ами случи ми се и на мен. на колелото на 4 км както си седях и чаках да минат тези вътре в колелото и един кавал от някво бургаско село ме натресе без спирачен път. може би с около 30, може и 20 да е било. той се намля естествено- капак крив много, радиатора му протече 2 фара, маска и кой знае какво още ама така му се пада. аз се разминах леко, добре, че темпрата е комби и ме тресна точно в гредата, която се отваря/ който има темпра знае/ и все едно ми удари рол бар . аз имам счупено светлоотразителче /не на фара, а допълнително/, пукната около 10 санта броня, и ми кривна ауспуха, най-вероятно съвсем последната малка тръба. той така и така е за смяна. имах и пукнатина на единия стоп ама накарах куката да пише, че е от сега, та и стоп ще плащат. тоя тъпан има застраховка в дзи, всичко редовно. аз също съм редовен за щастие. разбира се вината е изцяло негова. куката ми каза от утре да ходя в дзи да ми дават кинтите, ама защо ли ме съмнява да стане утре или другиден? кажете ми какво да очаквам като сума за получаване, колата е темпра комби 91. кога евентуално ще мога да ги взема, правят ли си техен оглед допълнително? приемам съвети и мнения и т.н. нямам каско
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малък кистистроф
Collapse
X
-
Е колега аз минах покрай теб значи (вечерта към 20-20:30 да е било) - седехте в отбивката за към бензиностанцията - една тъмна (май тъмнозелена Темпра) и някакво друго мпс.Не помня патрулка дали имаше ама май да.Ама не съм знаел че си ти да се отбия.Аз точно това загледах че на Темпрата нищо и нямаше и затова запомних иначе там си е нормално особено като попревали малко.Преди това като се прибирах видях една Фиеста как се беше размазала направо в един тролей на бул.Сливница малко след пресечката с К.Величков.....горката кола на нищо не приличаше ама след дъжд е така из София.Онзи ден аз на магия се разминах на Руски Паметник - карах азд една Тоьота по Цар Борис 3-ти и човека спря на пешеходната пътека преди паметника.Аз си натиснах леко спирачката ама колата просто се хлъзна (да съм карал с около 40-50 ама беше мокро).Набих и втора и пуснах малко спирачката ама видях че няма да спре - просто си се хлъзгаше по паветата и километража само сваляше бавно бавно 20,19,18.....и аз вече си бях готов да се фрасна макар и с много ниска скорост (за Фиат е достатъчна за да се сгъне всичко отпред).Набих си спирачките докрай за да се мъча до последно да спра и точно на някакви сантиметри от колата типо-то се закова на място.Преди това около 15-20 метра си се хлъзгаше......слезнах аз и поразгледах паветата - видимо нищо обаче загледах една друга кола как се опита да спре ама не успя и тогава видях че има един много тънък слой вода на самите павета и явно по него съм се хлъзнал.Сетих се че зимата на същото място по същия начин щях да се набия в предната кола.Странното е че само на това място от целия булевард колата се хлъзва - преди това седеше супер стабилно и спираше беузпречно а тчно там съвсем леко пипах спирачката и се хлъзнах буквано като шейна.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
-
Абе ти след срещата ли се джасна?Сумата дето е получиш едва ли ще е голяма. Готви се да си плащаш сам за щетите. До сега от ГО не съм получавал, щото съм нямал случай. Мога да ти кажа как е при пълно каско на БулИнс - чакаш един месец, и получаваш пари горе -долу колкото ти е повредата, понякога малко повече, понякога - по-малко. Ходи си до окмпанията дето ти е направила ГО-то, питай какво е положението.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Аз никога не съм успявал да взема пари от гражданска ама не ми се е и налагало лично да се разправям (за щастие) понеже все ме нацепват с някоя служебна кола.Преди време карах Ескорт и го нацепиха отзад (той не беше с българска регистрация) и този отзад (Фиеста) си беше редовен - нямам идея къде му беше застраховката но си правиха техен оглед (колата не беше в движение и правиха огледа на място в гаража,където седеше) и платиха на фирмата и то не малко пари макар че за радиатор,фарове,калници (4 броя),преден капак,заден капак,предна и задня броня,решетка предна,задна врата и т.н. мисля че дадоха около 2000лв. (Ескорт 95-та).Случая беше че просто спрях на светофара ама тоя отзад не спря и ме мушна с около 80-90 без спирачен път и аз се набих в още 3 коли напред (Ауди 80,голф 2-ка,Патрулка ).Иди в ДЗИ и ги попитай как стои въпроса с плащането и какви документи искат за целта.Не си ремонтирай колата преди това.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
не бе не след срещата, това стана вечерта към 8. точно в края на деня на сабото-неделните шоферчета. нищо не мисля да ремонтирам по нея, то почти няма какво :D ама все пак предполагам 70-80 кинта ще ми литнат. защо да ги плащам аз като нито съм виновен, пък и съм абсолютно редовен. дзи ако не не ми платят как ще ги осъдя иза 100 лв бедна им е фантазията, половината ми рода са адвокати. а какво ще ме посъветвате за този заден стоп- беше си леко спукан около 2-3 санта преди катастрофата, но казах на куката, че сега е станало и го има в протокола. според вас дали да го махна въобще и кажа счупен е целия или да си го оставя такаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
zfa159 написа:Иди в ДЗИ и ги попитай как стои въпроса с плащането и какви документи искат за целта.Не си ремонтирай колата преди това.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
pugsy написа:значи отиваш в ДЗИ с колата,казваш ил че си за оглед по ГО,правят ти експертен оглед,описват ти щетите,снимат я и ти казват елате след 15 работни дни за изплащане на сумата (15 примерно)отвори задния капак виж да не е потдало нещо,виж и под пронятаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега pakumba, според мен си попаднал на най-коректната застрахователна компания ’ДЗИ". Неискам да им правя реклама. По отношение на спазване на дата на изплащане са точни , е че дават може би малко по-малко пари от колкото трябва си е така. 2004-та блъснах кадет-ът на бащата (по вина на другия, който имаше застраховка в ДЗИ), и след 15 дни ми изплатиха някаква сума (около 280 лв.), но после след ремонта останових, че тя ми е покрила само частите БЕЗ труда, който ми излезна около 80 лв.
Коментар
-
За ДЗИ - по щета и "пълно каско" одраскан заден панел на Стилото и отчупено парче от дясното огледало ( води се основа на огледалото) тези ДЗИ експерти оцениха щетата на 110 лева. Следваше възражение от моя страна и да си я правят в техен сервиз, защото само основата на огледалото е 420 лева (цена "Ауто Италия" - втора упротреба посмъртно не се намира). За китване и пръскане на заден десен панел колко ли дават - не знам, но в 110 лева и господ не може да влезе.
Коментар
-
абе е....... съм ги ....... тииити иииииииитиитититиитититттт да не се каня ама ако се опитат да ми се подиграят със сумата мисля да си заведа иск. не съм за 50 или 100 лв, но пък нещата трябва да са справедливи- аз съм невинен, имам си всички документи не виждам защо трябва да ми изплащат по-малко. ще ви държа в течениеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар