Понеже комп-а ми е рутър в една мрежичка седи винаги включен и разбира всичките бози на комшиите минават през мен .Опитвах със следните антивирусни :Norton 2003/2004/2005 - пълна боза - едно че се прецакват често,второ не хваща почти нищо и отделно от това като почне едно съобщение "Virus Alert" няма отърване.Kaspersky antivirus 5 нещо си - тежка като цяло но пък донякъде ефективна - докато не се зарази и самата тя.В работата я използваме (там компютрите са винаги в интернет и са винаги включени - системи за видеонаблюдение) и средно на 3-4 максимум 6 месеца се налага да се преинсталира windows-a заради вируси.Иначе лови доста вирусчета и доста ги чисти успешно.Nod32 - хубава като цяло,добра скенирачка ама не лови много вируси (скенирах с още една друга в същич момент и тя хвана цели 10 червея които Нод-а не откри).Иначе е добра ама не е много ефективна при доста вирусчета (т.е. много използване на комп-а и интернет).Avast - доволен съм доста и засега тя се задържа най-дълго на домашния ми комп и нямам проблеми - доста стабилна защита както online така и на самия комп - скенирам един път на месец я се сетя я не и не намира почти нищо.А и windows-a не забозва тала че явно няма вируси.F-prot-а не е това което беше и сега е много зле като дефиниции, като скенирачка и т.н.направо отврат.С две думи най-много съм доволен от Аваст и от Касперски - двете заедно мисля че не можеха да работят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв антивирусен софтуер използвате ?
Collapse
X
-
Symantec Antivirus (www.symantec.com). Да, Symantec Antivirus, а не Norton Antivirus (която се превърна в програма-мастодонт, все по-ненаситна на ресурси). Всъщност, макар и двете да са продукти на Symantec, на практика са две напълно различни програми. Съгласен съм, че за домашни потребители и AVG 7.1 е добър вариант.И лек офтопик: да не забравяме защитата и от другите spyware, ad-ware и други ware..., както и от разни набедени хакерчета. Моят личен избор е комбинацията от безплатните Spybot - Search & Destroy (www.spybot.info) и SpywareBlaster (www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html).От защитните стени - ZoneAlarm (www.zonealarm.com) - добри възможности и лесно обучение (вкл. от неопитни потребители). Мисля е излишно да споменавам, че да се разчита на защитната стена на Windows XP (включена в Service Pack 2) е несериозно.А, и разбира се, редовното обновяване с пореднитеex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Честно казано вградения FireWall в Windows-a си е перфектен, аз го ползвам на доста места и ядове няма... Иначе от антивирусните - NOD32 - лек, удобен и лесен за кракване - но честно казано на лаптопа не съм слагал нищо и нищо не съм хванал...А като Firewall ползвам и ipsec-а на сървърните OS, бачка си стабилно...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
wwweb
От доста време не ползвам, иначе съм ги минал всички налични ... само ми тормозеха компа и никаква файда ... просто не ми трябва ...
Коментар
-
wwweb написа:От доста време не ползвам, иначе съм ги минал всички налични ... само ми тормозеха компа и никаква файда ... просто не ми трябва ...Вероятно и представа си нямаш и от какви безобидни сайтове се качват вируси. А пуснеш ли Google, почти всеки втори линк те води до вируси...
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
wwweb
snake написа:Тук не си правВероятно и представа си нямаш и от какви безобидни сайтове се качват вируси. А пуснеш ли Google, почти всеки втори линк те води до вируси...
Slackware 10.2
Те са ми на домашните компове, кажи по какъв начин да ги защитя? Имам и още един с Windows XP, но за него ще те питам като понапредна с материала ... и дано не съм хванал вирус до тогава ... .................................................. ............................................
Коментар
-
wwweb не съм много запознат на unix производните, но до колкото знам има толкова малко вируси за тях, че просто няма смисъл да си тормозиш компа със антивирусни. А за win XP аз съм ползвал norton, avg, panda, nod32, Symantec Antivirus, засега съм най-доволен от Symantec Antivirus. Наскоро microsoft писаха в техния сайт, че в момента съществуват вируси, които няма никакъв начин да бъдат хваната от нито една антивирувсна. Единствения начин за преодоляването им бил format C:Но как ще разберем, ако име такъв вирус на нашите компове? - се запитах аз хахахах
Дано никой няма този лош късмет да попадне на такъв вирус. Според мен просто трябва да внимаваме кои сайтове посещаваме, и в/у какви линкове щракаме! И по-полека със голите каки.
Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_11
Коментар
-
wwweb
-
wwweb написа:Да, прав си нямам представа за нещата ... какъв антивирусен софтуер ще ми предложиш за следните операционни системи:Те са ми на домашните компове, кажи по какъв начин да ги защитя? Имам и още един с Windows XP, но за него ще те питам като понапредна с материала ... и дано не съм хванал вирус до тогава ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Много смешно хахахаха направо си умрях от смях. Разбрах, че се бъзикаш, вероятно се смяташ за някакъв голям спец, но щом твърдиш, че в интернет не ти трябва антивирусна, еее ... без коментар.)))п.с Айде ще си призная - на Правец-а 16 лепнах един път, от един клуб ми записаха дискета с една игра с мотори и това беше единствения вирус с който съм си имал работа.
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар