Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Източването на държавата - мит или реалност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Източването на държавата - мит или реалност

Румен_Хинчев написа:
    nikolovvd написа:
    Да дойдат марсианците! През Ноември месец един от големите бизнесмени бе осъден от Гайдарски (спечели делото) и му взе май и гащите.А преди гащите му взе една клиника, комплекс с гаражи, бензиностанция, ресторант, хотел, няколко деситки тира, халета (складове), кабелна телевизия и яхтата. Кой крив, кой прав, не знам. Това е сухата статистика. А май и един кораб за горива.
    Ало , инженерите !Корабът за горива се нарича танкер Нищо лично , приятелю
    Корабите мога да бъдат измервани и сравнявани по техните габарити, по обема или броя на превозваните товари, по водоизместимостта.В зависимост от превозваните товари корабите биват:за насипни товариза течни товари (танкери)пътническиконтейнеровозиза превоз на транспортни средства (фериботи, РО-РО)смесени (комбинации от горните три типа)със специално предназначение - научни, навигационни, и т.н.военниТанкерът е вид кораб, вид плавателно средство.
    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

1. Родителите ми са ме учили да се обръщам към непознати в учтива форма - в българският език това е формата за второ лице , множествено число .2. Дипломата да ми я вземе този , който я е издал .3. Колега , в управителното тяло на коя от големите вериги сте Вие ?4. 49% от БТК бяха продадени на фондовата борса , а не ,, препродадена ’’ цялата .
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
        ............... невъзможно в 90% от случайте, производителя трябва да е смазан, и колкото повече прави вятър с уста, толкова по добре......мотаха се някъде разни малоумни анкети и подписки "Не на Турция в ЕС".......ама за много земеделски производители там държавата дава първоначално пари за да започнат да произвеждат, и им е осигурила подходящи условия и закони за да реализират продукцията си.......но тука наште мърсоли понеже са мноо европейци и затва.....
        Турция не е член на ЕС, ние се съобразяваме с евопейските директиви и по-важното с квотите на ЕС, колкото и соц да звучи това.Не можем ние да решаваме какво да субсидираме, те решават вместо нас. В развитите страни няма практика производителят да е и дистрибутор. Нали няма сега да откриваме топлата вода?Да "произвеждаш" и да си дистрибутор и търговец са коренно различни неща.

Коментар

Румен_Хинчев написа:
          1. Родителите ми са ме учили да се обръщам към непознати в учтива форма - в българският език това е формата за второ лице , множествено число .2. Дипломата да ми я вземе този , който я е издал .3. Колега , в управителното тяло на коя от големите вериги сте Вие ?4. 49% от БТК бяха продадени на фондовата борса , а не ,, препродадена ’’ цялата .
          Учтивата я използвам само по предназначение. За дипломата беше шега. Аз съм си в моето тяло, а дори да бях в друго едва ли бих споделил. Не ми се обясняваше цялата галимация с БТК, но си беше пладнешки грабеж. Само мобилният оператор към БТК струваше повече от това, което платиха господа "офшорките" от ситито. Всичко останало е храна за наивници.

Коментар

За БТК се съгласявам със SUS SCROFA.Това е пример как без нито един лев може да се купи цяла телекомуникационна компания, струваща около милиард към момента на покупката.Мисля, че на времето я разисквахме във форума...

