Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой ли е виновен
Collapse
X
-
nikolovvd написа:
Коментар
-
Малко UP на темата:Вчера преминах покрай този участък с автобус. Камъните все още бяха там, пътя беше обезопасен отдалече и фадрома събираше камъните. Там между скалите и пътя ИМА бетонна преграда, висока поне 3 метра. За съжаление се е оказала недостатъчна да спре падащите камъни. Мястото е точно след десен завой, няма видимост, въпреки това все пак е В ГРАДА, а не извън него... Днес на връщане имаше ново срутване на същото място, този път имаше 2 патрулки с пуснати буркани и полицай с палка, който махаше на колите отдалеч да намалят.Интересното е, че вчера в Гръцко, малко след Серес, имаше абсолютно същата ситуация. Паднали скали на пътя, пак на двойни ленти...абе.. дежа вю направо. Поне половин километър преди това имаше мигащо табло, не, ТАБЛО, с предупреждение и от него чак до камъните имаше оранжеви конуси. Въпреки това, явно и там е имало "първа" кола, защото покрай камъните имаше следи от спирачки, завъртане на автомобил и много стъкла. Просто ситуацията се е повторила, макар че и там имаше обезопасителни мрежи.Та толкова по случая. Карайте внимателно!
Коментар
-
Именно!В този сезон, когато през деня температурите се качват до 10-15 градуса, а през нощта падат до -5 влязлата в пукнатините вода откъртва камъни. Като забит клин е просто. Дори всичко да е направено по учебник, пак няма гаранция! Просто това е късмет!Същата е ситуацията при земетресение или свлачище. Срещу природата нищо не помага. Хората са разработили специални мрежи, които да задържат всякакви камъни и скали, но у нас се слага оградна мрежа, която понастоящем е от 2 пъти по-тънка тел в сравнение с мрежите плетени приди 20 години. Ако не вярвате ще ви отрежа едно парче, за да се убедите, че ръждясала мрежа на 30 години е по-дебела от чисто нова мрежа.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Именно!В този сезон, когато през деня температурите се качват до 10-15 градуса, а през нощта падат до -5 влязлата в пукнатините вода откъртва камъни. Като забит клин е просто. Дори всичко да е направено по учебник, пак няма гаранция! Просто това е късмет!Същата е ситуацията при земетресение или свлачище. Срещу природата нищо не помага. Хората са разработили специални мрежи, които да задържат всякакви камъни и скали, но у нас се слага оградна мрежа, която понастоящем е от 2 пъти по-тънка тел в сравнение с мрежите плетени приди 20 години. Ако не вярвате ще ви отрежа едно парче, за да се убедите, че ръждясала мрежа на 30 години е по-дебела от чисто нова мрежа.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
nikolovvd написа:SUS SCROFA написа:... получават пари за здравата мрежа, а купуват евтина и тънка и останалите парички в джобчето...ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
nikolovvd написа:SUS SCROFA написа:Защото "пластмасите" вече са по здрави, много по устойчиви и на вода и на слънце, а и са по евтини...ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Дивата свиня търси няква дива сензация. Абе, колега, колко годишен си?Знаеш ли, че преди 20 години свлачища, срутища и дупища пак имаше? Но никой не се натрисаше в скалите, щото хората караха СЪОБРАЗЕНО! Знаеш ли, че аз карам в гр. Варна с 60 (знам, нарушвам закона) и ме изпреварва КОЛЕГА с ФИАТ все едно съм спрял да пия кафе??? Знаеш ли, че вчера вечерта едно ГОВЕДО от Другата Морска Столица спря на ЗАВОЙ и запречи ДВУПОСОЧЕН път все едно е шейх в пустиня???Кво си тръгнал да ми дрънкаш врели некипели. Всичко е до хората. Аз не ЗАПУШВАМ други колеги и/или ако го направя - е за кратко и с всички произичащи обстоятелства - включая и оставям и номера на телефона да ме викнат ако преча!Паднал камък, някой се треснал и айдеееее, виновни всички други, но не и тоя дето се е треснал, а уж е карал "съобразено"... Чудя се, японците дали си мислят "Държавата не успя да ни опази от земетресението, а от цунамито - хич"... Свидетел съм как кола пропадна в ненадейно отворила се дупка... И? Какво трябваше да направи общината? Мост???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Дивата свиня търси няква дива сензация. Абе, колега, колко годишен си?Знаеш ли, че преди 20 години свлачища, срутища и дупища пак имаше? Но никой не се натрисаше в скалите, щото хората караха СЪОБРАЗЕНО! Знаеш ли, че аз карам в гр. Варна с 60 (знам, нарушвам закона) и ме изпреварва КОЛЕГА с ФИАТ все едно съм спрял да пия кафе??? Знаеш ли, че вчера вечерта едно ГОВЕДО от Другата Морска Столица спря на ЗАВОЙ и запречи ДВУПОСОЧЕН път все едно е шейх в пустиня???Кво си тръгнал да ми дрънкаш врели некипели. Всичко е до хората. Аз не ЗАПУШВАМ други колеги и/или ако го направя - е за кратко и с всички произичащи обстоятелства - включая и оставям и номера на телефона да ме викнат ако преча!Паднал камък, някой се треснал и айдеееее, виновни всички други, но не и тоя дето се е треснал, а уж е карал "съобразено"... Чудя се, японците дали си мислят "Държавата не успя да ни опази от земетресението, а от цунамито - хич"... Свидетел съм как кола пропадна в ненадейно отворила се дупка... И? Какво трябваше да направи общината? Мост???ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Колега хич не си прав . Подкрепям напълно колегата jenshen73.Ето показвам ти нещо което беше реално . При моя инцидент бяхме поставили знака внимание на голямо разтояне и за един час време двама минаха през него идвайки отдоло и не го видели но с бясна скорост караха . Та полицаите ги спираха и пращаха да се върнат и вдигнат знака . Това за какво говори ? Ами тоя като е карал с 50-60 км как се е натресъл в камъните ??? Значи не са били 50-60км ами над 100.И в моя случай полицая ми каза че вината си е моя защото не съм предвидил че от завоя ще изкочи кола и ще ме засече ,затова е трябвало да карам с такава скорост с която да мога да спра . И е напълно прав и хич не съм спорил.
Коментар
-
Коцев, видях мястото и вчера, и онзи ден. Значи не е толкова елементарно.Там си караш по магистрала на практика - 2 ленти в твоята посока, а свлачището е непосредствено след десен завой и няма как да го видиш по-рано, че да намалиш.Въпреки това, пак съм на моето, че вместо камъни там можеше да има деца, тумба цигани ако щете... Тогава кой щеше да е виновен?Мястото е В града и предполагам, че скоростта там би трябвала да е максимум 50, а не 50-60... Но не съм сигурен, минах от там с автобус, може и да е разрешена по-висока скорост заради 4-те ленти.
Коментар
-
коцев написа:Колега хич не си прав . Подкрепям напълно колегата jenshen73.Ето показвам ти нещо което беше реално . При моя инцидент бяхме поставили знака внимание на голямо разтояне и за един час време двама минаха през него идвайки отдоло и не го видели но с бясна скорост караха . Та полицаите ги спираха и пращаха да се върнат и вдигнат знака . Това за какво говори ? Ами тоя като е карал с 50-60 км как се е натресъл в камъните ??? Значи не са били 50-60км ами над 100.И в моя случай полицая ми каза че вината си е моя защото не съм предвидил че от завоя ще изкочи кола и ще ме засече ,затова е трябвало да карам с такава скорост с която да мога да спра . И е напълно прав и хич не съм спорил.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар