Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Какво правя за да живеем в една по добра България?''

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз пък никога не бих казал че българският народ е стадо добитък и не ставаме за нищо . Как 45 години това стадо се управляваше без да има тън-мън.Значи зависи си от пастиря .И пастиря трябва да си влезне в ролята . Как французите вкарват в съда Жак Ширак бивш президент че преди 30 години е взел рушвет? Защо и тук да не стане така ? Ще се строи Белене . Ето ти място за всички утрепки и да работят там без почивен ден
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

gituli написа:
      Готово колега промених заглавието,макар,че предишното е по-добро за мен.Понеже последните 10 години живях извън границите на милата Ни родина,вече две години се опитвам да оцелея тук.С всеки ден се убеждавам,че тук не може да се живее.Интересното е,че всичко което мен ме дразни на другите ми познати, дето не са живяли навън не им прави впечатление.И започвам да си мислвя,че на мен нещо не ми е на ред.Искам ли прекалено много.Толкова ли е трудно да сме малко по -,,европейци"и най- вече хора.
      Приятелю,защо чужбина е чужбина ?!!Заради хората,зараи парите,начин на живот?!!Според мен КОНТРОЛА има голямо значение.Поставят се границете и правиш квото правят другите харесвати или не,малко по-малко свикваш.И аз така за пръв път излизащ от Българяия,хвърлящ плах поглед към всичко което губя и не знаещ къде отивам.Най-лошите мисли ме сполитат през 3 часовия полет,с пари във дълг и по-лошо трее да работя и с други сънародници.Както и да е..............Искам да каже,че в първите месеци хората в чужбина живеят в заблудата че идват от най-ГОЛЯМААТА държава,къето всеки може всичко,знае всичко,коли,жени ,пиене,а там в чужбината не могат един бушон да си сменят.А защо така всеки сам за себе си е най-големият,а заедно нищо.Още не мога да проумея за каква кауза се бори всеки от нас ,та не можем да се сработим екипно.Всеки ден се питам защо ние сме така,какво имаме да делим ,какво делим,крием,имаме в повече от другия та все сме на секиме с някой.А в чужбина ех,чужбина да се спънеш на улицата поне най-близките трима ще кажат "сори мейт".Какво ги мотивира тез пусти чужденци да са отзивчиви и малко по-човечни;набито или придобито,самосъзнание ?...........Едва ли щото всичко им се сервира на тепсия. Така е след всичко ,поживееш тук,поживееш там и ти се отварят очите ,че България няма да я видим както си я представяме,защо?,едва ли някой ще даде точно уравнение.Просто с всеки ден се предаваме,губим и малката кауза,примирението ни смазва.Всеки е на същото положение,както един колега спомена в друга тема- изхода е терминал 1 в София,но.............. Какво мога да направя аз,аз избягалият от потъващият кораб.Може ли въобще някой да си вземе поука от тази история ставаща през последните две деситилетия,убийства,кражби,лъжи,подкупи,пак кражби и лъжи все по-умели и дръзки.Младото поколение живее тук и сега,по-староте преди години си спомня с носталгия отминалите дни.Кой да ни оправи,ние,те,кои.??Как,??С голяма тъга виждам ,че Алеко макар и преди много години се е оказал много прав за Бай Ганьо,дори и навън много нашенци си запазват старото мисление и край,няма пречупване-всички са маскари!! Темата е добра,провокираме да пиша,извинете колеги не съм голям литератор,просто написах каквото ми беше,винаго когато кацам на Летището еуфорията ми трае до чакалнята.............разбирам го колегата къде у е мисълта,но засега помагам само на семейството ми финансово да оцелее физически ,а пък по -натам здраве и живот ще мислим и за другите [/b]
      Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
      Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Working...
      X