Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осигурени ли сте на пълната ви работна заплата?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Осигурени ли сте на пълната ви работна заплата?

Тъй като много хора протестират срещу високите цени на горивата, обвинявайки държавата, бях провокиран да създам тази анкета.И така, въпросът на тази анкета е - осигурени ли сте на пълната си работна заплата или сте в сивия сектор, взимайки парички под масата?

И така да си кажа.Почти винаги се чудя какво е да те осигуряват на по-малко от това,което взимаш като начисления и щат.За моя радост от както имам стаж,винаги са ме осигурявали на пълната ми работна заплата,а съм сменил около 7 завода за различни производства.Това ме накланя на мисълта,че все по-малко фирми остават в сивия сектор.Препоръчвам на всички,особено на квалифицираните ,да не подписват договор на по-малка заплата.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Не получавам и 1 стотинка под масата под каквато и да е форма. В трудовия ми договор е записана сумата, която е основа на коректното отношение между мен и работодателя ми. Плащам данъци върху тази сума, здравни, пенсионни осигуровки върху нея. Това ми гарантира точно определени приходи в случай на болест, трудова злополука, случай на съкращение и други подобни. Майчинство при някои колежки. Никога не бих работил така, че да ме осигуряват на по-малко пари. Когато си търсех работа едно време, ако някой ми кажеше -"Ще получаваш 500 лв, но ще те осигуряваме на... " - вече му бях казал "Довиждане!"Да те осигуряват на по-малко отколкото получваш и да те лъжат, че данъците и осигуровките си ги вземаш ти - това е една от най-големите заблуди. Когато ви осигуряват на по-малко - вие единствено губите. Печели само работодателят ви и то на ваш гръб.

Коментар

Еваларка Оги, мнозина биха казали, че си късметлия. А аз не съм.Когато работих за друг - осигуряваха ме на длъжността охрана. На 180.00 лв заплата. Макар че вземах над 1к чисто .. Е, тва бе преди 3 години. От тогава не съм на такава работа, където да ме осигуряват ... сега съм чисто никой, плащам си единствено здравните осигуровки защото не са кой-знае колко големи пари на месец а без здраве - накъде?!
        Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

До преди така наречената КРИЗА ме осигуряваха почти на 100%, от тогава насам съм една идея надолу.Фирмата е относително голяма и явно хората са съгласни на известни компромиси УЖ ВРЕМЕННО само и само да имат постоянни и сигурни доходи (включително аз за съжаление) .
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Осигуряват ме на 100% от заплатата и... вземам 200лв. по-малко...
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Да на пълната заплата , но вече не съм сигурен дали искам това! Поради ред причини не искам д адавам каквито и да е пари на скапаната ни "държава". Но на този етапа няма възможност да се промени.

Коментар

Работодателят ми ме осигурява на пълното ми трудово възнаграждение.Но в годишната ми данъчна декларация не вписвам нито лев от допълнително заработеният "час-пром".
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Да. Осигурен съм на пълното ми трудово възнаграждение. По този начин е осигурена и съпругата ми. Към този момент нямам и стотинка задължения към държавата...
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Мен не ме осигуряват на заплатата която вземам,но друг изход нямам в момента.П.П. Оги евала за поста ти,много реален.
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Гласувах, НЕ съм в сивият сектор за сега.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

АБсолютно съм съгласна с ogi28b - ако си мислите, че като ви предлагат да ви осигуряват на по-малко, печелите нещо - лъжете се. Лошото е, че когато го разберете, обикновено е твърде късно да се направи нещо.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Осигуряват ме на ~90%. Просто нямам друг вариант в идните 1-2 години
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Сивият сектор предполага все пак да плащате нещо на държавата, макар и по-малко от необходимото.Но някои са в черния сектор Моята ситуация е малко по различна, защото сам съм си работодател.Самоосигурявам се на пълния ми документално доказан доход, но правя всичко възможно повечето ми доходи да не могат да се докажат Така съм сигурен, че спестените от осигуровки МОИ пари не отиват за да храня търтеите, а си остават при мен.А осигуровки внасям (или ще внасям) предостатъчно!

Коментар

Working...
                            X