Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моето първо по-сериозно ПТП :(

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моето първо по-сериозно ПТП :(

Здравейте! Незнам дали мястото на тази тема е в този раздел... както и да е. Искам да ви разкажа накратко моето първо по-сериозно ПТП Ще си призная... имам СУМПС от месец и половина, почти 2. С гордост ще кажа oбаче, че правилника го знам много добре, винаги съм внимателен, карам нормално и т.н... но хората си го казват, СЕКУНДА невнимание.. и айде. Та ето какво се случи днес :Около 12:00 на обяд, на изхода на Mr.Bricolage на Люлин 3, излизам с ляв завой, някакъв реши да ме пусне, естествено по Български му благодарих, като му метнах ръка.. и точно в този един момент, в който не се усетих да се огледам за другата лента... се чува само писъка на майка ми, клаксон, свистене на гуми и...съответно БАММ... В първият момент, циклих 20 секунди в колата, в 1 точка, докато разбера какво е станало.. Ето и последствията: Човека, който ме блъсна, гордо слезна от ***** с PK номер, и разбира се, започна с думите *****. (цензурирам, вие сами се сетете...) Човешкото в него явно го нямаше, защото моите бяха "добре ли сте, има ли ви нещо..". Искам да подчертая, че е ОТДЕЛЕН въпроса, че въпросния Перничанин, имаше 20м спирачен път, и при въпроса с каква скорост караше, отговора му беше "С 50"! Е съжалявам, но НИКОГА няма да се съглася! Както и да е...Не правя темата, да получавам съжаления от вас, правя я, всеки да види невниманието в един миг до какво води. Знам, че съм млад шофьор, знам, че ще има доста да ме оплювате и най-важното в тази ситуация - ЗНАМ, че АЗ СЪМ ВИНОВЕН! Отнесох 1 АКТ от КАТ, както и да е..Имам и няколко въпросчета все пак: Имам ПЪЛНО КАСКО към ДЗИ, според вас дали ще ми поемат щетите по предницата(включая броня, калник, подкалник, маншон, каре, носач и т.н..), все пак някой от вас е имал подобни случки и да каже как реагират ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ Най-много СЪМ Благодарен, че всички сме ЖИВИ и ЗДРАВИ, и няма пострадали... освен количките ни... много ме е яд, толкова ми е безценна тази кола... и така.. А да - и според вас, има ли мегдан в количката, дали ще си е както преди.. или да я отписвам?? Приятна вечер!! Допълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Колега най-важното е,че си добре и няма пострадали.На всеки може да се случи.Не виждам причина щом имаш пълно каско да не ти изплатят щетите.Според мен това не е тежък удар и се надявам да си оправиш колата скоро.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

По застраховката Пълно каско имате право на обещетение от застрахователя за вредите по автомобила, 1. ако представите оригиналния протокол за ПТП съставен от КАТ и 2. ако не е установен алкохол- това са двете условия.По застраховка ГО не получавате нищо ако сте виновен, ако имате ГО и Каско и сте невинен- може да получите обещетение по едната(защото оригинала за ПТП е един)- обикновено от Каско, защото е повече.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
        По застраховката Пълно каско имате право на обещетение от застрахователя за вредите по автомобила, 1. ако представите оригиналния протокол за ПТП и 2. ако не е установен алкохол- това са двете условия.
        Колега, наясно съм с това, имам протокол от КАТ, направиха ми и ДРЕГЕРОПРОВЕРКА Въпросът за застрахователите ми е.. дали са точни, специално за ДЗИ,а не да ми хвърлят 300 лв и до тук

Видеорегистратори

Коментар

Кофти, на всеки може да се случи да се заблее, важното е че сичко е ОК с телесата.....ако двг е здрав, и роговете на колата не са пострадали, не е проблем да си я поправиш.....
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Дали са точни... абе... знаеш как е в Бг- нищо не става точно и изцяло, но ако си знаеш правата и се бориш- ще си вземеш... след време.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              Кофти, на всеки може да се случи да се заблее, важното е че сичко е ОК с телесата.....ако двг е здрав, и роговете на колата не са пострадали, не е проблем да си я поправиш.....
              Колега, ДВГ е здрав, пали, държи обороти, форсира се Общо взето всичко е ОКЕЙ, само това на снимките са щетите... а за въпросните РОГОВЕ, не съм запознат... къде се намират?

Видеорегистратори

Коментар

dimaldim написа:
                . а за въпросните РОГОВЕ, не съм запознат... къде се намират?
                Местата вляво и дясно, където странично се захваща двигателя.....
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Шенкел, носач, накрайник, калник, халоген и амортисьор са 300лв. общо 2- ра употреба.имаш още толкова за труд и боя(на калника и бронята).Общо за 500- 600 ти е щетата минимума е това.

Коментар

КИМИ написа:
                    Шенкел, носач, накрайник, калник, халоген и амортисьор са 300лв. общо 2- ра употреба.имаш още толкова за труд и боя(на калника и бронята).Общо за 500- 600 ти е щетата минимума е това.
                    Еми тези застрахователи, частите втора употреба ли ще ми смятата??? Амортесьора изглежда здрав!(и се надявам да е).. най-много ме притеснява това-> Мисля, че го няма по магазините... даже в България.ФЕРАРИСТ: За щастие, там всичко е здраво

Видеорегистратори

Коментар

май нямаш право на доверен сервизобикновено в такива случаи парите не стигатно пак дависи от много неща
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Нямам.

Видеорегистратори

Коментар

дапогледнах годината и оправих мнениетоно ти в това време си отговорил :D
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колега, ясно ми е, че те ще ми изплатят само за частите, за сервиз няма да стигнат. За това мисля, с помощ от приятели САМ да си я отремонтирам

Видеорегистратори

Коментар

С ДЗИ съм имал взимане-даване преди 15 г.. Тогава един Джоган с Каско ма уцели виновно. ДЗИ ми платиха нови цасти а за труд си имали некви техни тарифи...Като циало май излезнах на пециалба?
                              LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                              ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Working...
                              X