Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

niko09 написа:
    Те от днес ( след 0 часа) даже имат промени , за колко, с колко не е ваш проблем, а проблем на хората, които протестираха.Противниците на протеста , кото ще ходят пеш не знам през коя граница ще минат ...
    Това така написано, означава, че дори и с 1 стотинка да поевтинее горивото - значи е заради протеста, така ли? Ако имаш предвид нещо друго, извинявай, не съм разбрал правилно.А това, че West Texas е под 100 $, a Брент падна до 110 за последните 5 дни? Ама заради протеста падат цените, вЕрвайте.

Коментар

niko09 написа:
      Ми остави хората да правят това което смятат за добре, ти не си успял не е имало ефект,тогава. Времената , хората и нравите се менят приеми,че сега е различно.Редно е всеки да си изживее живота както сметне за добре, не е редно някой от форума да дава наклон на другите дали да протестират или не.
      Някъде да съм ви спрял да протестирате? Дори казах че ви подкрепям, но под друга форма...

Коментар

Нико, баце, ти на колко години си, дагоева?Наивен си до болка....

Коментар

donnna написа:
          stooes написа:
          При нас е 0.79 евро цента за литър. А в една по-слабо развита държава като Англия е 0.65 евроцента за литър. Е????Всичко останало е акциз, ДДС и търговска надценка на бензиноколонките.
          давам ти безплатна бизнесидея - внасяй нафта от Англия и продавай в България и печели по 14 евроцента на литър!след това ми говори за цени и надценки...п.п. ти за енергоемко и неефективно производство да си чувал??? за остарели и амортизирани инсталации???
          Ами чувал съм. Нали работи? Нали рафинира? Или когато барела беше $148 тогава не бяха толкова амортизирани (преди 2-3 год) а Сега е $112 и надолу. Ми разликата е $30 на барел. (около 159 литра) смятай за тон колко е .. при положение, че тогава и сега цените еднакви!За да внасяш гориво трябва да имаш лицензиран акцизен склад. Или да наемеш такъв. Както и да е. Тук темата е много трудна, имал съм досег преди време и знам че в този бизнес няма как да се мушнеш Там са Акули. Мафия не знам дали ме разбираш. С 2-3 тел обаждания печелиш хиляди. Виждал съм го с очите си писал съм им фактурите, знам как газьол се чисти и се продава за дизел. После не искам да чувам че нямало лоша нафта. Там е такъв бизнес че сульо и пульо не могат да припарят. Не ми е там темата.Факта е, че рафинерията печели по европейски, дори повече бих казал от всички останали рафинерии в Европа. И то на наш гръб. А частната фирма има право да предлага каквито си цени иска - ок тва е така, но при положение че предлагаш стока от 1-ва необходимост си мисля че в едно общество и то социално общество би трябвало да има контрол върху тези цени по един или друг начин. Като хляба лекарствата водата и електриката. Отделен е въпросът че в момента Лукойл Нефтохим е монополист. Не смятам че социалността се изразява в това стока от 1ва необходимост в държава със мин раб заплата 220 лева (88 литра нафта) да е равна по цена с държави, където социалния минимум е поне 4 пъти по-висок.Отделно може да се коментира хляба, тока и така на татък.. положението и там е същото. Надслова на протеста е СЪБУДИ СЕ. Но ние, тук в България повече си чешем езиците, вместо да седнем и да свършим нещо а именно - да си променим начина на мислене.Готиното за силните на деня е че слабите не могат нищо да им направят - слаби разединени мразещи се един друг нулева толерантност тъпота в промишлени количества и закостенялост в мисленето. Тези не са опасни за силните на деня - те преразпределят територии и карат скъпи коли хвърлят пясък в очите строят блокове пият по кръчмите а останалите 90% си броят смешните пари и се самосъжаляват и повтарят Няма да се оправим.Ами няма. Няма да се оправите. С такова мислене няма начин.
          Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

това, че ни е нисък стандарта, не значи, че трябва да ни е ниска цената на бензиня и дизеля....
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

stooes: Всяка фирма печел на гърба ба хората, то няма и друг начин. Не виждам и какъв е проблемът - нали затова е създадена фирмата - да печели. Ако не ти харесват продаваните продукти или не си съгласен с цената, няма да ги купуваш и ще търсиш алтернативи. Цените на много стоки в БГ са европейски. Това не ги прави ’грешни’, защото сме отворена икономика, а доказва един факт, който се опитваме да обясним от началото на темата - заплатите в БГ са ниски. Затова е мисленето "ако свалят горивата, ще се оправим’ далеч няма да стигнете. Затова - събудете се и вижте проблемите. Няма да ги обсъждам, защото не е такава темата.Сега следете цените да видим как ще паднат - обзалагам се, че няма да мръднат или ще паднат с доста по-малко, отколкото се качиха.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

И в същото време вдигнатите вече цени на билетите ще останат!!!Превозвачите си протестират, но в същото време си вдигнаха цените с над 30%, а хората протестират, роптаят, псуват и продължават да си наливат от скъпите горива, дори повече от преди.Спрете ги тези коли поне за една седмица!
                Няма начин да няма начин!

Коментар

Добре. Кое пречи цените на горивата да са със 10% надолу? За да са социално достжими от по-голяма част от населението на социалната държава? т.е. на около 90%? А тези 90% едва свързват двата края? Така е именно ТЕ трябва да се събудят, но каква алтернатива имаш ти? Няма работа!Няма. Аз се опитвам от 3 месеца да си намеря работа. Толкова вече съм притеснен финансово че се унизявам да кандидатствам за длъжности за по 350-400 лева. И пак не става. На квартира съм с малки деца. Я си предстви положението по селата. Там изобщо няма работа. Как оцеляват там хората не знам. Не ми се спори за тези простотии. Те са ясни на всички.В Бг горивата полека полека станаха европейски. Питам ЗАЩО? като нищо друго не е? А аз в момента работя като такси. Със дизелов автомобил. Цените на таксиметровите услуги в момента са същите както когато нафтата беше 1.80. сега е 2.50. Но като цяло хората нямат пари и ако се вдигнат таксиметровите услуги ще има отлив от клиенти. Още повече че и времето е топло - ми ше ходят пеш. Е? Кое в тази картинка ти изглежда нормално?

Коментар

Ако направим протест за увеличение на заплатите надали някой от вас ще го подкрепи, тогава ще кажете моята ми стига не ме интересуват вашите, ако е за цените тогава ще кажете мен ме устойват, ако е за храната ще кажете купете си друга...., така че освен да се дразним нищо друго няма да стане. Просто повечето от опонентите на протеста са олицетворение на йеромонаха,който анатемоса Ванга и Дънов. това е най яркия пример на къде отивате Колегата го каза, медиите също идеята на протеста беше "Събудите се" ама явно в БГ живеят само мечки изпаднали в пермаментен зимен сън. И това че някой е опитал нещо и не се получило или не му харесва не означа, че друг не трябва да се опита - това че ти не харесваш кола не означава, че и другите не трябва да пият.Може и да не се променят цените заради протеста, факт е обаче( и е fuck) че нещо се случи - срещи на миснистри, пададне на рейтинг и т.н.може и да е наивно ама се е случило и то не благодарения на вас (дето онова е така ама може пък и всъщност да е инъче) и ще има някакъв краен резултат.И в България има мн грешно схващане за печалба - "Ден,година храни" идеята не печалбата въобще не е това.И защо постояно тряба да се натяква това да ходим пеш , да спрем да ядем хляб, тока си може да спрем, водата също или сега ще кажете това са стоки от първа необходимост ами на колега с таксито колата не му е от първа необходимост, на превозвачите камионите и бусовете му не са ли от първа необходимост?
                    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

stooes написа:
                      Добре. Кое пречи цените на горивата да са със 10% надолу? За да са социално достжими от по-голяма част от населението на социалната държава? т.е. на около 90%? А тези 90% едва свързват двата края? Така е именно ТЕ трябва да се събудят, но каква алтернатива имаш ти? Няма работа!Няма. Аз се опитвам от 3 месеца да си намеря работа. Толкова вече съм притеснен финансово че се унизявам да кандидатствам за длъжности за по 350-400 лева. И пак не става. На квартира съм с малки деца. Я си предстви положението по селата. Там изобщо няма работа. Как оцеляват там хората не знам. Не ми се спори за тези простотии. Те са ясни на всички.В Бг горивата полека полека станаха европейски. Питам ЗАЩО? като нищо друго не е? А аз в момента работя като такси. Със дизелов автомобил. Цените на таксиметровите услуги в момента са същите както когато нафтата беше 1.80. сега е 2.50. Но като цяло хората нямат пари и ако се вдигнат таксиметровите услуги ще има отлив от клиенти. Още повече че и времето е топло - ми ше ходят пеш. Е? Кое в тази картинка ти изглежда нормално?
                      10% надолу на цените ще реши проблемите на 90% от населението? Мислиш ли?

Коментар

niko09 написа:
                        ....
                        Глей са, такива извъртания и игри на думи не говорят добре нито за протестите, нито за хората участващи в тях!Нали УЖ протеста беше срещу високата цена на горивото, пък после стана за събуждане на народа, след което се оказа идея за не знам-си-кво.... Как да ви изпълнят исканията, като вие не знаете какво искате???

Коментар

Kuku написа:
                          niko09 написа:
                          ....
                          Глей са, такива извъртания и игри на думи не говорят добре нито за протестите, нито за хората участващи в тях!Нали УЖ протеста беше срещу високата цена на горивото, пък после стана за събуждане на народа, след което се оказа идея за не знам-си-кво.... Как да ви изпълнят исканията, като вие не знаете какво искате???
                          И аз не зная защо наистина след като "не знаем какво искаме" се срещат министри с представители на производителите, търговците на горива, организациите на превозвачите.А въртенето на думи всеки да го разбира както може, горивата участват във почти всяка крайа цена, така че дали ще протестираш срещу билетчето за автобус или цената на хляба май е равносилно, защото повечето търговци се оправдават с увеличенито на цената на горивата
                          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Heh.. Да мисля че 10% ще решат проблемите на 90% ..хахахах айде 11% за по-сигурно Не ми е идеята да реша проблемите на населението като Лукойл спре да дере кожи. Идеята ми е: цените на стоките от 1-ва необходимст да бъдат по-достъпни за населението именно тези 90%.Сметни сам. ако карам 100 км горя около 7.5 нафта както следва: 7.5*1.80=13.50 7.5*2.5=18.75. разлика 5.25. Интересно ли е? 5.25.???

Коментар

niko09 написа:
                              Ако направим протест за увеличение на заплатите надали някой от вас ще го подкрепи...
                              Всички ще излязат на протест! Парите никога и на никого не стигат!Срещите ги правят, за да се протака във времето. Ако хората излязат на протест заради ниският стандарт на живот, тогава правителството може и да се стресне и да предприеме мерки.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

stooes: Aко съм на квартира с малко дете и без работа, горивото ще ми е най-малкият проблем и едва ли ще мисля как ще си карам колата. Имам един списък с приоритети и колата си е доста назад в този списък. niko09: Аз бих подкрепила протест против ниските заплати, както подкрепих и учители и задочни всички лекари - всеки има право на добър живот и това е начинът - увеличение на заплатите. Колкото за Ванга и Дънов, прави са хората от собствената си камбанария - това го пише и в ббилията, но да не спорим тук за това. Препоръчвам ти малко да прочетеш що е това икономика и как се използва. Като не купуваш, търговецът търпи загуби и не е на сметка да продава по-скъпо, отколкото може. Затова, като не може да си продаде стоката, се налага да свали цените. Пък и не разбирам що ги защитаваш тия превозвачи - още не са свалили цените от предното увеличение, сега пак увеличават, пряко те удрят, ама ги защитаваш... не разбирам. Според ме те повече ощетяват потребителя от бензиностанциите, но... пазарна икономика.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X