Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Какво правя за да живеем в една по добра България?''

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Евала много правилно си го написал.Но колкото и да се стремим към по добро то няма как да стане... !
    Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

trancer написа:
      Евала много правилно си го написал.Но колкото и да се стремим към по добро то няма как да стане... !
      Пораженското мислене на мнозинстовото от Българите ни е довело до това срещу което в момента протестираме... на масата с ракийка в ръка. Колеги, Българите сме такива говеда, че няма накъде - вижте Египет, вижте Либия. А за Китай - дори не искам да споменавам, но и ТЕ се вдигнаха! Само ние, стадото овце протестираме на маса или по форумите, но когато дойде ред за реални действия - се сбираме 200 човека ...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        trancer написа:
        Пораженското мислене на мнозинстовото от Българите ни е довело до това срещу което в момента протестираме... на масата с ракийка в ръка. Колеги, Българите сме такива говеда, че няма накъде - вижте Египет, вижте Либия. А за Китай - дори не искам да споменавам, но и ТЕ се вдигнаха! Само ние, стадото овце протестираме на маса или по форумите, но когато дойде ред за реални действия - се сбираме 200 човека ...
        Подкрепям.
        ----------------------------------------------------------------------------
        Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
        ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
        ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

jenshen73 написа:
          Така, както ти възприемаш нещата се нарича АНАРХИЯ.
          Мне, явно си мислиш че възприемам нещата по анархичен начин, но не е така......аз не искам държавата да ми поднесе сичко на тепсия, да ми осигурява работа, дом, приличен живот, приятно изкарване на свободното време, и прочее приятен живот......всичко това аз съм достатъчно кадърен да си го осигуря сам.......единственото което искам е държавата да не ми създава пречки да го правя....искам тя да улесни максимално лесно достъпа до административните си услуги, искам да не упражнява здравен геноцит спрямо сънародниците ми, да прави всичко възможно да осигури подходяща инфраструктура за предвижването ми от А до Б, по възможност по що годе нормални пътища, искам данъците и таксите ми да са съобразени с доходите ми, и аз да имам убеждението че парите който давам на държавата ще се ползват за създаването на една по добра държава, хората който избирам за да градят законите на държавата да мислят поне 30-40% за народа, да не живея в страна натъпкана с безмислени закони, създадени с идеята никога да не бъдат приложени, с което да създават мнението че живеем в беззаконие.........и все подобни неща.......Аз не съм държавата......никой от вас не е.......на местата където хората са държавата, има една процедура наречена референдум, при която, държавата иска да знае какво мислят нейтите дечица.......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

jenshen73 написа:
            trancer написа:
            И за какво ще се вдигаш да протестираш не разбрах? Че някой си хвърля боклуците през прозореца или че не хвърля сол пред блока зимата?Като ви сложат големи глоби и други приспособления да не правите това и онова - оревавате орталъка колко сте били неоправдани и са ви били нарушени правата, като никой не ви пипа - то не можело така, било ми мръсно, била ми отворена входната врата.... Българинът е темерут, той прави нещата от газария и на пук, защото си мисли, че никой не може нищо да му каже. Ще си форсира колата пред спалнята на съседа на първи етаж в неделя сутрин, само защото 6 часа е минал, ще чука цял ден, нищо че съседът отдолу имам бебе на няколко месец, защото така му е кеф, всички трябва да се съобразяват с него и на него нищо не може никой да му каже в собствената къща. Елементарното възпитание не идва с протести, нито стандартът на живот се повишава от това. А ти нали си шеф - увеличи заплатите на работниците, ако имаш - нали за това се борите, за високи заплати - искате, ама едва ли ще дадете. Това е проблемът. Винаги съм казвала - първо гледай собствената си чиния, после в чуждата.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Елена, аз моята чиния най-напред я гледам. За това писах - жалвам се по 4 точки. За момента.И не, бунт няма да вдигам - не аз. Виж автора на темата. Но понеже мен цитираш - да ти го рекна - ходих, когато ме бяха настъпили МЕН. И да, ще вдигна заплатата, когато и заработката на работника се вдигне. Докато си бърка в носа, когато не го гледам - няма да му плащам за което. Пак не си разбрала, но нали трабва да си в опозиция...С риск да си изпрося бан - за теб специално, явно най-правилната позиция е - в партер!
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

тая пак си хареса някой да се чекне Голямо дърлене бе,како вземи стани политик -идеална си за там Женшен,може ли само малко отклононение по първия ти пост? Каква е логиката с това заключване на входната врата? Мен пък винаги ме е дразнело следното - работя по авария на клиент,слизам до колата,за да взема инструмент или уред...моля някой,да не затваря входната врата,защото нямам ключ,да не карам клиента да слиза от последния етаж да ми отваря...и същия олигофрен(обикновено на повече то 60 години) без да ме погледне дори затръшва със всичка сила вратата...Един пенсионер,така от малоумност си строши стъклото на ватата като я трясна. Едиствената логика е да не влизат животни във входа,но ако човек иска да те ограби,с тая врата не можеш го спря ...Честно казано 90 процента от входните врати във Търново ги отварям с отверка,без да съм се учил да го правя,просто ми е писнало да вися и да чакам да ми се отвори. И не искам да споря,интересно ми е какви доводи имаш...защото не проумявам много смисъла от тия врати-визирам тия с топка отвън...иначе да спира вятъра и пумиярите става
                ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa и jenshen73: пътят към по-добър живот минава през това да можеш да уважаваш другите и менията им, а не да ги наричаш "тая" и да ги пращаш в партерна позиция. Явно чертата: ти къф си на мене, че да ми даваш тон, е доста добре загнездила се в манталитета на българина - ние мразим някого просто така, за спорта; не харесваме мнението на другите пак заради спорта - въпреки това много обичаме да се оплакваме за дребни неща, като врата ма входа - не можем да уважаваме желанието на живеещите да се затваря вратата, защото е много трудно да помолим някой дъртак да не затваря вратата по някаква причина, вместо това можем да го сочим с пръст и да викаме: глей тоя малоумник как си счупи стъклото и да се надсмиваме. Жалко е, че има такива хора. Проблемът на България е по-скоро в самите хора и начинът им на мислене, а не толкова във външни и политически фактори.

Коментар

Убеден съм че в живота на средностатистическия българин трябва да се променят съвсем малко неща за да се промени като цяло начинът му на живот.Преди това...Колеги...говорим си какво правим за да живеем в една по-добра България, а вие започвате да спорите на мига...Това е една от основните черти на българина! Да държи да убеди всички, че е прав дори и другите това да не ги интересува!Дайте примери какво сте свършили днес за да убедите хората около вас да не правят глупости или да се почувстват неловко от това, че изхвърлят боклука през терасата! Преди време обмислях да сложа една импровизирана мишена от фазер под терасите ни в Добрич и да напиша, че колкото по точно си хвърлиш боклука през терасата толкова по ТЪП си! ...Пример е как като не минеш на червено на пешеходната пътека, а си изчакаш зелено и тогава пресечеш. Наблюдавал съм това във Варна, Добрич, София, Перник. Когато се спра 80-90% от хората се чувстват неловко и не минават дори и да няма коли. Ако тръгна и те тръгват Това е прост експеримент който може да пробвате! @ФЕРАРИСТ нещо не ти бях прочел поста както трябва
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Малко ни трябва за да станем по добро място за живеене...В момента на почит е простотията наркотиците чалгата курвелъка и т.н. Всичко що е градивно културно се отрича от подрастващите.Аз поне движа в различни среди и знам колко яко е за хората да се хвалят как са се напили колко хапа са испили и как са летяли коя са нае*али,как усилил музиката в 3 през ноща и как кара както си иска щот никой нищо не може да му каже...чист комплексаро-балкански манталитет.Трябва ни добра инфраструктура за да идват инвестициите,трябва ни строг но справедлив съд и кадърна полиция и малко да се дават за пример нормалните хора а не мутрите и ку*вите...Велислав Георгиев, 15-годишен младеж от с. Кладница, почина след автомобилна катастрофа. Инцидентът се разиграл около обяд в селото.Момчето се разхождало заедно със своята приятелка, като двамата вървели по посока на движението. Изведнъж били връхлетени от автомобил "Лада", който бил управляван от техния съселянин Христо Андонов. Колата влязла в насрещното платно и ударила 15-годишното момче, като след това шофьорът избягал.Пет минути по-късно полицията го заловила, като за това време Христо успял да свали номерата на автомобила си и да се скрие в гората. Дрегерът показал, че шофьорът е карал с 1 промил алкохол в кръвта си.Момчето било откарано в най-близката болница, но няколко часа по-късно починал. Извършителят е прекарал 24 часа зад решетките и е пуснат на свобода. източник: http://www.teenproblem.net/news/s/27092.htmlИ как да вярваш,че някога ще се оправим след тази новина?
                      Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

