Добре че Любо Пенев е голям мотиватор. Доказа го и в ЦСКА, доказа го и в националния. И единствено по тази и никаква друга причина помечтахме, че можем да се класираме за световното - където очевидно не ни е мястото. Това поколение в родния футбол е ялово. И следващите ще бъдат такива, след като няма работа с младите футболисти. А азбучната истина е тази: искаш ли да отгледаш големи футболисти, наливай пари в школата. Вместо това, родните собственици на клубове предпочитат да си напазаруват на килограм чужди футболисти. Ютията не е отлепена от дъното, напротив. Стъпили сме здраво там .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли футболни фенове тук? 2
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Като че ли се опитват нашите, стараят се, но не могат. Няма я идеята, завършващата фаза е кръгла нула. Ние не можем да вкарваме голове.Иначе snake е прав. Не може да не сте виждали по американските филми и сериали как наблюдатели ходят по гимназии и колежи и търсят таланти в баскетбол, плуване, бейзбол и т.н. И те стимулират и стипендии осигурряват на талантите. Тук просто няма такава политика. Нормално - държавата е на дъното, къде да е спортът? Дори във футбола и спорта като цяло цари шуробаджанащината. Собствениците - известни с честността и морала си бизнесмени, гледат как да изперат едни пари и нищо друго не ги интересува.И Пената, чета, искал 10 бона увеличение на заплатата да остане...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Бяхме в група със традиционно силни отбори, но ги уцелихме в лош период, затова се създаде впечатление, че играем нещо. Изпуснахме Дания и Чехия, които са гОла-вОда в момента, а не бяхме далече и от победа срещу Италия. Не знам Любо Пенев дали е "стратег" като чичо си, но във вчерашния мач ми се наби на очи, че докато не го извадиха, не спряха високите топки към "снажния" Гъргоров. Дано не е била някаква тактика на треньора това, а просто безсилието на футболистите.
Коментар
-
Между другото, Чехия са ни безкрайно неудобен противник. Също като Швеция и Русия. Това са държавите в Европа, които едва ли някога ше победим. А комичните ситуации с Гъргоров в нападение ми припомниха мача ЦСКА-Базел, когато Данчо Тодоров скачаше в неравна борба за високите топки, а швейцарските защитници с лекота ги овладяваха ... с гърди :D .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:. А азбучната истина е тази: искаш ли да отгледаш големи футболисти, наливай пари в школата. .
Коментар
-
Не са играли на идеални терени, но все пак е имало кой да ги научи, не са играли толкова за пари, колкото със сърце, не е имало мерцедеси и джибове, нито син-сити, нито найт-флайт, Николета Лозанова я нямаше даже! И двете неща са важни - който го може - го може, но ако тренира и в добри условия - съвсем ще му се получи.И много важно - съдиите трябва да свирят като хората, щото у Европата се излагаме кат’ кифладжии и ревем по съдиите. Дис бритиш хомосекшуъл...Аз се чудя сега - на тия сините легенди колко мача ще им легнем, за да им спасим сезона? Според мен - поне 3.
Коментар
-
По въпроса с терените аз си имам друго обяснение. Когато се учиш на разорана нива и после излезнеш на хубав терен ти е много по лесно отколкото ако се учиш на хубав терен и ти се наложи да играеш на разорана нива като стадиона в Петрич например.Погледнато от гледна точка на форума ни, то много по комфортно ще се чувстваш и лесно ще караш, ако от Лада се качиш на Фиат, а не обратното. Така, че малките нека ритат на улицата ,в градинките и от там да свикват с топката.Георги Денев нямаше треньор. Баща му го гонеше по поляната заедно с брат му който беше по голям ,но от брат му не стана футболист, което иде да подскаже ,че от всяко дърво свирка не става.Това правило важи не само за футболистите, ами за всяка професия. Едно време от всеки човек не ставаше водач на превозно средство. Познавах доста лекари ,учители които ги късаха по няколко пъти на изпити и те така и не получаваха право да карат коли. Сега всичко живо е водач на превозно средство и кара така както на него му изнася.
Коментар
-
Коцев, по този въпрос изобщо не си прав. Има разбира се и самородни таланти - просто са се родили такива и имат добър контрол върху топката, независимо дали играят на асфалт, на сгурия или на трева. Но такива се раждат веднъж на 20 години. За изграждането на останалите трябват добри терени. Никой не говори за лукс, а само за добри терени, на които правилно да усвояват всичко, да развиват уменията си и не на последно място - да се предпазват от контузии. И след това от тези формации, които търпеливо си отглеждал, да наложиш най-добрите момчета в първия състав. След време пък ги продаваш скъпо и прескъпо, а в изграждането им не си вложил кой знае колко. Но това е дългосрочна футболна политика, а собствениците на нашите клубове не си падат по такива неща.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Бих добавил, че нямаме и треньори, а все някой трябва да им покаже от коя страна се рита топката. Нашите футболисти не знаят А и Б, Любо Пенев е признавал, че дори на тренировките в националния се учат на елементарни неща. Кой ще е нашия Саки, Кройф, Моуриньо или Петрович? Ние имаме Гонзо, Стоилов, Стойчо, Петев Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
Коментар
-
При съвременните технологии за информация всеки който е решил да става футболист има прекрасната възможност да следи и да вижда действията на големите играчи. Ако иска и на забавен кадър , ако иска и в реално време . Стига да иска да стане футболист а не да иска да легне с Николета Лозанова. Гледам мачовете на ЦСКА защото съм им привърженик и нямам логично обяснение защо така лековато се изпълняват статичните положения. Примерно бият ъглов удар . Изпълнителя не може да прецени как да удари топката така че да отиде на точно желаното от него място.Или ще прехвърли всички играчи , или ще я изкара в аут или ще я подаде на противников играч.Изпълнява наказателен удар и прати топката на майната му в облаците.След като си професионалист то поне статичните удари трябва да бъдат на 100% изпълнени правилно.Гледал съм мач на ЦСКА когато изпълняват над 20 ъглови удари и гол не пада .Това говори за лоша концентрация и слаба клалификация.
Коментар
-
Младежи и девойки, в събота след 11 часа купата на шампионската лига е бъде изложена в шатра пред НТ Иван Вазов, ще има изложба свързана с шампионската лига и Фабио Капело ще бъде там.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар