Опитах се да се регистрирам във форума на pocketbulgaria, но не успях. Явно съм кьорав и не мога да премина теста дали съм човек или бот. Затова пускам тема тук. Новата Nokia C5-03, която купих на сина ми преди седмица, пристигна с инсталирана навигация Nokia Ovi Maps. Пробвах я вече два пъти и съм впечатлен от изключително точните карти. И освен това навсякъде пише, че е безплатна и винаги ще бъде безплатна за смартфони Nokia. Реших да я инсталирам и на другата ми нокия - N95 8GB. Ами инсталирах я, качих карта на България и гласови напътствия. Менюто на програмата, когато работи на N95, е по-добро в сравнение с C5-03. На N95 се търси много лесно с падащи менюта: почваш да пишеш името на обекта (град, улица, забележителност) на латиница или кирилица и още докато пишеш, програмата ти предлага избор във вид на падащо меню от най-близките отговори, които съдържат написаното до момента. Абе супер удобно. НО: навигира няколко минути и иска да се свързва към някакъв онлайн магазин. Позволих му да се свърже и ми иска някакви номера на карта Maestro, Visa и др., за да платя годишен (10 евро) или месечен абонамент(3 евро) .Въпроси: - Аз ли нещо греша или тази навигация е безплатна само за нови устройства, на които е инсталирана фабрично?- Ако все пак е платена, има ли краквани версии? Линк?- Ако наистина е платена и реша да платя, мога ли да го направя през ДЕБИТНА карта, както се прави в големите магазини: без да я регистрирам в никакви системи, само еднократно да въведа номера и ПИН-кода и по този начин да платя. Има ли опасност при такава операция?Ако някой знае нещо по въпроса, нека да сподели, може и на ЛС.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Безплатна" навигация Nokia Ovi Maps
Collapse
X
-
Riki888 написа:Nokia Ovi Maps е безплатна но не за по-старите телефони. За N95 не е безплатна. Трябва да си инсталираш Nokia Ovi Maps, версия специално за N95.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
"Пародията" на Нокия я оценявам като 10 пъти по-добра и с по-точни карти от Гармин, която пък ползвам от повече от две години. Толкова удобна и впечатляващо точна навигация като Ovi Maps не съм виждал досега. Но явно хубавото не е (съвсем) безплатно.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Не виждам какво по-удобно може да има от това: - Търсене - Държава: България (не подлежи на промяна, защото съм инсталирал само картата на България); Град: започвам да пиша на латиница Pa (появяват се като падащо меню Пазарджик, Панагюрище, Нови пазар ...). След като написах Pazard, остана само Пазарджик; Улица (незадължително): започвам да пиша Hr и като падащо меню се появяват Христо Ботев, Христо Касапвелев (който и да е той ) и др.; Номер : ... и т.н. в същия дух. По време на шофирането ме напътства изключително точно. Покрай плажа на Белово има ограничение 50 км/ч, аз карам по скоростомер с милиметър над 50. Еднократно предупреждение, че карам с превишена скорост, а на дисплея ми се изписва позволената скорост и и тази, с която карам аз (52 км/ч), оцветена в червено. В секундата, в която подминавам знака за край на ограниченията, всички предупреждения изчезват.Е какво повече може да ми даде една навигация? В допълнение-много лесно се коригира маршрутът, като се зададе допълнителна точка. Разбира се, нямам задълбочени впечатления от тази навигация. Например не съм наясно, ако задам като крайна цел една достатъчно отдалечена точка (на няколко стотин километра), как ще се представи, какъв маршрут ще ми предложи, как ще се държи, ако не карам точно по маршрута... Но батерията наистина я щади, това не е мит. Има доста писано по въпроса в нета.Гармин например ме е вкарвал в такива филми по тъмно, по непознати пътища в северна България, че съм се принуждавал да го изключа.Хареса ми Ови Мапс-а и някой ден със сигурност ще го имам работещ на моята нокия N95 8GB.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
emzo написа:Гармин като софтуер е отврат, но картата е най-точната и детайлната за БГ.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар