Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осигурени ли сте на пълната ви работна заплата?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

A допустимо ли е да споря с мод за правопис?
    4.2. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод модераторска намеса и/или предупреждение е недопустимо. Предлагам да е спазваш!Виделин Райчинов
    ogi28b написа:
    Местоимение за думи в женски род е "Я", а не "Е". Пример:
    Няма да е видиш тук във форума нито в мобилето, защото си е кара.
    - ГРЕШНО! (Става въпрос за кола.)Правилният начин да се напише това изречение е:
    Няма да Я видиш тук във форума, нито в мобилето, защото си Я кара.
    ФЕРАРИСТ: Никой не иска от теб да се съгласиш, а да РАЗБЕРЕШ. Обясни ти се, че си роден (най-вероятно) в болница, построена благодарение на плащащите данъци, ходил си (може би) на ясли и детска градина и (със сигурност) на училище пак благодарение на това, че има кой да плаща данъци и т.н. обяснено от Rudi по-горе. И продължаваш да твърдиш, че не си взел, а само даваш?
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Като гледам резултата от анкетата работата е като в приказката - "Болен здрав носи".Тези, които се оплакват май са в сивия сектор ( само предположение) и се ползват от благата осигурени им от другите 54%, без да се замислят, че по този начин ограбват не само тях, а цялото общество.Искате безплатно здравеопазване, тогава плащайте здравни осигуровки, но не по 15 лв. на месец, а по 150 лв. на месец. Искате високи пенсии, тогава си плащайте осигуровките в пълен размер. Всички се впечетляваме от високите заплати в Европа, но никой и думичка не обели за данъците и осигуровките, които плащат. Да високи са им пенсиине, но докато са работели половината им заплата е отивала за данъци и осигуровки.В противен случай работата става циганска - седим и чакаме държавата да ни плаща, ама ако може да не работим и да не плащаме данъци.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
        trace написа:
        Е не заслужих ли за 33 години редовно плащани данъци
        33 години след пенсия ти желая поне да живееш, за да изхарчиш поне малко от тва дето трябва да ти дадат.......макар че не се знае какви времена ще дойдат, и за някой това пожелание даже може и да не им ареса...
        Мерси Аз съм на 36 още де, тук включвам данъците и родителите ми дето са плащали. Иначе още от сега си пека ра6отите нещата да не стигат до пенсия иначе ще умрем от глад, то се знае. Ама някой други за6лудени още не го знаят, а после ще е късно. Ама те нека си мислят, че държавата им е дала толкова много с едно училище дето не са платили
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Веско,напълно си прав .Дано повечко хора го разберат . Примери колкото щеш. Само един да дам . Идва майстор да ми реди плочките в банята . За три дни ги нареди и взема 500лв . Няма фирма и се води безработен . Та питам аз дали ще отиде да си внесе здравна осигуровка и вноска за пенсия ? Не ,никога няма да ги внесе и утре ще излезе на улицата да крещи че нямало здравеопазване и малки били пенсиите. Според мен протестите трябва да се насочат към други неща . Нека всички си плащаме това което е предвидено а протестите ги насочим към това как се разпределят и изразходват тия пари събрани от нас . Тук е голямо разхищение и корупция . Ето срещу какво трябва да си обединим усилията и да постигнем резултати . Така както софиянци изпищяха от новите им данъци и набързо ги отмениха , така трябва и ние да поискаме точно къде отиват нашите пари събрани за здраве и пенсии.
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Аз съм самоосигурен на по-високия процент и на реалната ми заплата.Освен това съм си платил и данъците....

Коментар

=Rudi= написа:
              Бре, кое те обиди, че и заплашваш?!? Значи ти може БЕЗНАКАЗАНО /щот` хората ти нямат "адресчето"/ да наричаш "всички, освен Еле.... глупаци, които от нищо не разбират ....и се правят на света вода ненапита", така ли? И аз да си премълча и да оставя един неудачник да ми го казва? Помниш ли какво ти бях писал, преди като ме беше сиктирдосал на ЛС? Не съм анонимен в този форум, публикувал съм си личните данни, снимките ми ги има в много теми. Твоите къде са? Кой е анонимният побойник paralesa? Специално за теб пак ще си кача снимката на аватара. Адресът ми го имаш на бележката от Еконт, с която получи железните ми джанти с гумите. Така че, не се излагай повече с тези заплахи, като уж не знаеш кой съм. Не предизвиквай ТИ отношението към теб с любимата си дума "глупости", с която смело определяш думите на другите.Имам право да се ядосвам на такива като теб - освен, че ограбвате СВОИТЕ близки - деца и възрастни, като не плащате данъци и осигуровки, ограбвате и МОИТЕ. Да не се обидиш пак, но плюеш "мазните мангали", но и ти, по твоите думи укриваш осигуровки, а искаш всички социални придобивки и гладки пътища. Кой да ги плати и с какви пари? Аз имам адреса ти и не бих те плашил с тупаници /мозъчното безсилие води до насилие/. По данните, с които гордо парадираш - че доброволно си отказал да плащаш осигуровки, една проверка от Инспекция по труда на местоработата ти - някаква кабеларка или нещо подобно /ако се разровя ще я открия много лесно / и от "лош бандит" ще се превърнеш в "гладен бандит". Ясно ти е нали?Ред. Упс, ето я кабеларката http://www.evo.bg/static.php?page=team - намери си името сам.
              Ей бях те забравил бе,знам ли какво ми е пращал...Пфу,още утре паля галошите и идвам ...че и имам 2 криви джанти с които да те очукам по главата(твоите си) Едит...язък не си пазя бележките от еконт имаш късмет Сега майтапа настрана-за обидите съгласен,понякога прекалявам,за което мога и да се извинявам. Не е това начина,прав си,нито с обиди,нито със заплахи...Ако ти считаш себе си за "глупак ,който ...еди какво си..." (това ми бе цитирал) Смятай,че се извинявам официално,на теб и на всички останали(без моята любимка Еле,тя май заслужава само мълчание ) които са се почувствали обидени. Но казвай ,че ограбвам теб и децата ти...ехееее къде отиваш ти. Че аз и половин България сме направо за бесилото според теб. Я махни розовите очила бе човек. Излез на улицата,иди в циганските гета и виж какво се случва... За какво да плащам кажи ми? За да може бай мангал да живее с моите пари ли? Е няма да стане... Пич,плащам си данъците като поп,до стотинка,плащам си всички такси и налози и за движимите и за недвижимите имоти...плащам и за какви ли не още прищевки на ония 240 тикви в София. Плащам си и здравните осигуровки и срещу тях никога не съм роптал(че медицинското обслужване обаче не струва е друга тема) ,но социалните... Първо,че нито ти,нито аз ,нито децата ни ще видят и стотинка от тези пари,виж мангалите обаче ще ги нахраниш. И същите тия мангали утре ще ти оберат имота,ще убият децата и ще изнасилят жената... Уви колега,това се получава напрактика и докато не се промени,не виждам смисъл да ги храня. Ти ако ги храни,твоя си воля,но стига си оплювал всички останали,които не споделяме твоето мнението.
              ex.Мареа ТД100

Коментар

По-кротко бе, колеги!И адресите почнахте да си издирвате вече.. да не направите някоя беля?Ако бяхме в истински форум, а не интернетски - сигурно щяхте да сте се хванали за косите вече?По-спокойно....Говорим си тука, ама никой не отчита факта, че половината от нас, тия, които твърдят, че си плащат всичко до стотинка работят на трудови договори, най-вероятно в държавни институции или в големи фирми, където ИМ ПЛАЩАТ всичко, а те си взимат само чистата пара и харчат до стотинка.Другата половина, в която се включвам и аз, имаме някакви доходи, които ми идват брутни, след което трябва да отделим от тях минимум 40% (а в определени случаи - много повече) за да ги дадем на държавата. И след като сме ги дали, отиваме на лекар и там ни искат пари под масата... След като сме си купили 2 винетки за двете коли и сме платили данъците им, само след месец даваме пари за 2 гуми, защото старите ни "нови" гуми са надули балони от дупките по пътищата. След като сме си платили данъците и с тях е платено на учители - трябва да плащаме и за частни такива, защото в училищата не ги учат децата на нищо... След като сме си платили данъците, трябва да платим и за да си купим нов телевизор, защото полицията, платена с нашите данъци не е опазила дома ни и не е открила крадците. След като родителите ни цял живот са си внасяли осигуровките като попове (удържали са им ги от заплатите всъщност), единият се спомина преди да стигне пенсия, а на другия трябва всеки месец да помагам финансово, за да посрещне елементарните си човешки нужди...Е не, мерси от такава държава.Предпочитам да нахраня моите родители, отколкото вашите, и още по-лошо - изметта на човечеството с корени от Индия...Предпочитам да имам пари да платя операцията на родителите ми, отколкото да ги дам на държавата, а "докторът" да не оперира моите близки, щото няма откъде да взема парите, които ми иска под масата.Всичко което съм написал са ФАКТИ от живота ми, с които съм се сблъсквал и се сблъсквам.Ако вие не сте се сблъсквали - пожелавам ви да не ви се случва никога, но ако ви се случи - ще сте първите, които ще "минете" на "наша страна".

