят, аз ще я продам на части и ще съм на далавера ? Нещо не виждам логика
        Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Млад си още, и тепърва откриваш топлата вода :D
          Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Тая кола няма начин да излезе тоталка. Доказването на крив макферсон ,носач и накрайник/рейка ако не са счупени или видимо усукани стават само след качване на стенд за сходимост и с документа от там може да се претендира за тези части. На тая кола си трябва втори оглед на демонтирани калник,броня,гума и още дреболии.
            Фиат Крома 1.9 16v+
            Фиат Браво 1.6 16v
            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
              Тая кола няма начин да излезе тоталка. Доказването на крив макферсон ,носач и накрайник/рейка ако не са счупени или видимо усукани стават само след качване на стенд за сходимост и с документа от там може да се претендира за тези части. На тая кола си трябва втори оглед на демонтирани калник,броня,гума и още дреболии.
              Колега, колата бях готов веднага след удара да я кача на стенд, но понеже беше Неделя и явно застрахователите не работят(незнайно защо), най-културно ме помоли(г-н Управител) да си я закарам пред нас пък даже и после(т.е. днес) да я закарам на сервиз за оглед! И това при положение, че му обясних, че колата на собсвен ход просто няма как и, че нямам средства за Пътна помощ(тоест за днес). Когато сключвах Каското ми обясниха, че при настъпване на ПТП веднага трябва да уведомя съответните служби(КАТ) и да се обадя на застрахователите, за да дойдат на оглед! Аз съм си спазил всичко, викнах КАТ, викнах Застрахователи, ообачее.. те почивали?!?! Ха сега да видиме как ще я оглеждат, ако трябва ще ги накарам да си викнат от безплатната пътна помощ на сервиз да ми я карат! Писна ми на мен за 3км път да ми взимат 50лв!!!!Рейката и макферсона аз даже ги забелязвам в момента както е легнала колата на земята, че са усукани, а специално за Сряда ще я вдигна на трупчета максимално!!!

Видеорегистратори

Коментар

Ако за един счупен носач и скъсан маншон пишат тотална щета,още утре отивам да си направея пълно каско на бравото ако ми направят де че е старичко.Ама щом на това Палио са направили сигурно ще ме отразят.Колега за 150лв колата ти е 6.Е и едно стендче за още 20-30лв.По важно е,че сте добре ти и майка ти.Ходи си лей куршум нейде.
                FIAT BRAVO 1.6
                FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

popara801 написа:
                  Ако за един счупен носач и скъсан маншон пишат тотална щета,още утре отивам да си направея пълно каско на бравото ако ми направят де че е старичко.Ама щом на това Палио са направили сигурно ще ме отразят.Колега за 150лв колата ти е 6.Е и едно стендче за още 20-30лв.По важно е,че сте добре ти и майка ти.Ходи си лей куршум нейде.
                  Попара, какво му е старичко на бравото ти Моята също е ’97. А за 150лв невиждам как колата ще е 6 Не са само носач и маншон, утре ще я огледам по-добре като я дигна, ще снимам пак и ще пиша. В сряда ще видиме развръзката с господата застрахователи Искам да попитам за тези огледи, в сряда ясно, че ще ми я огледат, но ще си трябва и втори оглед със свалени калник, подкалник и броня.. тоя втори оглед заплаща ли се? :D

Видеорегистратори

Коментар

Щом капе, капе масло- значи може и да е спукана скоростната кутия- тук се заинтересувай и вдигни колата да я огледа застрахователя, защото една кутия е маааани, мани и парите си- може и 500 да е втора употреба.
                    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

И аз съм имал подобни проблеми със застрахователите .... просто никъде в договора за автокаско няма яснота и точност които трябва да плати за огледа ако се изискват средства като при тебе ... мен един път даже ме караха вадих нещо като кардиограма за амартисиора ама поне колата ми се движеше и можех да маневрирам ами ти не знам .... иначе колкото до катастрофата няма какво да се притесняваш важното че сте живи и здрави ...
                      Bravo 1.6 16V GT `00

Коментар

ChosenOne написа:
                        И аз съм имал подобни проблеми със застрахователите .... просто никъде в договора за автокаско няма яснота и точност които трябва да плати за огледа ако се изискват средства като при тебе ... мен един път даже ме караха вадих нещо като кардиограма за амартисиора ама поне колата ми се движеше и можех да маневрирам ами ти не знам .... иначе колкото до катастрофата няма какво да се притесняваш важното че сте живи и здрави ...
                        Днес докато бях със съответния "Сътрудник щети" да подадем документи за оглед на място го попитах дали е безплатен огледа. Той ми се засмя така приятно и ми каза ДА, не се сетих да го попитам за втори оглед Както и да е, а за скоростната кутия - Не само мисля, че е спукана, мисля, че направо й е спукана работата от всякъде!

Видеорегистратори

Коментар

Не се плаща огледа, а слагам 5 лв. , че и няма нищо на кутията ...
                          Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Ichkin написа:
                            Не се плаща огледа, а слагам 5 лв. , че и няма нищо на кутията ...
                            А откъде капе масло около полуоската където влиза в кутията ако карето не я е разбила- не се басирай да не даваш пари после.
                            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Басирам се, че просто скобата е изпуснала или е скъсан маншона 5те лева бас остават :D
                              Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Ichkin написа:
                                Басирам се, че просто скобата е изпуснала или е скъсан маншона 5те лева бас остават :D
                                Колега и това е вариянт, обаче!! Преди 1 месец сменях отляво маншона точно поради тази причина Скобата беше изпуснала и беше омаслен маншона, фактически си е капело.. но съвсем малко, а сега е голям теча Утре ще се види...

Видеорегистратори

Коментар

Working...
                                X