kiselo написа:
                        Преди това...Колеги...говорим си какво правим за да живеем в една по-добра България, а вие започвате да спорите на мига...Това е една от основните черти на българина! Да държи да убеди всички, че е прав дори и другите това да не ги интересува!Дайте примери какво сте свършили днес за да убедите хората около вас да не правят глупости или да се почувстват неловко от това, че изхвърлят боклука през терасата! Преди време обмислях да сложа една импровизирана мишена от фазер под терасите ни в Добрич и да напиша, че колкото по точно си хвърлиш боклука през терасата толкова по ТЪП си! ...
                        Сега дай и пример как си накарал хората да се чувстват неудобно от това, че си хвърлят боклуците през терасата - да обменим малко опит, защото за мен такова нещо да накараш някой да се почувства неудобно няма - той ако се чувстваше неудобно, нямаше да го прави. Преди 2 дни на излизане една огризка от ябълка се стовари на главата ми - не мислиш ли, че ако на този човек му беше неудобно, щеше да я пусне в коша, а не да я изхвърля през терасата? Ще дам и друг много фрапиращ пример - преди време в Ямбол имаше една програма за почистване на града. Отиват циганите да чистят край един блок в Ямбол и върху тях започват да се изсипват кофите за боклук на хората, които живеят в блока, за тия от Ямбол - блока е на андижан срещу училището. Шефът на програмата отишъл да им чете конско и в момента, в който си тръгнал, пак започнал да се изсипва боклук. И още един пример: В блока асансьорът мина преглед и се лепна лепенка до кога важи - тази лепенка след 3 дни се скъса. Имаше лепенка какво да се прави и на кого да се обадиш, ако асансьорът спре - някой я скъса - и двете лепенки бяха високо сложени, така че възрастен ги е скъсал. Имаше огледало - първо някой го наплю, после го счупиха - това за има-няма седмица. Баща ми хвана хлапето, дето плюеше в асансьора и го замъкна при родителите му, а те викат на баща ми да не се месел в семейните им дела. Имаше лепенка, че не се пуши - всяка сутрин е омирисано на цигари - домоуправителят се е видял в чудо и се е превърнал човека в пъдар и ... глоби налага по 20 лева, пък те му викат - съди ма да си ги прибереш. - според теб как се засрамват такива хора?

Коментар

ele написа:
                          Сега дай и пример как си накарал хората да се чувстват неудобно от това, че си хвърлят боклуците през терасата - да обменим малко опит, защото за мен такова нещо да накараш някой да се почувства неудобно няма - той ако се чувстваше неудобно, нямаше да го прави. Преди 2 дни на излизане една огризка от ябълка се стовари на главата ми - не мислиш ли, че ако на този човек му беше неудобно, щеше да я пусне в коша, а не да я изхвърля през терасата? Ще дам и друг много фрапиращ пример - преди време в Ямбол имаше една програма за почистване на града. Отиват циганите да чистят край един блок в Ямбол и върху тях започват да се изсипват кофите за боклук на хората, които живеят в блока, за тия от Ямбол - блока е на андижан срещу училището. Шефът на програмата отишъл да им чете конско и в момента, в който си тръгнал, пак започнал да се изсипва боклук. И още един пример: В блока асансьорът мина преглед и се лепна лепенка до кога важи - тази лепенка след 3 дни се скъса. Имаше лепенка какво да се прави и на кого да се обадиш, ако асансьорът спре - някой я скъса - и двете лепенки бяха високо сложени, така че възрастен ги е скъсал. Имаше огледало - първо някой го наплю, после го счупиха - това за има-няма седмица. Баща ми хвана хлапето, дето плюеше в асансьора и го замъкна при родителите му, а те викат на баща ми да не се месел в семейните им дела. Имаше лепенка, че не се пуши - всяка сутрин е омирисано на цигари - домоуправителят се е видял в чудо и се е превърнал човека в пъдар и ... глоби налага по 20 лева, пък те му викат - съди ма да си ги прибереш. - според теб как се засрамват такива хора?
                          Има и безнадеждни случаи за тях само дървото момага!.Това не означава, че подкрепям насилието...Не може всеки който греши да му чупим носа и да очакваме да разбере...Такива случаи са пример с деца. В магазина ни често има разплакани деца от дълъг престой и обикаляне. Често виждам как родителите им започват да ги бият все едно са плюшени играчки в опит да им обяснят, че скоро ще се приберат. Почти всеки път в такава ситуация просто им казвам, че има и по-лесен начин да ги накараш да спрат да плачат...даваш им бонбон и едно списание (имаме ги в изобилие) и проблема се решава...
                          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Както се казва, нов бардак със стари ку@ви не става.Аз лично много се изкефих на първия пост, и каквото зависи от мен се старая да го правя, но колега съгласи се, че повече от половината изброени неща по никакъв начин не зависят от нас, и точно те когато се подредят както трябва, тогава ще живеем в една по-добра България.Така мисля аз за себе си.

Коментар

jenshen73 написа:
                              trancer написа:
                              Протести, митинги, милиони хора по-улиците. СДС - митинг над 750 000 на улицата, опожарен партиен дом с масови безредици, нахлуване в парламента с цел саморазправа с депутати и обсада на същия с масови безредици, блокирани пътни артерии с барикади, 500 000 на улицата посрещат Сакскобурготски. Ти, ако пиеш ракийка със салатка, другите действат.Българите не са имали никога пораженческо мислене. А говедата са за обора. Ако зависеше от мен за подобни квалификации към българския народ бих опредилил наказание общественополезен труд и глоба. Българинът действа винаги когато е необходимо, но на него му липсва осъзнаването, че той е част от една обща група, и че благополучието на общата група би означавало и неговото собствено благополучие.Това, че сме търпеливи и твърди пацифисти не ни прави стадо. От капачките ще да не виждаш
                              ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                                Протести, митинги, милиони хора по-улиците. СДС - митинг над 750 000 на улицата, опожарен партиен дом с масови безредици, нахлуване в парламента с цел саморазправа с депутати и обсада на същия с масови безредици, блокирани пътни артерии с барикади, 500 000 на улицата посрещат Сакскобурготски. Ти, ако пиеш ракийка със салатка, другите действат.Българите не са имали никога пораженческо мислене. А говедата са за обора. Ако зависеше от мен за подобни квалификации към българския народ бих опредилил наказание общественополезен труд и глоба. Българинът действа винаги когато е необходимо, но на него му липсва осъзнаването, че той е част от една обща група, и че благополучието на общата група би означавало и неговото собствено благополучие.Това, че сме търпеливи и твърди пацифисти не ни прави стадо. От капачките ще да не виждаш
                                Пич, точно това е.И аз бях там, и аз бях на барикадите. И какъв е резултата?Българският народ е изключително обеззверен вече. НИКОГА няма да стане това, което стана тогава. НИКОГА!Българският народ тогава имаше нужда от промяна. Сега вече знае, че никаква промяна тук не е възможна.И ако тогава съм бил първия, който беше на барикадите - от Варна (тогава учех там), ходих в София по митингите и барикадите... Сега ще съм първия, който ще нарече народа СТАДО МЪРШИ и никога, ама никога няма да си мръдна пръста за тоз овчи народ.Който иска да се обижда, но за 20 години това разбрах в тая държава. Ако тогава съм бил на 20 и съм бил оптимист и мечтател, сега съм на 40 и съм реалист.Преди 100 години българинът ПАК Е БИЛ ТАКЪВ. Овца, помнеща 3 дни. Не повече! 3 дни!И Славейков го е казал:Не сме народ, не сме народ, а мърша,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша,пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875Изключително актуално е и днес!

Коментар

Working...
                                X