Коментар

SUS SCROFA написа:
              В развитите страни няма практика производителят да е и дистрибутор. Нали няма сега да откриваме топлата вода?
              Не, но можем да пробваме колко е топла.....в развитите страни тва не е практика, щото дистрибутора, разфасовчика и търговеца не печелят повече отколкото самия производител дето се е блъскал за тва, и той е доволен от цената която му дават........плюс това за самия производител пречките да продава сам продукцията си са почти нулеви, не казвам че секи мое да си изкара доматите и меда на улицата, но щом един пчелар от Страсбург може да си плесне продукция пред дома си и да я продава без да му дреме, значи не им е проблем.......но тука производителя трябва да го духа, да бачка като вол, за да му вземат продукцията на най ниска цена, и всички нагоре по веригата да спечелят повече от него.......и факаната държава не е направила вече 20 години нищо за да промени това, има много механизми по който тя да направи живота да всеки който произвежда нещо рай, щото ние сме земеделска държава, нямаме петрол, нефт, дребни полезни изкопаеми, дребна индустрия спрямо глобалните производители, а за тва което може да даде нашата земя се носят легенди по света.......но нещата са направени така че да печелят търговците и големите преработватели, пречките пред производителите са една сюрия.....Турция за наше нещастие не е в ЕС, чесно казано съмнявам се че редовия турчин иска да е в ЕС......Сърбите също не са в ЕС, но изкараха една красива война, но по време на нея, и вече 10 -15 години след нея, не знам дали прави впечатление следното на навлизащите в Сърбия през Калотина - НЯМА КАПЧИЦА НЕОБРАБОТВАЕМИ ЗЕМИ...
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Замислял съм се да се свържа с някой, който произвежда картофи в Самоковско или Смолянско. Идеята ми е още 15-20 човека като мен да му платим исканото количество картофи на 50% (с някакъв договор) от моментната цена и с тази пари човека да обработи земяна и засади.На Есен всеки си купува картофите на преференциални цени - 20-30% от действащита в момента, като му се приспада инвестираната сума. С това ще можем да стимулираме земеделието.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                  Замислял съм се да се свържа с някой, който произвежда картофи в Самоковско или Смолянско. Идеята ми е още 15-20 човека като мен да му платим исканото количество картофи на 50% (с някакъв договор) от моментната цена и с тази пари човека да обработи земяна и засади.На Есен всеки си купува картофите на преференциални цени - 20-30% от действащита в момента, като му се приспада инвестираната сума. С това ще можем да стимулираме земеделието.
                  Мислиш ли, че някой би се захванал, да се издържа със земеделие /картофи/, ако става дума за количества, които стигат за 20 човека. А какво правим, ако годината е лоша и не се роди нищо?Искам да попитам всички пишещи тук, знаят ли да има силна, добре развита икономика, базираща се основно на земеделие???????Последното нещо, което искам е България да бъде страна на земеделци и хотелиери. :D

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    SUS SCROFA написа:
                    В развитите страни няма практика производителят да е и дистрибутор. Нали няма сега да откриваме топлата вода?
                    Не, но можем да пробваме колко е топла.....в развитите страни тва не е практика, щото дистрибутора, разфасовчика и търговеца не печелят повече отколкото самия производител дето се е блъскал за тва, и той е доволен от цената която му дават........плюс това за самия производител пречките да продава сам продукцията си са почти нулеви, не казвам че секи мое да си изкара доматите и меда на улицата, но щом един пчелар от Страсбург може да си плесне продукция пред дома си и да я продава без да му дреме, значи не им е проблем.......но тука производителя трябва да го духа, да бачка като вол, за да му вземат продукцията на най ниска цена, и всички нагоре по веригата да спечелят повече от него.......и факаната държава не е направила вече 20 години нищо за да промени това, има много механизми по който тя да направи живота да всеки който произвежда нещо рай, щото ние сме земеделска държава, нямаме петрол, нефт, дребни полезни изкопаеми, дребна индустрия спрямо глобалните производители, а за тва което може да даде нашата земя се носят легенди по света.......но нещата са направени така че да печелят търговците и големите преработватели, пречките пред производителите са една сюрия.....Турция за наше нещастие не е в ЕС, чесно казано съмнявам се че редовия турчин иска да е в ЕС......Сърбите също не са в ЕС, но изкараха една красива война, но по време на нея, и вече 10 -15 години след нея, не знам дали прави впечатление следното на навлизащите в Сърбия през Калотина - НЯМА КАПЧИЦА НЕОБРАБОТВАЕМИ ЗЕМИ...
                    Нека си почине малко земята от торове и пестициди.Каква надценка ще сложи прекупвача определя само и единствено пазарът.Много често разходите за последващата обработка и пласмент са в пъти по-високи от производствените. При тютюна мисля, че е така. Същото е и при сиренето и кашкавала.Турция в ЕС, това е друга тема.Турция ще се отрази на ЕС така, както би се отразило влизането на Русия в НАТО. ЛОШО!!!!!!!!ЕС е основан и се е развивал винаги и изцяло само върху фундамент базиран на християнството. Да приеме една голяма мюсюлманска държава.......не ми се връзва и мисля, че няма да се случи, твърде големи са различията, те се опъват и за държави с православно християнство, та какво остава за този голям залък Турция.

