Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли ми акт от КАТ за каското?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трябва ли ми акт от КАТ за каското?

...

ако е за случаят от другата ти тема мисля,че ще минеш

Коментар

кажи за какво е?аз големи разправии имах да ти кажа.ако щетата е такава, че може да е станало докато е паркирана колата - става, но повечето застрахователи плащат до някакъв размер такива щети, ако са за повече искат протокол - виж си в договора за каското какво пише.но ако е по сериозна щетата, или неможе да мине така - "абе ставам сутринта и гледай как са ми я блъснали" ти трябва протокол и там задължително да пише - че лицето му е правена алкохолна проба и е отрицателна, иначе пари през крив макарон.питай конкретно - по неволя станах спец по разправиите с застрахователи
      SASTEZATEL

Коментар

...

Коментар

дерзай тогава :D може и без протокол за ПТП
          SASTEZATEL

Коментар

Обаждаш се на застрахователите и казваш, че някой така и така на паркинга. Това го казва всеки, така че им е ясно. Питай дали искат протокол. Имат право да ти откажат щета, ако нямаш протокол от КАТ.

Коментар

Защо застрахователите не плащат реалната сума, когато няма протокол...Защото те си мислят че сте се чукнали някъде на някой светофар (примерно) онзи другия е бил виновен и ви е предложил някой лев и да си тръгнете по живо по здраво... и ти сега отиваш при застрахователите пак да им искаш пари и на тях... и за това... Аз ви съветвам - каквото и да стане, винаги (когато е възможно) викайте КАТ да ви направят протокол!Иначе в твоя случай отивай смело и казвай, че е щета на паркинг и това е!
              FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Хм, а не може ли застрахователите да си помислят, че си бил леко пиян и си си ударил сам колата, а твърдиш, че е на паркинг? Имат право ако решат на 100% да откажат да платят без протокол. Зависи и от застрахователната компания. При някои имаш право на една щета(определен процент от застрахователната стойност), която може да се заведе без протокол. Но в зависимост от написаното в договора(застрахователната полица) имат право(или нямат, прочети си твоята) да откажат. Най-добрия вариант е да се обадиш( и то по-скоро, преди да е ръждясала тенекията) и да кажеш версията си. Ако искат протокол, викаш ченгетата и се надяваш да не се правят...Ти си прецени.

Коментар

По принцип ти трябва протокол. Но както за всичко си има някакви изключения. Аз лично не знам какъв ти е случая, но когато имаш възможност (особено, ако е за по-голяма щета) викай КАТ - та да нямаш проблеми после!

Коментар

Working...
                  X