ivailo rachev написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
ivailo rachev написа:Аз като организатор на протеста за Габрово имам Личната подкрепа от кмета на града и от полицията,с това казвам,че протеста е ЗАКОНЕН и нека тези които са против шествието да си спестят коментарите,като ви харесва да давате по 2,50лв. за литър давайте си ги и си трайте.Да може и да е вятър работа този протест,но ние сме длъжни да пробваме.Всички вие се оплаквате,че са ви високи цените на горивата в другата тема,но като се стигна до протест много от вас са против него ами като сте против въздържайте се от коментари.
Коментар
-
BO написа:...Това е все едно ЧЕЗ (примерно) да увеличава цената на тока, а ние с такъв вид протест да застанем пред магазина за осветителни тела и да не купуваме някакъв вид крушки, защото са енергоемки примерно и ще ни излиза по-скъпо с тях....Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
В търсене на виновника за високите цени на горивата се обърнах към историята.Връщайки се 70 години назад стигнах до извода, че главният виновник е Хитлер.Вината му се състои в това, че е тръгнал срещу Съветския съюз (СССР). Ако беше се ограничил с Западна Европа и Северна Африка сега щяхме да сме като германцине и горивата щяха да са стотинки, защото нямаше да има Либия, а много вероятно Иран, Ирак, Кувейт и т.н. Всичко щеше да е Германско, а ние като съюзник щяхме да сме ехееее! :DМежду другото - къде изчезна бай Иван Коцев?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
BO написа:А този протест е като вятъра, днес го има утре го нямаПомислете малко. Срещу кой протестирате, за какво протестирате?Това е все едно ЧЕЗ (примерно) да увеличава цената на тока, а ние с такъв вид протест да застанем пред магазина за осветителни тела и да не купуваме някакъв вид крушки, защото са енергоемки примерно и ще ни излиза по-скъпо с тях.Всичко е една пародия и просто трябва да се мисли малко по-глобално, човек да погледне малко по-далече от носът си.Я сега се замислете ако държите примерно верига бензиностанции. Освен да им спадне оборота, друго няма да се направи. Те с какво са виновни? Да, има протест. И те го знаят. Просто са си предвидили, че ако протеста види реална светлина, единствено за тях е един по-слаб уикенд от нормалното. И какво направихме с това в крайна сметка?АААА, да, протестираме Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Според мен, всички трябва да ходим на бензиностанциите в неделя, и да "капваме по една капчица"за по 10-тина стотинки. След това да искаме фактура. Така с тия 10 ст. ще си платим бензина но пък те нека имат разходи за хартия, тонери и т.н. Да има опашки, да не реализират никакви или по-скоро символични приходи на фона на реалния дневен оборот, и т.н.
Коментар
-
Аз съм зареждал само веднъж на Лукойл, и то само защото се бях улисал и изпуснах Еко-то преди него и щях да закъсам :D Това обаче едва ли ще ги трогне, тъй като всички останали бензиностанции купуват горива от Лукойл, а техните са им по-скоро за имидж. Примерно, Мост Компютърс са вносител на Асус, боли ги тях че няма да си купиш дъно директно от тях, след като всички знайни и незнайни компютърни магазинчета от цялата страна купуват от тях. Тоест, където и да заредиш, зареждаш от Лукойл.
Коментар
-
На Лукойл не сипвам от 2 години вече, както и много мои приятели. Просто отказах да карам на вода с малко бенз. или с въздух с малко пропан. Но фирмата не е пострадала от тва, а просто си спестих главоболия, т.к. 90% от станциите, независимо дали са ОМВ или Петрол, зареждат от Нефтохима (достоверна информация от мой човек от отдел пласмент в Нефтохима). Моя начин на протест е да си купя Чинкуеченто , да му сложа газчица и ННО генератор, нека мо ги вдигат колкото си искат. Протеста трябва да е психологически, а не селяндурски. Ако ще се протестира на улицата, трабва да се направи както преди няколко години в Испания: Спират абсолютно всички превозни средства в страната, следва опустошаването на рафтовете по магазините. Ако някой реши да мръдне с колата си , протестиращите хващат каквото намерят и го замерват докато онзи спре, и така се продължава докато не паднат цените на горивата. В Неделя кой ще пострада от нашия протест??? (не че се отказвам, аз лично ще присътствам, защото съм с народа!) но смятам , че моя скептицизъм е оправдан. Най много да ни снимат и да ни дават за 2-3 минути по ТВ ... НИто ще аномализираме движението , нито купуването на горивата. Кой ти кара в неделя ? Колата ми почти винаги в неделя е в гаража ... както , мисля, че и на повечето българи, защото виждам , колко са натоварени улиците! Протеста трябва да е през седмицата минимум за една седмица, тогава и нашите работодатели ще имат интерес на ни върнат и на работа, косвенно ще ни ударят едно рамоТака , че протеста за мен е , да ги ударим с липса на оборот и печалба чрез намаляването на потреблението. Всички за свикнали да карат Каппа из града. И тва мисля че е проблема на българите ... Моята философия е : Каппа ще си купя , ако пътувам често на дълго. а като въртя постоянно само из града , на работа и до нас, що ми е такъв кораб? Рационализирам си марштутите и не карам из града като "рейсър". Така, че моя протест е започнал още откакто съм си купил първата кола - преди 5г.
тише едешь - хрен приедешь!
2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.