Коментар

SUS SCROFAСигурно мечатата ти с големите комини, бълващи отрови, декарите необработваеми и отровени земи, хора, бъскащи като луди и пълни развалини на 40-45 години с куп професионални заболявания... ти да не си собственик на някой завод пред фалит?? Или те няма нито в туризма, нито в земеделието и те е страх да не останеш без работа?Не виждам нищо лошо да се развива земеделие - ЕС дава достатъчно средства, особено за био земеделие, друг е въпросът, колко се усвояват. Бих предпочела да ям български краставици, вместо да ръбам стомана. Освен това ЕС не е базиран на християнството, нито членството в ЕС е на база религия, а точно земеделието е причината за създаването на ЕС. Питай френските фермери, те ще ти обяснят.nikolovvd: Няма нужда, по-добре му обясни как да получи субсидии, вместо да му плащаш предварително. Иначе идеята не е лоша, стига да се съберете 20 човека, българинът е много непостоянна личност
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Източването на държавата - мит или реалност

Ele , Честит Празник първо !!!Умен човек си , затова те моля да не обобщаваш нещата посредством изречения от рода на ,, Българинът е непостоянна личност ’’ Лек и спорен ден !
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

SUS SCROFA написа:
                          Искам да попитам всички пишещи тук, знаят ли да има силна, добре развита икономика, базираща се основно на земеделие???????
                          Никой не говори за силна иканамика, говорим за средна икономика, нашта в момента е малко по зле от слаба......
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

SUS SCROFA написа:
                            nikolovvd написа:
                            Мислиш ли, че някой би се захванал, да се издържа със земеделие /картофи/, ако става дума за количества, които стигат за 20 човека. А какво правим, ако годината е лоша и не се роди нищо?Искам да попитам всички пишещи тук, знаят ли да има силна, добре развита икономика, базираща се основно на земеделие???????Последното нещо, което искам е България да бъде страна на земеделци и хотелиери. :D
                            Примерът бе произволен, но у нас е масова практика дистрибутира/търговеца на едро да печели в пъти повече от производителя.Ако вземем примера с картофите. Какво е вложил оня с камиона, който товари един камион картофи по 20 ст./кг. в Смолян и паркира на пазара във Видин да ги продава по 1 лв., освен един резервоар 250-300 лв. нафта, а изкарва 4-5 хил.лв. за 24-48 часа?Същото е с дините през лятото, които идват от Добрич във Видин и т.н. Кой влага най-тежкият труд и кой носи риска от лоша реколта? Може би този с камиона, защото той е част от войната по пътищата? И какво лошо има в аграрната държава с развит туризъм или трябва да дишаме въздух наситен с олово, серен диоксид и други отрови?

Коментар

SUS SCROFA написа:
                              Последното нещо, което искам е България да бъде страна на земеделци и хотелиери. :D
                              Точно това са единствените отрасли, които могат да се развиват в България, туризъм и земеделие, тежко производство няма как да развиваме, защото няма ресурси и става скъпо, трябва да развиваме това което ни дава природата тук.
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

И високите технологии, защото имаме много кадърни хора в страната!

Коментар

Working...
                                X