Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Набожни ли сте?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За мен религията (която и да е тя) е просто още една политическа партия.Библията , Корана и др. са като Закон за движението по пътищата,всеки си го чете както му е удобно.
    FIAT Marea 1.9 JTD 2001г.
    ... и тя доверчиво сложи крака на раменете му...
    миг невнимание и вече си татко

Коментар

...на самотна лодка в бурно море атеисти няма.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

M5kov написа:
        По скоро изпитвам нещо като страхопочитание. Yellow_Flash_Colorz_PDT_36
        +1
        Manowar - Татко
        Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
        Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
        Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
        Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Замислям се дали да не мина към правоверните, т.е. исляма. :DКорана дава право мъжа да бие жена си, но при определени условия!
          Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
            Замислям се дали да не мина към правоверните, т.е. исляма. :DКорана дава право мъжа да бие жена си, но при определени условия!
            Сура 4:34. Мъжете стоят над жените с това, с което Бог предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Бог ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Бог е всевишен, превелик. Бой по каската, само това ги оправя. Понякога. Но в повечето случаи не помага

Коментар

Набожни ли сте?

Ники , за сюнета да ни извикаш , братко Че какъв правоверен ще си
              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Не вярвам в религията - въпреки, че почти всяка една религия проповядва доброта и равенство, често хората тълкуват нещата по много различен начин и това води до болка и страдание! Доста войни са се водили заради религия! Естествено замисъла на по интелигентните и образовани хора е бил друг, но са използвали религията за да спечелят подкрепата на вярващите и да ги манипулират! От друга страна аз вярвам в доброто у хората, в надеждата и в състраданието!
                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Re: Набожни ли сте?

Румен_Хинчев написа:
                  Ники , за сюнета да ни извикаш , братко Че какъв правоверен ще си
                  Те това само ме възпира иначе съм проучил всичко!Можеш да я удряш не повече от 10 пъти и не по лицето.Не бива да вдигаш ръката си по-високо от гърдите на жената.Когато не ти "дава" имаш пълно право да я набиеш. Иначе боят е последната мярка, която се предприема, тогава когато другите средства на вразомяване не помагат.
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Аз съм религиозен егоист.....и си го признавам. Обръщам се към бога само когато съм в трудна ситуация или труден период. Навремето след развода ми, висях по цял ден в катедралата "Александър Невски".Често влизам в църква, за да запаля свещичка, но го правя заради починалите си родители. Не съм атеист, но не съм и дълбоко религиозен до крайна зависимост от църквата.Понякога ми става криво, че се опирам до религията само когато имам нужда. Предполагам някъде и някога ще отговарям за това. Но е факт - съвременниците ми / или поне повечето около мен / са точно същите религиозни егоисти.Вярвам само в едно - има нещо "горе" и със сигурност, прекрачвайки прага, ще се изправим пред неосъзната и невидима сила. Дали ще бъде Бог, дали извънземни, дали някаква друга висша форма на съществуване....незнам. Знам само, че живота след смъртта не угасва просто така. Няма логика............Поздрави на всички !!!

Коментар

@Явор Митев: Явка, ти си един неосъзнат "деист".

Коментар

Immortal написа:
                        Аааа...не мисля така. Деистите не го ли отричаха господа като съществуване и като личност.Аз не отричам нищо. Просто знам, че има нещо, но НЕЗНАМ какво е.....

Коментар

Явор Митев написа:
                          Immortal написа:
                          Аааа...не мисля така. Деистите не го ли отричаха господа като съществуване и като личност.
                          Не, в грешка си.Деистите не отричаМЕ съществуването на Бог, дори сме убедени, че той съществува. Отричаме го като личност, като такъв, какъвто ни го представят "свещените" писания, едва ли не като някой белобрад старец...Отричаме изповядването на създадените от хората религии.Вярваме, че Бог е дал на човек разум, и това е нашата връзка с него. Не се нуждаем от нечие "откровение", от някой, който да е връзка между нас и нашия създател. Не се доверяваме на книги, написани от хора, редактирани после от други хора, и сами по себе си противоречащи си в много отношения.Единствената "книга", която Бог ни е дал е Вселената, неговото творение, и изучавайки и откривайки законите й чрез дадения ни от него разум, ние стигаме по-близо до него.
                          Явор Митев написа:
                          Аз не отричам нищо. Просто знам, че има нещо, но НЕЗНАМ какво е.....
                          А де... Ако само с това се изчерпват религиозните ти възгледи, ти определено си деист Осъзнаваш наличието на Бог, защото виждаш (съзнателно или не) неговите творения. Както ако видиш една хубава картина, осъзнаваш наличието на художник, който я е нарисувал, без да си го виждал и без да ти е нужно някакво друго доказателство за съществуването му.Не знаеш какво е, защото не се доверяваш на написаното в Стария или Новия Завет, в Корана или в някоя друга религиозна книга.Защото разумът ти се противи на това. Защото неминуемо (съзнателно или не) си задаваш въпроса - ами ако моята религия е грешната, ако моята "свещена" книга е грешната, а "тяхната" е правилната?!? Ай че цяла лекция ви изнесох..

Коментар

Immortal написа:
                            ....................
                            Значи аз съм "деист"....къде да си платя членския внос. Нещо устав има ли. Правила на поведение..... Шегувам се. Сори за

Коментар

Явор Митев написа:
                              Immortal написа:
                              ....................
                              Значи аз съм "деист"....къде да си платя членския внос. Нещо устав има ли. Правила на поведение..... Шегувам се. Сори за
                              Да повторим Вярвам в един Бог, и в нищо повече; и се надявам на щастие отвъд този живот. Вярвам в равенството на хората; вярвам, че религиозните задължения се състоят в извършването на справедливост, обичане на милостта, и в старание да се направи всяко живо същество щастливо. Ето ти правилата за поведение.Иначе деизмът не е религия, по-скоро е философия, начин на виждане и възприемане на света. Деисти са били Айнщайн, Наполеон, Кемал Ататюрк, Бенджамин Франклин, Виктор Юго, Томас Джеферсън, Джордж Уошингтън, Марк Твен, Марлон Брандо, Деян Атанасов

Коментар

Явор Митев написа:
                                Immortal написа:
                                Аааа...не мисля така. Деистите не го ли отричаха господа като съществуване и като личност.Аз не отричам нищо. Просто знам, че има нещо, но НЕЗНАМ какво е.....
                                Аз щи кажа - има една дупка - 2х2х1, ако мангалите ти я изкопаят толова дълбока. Ако по себе си нямаш злато - има шанс да не те изкопа никой. Но както е тръгнало - мързеливите мангали няма да копат дълбоко, а мастиите ще ръфат от прясната ни все още мръвка...@Immortal: До тук изброи само евреи без един - ти...
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X