Коментар

trace написа:
                  ... Ама те нека си мислят, че държавата им е дала толкова много с едно училище дето не са платили
                  С риск да стана досаден, но наистина с надежда като Веско, че поне един ще се осъзнае ще напиша още нещо.За дете в целодневна детска градина от 3 до 5 г. издръжката ще е 1408 лв., а за яслена група - 990 лв. за дете. За подготвителната целодневна група са предвидени 1626 лв., а за полудневна 856 лв. за дете. 4131 лв. е издръжката на дете в специална градина за деца с умствена изостаналост, нарушено зрение, езиково-говорни нарушения и увреден слух.Единният разходен стандарт за ученик в общообразователно училище в община с население на общинския център над 70 000 души през следващата година /2010г./ ще бъде 1175 лв. Общо 15 са общините тази група - Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора, Столична, Хасково, Шумен и Ямбол.1261 лв. е единният разходен стандарт за ученик в община с население на общинския център под 70 хил. души и гъстота на населението над 65 души на кв. км. В тази група са общо 40 общини. 1342 лв. ще е издръжката за възпитаник на учебно заведение в община с население на общинския център под 70 хил. души и гъстота на населението под 65 души на кв. км. С такива параметри са 139 общини. Най-висока - 1450 лв., е издръжката на ученик в планинските общини с над 3 селища и население на общинския център под 10 хил. души. Такива са общо 70 общини. За ученик в общообразователно училище, но в паралелка с профил музика, хореография или изобразително изкуство, през следващата година държавата ще осигурява 2146 лв. Издръжката за възпитаник на спортно училище ще е 2120 лв.За професионалните учебните заведения в сферата на транспорта издръжката ще е 1924 лв., в селското и горското стопанство - 1852 лв., във физическите науки, информатиката, техниката, архитектурата и строителството - 1491 лв. и др. 2993 лв. са предвидени за обучение на възпитаник на училищата за музикални и сценични изкуства, а 2261 лв. - за изящни и приложни изкуства.Като ДОБАВКА към стандартите са разчетени и средствата за всеки ученик, свързани с подобряването на материално-техническата база на учебните заведения.Източник: http://www.lovechtoday.eu/news.php?readmore=3444Ще взема средна сума 1200лв. Периодът от постъпване в детска ясла, през детска градина, до завършване на средното образование е поне 15 години.15г. х 1200лв. = 18 000лв. През същият период детето получава безплатно здравно обслужване, някои и детски надбавки. При децата с увреждания /както се вижда/ сумата е в пъти по-голяма.При заплата, около средната, удръжките са 150лв на месец.18 000лв. : 150лв./месец = 120 месеца = 10 години. САМО за средното ти образование, колега, трябва да "връщаш" на държавата кредита 10години. Но през това време, работейки, ползваш здравно обслужване, всички полезни и осигуряващи сигурност институции. И това при положение, че получаваш 550 лв.чисто/което е 700лв. бруто/. Ако си на минимална заплата /или както се хвалите, че се осигурявате/ умножи годините за "отплащане" по две.Изводът - през целия си трудов стаж не може да покриеш правените за теб разходи. Парите се допълват от други данъци, такси, мита, акцизи...Какво правите вие: Младите още незавършили "гледат навън" - потенциално изгубени 18 000лв. за държавата, но "спечелени" от родината-мащеха. Колкото по-образовани са - толкова загубите са по-големи /в пари и специалисти/.Вие, укривайки осигуровки, не само че не допринасяте нищо, но също не връщате кредита си към държавата. Други укриват данъци, такси, мита, акцизи..От къде, бе хора,да дойдат парите за повишавене на детските надбавки и пенсии? За здравеопазване, наука, култура, национална сигурност? А имате претенции да ви дава още и още...Благодаря на Виделин Райчинов за справедливия, но умерен коментар на среднощните ми писания!

Коментар

Само си представете, че както ви проверяват здравният статус, когато отидете на лекар, по същият начин пожарникарите ви проверят дави сте си платили данък сгради.И ако не сте платили си тръгват, а жилището ви остава да гори!Когато всичко ни е наред никой не се сеща за държавата, но ако закъсаме - държавата ни е виновна.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

=Rudi= написа:
                      От къде, бе хора,да дойдат парите за повишавене на детските надбавки и пенсии? За здравеопазване, наука, култура, национална сигурност? А имате претенции да ви дава още и още...
                      ......ти например задавал ли си си въпроса, или имаш ли откъде да почерпиш информация от кои точно пари на България се плаща външния дълг, заемите към Европ банка, МВФ и прочее а те са доста.......и са отделни от външния дълг.......задай си въпроса с кои точно пари тия неща се плащат.......може би с икономии от министерствата.......
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                        =Rudi= написа:
                        От къде, бе хора,да дойдат парите за повишавене на детските надбавки и пенсии? За здравеопазване, наука, култура, национална сигурност? А имате претенции да ви дава още и още...
                        ......ти например задавал ли си си въпроса, или имаш ли откъде да почерпиш информация от кои точно пари на България се плаща външния дълг, заемите към Европ банка, МВФ и прочее а те са доста.......и са отделни от външния дълг.......задай си въпроса с кои точно пари тия неща се плащат.......може би с икономии от министерствата.......
                        =Rudi= написа:
                        .......Парите се допълват от други данъци, такси, мита, акцизи...
                        ...от така мечтаните чуждестранни инвестиции. За външния дълг 2010

Коментар

Да, работя държавна работа.
                          ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Working...
                          X