Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осигурени ли сте на пълната ви работна заплата?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако пък имам възможност веднага влизам в сивия сектор.Нека ми плащат 10.000 лева на месец, да ме осигуряват на 111лв, пък нека и работодателя живее на мой гръб. Аз знам какво да правя след това, за да бъда щастлив и осигурен. От тези 10000 като направя една луда застраховка за цял живот за по 1000 лв/мес вноска, ама въобще не ми трябва и хубавите осигуровки след това, за да разчитам на тях ако се разболея, примерно
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Да
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

За съжаление не ме осигуряват на пълнато възнаграждение.Поздравления за тези,които отстояват и постигат правата си,но елате в Плевен да речем и ще видите какъв голям избор на работа има.Пет работодалели се борят за един работник-мечта

Коментар

Да, осигурен съм на пълна заплата

Коментар

Не. И не искам. Осигуряват ме на минималния праг за длъжността или по-точно на предишния минимален праг, защото в моя случай направиха абсолютна глупост с този праг при последното изменение на класификатора, ама аз и не очаквам друго от милиционерите. И ако имаше начин бих казал на шефа си да не ме осигурява изобщо.Докато доживея до пенсия - пенсионната възраст ще са я направили 100-110 години. Ако доживея да взема пенсия много силно се съмнявам че ще ми е достатъчно.НЕ БЛАГОДАРЯ!!! Не искам моите пари да се събират в некви фондове и да се управляват и да са под разпореждането на пълни неграмотници и олигофрени като тези от НОИ. Не искам всеки малоумник дошъл на власт да ги национализира и да прави с тях каквото му хрумнало или каквото му подсказали в Израел, Бурунди или Чапръчане. Както каза ВО - аз най-добре знам какво да направя с парите си!
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Да, осигуряват ме на реалната ми заплата. И с данъците ми всичко е точно - 10 ст. да взема, една отива ДОД за държавата. Полза от това в момента нямам никаква, а силно се съмнявам, че някога и ще имам. И един риторичен въпрос: не са ли в сивата икономика и тези 99% от хората, които не си искат касовите бележки в кварталните магазини, в курортите или пък се задоволяват с т.нар. "служебен бон"?
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Като се пенсионираш, кой ще е виновен, че ти е малка пенсията? Или пак пенсионерите ще протистират пред МС и ще крещят "Оставка! Оставка!"
                Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                  Като се пенсионираш, кой ще е виновен, че ти е малка пенсията? Или пак пенсионерите ще протистират пред МС и ще крещят "Оставка! Оставка!"
                  Искаш да кажеш "АКО доживееш до пенсия...". Само за статистиката:- средна продължителност на живота на мъжете в България: 68 години- изисквания за пенсиониране на мъжете към момента: 63 години И 40 години трудов стаж.Аз по една или друга причина, ще събера необходимия трудов стаж, и то при условие че от утре до тогава не спирам да се осигурявам, на 70 години, т.е. 2 години СЛЕД като статистически съм умрял.А като гледам годините, на които починаха дядо ми, баща ми, дядовците и бащите на моите близки.... едва ли някога ще ме огрее и мен за пенсия.При това те са живели много много по-спокоен живот.

Коментар

Да на пълна работна заплата ме осигуряват.
                    Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

И мен ме осигуряват на пълната заплата. И аз съм на 100% съгласен с Киро и БО. Парите, които отиват за данъци всеки месец хич не са малко, а съвсем не ми се вярва, че дори и да стигна до пенсия тя ще е такава, че да живея нормално.
                      N.Y. State of Mind

Коментар

nikolovvd написа:
                        Колега, а нашите баби и дядовци като са ги осигурявали на пълните им заплати защо пенсиите им са толкова малки?
                        Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                        Ex.Opel Astra

Коментар

На два трудови договора съм и на двете места съм 100% в "белия" сектор. Снощи, в Службата по трудова медицина, до 19,30ч. имахме проверка "от - до" - Инспекция по труда - Русе. Мина гладко и спокойно - няма нищо скрито.

Коментар

snake написа:
                            Да, осигуряват ме на реалната ми заплата. И с данъците ми всичко е точно - 10 ст. да взема, една отива ДОД за държавата. Полза от това в момента нямам никаква, а силно се съмнявам, че някога и ще имам. И един риторичен въпрос: не са ли в сивата икономика и тези 99% от хората, които не си искат касовите бележки в кварталните магазини, в курортите или пък се задоволяват с т.нар. "служебен бон"?
                            И аз съм като колегата и съм съгласен тука напълно с него.
                            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                            Ex.Opel Astra

Коментар

Гласувах с първата опция.

Коментар

z_sutrov написа:
                                nikolovvd написа:
                                Колега, а нашите баби и дядовци като са ги осигурявали на пълните им заплати защо пенсиите им са толкова малки?
                                За това питай Костов, защото по негово време се преизчислиха пенсиите и много хора, вкл. родители те ми, от максимална пенсия, започнаха да вземат почти минимална. Иначе опцията за това да скриваш доход важи единствено за тези, чиито доход е доста добър и могат да си позволят да заделят пари под една илои друга форма. За всички останали - по-добре е да се осигуряваш, защото, като дойде време за пенсия, ще разчиташ само на парите от пенсията.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X