Здравейте! Незнам дали мястото на тази тема е в този раздел... както и да е. Искам да ви разкажа накратко моето първо по-сериозно ПТП Ще си призная... имам СУМПС от месец и половина, почти 2. С гордост ще кажа oбаче, че правилника го знам много добре, винаги съм внимателен, карам нормално и т.н... но хората си го казват, СЕКУНДА невнимание.. и айде. Та ето какво се случи днес :Около 12:00 на обяд, на изхода на Mr.Bricolage на Люлин 3, излизам с ляв завой, някакъв реши да ме пусне, естествено по Български му благодарих, като му метнах ръка.. и точно в този един момент, в който не се усетих да се огледам за другата лента... се чува само писъка на майка ми, клаксон, свистене на гуми и...съответно БАММ... В първият момент, циклих 20 секунди в колата, в 1 точка, докато разбера какво е станало.. Ето и последствията: Човека, който ме блъсна, гордо слезна от ***** с PK номер, и разбира се, започна с думите *****. (цензурирам, вие сами се сетете...) Човешкото в него явно го нямаше, защото моите бяха "добре ли сте, има ли ви нещо..". Искам да подчертая, че е ОТДЕЛЕН въпроса, че въпросния Перничанин, имаше 20м спирачен път, и при въпроса с каква скорост караше, отговора му беше "С 50"! Е съжалявам, но НИКОГА няма да се съглася! Както и да е...Не правя темата, да получавам съжаления от вас, правя я, всеки да види невниманието в един миг до какво води. Знам, че съм млад шофьор, знам, че ще има доста да ме оплювате и най-важното в тази ситуация - ЗНАМ, че АЗ СЪМ ВИНОВЕН! Отнесох 1 АКТ от КАТ, както и да е..Имам и няколко въпросчета все пак: Имам ПЪЛНО КАСКО към ДЗИ, според вас дали ще ми поемат щетите по предницата(включая броня, калник, подкалник, маншон, каре, носач и т.н..), все пак някой от вас е имал подобни случки и да каже как реагират ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ Най-много СЪМ Благодарен, че всички сме ЖИВИ и ЗДРАВИ, и няма пострадали... освен количките ни... много ме е яд, толкова ми е безценна тази кола... и така.. А да - и според вас, има ли мегдан в количката, дали ще си е както преди.. или да я отписвам?? Приятна вечер!! Допълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моето първо по-сериозно ПТП :(
Collapse
Заключена тема
X
X
-
По застраховката Пълно каско имате право на обещетение от застрахователя за вредите по автомобила, 1. ако представите оригиналния протокол за ПТП съставен от КАТ и 2. ако не е установен алкохол- това са двете условия.По застраховка ГО не получавате нищо ако сте виновен, ако имате ГО и Каско и сте невинен- може да получите обещетение по едната(защото оригинала за ПТП е един)- обикновено от Каско, защото е повече.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
КИМИ написа:По застраховката Пълно каско имате право на обещетение от застрахователя за вредите по автомобила, 1. ако представите оригиналния протокол за ПТП и 2. ако не е установен алкохол- това са двете условия.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Кофти, на всеки може да се случи да се заблее, важното е че сичко е ОК с телесата.....ако двг е здрав, и роговете на колата не са пострадали, не е проблем да си я поправиш.....
Коментар
-
КИМИ написа:Шенкел, носач, накрайник, калник, халоген и амортисьор са 300лв. общо 2- ра употреба.имаш още толкова за труд и боя(на калника и бронята).Общо за 500- 600 ти е щетата минимума е това.
Коментар
-
С ДЗИ съм имал взимане-даване преди 15 г.. Тогава един Джоган с Каско ма уцели виновно. ДЗИ ми платиха нови цасти а за труд си имали некви техни тарифи...Като циало май излезнах на пециалба?LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар