Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена карта + Гърция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Зелена карта + Гърция

Като си правих застраховката ми казаха че ако ще излизам в чужбина трябва да доплатя 35 лв за зелена карта.Обаче преди време като ходихме в Гърция, на границата освен личните карти никой не погледна дали имаме такава зелена карта за колата.Гледа ли я някой въобще и необходимо ли е да я правя да не се набутвам с 35 лв излишно?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Ами аз като съм ходил не са ми я гледали. За тая година не знам. По принцип на мен зелената карта ми е безплатна ако си платя всичко на една вноска. Обаче аз си плащам на две вноски и питах мога ли да си взема зелената карта по-късно като си платя другата вноска. Казаха ми че няма проблем. Като реша да си взема зелената карта ще си платя втората вноска и си вземам картата.
    Bravo 1.6 / 16

Коментар

Никой в никоя държава от ЕС няма да ви иска зелена карта но само се молете дори и леко да драснете някой да я имате че тогава полицата не я признават.
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

проблемът идва ако стане ПТП - ще плащаш от джоба си за щетите по другия автомобил (не дай боже хора) по твоя винатака че си доплати и я вземи
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Зелената карта трябва да ти я дадат безплатно! Ако застраховката ти е на вноски трябва да платиш всички. Ако е годишна отиваш и искаш зелената карта и пари не трябва да ти взимат! В ЕС зелена карта на ГКПП няма да ти искат, но стане ли нещо лоши в друга страна - не знам ....!
          Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Това за вноските не е верно.Различните компании имат различна политика.Аз винаги плащам на вноски и винаги си взимам зелена карта.На всеки 3 месеца ми издават освен квитанцията за платена вноска и нова зелена карта със срок на валидност 3 месеца - до следващата дата за плащане.Всеки път ми я издават безплатно.Естествено, ако я нямаше - вноските ми щяха да са с около 5 лв по-ниски.

Коментар

kazan написа:
              Зелената карта трябва да ти я дадат безплатно! Ако застраховката ти е на вноски трябва да платиш всички. Ако е годишна отиваш и искаш зелената карта и пари не трябва да ти взимат! В ЕС зелена карта на ГКПП няма да ти искат, но стане ли нещо лоши в друга страна - не знам ....!
              Не всички компании я дават безплатно.Доколкото имам спомен само "Български имоти" и "Бултрад" дават безплатно и то ако е платена цялата.Другите искат 30-35 лева за нея.Както писаха колегите ,за страните от ЕС не я искат ,но се моли да не става ПТП.
              MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
              "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
              R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Няма да ти я искат никъде по границите, но ако стане катастрофа ще ти се стъжни, а дори мисля ако някъде ти я поискат за проверка - тоже.Зелената карта го възприемай като Гражданска отговорност в чужбина и то дефакто е точно това! Карайки без нея е все едно да си без ГО тук в България. Дори тук глобите са жестоки, за там... не те мисля.

Коментар

Ясно ще трябва значи. Като правих застраховката преди ми казаха че ако няма излизам извън БГ плащам 30 лв по малко, явно сега ще се наложи да ги кихна тия пари.Някой има ли прясно инфо колко е в момента тунджата 95 там?
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Airfan написа:
                    Няма да ти я искат никъде по границите, но ако стане катастрофа ще ти се стъжни, а дори мисля ако някъде ти я поискат за проверка - тоже.Зелената карта го възприемай като Гражданска отговорност в чужбина и то дефакто е точно това! Карайки без нея е все едно да си без ГО тук в България. Дори тук глобите са жестоки, за там... не те мисля.
                    Не я искат само за Гърция и Румъния.Навсякъде другаде я искат.Даже има места където трябва да си направиш и тяхна.

Коментар

infineon написа:
                      Ясно ще трябва значи. Като правих застраховката преди ми казаха че ако няма излизам извън БГ плащам 30 лв по малко, явно сега ще се наложи да ги кихна тия пари.Някой има ли прясно инфо колко е в момента тунджата 95 там?
                      Къде ????

Коментар

1.60 евро.Ако изчакаш до неделя вечерта, ще ти дам съвсем актуална информация, придружена със снимка.Утре тръгвам натам с АВТОБУС!

Коментар

След влизане на БГ в ЕС не е необходимо да имате зелена карта, застраховката е валидна за целия ЕС.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Зелена карта + Гърция

Точно така !Искали са ми я само в Турция , Сърбия , Хърватска и Украйна . В страни от ЕС не те и поглеждат .
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

ele написа:
                              След влизане на БГ в ЕС не е необходимо да имате зелена карта, застраховката е валидна за целия ЕС.
                              Ти май не четеш какво пишат хората по-горе? Не чети правилници и книжки,а чуй на практика какво се получава...НЕ ТИ ПРИЗНАВАТ ЗАСТРАХОВКАТА АКО СЕ УДАРИШ И ТОВА Е!!!
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                              X