Коментар
-
dikanio написа:Аз съм зареждал само веднъж на Лукойл, и то само защото се бях улисал и изпуснах Еко-то преди него и щях да закъсам :D Това обаче едва ли ще ги трогне, тъй като всички останали бензиностанции купуват горива от Лукойл, а техните са им по-скоро за имидж. Примерно, Мост Компютърс са вносител на Асус, боли ги тях че няма да си купиш дъно директно от тях, след като всички знайни и незнайни компютърни магазинчета от цялата страна купуват от тях. Тоест, където и да заредиш, зареждаш от Лукойл.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
denq написа:На Лукойл не сипвам от 2 години вече, както и много мои приятели. Просто отказах да карам на вода с малко бенз. или с въздух с малко пропан. Но фирмата не е пострадала от тва, а просто си спестих главоболия, т.к. 90% от станциите, независимо дали са ОМВ или Петрол, зареждат от Нефтохима (достоверна информация от мой човек от отдел пласмент в Нефтохима). Моя начин на протест е да си купя Чинкуеченто , да му сложа газчица и ННО генератор, нека мо ги вдигат колкото си искат. Протеста трябва да е психологически, а не селяндурски. Ако ще се протестира на улицата, трабва да се направи както преди няколко години в Испания: Спират абсолютно всички превозни средства в страната, следва опустошаването на рафтовете по магазините. Ако някой реши да мръдне с колата си , протестиращите хващат каквото намерят и го замерват докато онзи спре, и така се продължава докато не паднат цените на горивата. В Неделя кой ще пострада от нашия протест??? (не че се отказвам, аз лично ще присътствам, защото съм с народа!) но смятам , че моя скептицизъм е оправдан. Най много да ни снимат и да ни дават за 2-3 минути по ТВ ... Нито ще аномализираме движението , нито купуването на горивата. Кой ти кара в неделя ? Колата ми почти винаги в неделя е в гаража ... както , мисля, че и на повечето българи, защото виждам , колко са натоварени улиците! Протеста трябва да е през седмицата минимум за една седмица, тогава и нашите работодатели ще имат интерес на ни върнат и на работа, косвенно ще ни ударят едно рамоТака , че протеста за мен е , да ги ударим с липса на оборот и печалба чрез намаляването на потреблението. Всички за свикнали да карат Каппа из града. И тва мисля че е проблема на българите ... Моята философия е : Каппа ще си купя , ако пътувам често на дълго. а като въртя постоянно само из града , на работа и до нас, що ми е такъв кораб? Рационализирам си марштутите и не карам из града като "рейсър". Така, че моя протест е започнал още откакто съм си купил първата кола - преди 5г.
Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
denq написа:На Лукойл не сипвам от 2 години вече, както и много мои приятели. Просто отказах да карам на вода с малко бенз. или с въздух с малко пропан. Но фирмата не е пострадала от тва, а просто си спестих главоболия, т.к. 90% от станциите, независимо дали са ОМВ или Петрол, зареждат от Нефтохима (достоверна информация от мой човек от отдел пласмент в Нефтохима). Моя начин на протест е да си купя Чинкуеченто , да му сложа газчица и ННО генератор, нека мо ги вдигат колкото си искат. Протеста трябва да е психологически, а не селяндурски. Ако ще се протестира на улицата, трабва да се направи както преди няколко години в Испания: Спират абсолютно всички превозни средства в страната, следва опустошаването на рафтовете по магазините. Ако някой реши да мръдне с колата си , протестиращите хващат каквото намерят и го замерват докато онзи спре, и така се продължава докато не паднат цените на горивата. В Неделя кой ще пострада от нашия протест??? (не че се отказвам, аз лично ще присътствам, защото съм с народа!) но смятам , че моя скептицизъм е оправдан. Най много да ни снимат и да ни дават за 2-3 минути по ТВ ... НИто ще аномализираме движението , нито купуването на горивата. Кой ти кара в неделя ? Колата ми почти винаги в неделя е в гаража ... както , мисля, че и на повечето българи, защото виждам , колко са натоварени улиците! Протеста трябва да е през седмицата минимум за една седмица, тогава и нашите работодатели ще имат интерес на ни върнат и на работа, косвенно ще ни ударят едно рамоТака , че протеста за мен е , да ги ударим с липса на оборот и печалба чрез намаляването на потреблението. Всички за свикнали да карат Каппа из града. И тва мисля че е проблема на българите ... Моята философия е : Каппа ще си купя , ако пътувам често на дълго. а като въртя постоянно само из града , на работа и до нас, що ми е такъв кораб? Рационализирам си марштутите и не карам из града като "рейсър". Така, че моя протест е започнал още откакто съм си купил първата кола - преди 5г.
BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Да приемем, че блокирате Лукойл нефтохим и рафинерията спре да дистрибутира в България. Какво ще стане, днес няма да продадат едно малко количество гориво, ще си го преместят от единия крачол в другия и ще го продадат утре в Румъния или Гърция или Бразилия. И от утре спират те да продават тук. Какво става тогава - внос на горива от чужбина, а като помислите малко, ще разберете, че това ще оскъпи и повиши допълнително цените с едни поне 10% от токущото ниво. Така че мислете бе българи, мислете преди да правите нещо, защото иначе само се хабите. И мен не ме кефи 2.60 за нафта, мога да си го позволя, но не ме кефи, обаче не смятам, че формата на протест ще постигне реални резултатите, дори напротив.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар