ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
-
bachev написа:Кое му е неясното на : Намаляне на акциза, който прибира държавата и намаляне на печалбата на бензиностанциите ?? ( Пример : как в една държава, където производството на гориво е в пъти по-скъпо от България цената на крайният продукт е същата или подобна на тази в родината ни) ( Как в бензиностанциите по света собствениците на такива могат да печелят по 20 ст. на литър ПРИМЕРНО , а Сулъо и Пулъо в България щот са гъзари печелят по 50 ст., сумите са примерни).Най-малко от човешка гледна точка : Как при минимална заплата 3-пъти по ниска от повечето европейските държави, цените на дадена стока да са еднакви ???? Аз мисля че посочените факти са ми достатъчни да изляза на протест, независимо от начина му !Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:между другото да обясня на по-младите - сега и близките няколко години всички ние ще плащаме - чрез цените на бензина, тока, храните и прочее големият американски финансов и имотен балон и свързаното с него и оправянето на поразиите след него печатане на долари и последвалата неминуема инфлация...Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ele написа:Аз ще направя една сметка. Пише, че във Варна е имало 500 автомобила. Всеки един автомобил е заредил вероятно между 10-20-30 лева, за да се включи в протеста (да сметнем средно 20). Излиза, че в касите на бензиностанциите са влезли средно 10 000 лева само за няколко часа протест. Няма да смятам за цялата държава, нито месечно, ако протестът се повтаря ежеседмично, както прочетох в новините. Предвид горното, в мен изникват следните въпроси: Не мислите ли, че е глупаво да спонсорирате бензиностанциите по този начин, макар това да не е голяма сума спрямо оборота им, и да протестирате против цените? Не е ли по-добре да излезете пеш или на велосипед и да спестите на бензиностанциите тези пари и по този начин окажете натиск? Все едно да протестирам против цената на салама и да си купя няколко кила и да седна на площада и да ямМежду другото, протестът се политизира не от кой да е, а от БСП - честито да ви. ДОбре е организаторите да се замислят за политизирането на протеста и съответно да вземат някакви мерки, ако това не им харесва.
Коментар
-
pioneer 306c написа:Сметките са ти криви.Нали разбираш, колко е абсурдно да протестираш срещу цената на горивото С КОЛА?!
Коментар
-
Kuku написа:В тоя ред на мисли, колеги, след протеста сметнахте ли колко ви струва да протестирате?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Цената на всяка стока намалява, когато намалее търсенето й, нали така?Значи, всяка стотинка похарчена за гориво по време на протеста е в противоречие с исканията на протестиращите за по-евтино гориво!Докато зареждате, за да протестирате - ефекта е нулев.Да не говорим, че с подобни методи на протест, удара попада единствено върху служителите по бензиностанциите, които са съвсем нормални (и потърпевши) хора, каквито са протестиращите (от които нищо не зависи)
Коментар
-
Аз също подкрепям протеста, ама да плащаш със жълти стотинки на касиери, които получават по 300 лв. заплата си е гавра...Отгоре на всичкото, като се изредят 1000 човека да заредят по левче си е оборот (отделно пък колко са си купили вафлички и кафенца).Лукойл не го интересува, че персонала се е изгърчил за тези пари. Сутринта като минах покрай бензиностанцията пак имаше хора, които зареждаха.Според мен, по-ефективно ще е да спира зареждането за по седмица от дадена бензиностанция.Пример:1 седмица никакво зареждане от ЛукойлСлед това една седмица не се зарежда от ОМВи т.н.П. С. Днес цените по-ниски ли са от вчерашните?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Логиката ви е страОтна - да не зареждаме и да не караме коли, защото протестираме срещу горивата = ако има протест срещу цените на храните да стоим гладни = ако има ротест срещу цените на тока да си купим свещи и дърва за огрев... Цената на всяка стока се определя от търсенето и , само че цената на горивото в България не е реално образувана, така че този закон не важи при нас, а именно тук се говори за картелно споразумение картел - В икономиката - обединение на сродни едри предприятия за диктуване цените на пазара и за борба с конкуренцията. Картел на производителите на тютюн.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар