Щото комунизма наложи други икони и относително добре се справяше с унищожаването на една вредна религия. Все пак христовата вяра ни е държала дълги векове на тъмно (спомняш ли си термина "тъмните векове"?) Били са такива не заради режима на тока, а заради инквизицията и измъчването на по-прогресивно мислещите и отказващи да се подчинят на безумните канони "И все пак тя се Върти", повярвай ми - ако не беше християнството да гори хора като Галилео - щяхме вече да си имаме космически кораби "Фиат" и да си пишем за ваканции на Йо, По, Фобос и Деймос или дори да работим на Луната...
Малиии тва нали не го мислиш насериозно?
FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
[Галилео си е умрял в леглото , друже . А пък Българската Православна Църква си има своята историческа роля .
Галилео - да, но Коперник се е поопекъл малко.А Българската Православна Църква е изиграла своята историческа роля, да, и тя е именно историческа.Да си стои в историята. Който наистина вярва в нейните канони - нямам нищо против, да си вярва. Но да не ми я натрапват насила, че чак и в Конституцията ни я вписаха
[Галилео си е умрял в леглото , друже . А пък Българската Православна Църква си има своята историческа роля .
Галилео - да, но Коперник се е поопекъл малко.А Българската Православна Църква е изиграла своята историческа роля, да, и тя е именно историческа.Да си стои в историята. Който наистина вярва в нейните канони - нямам нищо против, да си вярва. Но да не ми я натрапват насила, че чак и в Конституцията ни я вписаха
Оооопс ....астрономите ...Джордано Бруно се е ,,поопекъл’’.Туй галиба искаше да каже младежа от ,, Цветния квартал ’’ Пък Конституцията на Република България предоставя равенство на всички монотеистични религии.
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Алооо...Дидооооо.... Джордано Бруно бре..... / Няма се излагаме любителите астрономи /Опс.....те го уточнили. Аз пък веднага цъкам да отговарям. Извинявам се !!!!!!
Добре де, една малка подробност с името Галилео, Коперник, Бруно - все хора, които щяха да са ни извели от тъмните векове, ако не беше инквизицията... Спомнете си дори и Мишел Дьо Нострадам... кажи речи единствен оцелял от чумната епидемия по неговите земи...
Колеги, като как да тълкуваме поведението на църквата ни, бе? Да бе, на нашата си, православната... По повод 3-ти Март, църквата обявява, че ще канонизира за светци жертвите в баташкото клане (дето е речено - пяо-добре късно, от колкото никога). До тук добре, ама защо в такъв случай не ще да канонизира за светец единствената икона която има тоз народ - ЛЕВСКИ?А? А, а?
Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Колеги, като как да тълкуваме поведението на църквата ни, бе? Да бе, на нашата си, православната... По повод 3-ти Март, църквата обявява, че ще канонизира за светци жертвите в баташкото клане (дето е речено - пяо-добре късно, от колкото никога). До тук добре, ама защо в такъв случай не ще да канонизира за светец единствената икона която има тоз народ - ЛЕВСКИ?А? А, а?
Не може да му прости, че се е разпопил.Казват, и че бил убил непълнолетен младеж, едно българче-ратайче, затова официално не щат.
Щото комунизма наложи други икони и относително добре се справяше с унищожаването на една вредна религия. Все пак христовата вяра ни е държала дълги векове на тъмно (спомняш ли си термина "тъмните векове"?) Били са такива не заради режима на тока, а заради инквизицията и измъчването на по-прогресивно мислещите и отказващи да се подчинят на безумните канони "И все пак тя се Върти", повярвай ми - ако не беше християнството да гори хора като Галилео - щяхме вече да си имаме космически кораби "Фиат" и да си пишем за ваканции на Йо, По, Фобос и Деймос или дори да работим на Луната...
Ухаааааа, това е крайно мнение.Чудя се, дали правиш разлика, между православно християнство и католицизъм и дали някога си се замислял, дали православната църква е инквизирала някой? И каква е разликата между двете. И замислял ли си се, дали щеше да е възможно някой да приеме Българската държава насериозно на световната сцена, по онова време, ако тя не бе християнска. Мисля, че не. Правете разлика между религиите. :D
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Не може да му прости, че се е разпопил.Казват, и че бил убил непълнолетен младеж, едно българче-ратайче, затова официално не щат.
Дидо, това за детето и аз го знам, ама дори нашият господ не е бил безгрешен. Сам той е казал, че... " нека който от вас е безгрешен, първи да хвърли камък". За колко от жертвите в Батак се знае до колко са били благоверни (примерно), шот нали прелюбодейството се забранява от... (пак от) църквата, която упорито ни кара да вярваме в Бог?! Въпроса е малко риторичен, защото е ясно, че църквата ни пак е в грешка и не действа правилно, ама се чудя, защо ни е да търпим такава институция, щом самата тя не следва някаквите установени правила? Да се върнем ли на Левски? Разпопил се бил, ама когато всеки мухлясъл поп се изтапани пред телевизията и го наричат ДЯКОН. Що бе?
Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар