Колеги, възникна ми следният въпрос.Купил съм винетка, написал съм си номера, лепнал съм я на стъклото и всичко е 6.Какво се прави, ако реша да продам колата и новия собственик я пререгистрира в друга община и смени номерата?
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
На годишна винетка не е необходимо да се пише номера на колата.
Отговор като за учебник....по всички правила ...човека казва,че е НАПИСАЛ ВЕЧЕ НОМЕРА,а ти му ръсиш глупости.По темата - консултирай се в кат,вероятно издават някаква служебна бележка заради пререгистрацията...
снима си стария талон преди да го предаде в КАТ и това е
Ами ако Пешо полицая от Долно Нанагорнище реши, че съм откраднал винетката и сниманият талон е подправен как ще го убедя? Между другото, това е още един начин да караш 2 коли с една винетка
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Точно това се прави. В моят случай се касаеше за талона за годишен преглед, в който също пише номер на автомобила. Служителката в КАТ сама ми снима стария талон, като написа на копието "смяна на собственост и рег.номер", подписа се и сложи печат. Не мисля, че ще имаш проблеми, ако покажеш дори само копие - нали номера на рамата е същия.
SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
На годишна винетка не е необходимо да се пише номера на колата.
Отговор като за учебник....по всички правила ...човека казва,че е НАПИСАЛ ВЕЧЕ НОМЕРА,а ти му ръсиш глупости.По темата - консултирай се в кат,вероятно издават някаква служебна бележка заради пререгистрацията...
Щяха да са глупости, ако бях излъгал с нещо. А за ценния ти съвет... Предполагам, че и сам щеше да се досети да пита в КАТ, но целта на участниците във форуми не е за всяко нещо да търчат в КАТ.
При положение, че за сега не е задължително да се вписва номера на автомобила върху винетката, съвсем логично е, ако все пак има написан номер (без значение дали е на въпросния автомобил, или на друг) то това да не се счете за нарушение!
Моля, без караници, целта на форумите не е хората да се карат Благодаря за мненията!Edit:В началото на годината, доколкото четох беше задължително и за това съм го написал.
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Ами ако Пешо полицая от Долно Нанагорнище реши, че съм откраднал винетката и сниманият талон е подправен как ще го убедя? Между другото, това е още един начин да караш 2 коли с една винетка
Нали в талона пише датата на регистрацията На квитанцията не пише ли кога е купена винетката? Като има период, в които колата е имала винетка, а е била на друг собственик, съвсем нормално е да се отговори - "Купих колата с винетка, но след това я пререгистрирах!" Не виждам проблем, след като всичко е законно и няма измами. Още повече че щом няма изискване за написан номер, то каквото и да пише на винетката, едва ли е нарушение. Така мисля, не твърдя че е вярно.
Коментар