rebel написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
rebel написа:rebel написа:Абе вие за страшни простотии се хващате вече! Тази тема има за цел да информира за организацията на протеста! Това кой е спечелил и кой е загубил от цялата работа няма никакво значение! Всеки сам си преценява дали да протестира или не! Според мен дискусиите в тази тема са излишни! Направете нова тема и там дискутирайте кой е загубил 50ст. и кой ги е намерил!а да си направи тема примерно"Протест против ниските цени на горивата и високите заплати в БГ" :D
Коментар
-
Преди малко по новините казаха,че оборота на бензинностанцийте в деня на протеста не е бил спаднал в сравнение с нормален ден!Ето едно предложение,което според мен ще има по-голям ефект!
От 4 април /понеделник/ до 10 април /неделя/, никой да не зарежда горива, на бензиностанции "Лукойл"!Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
Коментар
-
Ако зареждам средно по 10 литра на седмица, но в седмицата 4-10 април не заредя 10 литра, а предишната или следващата заредя 20 - с какво променям нещата? (Както ще направят и всички останали, решили да протестират по този начин.) Ако, обаче, реша да протестирам чрез каране на велосипед и незареждане поради липса на нужда от такова - тогава не само през тази седмица няма да зареждам, ами е възможно да започна да зареждам само по 5 литра средно на седмица, дори и по-малко. Така намалявам търсенето двойно от моя гледна точка.
Коментар
-
ИЗЯВЛЕНИЕ: Здравейте, дата за следващият протест е 27.03.2011г. Протеста ще е ефективен със блокиране на главни пътни артери и Дунав мост. За повече инфо по градове ще намерите във страницата ни и във фейсбук.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
Не съм чел цялата тема, но малко ме изненада негативизма на някои колеги.Според мен е правилно да има реакция срещу виоките цени, защото акциза в БГ е един от най-ниските ... данъците са ни най-ниските ...а в страни с по-висок акциз и данъци, цените на горивата са по-ниски. Но трябва да знаем какво искаме, а точно това не се случва ...Това, че ББ щял да иска намаляване на акциза е пълна глупост и прах в очите на публиката. Реакцията ни, за да има някакъв шанс за успех, трябва да е съобразена с пазарните условия. Лично аз без кола не мога да ходя на работа. Следователно пак ще зареждам 150 литра месечно. На други работата им е свързана с транспортни услуги или с пътуване ... те също няма да зарежат работата си ...Подозренията за картелно споразумение вероятно няма да се докажат - тоя филм сме го гледали многократно, а БГ политици са за Оскар. Но личното ми съмнение
е,че Лукойл дирижира цените. Затова бих покрепил следната идея:1. Ако на Лукойл им спаднат продажбите, ще трябва да вземат мерки. Още повече че месееци преди това са договорили доставките на петрол ... и ако горивата/продуктите които произведат с този петрол нямат реализация, бургаската фабрика ще прави същите разходи, но няма да има очакваните посъпления от продажби. Извод: Значи ще купувам нафта, която не е произведена от Нефтохима!2. По закон май всеки продукт трябва да е с указан произход. Значи трябва да искаме на всяка колонка да има обявен производителя на съответното гориво, както и състава му. Като потребители имаме право на тази информация. Това защото дори чужди вериги бензиностанции продават бургаски горива. 3. Това което трябва да направи кабинета (ББ) е да задължи обявяването на съдържанието на горивата да бъде не само по вид и процентно съдържание, а и да се обяви и произхода на всяка съставка (вкл. и съответните сертификати за произход).Отплеснах се. От няколко месеца купувам само от една верига бензиностанции за които е сигурно, че всичките им горива са от рафинерия от точно една страна от ЕС (не я цитирам за да не бъда обвинен в реклама).Кабинета (ББ) няма интерес да направи това, защото като паднат продажбите на Лукойл, ще паднат сериозно и приходите в бюджета ... но точно това трябва да е целта на протеста.Гадното е, че бюджета храни учиители, армия, администрация, полиция и т.н. ... но за последните май не ме е толкова грижа ...Лично мение ...
Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Skip_01 написа:Не съм чел цялата тема, но малко ме изненада негативизма на някои колеги.Според мен е правилно да има реакция срещу виоките цени, защото акциза в БГ е един от най-ниските ... данъците са ни най-ниските ...а в страни с по-висок акциз и данъци, цените на горивата са по-ниски. Но трябва да знаем какво искаме, а точно това не се случва ...Това, че ББ щял да иска намаляване на акциза е пълна глупост и прах в очите на публиката. Реакцията ни, за да има някакъв шанс за успех, трябва да е съобразена с пазарните условия. Лично аз без кола не мога да ходя на работа. Следователно пак ще зареждам 150 литра месечно. На други работата им е свързана с транспортни услуги или с пътуване ... те също няма да зарежат работата си ...Подозренията за картелно споразумение вероятно няма да се докажат - тоя филм сме го гледали многократно, а БГ политици са за Оскар. Но личното ми съмнение
е,че Лукойл дирижира цените. Затова бих покрепил следната идея:1. Ако на Лукойл им спаднат продажбите, ще трябва да вземат мерки. Още повече че месееци преди това са договорили доставките на петрол ... и ако горивата/продуктите които произведат с този петрол нямат реализация, бургаската фабрика ще прави същите разходи, но няма да има очакваните посъпления от продажби. Извод: Значи ще купувам нафта, която не е произведена от Нефтохима!2. По закон май всеки продукт трябва да е с указан произход. Значи трябва да искаме на всяка колонка да има обявен производителя на съответното гориво, както и състава му. Като потребители имаме право на тази информация. Това защото дори чужди вериги бензиностанции продават бургаски горива. 3. Това което трябва да направи кабинета (ББ) е да задължи обявяването на съдържанието на горивата да бъде не само по вид и процентно съдържание, а и да се обяви и произхода на всяка съставка (вкл. и съответните сертификати за произход).Отплеснах се. От няколко месеца купувам само от една верига бензиностанции за които е сигурно, че всичките им горива са от рафинерия от точно една страна от ЕС (не я цитирам за да не бъда обвинен в реклама).Кабинета (ББ) няма интерес да направи това, защото като паднат продажбите на Лукойл, ще паднат сериозно и приходите в бюджета ... но точно това трябва да е целта на протеста.Гадното е, че бюджета храни учиители, армия, администрация, полиция и т.н. ... но за последните май не ме е толкова грижа ...Лично мение ...
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
niko09 написа:Еле, а какво е лошото първо да паднат цените,а после да се увеличат заплатите няма ли да е по добре. Защото дори и да ти увеличат заплатата ИНФЛАЦИЯТА ще си остане, разбираш ли парите,които вземаш и си мислиш, че са много просто са се ОБЕЗЦЕНИЛИ явно е сложноНяма начин да няма начин!
Коментар
-
IvanIanushev написа:ИЗЯВЛЕНИЕ: Здравейте, дата за следващият протест е 27.03.2011г. Протеста ще е ефективен със блокиране на главни пътни артери и Дунав мост. За повече инфо по градове ще намерите във страницата ни и във фейсбук.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
nikolovvd написа:niko09 написа:Еле, а какво е лошото първо да паднат цените,а после да се увеличат заплатите няма ли да е по добре. Защото дори и да ти увеличат заплатата ИНФЛАЦИЯТА ще си остане, разбираш ли парите,които вземаш и си мислиш, че са много просто са се ОБЕЗЦЕНИЛИ явно е сложноFiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
Инфлацията няма как да се спре след толкова напечатани банкноти в САЩ и ЕС. В следствие на това и цените в светът вървят нагоре.ДДС-то не може да се промени по-рано от края на годината, когато ще се приема новият бюджет, без внасяна в НС на проект за промяна на ДБ.Никой неможе да следи цените, надценките и печалбата, на която и да е частна фирма, ако няма доказан монопол.Няма как да регулираш акциза до минимални нива, защото още не сме ги достигнали.Въвеждането на таван на цените си е близко до комунизма. Все едно държавата да каже на шефа ти, че не трябва да ти плаща повече от 500 лв. примерно.Въобще исканията са толкова инфантилни, че направо са смешни.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
А 5 лева увеличение на заплатата, което ще получиш е напълно задоволяващо Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Тъй като Лукойл е монополист държавата може да му каже каква трябва да е надценката има закони все пак написани чено на бяло, с които е добре да се запознаете преди да спорите Защо никой от Вас дето сте толкова надървени философи не каже какво трябва да стане, айде някои да каже нали сте все - Или е по лесно някой да се мъчи да направи нещо, а вие само да плюете, ей това е жалкия ни народ / Темата е информативна хиляда пъти някой написа като не ви харесват протестите направете си др тема или НЕ, не стойте си зад клавиатурите и чакайте нещо в държавата да се случи, ама пък то като се случи няма пак да е точно както вие искате и разбирате.Като не ви харесва темата не я четете и не пишетеFiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
niko09 написа:А 5 лева увеличение на заплатата, което ще получиш е напълно задоволяващо Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Тъй като Лукойл е монополист държавата може да му каже каква трябва да е надценката има закони все пак написани чено на бяло, с които е добре да се запознаете преди да спорите Защо никой от Вас дето сте толкова надървени философи не каже какво трябва да стане, айде някои да каже нали сте все - Или е по лесно някой да се мъчи да направи нещо, а вие само да плюете, ей това е жалкия ни народ / Темата е информативна хиляда пъти някой написа като не ви харесват протестите направете си др тема или НЕ, не стойте си зад клавиатурите и чакайте нещо в държавата да се случи, ама пък то като се случи няма пак да е точно както вие искате и разбирате.Като не ви харесва темата не я четете и не пишетесъдба... ко да се прави
Пък тоя сайт ето си го писал за протеста.. леле мале - няма такова нещо като ’нормална’ цена - цената зависи от търсенето и предлагането. Докато се возите в колите си, така ще е. Като гледам по улиците, май на хората не им прави впечатление ценатата.... Вчера в какво задръстване във Варна попаднах, не е истина - дори на ниските цени не съм била в такова задръстване.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар