Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

rebel написа:
    Абе вие за страшни простотии се хващате вече! Тази тема има за цел да информира за организацията на протеста! Това кой е спечелил и кой е загубил от цялата работа няма никакво значение! Всеки сам си преценява дали да протестира или не! Според мен дискусиите в тази тема са излишни! Направете нова тема и там дискутирайте кой е загубил 50ст. и кой ги е намерил!
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

rebel написа:
      rebel написа:
      Абе вие за страшни простотии се хващате вече! Тази тема има за цел да информира за организацията на протеста! Това кой е спечелил и кой е загубил от цялата работа няма никакво значение! Всеки сам си преценява дали да протестира или не! Според мен дискусиите в тази тема са излишни! Направете нова тема и там дискутирайте кой е загубил 50ст. и кой ги е намерил!
      :D Темата е " Организиране на национален протест срещу цените на горивата." Значи който не иска протест и го устройва положението не е за него темата и да не дава акъл на тези дето са за протест а да си направи тема примерно"Протест против ниските цени на горивата и високите заплати в БГ" :D

Коментар

Вече няма кой да плюе срещу протеста ???
        Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Преди малко по новините казаха,че оборота на бензинностанцийте в деня на протеста не е бил спаднал в сравнение с нормален ден! Ето едно предложение,което според мен ще има по-голям ефект!
          От 4 април /понеделник/ до 10 април /неделя/, никой да не зарежда горива, на бензиностанции "Лукойл"!
          П.П Аз бих добавил да не се зарежда на никоя бензинностанция!
          Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
          Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

Ако зареждам средно по 10 литра на седмица, но в седмицата 4-10 април не заредя 10 литра, а предишната или следващата заредя 20 - с какво променям нещата? (Както ще направят и всички останали, решили да протестират по този начин.) Ако, обаче, реша да протестирам чрез каране на велосипед и незареждане поради липса на нужда от такова - тогава не само през тази седмица няма да зареждам, ами е възможно да започна да зареждам само по 5 литра средно на седмица, дори и по-малко. Така намалявам търсенето двойно от моя гледна точка.

Коментар

Нали, Оги?Бе малко по малко ще дойдат на наш’то, ама нека опитът ги научи...

Коментар

ИЗЯВЛЕНИЕ: Здравейте, дата за следващият протест е 27.03.2011г. Протеста ще е ефективен със блокиране на главни пътни артери и Дунав мост. За повече инфо по градове ще намерите във страницата ни и във фейсбук.
                ----------------------------------------------------------------------------
                Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Не съм чел цялата тема, но малко ме изненада негативизма на някои колеги.Според мен е правилно да има реакция срещу виоките цени, защото акциза в БГ е един от най-ниските ... данъците са ни най-ниските ...а в страни с по-висок акциз и данъци, цените на горивата са по-ниски. Но трябва да знаем какво искаме, а точно това не се случва ... Това, че ББ щял да иска намаляване на акциза е пълна глупост и прах в очите на публиката. Реакцията ни, за да има някакъв шанс за успех, трябва да е съобразена с пазарните условия. Лично аз без кола не мога да ходя на работа. Следователно пак ще зареждам 150 литра месечно. На други работата им е свързана с транспортни услуги или с пътуване ... те също няма да зарежат работата си ...Подозренията за картелно споразумение вероятно няма да се докажат - тоя филм сме го гледали многократно, а БГ политици са за Оскар. Но личното ми съмнение е,че Лукойл дирижира цените. Затова бих покрепил следната идея:1. Ако на Лукойл им спаднат продажбите, ще трябва да вземат мерки. Още повече че месееци преди това са договорили доставките на петрол ... и ако горивата/продуктите които произведат с този петрол нямат реализация, бургаската фабрика ще прави същите разходи, но няма да има очакваните посъпления от продажби. Извод: Значи ще купувам нафта, която не е произведена от Нефтохима!2. По закон май всеки продукт трябва да е с указан произход. Значи трябва да искаме на всяка колонка да има обявен производителя на съответното гориво, както и състава му. Като потребители имаме право на тази информация. Това защото дори чужди вериги бензиностанции продават бургаски горива. 3. Това което трябва да направи кабинета (ББ) е да задължи обявяването на съдържанието на горивата да бъде не само по вид и процентно съдържание, а и да се обяви и произхода на всяка съставка (вкл. и съответните сертификати за произход).Отплеснах се. От няколко месеца купувам само от една верига бензиностанции за които е сигурно, че всичките им горива са от рафинерия от точно една страна от ЕС (не я цитирам за да не бъда обвинен в реклама).Кабинета (ББ) няма интерес да направи това, защото като паднат продажбите на Лукойл, ще паднат сериозно и приходите в бюджета ... но точно това трябва да е целта на протеста.Гадното е, че бюджета храни учиители, армия, администрация, полиция и т.н. ... но за последните май не ме е толкова грижа ...Лично мение ...
                  Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Skip_01 написа:
                    Не съм чел цялата тема, но малко ме изненада негативизма на някои колеги.Според мен е правилно да има реакция срещу виоките цени, защото акциза в БГ е един от най-ниските ... данъците са ни най-ниските ...а в страни с по-висок акциз и данъци, цените на горивата са по-ниски. Но трябва да знаем какво искаме, а точно това не се случва ... Това, че ББ щял да иска намаляване на акциза е пълна глупост и прах в очите на публиката. Реакцията ни, за да има някакъв шанс за успех, трябва да е съобразена с пазарните условия. Лично аз без кола не мога да ходя на работа. Следователно пак ще зареждам 150 литра месечно. На други работата им е свързана с транспортни услуги или с пътуване ... те също няма да зарежат работата си ...Подозренията за картелно споразумение вероятно няма да се докажат - тоя филм сме го гледали многократно, а БГ политици са за Оскар. Но личното ми съмнение е,че Лукойл дирижира цените. Затова бих покрепил следната идея:1. Ако на Лукойл им спаднат продажбите, ще трябва да вземат мерки. Още повече че месееци преди това са договорили доставките на петрол ... и ако горивата/продуктите които произведат с този петрол нямат реализация, бургаската фабрика ще прави същите разходи, но няма да има очакваните посъпления от продажби. Извод: Значи ще купувам нафта, която не е произведена от Нефтохима!2. По закон май всеки продукт трябва да е с указан произход. Значи трябва да искаме на всяка колонка да има обявен производителя на съответното гориво, както и състава му. Като потребители имаме право на тази информация. Това защото дори чужди вериги бензиностанции продават бургаски горива. 3. Това което трябва да направи кабинета (ББ) е да задължи обявяването на съдържанието на горивата да бъде не само по вид и процентно съдържание, а и да се обяви и произхода на всяка съставка (вкл. и съответните сертификати за произход).Отплеснах се. От няколко месеца купувам само от една верига бензиностанции за които е сигурно, че всичките им горива са от рафинерия от точно една страна от ЕС (не я цитирам за да не бъда обвинен в реклама).Кабинета (ББ) няма интерес да направи това, защото като паднат продажбите на Лукойл, ще паднат сериозно и приходите в бюджета ... но точно това трябва да е целта на протеста.Гадното е, че бюджета храни учиители, армия, администрация, полиция и т.н. ... но за последните май не ме е толкова грижа ...Лично мение ...
                    1. Посочи ми страна с по-ниска цена на горивото!!! погледни 1-2 страници назад има таблица...2. Ако на Лукойл им паднат продажбите - нормалната пазарна реакция е намаляне на цените....3. Б.Б кво общо има в случая???4. При твоите предложения, ако фалира Нефтохима и трябва да се внася гориво - мислиш ли че, ще е по-ефтино???
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

niko09 написа:
                      Еле, а какво е лошото първо да паднат цените,а после да се увеличат заплатите няма ли да е по добре. Защото дори и да ти увеличат заплатата ИНФЛАЦИЯТА ще си остане, разбираш ли парите,които вземаш и си мислиш, че са много просто са се ОБЕЗЦЕНИЛИ явно е сложно
                      Ама вие не четете! Бях ви описал ситуацията от 2008 година, където след поскъпването на горивата цените скочиха с десетки проценти, но през 2009 като паднаха цените на горивата никой не си свали цените. Още повече, че цените се запазват ІІІ-та поред година и на всичкато отгоре преди 2 седмици отново се вдигнаха с 15-20%. Пример - цените на билетите в междуселищните автобуси.Протеста прилича на песента на "Замунда банана бенд" - "Протестна песен против слънцето", където в края се казва - "Марш! Отивай да печеш другаде"!В момента правителството иска да въведе изискванията на ЕС за инфлация, бюджетен дефицит и т.н. в Конституцията, което автоматично ще води до повишение на заплатите. С други думи, ако цените растат, а заплатите не, се генерира инфлация, която ще трябва да се компенсира с нарастване на заплатите. В противен случай се нарушава основният закон на държавата.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

IvanIanushev написа:
                        ИЗЯВЛЕНИЕ: Здравейте, дата за следващият протест е 27.03.2011г. Протеста ще е ефективен със блокиране на главни пътни артери и Дунав мост. За повече инфо по градове ще намерите във страницата ни и във фейсбук.
                        тъй както е тръгнал надолу петрола след земетресението в Япония, до 27-ми я камилата, я камиларя....п.п. баси и организацията - 2 седмици... ако наистина ви са високи цените на горивата, няма да чакате две седмици - лично мнение...
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

nikolovvd написа:
                          niko09 написа:
                          Еле, а какво е лошото първо да паднат цените,а после да се увеличат заплатите няма ли да е по добре. Защото дори и да ти увеличат заплатата ИНФЛАЦИЯТА ще си остане, разбираш ли парите,които вземаш и си мислиш, че са много просто са се ОБЕЗЦЕНИЛИ явно е сложно
                          Ама вие не четете! Бях ви описал ситуацията от 2008 година, където след поскъпването на горивата цените скочиха с десетки проценти, но през 2009 като паднаха цените на горивата никой не си свали цените. Още повече, че цените се запазват ІІІ-та поред година и на всичкато отгоре преди 2 седмици отново се вдигнаха с 15-20%. Пример - цените на билетите в междуселищните автобуси.Протеста прилича на песента на "Замунда банана бенд" - "Протестна песен против слънцето", където в края се казва - "Марш! Отивай да печеш другаде"!В момента правителството иска да въведе изискванията на ЕС за инфлация, бюджетен дефицит и т.н. в Конституцията, което автоматично ще води до повишение на заплатите. С други думи, ако цените растат, а заплатите не, се генерира инфлация, която ще трябва да се компенсира с нарастване на заплатите. В противен случай се нарушава основният закон на държавата.
                          Така е само че с колко процента са ти се увеличили цените (храна,ток,вода,гориво и данъците ама те не са всеки дени не казвам да отделиш, за да идеш да романтично пътешествие) и с колко ще ти увеличат заплатата? Бях написал, това че разходите ти са се увеличили с 50 лв, а зплатата ти ще в увеличат с 5 лв какво те топли ? Другото че вашата логика е като Ви дадат тия 5 лв и ще стиснете ръце и протеста и всичко ще е приключило и ще е както трявба да е роби за цял живот - Да, ето имаме 5 лв увеличение и всички ще са щастливиНикога няма да ти увеличат заплатата и да стане както са в Европа и съотношението цена - заплата да е както в ЕвропаБГ протест2011 - официален сайт - http://protest2011.weebly.com/index.htmlМного голеги казаха,че нямало ясни искания в протеста и за това не ходили и не трябвало никой да ходи и т.н http://protest2011.weebly.com/104810...510801103.html - тук е описано напълно достъпно на БГ език специално за Вас да прочетете искания, "които ги няма"
                          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Инфлацията няма как да се спре след толкова напечатани банкноти в САЩ и ЕС. В следствие на това и цените в светът вървят нагоре.ДДС-то не може да се промени по-рано от края на годината, когато ще се приема новият бюджет, без внасяна в НС на проект за промяна на ДБ.Никой неможе да следи цените, надценките и печалбата, на която и да е частна фирма, ако няма доказан монопол.Няма как да регулираш акциза до минимални нива, защото още не сме ги достигнали.Въвеждането на таван на цените си е близко до комунизма. Все едно държавата да каже на шефа ти, че не трябва да ти плаща повече от 500 лв. примерно.Въобще исканията са толкова инфантилни, че направо са смешни.
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

А 5 лева увеличение на заплатата, което ще получиш е напълно задоволяващо Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Тъй като Лукойл е монополист държавата може да му каже каква трябва да е надценката има закони все пак написани чено на бяло, с които е добре да се запознаете преди да спорите Защо никой от Вас дето сте толкова надървени философи не каже какво трябва да стане, айде някои да каже нали сте все - Или е по лесно някой да се мъчи да направи нещо, а вие само да плюете, ей това е жалкия ни народ / Темата е информативна хиляда пъти някой написа като не ви харесват протестите направете си др тема или НЕ, не стойте си зад клавиатурите и чакайте нещо в държавата да се случи, ама пък то като се случи няма пак да е точно както вие искате и разбирате.Като не ви харесва темата не я четете и не пишете
                              Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
                                А 5 лева увеличение на заплатата, което ще получиш е напълно задоволяващо Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Тъй като Лукойл е монополист държавата може да му каже каква трябва да е надценката има закони все пак написани чено на бяло, с които е добре да се запознаете преди да спорите Защо никой от Вас дето сте толкова надървени философи не каже какво трябва да стане, айде някои да каже нали сте все - Или е по лесно някой да се мъчи да направи нещо, а вие само да плюете, ей това е жалкия ни народ / Темата е информативна хиляда пъти някой написа като не ви харесват протестите направете си др тема или НЕ, не стойте си зад клавиатурите и чакайте нещо в държавата да се случи, ама пък то като се случи няма пак да е точно както вие искате и разбирате.Като не ви харесва темата не я четете и не пишете
                                Ами ти няма да искаш 5 лева увеличение на заплатата. Ако инфлацията е 10%, ще поискаш 11% увеличение. Какъв ти е проблемът в случая? Вие чисто и просто си искате комунизъм, защото не искате да се борите за едно адекватни заплати, а много хора дори не искат да работят както трябва, за да си ги заслужат. А и никой не е казал, че не харесва протестите, а че не харесва ТОЗИ протест. И като е информативна темата какво, да не пишем в нея ли? Забрана на това си е чист комунизъм. Пък си седя зад клавиатурата, това ми е работата - да чаткам по клавишите цял ден съдба... ко да се прави Пък тоя сайт ето си го писал за протеста.. леле мале - няма такова нещо като ’нормална’ цена - цената зависи от търсенето и предлагането. Докато се возите в колите си, така ще е. Като гледам по улиците, май на хората не им прави впечатление ценатата.... Вчера в какво задръстване във Варна попаднах, не е истина - дори на ниските цени не съм била в такова задръстване.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X