Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Източването на държавата - мит или реалност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    ...
    Ти все пак си го продал гроздето. Във Видин не искат да го изкупуват. Работят с химикали и от вода правят вино!Идеята за затваряне на производственият цикъл и най-добра, но това е свързаво с огромни инвестиции!Апропо, преди две седмици имаше репортаж, че някой от винопроизводителите са отказали да доставят вино на големите вериги. Защо ли?
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Защото т.н. ,, големи винопроизводители ’’ правят т.н. ,, вино ’’ от китайски стафиди с изтекъл срок.Големите вериги също си имат реноме . ( Имею мнения - хер оборишь )
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Immortal написа:
        ЯКО се кради повсеместно от всички. Не става дума за големи политици, става дума за дребни кметове...
        Истината е, че Господ да слезе от небето и да стане министър председател на тая страна, хората му по места и постове ще го направят разноглед с безкрайната си алчност за кражба. Ще разбере, че Юда просто е бил... само един добронамерен приятел...
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Immortal написа:
          Пустеещи земи, извинете, от много време не съм виждал. А пътувам много из цялата страна.
          Е тук те хванах че лъжеш! Във Видин не си идвал! :D Като се постопли ще ти направя снимки на пустеещи земи. Вярвай ми такова нещо не си виждал през живота си!

Коментар

nikolovvd написа:
            Immortal написа:
            Пустеещи земи, извинете, от много време не съм виждал. А пътувам много из цялата страна.
            Е тук те хванах че лъжеш! Във Видин не си идвал! :D Като се постопли ще ти направя снимки на пустеещи земи. Вярвай ми такова нещо не си виждал през живота си!
            Вярно не съм идвал, до Враца съм стигал, и то преди 2 години. Предполагам не е напразно наименованието "Северо-западнала България". Не искам да обиждам никой, разбира се.И кой чакат тамошните "бизнесмени"?!?

Коментар

Да дойдат марсианците! През Ноември месец един от големите бизнесмени бе осъден от Гайдарски (спечели делото) и му взе май и гащите.А преди гащите му взе една клиника, комплекс с гаражи, бензиностанция, ресторант, хотел, няколко деситки тира, халета (складове), кабелна телевизия и яхтата. Кой крив, кой прав, не знам. Това е сухата статистика. А май и един кораб за горива.

Коментар

nikolovvd написа:
                Да дойдат марсианците! През Ноември месец един от големите бизнесмени бе осъден от Гайдарски (спечели делото) и му взе май и гащите.А преди гащите му взе една клиника, комплекс с гаражи, бензиностанция, ресторант, хотел, няколко деситки тира, халета (складове), кабелна телевизия и яхтата. Кой крив, кой прав, не знам. Това е сухата статистика. А май и един кораб за горива.
                Ало , инженерите !Корабът за горива се нарича танкер Нищо лично , приятелю

Коментар

Re: Източването на държавата - мит или реалност

Румен_Хинчев написа:
                  Или пък шлеп. Въглища в танкер не съм виждал. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06/има и самоходни/
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                    Румен_Хинчев написа:
                    Или пък шлеп. Въглища в танкер не съм виждал. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06/има и самоходни/
                    nicolovvd да уточни за какви горива е плавателният съд Корабите за превоз на въглища се наричат ,, кораб за генерални товари ’’ , но наименованието е придобило гражданственост като ,, въглевоз’’ .Някога имаше фрахтова линия Мариопол ( бивш Жданов ) - Варна .

Коментар

Всички тука говорите как държавата краде, идрия бизнес краде, средния бизнес краде,и как видите ли всички източват държавата.Но досега и дума не съм прочел за едни наши по мургави граждани , които не си плащаха тока доскоро, водата също, лекуват се без осигуровки.Крадат и се плодят без мярка и за всяко дете им се плаща от нашите пари, а то не ходи на училище и незнае даже български. Помислете само какво ще ви се случи ако не пуснете детето си на училище?Живеят на гърба на държавата и общо взето са ненаказуеми,защото реално няма какво да им вземат.Но най лошото е че те самите не искат да променят начина си на живот-така им е добре.За мен те са скритата лимонка която след 20-30 години ще изгърми доста яко.
                      HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                        Всички тука говорите как държавата краде, идрия бизнес краде, средния бизнес краде,и как видите ли всички източват държавата.Но досега и дума не съм прочел за едни наши по мургави граждани , които не си плащаха тока доскоро, водата също, лекуват се без осигуровки.Крадат и се плодят без мярка и за всяко дете им се плаща от нашите пари, а то не ходи на училище и незнае даже български. Помислете само какво ще ви се случи ако не пуснете детето си на училище?Живеят на гърба на държавата и общо взето са ненаказуеми,защото реално няма какво да им вземат.Но най лошото е че те самите не искат да променят начина си на живот-така им е добре.За мен те са скритата лимонка която след 20-30 години ще изгърми доста яко.
                        Защо до скоро-те и сега не си плащат и докато имаме такива управници няма и да го направят.А точно по темата-не знам дали някой е гледал"На кафе с Гала"на 25.02.Там доста подробно е засегнат въпроса и ми стана доста интересно-гледайте го.
                        PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                        Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Immortal написа:
                          Мой колега и приятел преди няколко месеца напусна работата си и се отдаде изцяло на досегашното си хоби - пчеларството.
                          Предполагам че твоя колега, както и бащата, са изключително възхитени от новината че след близо 6 века аванта, нашата мила и скъпа държава реши най - накрая да обложи и пчеларите с данък.......от момента в който сме паднали под турско, нито стотинка данък не се е събирал от пчеларите, всички турци са се отнасяли с изключително уважение към това съсловие, дори и през комунизма единствения легален и разрешен страничен доход и занимание който е бил разрешен на хора като милиционери и прочее е било пчеларство......а сега тия са толкова изгладнели, че чак е отвратително......
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                            nicolovvd да уточни за какви горива е плавателният съд
                            При първа възможност ще имате снимка. За сега сме под дълбокият сняг!http://nikolovvd.snimka.bg/nature/pr...72713.22603433Що се отнася за циганите - това е друга и то криминална тема.За сега коментираме легалното, законно изнасяне на печалба от страната.

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                              nikolovvd написа:
                              От доста време си мисля да пусна една такава тема, за да провокирам и други мнения по въпроса.От няколко години на българският пазар се напълни с магазини на големи вериги като Метро, Била, Лидъл, Кауфланд и други.Със своята политика да предлагат все повече стоки на все по-ниски цени клиентите са доволни, но българските производители се притискат да им продават продукцията си на смешно ниски цени и дори понякога под себестойността. Реализираната от тях не малка печалба обаче се изнася навън.Същото е и с ЕРП-тата, някой вериги бензиностанции и много други.Вече гледам да пазарувам от малките квартални магазинчета с цел да се стимулира търговията на дребно, която е под сериозен натиск и е докарана на ръба на фалита. По този начин се надявам по-голямата част от парите ми да останат в България и в джоба на частните търговци, които с огромни усилия и въпреки натиска се държат на повърхността.Дали обаче не се заблуждавам или има и други, които изпитват подобни усещания?
                              nikolovvd , на колко години си , че вярваш на басни за продажби под себестойността ???Няма такова нещо !Всичко е въпрос на молив . Казва ти го дипломиран счетоводител .
                              Тогава можеш спокойно да си хвърлиш дипломата. Такъв подход има в големите вериги. Правят го за определени артикули. Компенсират загубата от голям оборот при други артикули с нормална надценка.Други големи вериги, могат да си позволят да работят дълго време на загуба. Като държат цени, които ’мачкат" конкуренти, които не могат да си позволят да работят дълго време на загуба, но това е по рядко. Така не се източва държавата, това е несериозно. държавата беше източена с приватизационните сделки. Най-пресен пример е БТК. Цифровизирана с държавни пари, продадена за 200 000 000, след което препродадена за 1 милиард. Ето това е престъплението, наречено източване на държавен капитал.
                              ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                                100 000 деца от ромски произход, ако свият по един меден проводник няма да нанесат щети, които даса съизмерими с тези нанесени от мастит бизнесмен олигарх, който си играе с ДДС.Престъпността няма етнос, тя е просто престъпност. Всичко друго е расизъм от чист вид.
                                ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Working...
                                X