Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФЕРАРИСТ написа:
    Airfan написа:
    @ФЕРАРИСТ - уважавам те, за това за теб специално ще подесетя, тъй като може да не си видял написаното сред всички останали мнения - Лукойл не може и не определя цените по бензиностанциите. Лукойл определя цена на едро за 1000 л гориво. На Лукойл им е през хея дали ще продава в България или не, те от нашия пазар напрактика не печелят.След като на ЕКО горивата са гръцки, на Ромпетрол са румънски, на ОМВ са австрийски и след като там е по-евтино, защо по дяволите, цените са им същите като на другите? Защо вносния скъп бензин на ОМВ се повишава в крачка с другите горива? Питам и отговор не чакам!
    Мда, Л определя цената на едро, станциите си имат една надценка която се движи във едни тесни граници и това е.......но началната цена я казва Лукойл.....както някъде писах той я определя също И в зависимост от цените на едро в Рум и Гърц, както и от тия друг внос.......Но лично аз изобщо не вярвам че по Екото нещо освен 100те им октана е гръцки бенз, както и повечето от другите дето си цитирал.....Лукойл гледат да направят някакъв баланс между това на търговците понякога да не им е толкова евтино да внесат от Г, Р или другаде......и определено винаги когато съм минавал през Австрия, след ден съм бил в БГ и тука цената никога не е била по висока оттам.....ся Румъния да, там винаги е по евтино.....
    Аз майна, това отдавна го разправям, че цените се определят на пазарен принцип и са направени точно така, че ако идеш от Стара Загора да заредиш една цистерна от Гърция, да ти дойде по-скъпо, от колкото от рафинерията в Бургас. Целия средиземноморски район е райониран и разпределен по този начин от рафинериите. Цените са такива, каквито са на средиземноморската борса с леки корекции. Нито в Бургас, нито в Румъния, нито в Гърция, нито никъде рафинериите не могат да си позволят да продават по-евтино от комшиите си, нито пък по-скъпо от тях. И в двата случая не ги устройва. За Еко, омв, ромпетрол и прочее аз знам каквото знам, но мнозинството от хората тук вярват, че има вносно гориво. Е като вярват, че има вносно, защо пак е по-скъпо. Така им оборвам и двете тези.

Коментар

Ако не се лъжа Ферариста беше писал, че протеста е насочен не към когото трябва и май си прав.До колкото ми е известно, ако една фирма държи над 50% от пазара е монополист. В случая става дума не за 60, не за 70, а може би за 90%, което си е абсолютен монопол.Във Видин имаше терминал за продуктите на Еко. Табелата още стои, но терминал няма от години.Самото законодателство е такова, че не позволява на която и да е транспортна фирма да си внесе гориво от вън.Не че е забранено, но условията са непосилни дори за големи превозвачи Точно те, ако спрат да купуват, то Лукойл няма къде да ходят и ще трябва да си намалят печалбата, защото ние отдавна сме ограничили покупката на горива.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Докато си лафим и си чешим пръстите - ей така без протест ЛУКойл се удариха по челото и смъкнаха малко цените. Недоволството на хората изглежда е една от "бързо - променящите се динамики" на пазара :D ...а сега, като обяснявахте как се формират цените на горивата обяснете ми на мен простосмъртния как така се разви пазарът, че след вчерашната динамика днешната изведнъж стана по-малко динамична.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Airfan написа:
          bachev написа:
          Не съм чел какво сте писали колеги, за което моля да бъда извинен. Не ме интересува кой какво мисли относно протеста, но аз останах много разочарован, че не видях нашият форум сред присъстващите други такива в списъка с подкреппящите протеста. Ние част от посещаващите "Регулярните срещи в Студентски Град" се организираме и ще присъстваме на протеста на ОМВ Г>М Димитров Искам да отбележа, че не отиваме, като представители на форума , а като нормални граждани, недоволни от сегашното положение.Който желае да се присъедини, евентуално може да се уговори предварителна среща в Студентски, за да тръгнем заедно.
          Колега, ами вземи прочети доводите ни да не присъстваме, те са в предходните постове.
          не ми се занимава с глупости,затова си редактирам мнението,кой чел...чел,който не е -не е пропуснал много,просто малко неизказани истини
          ex.Мареа ТД100

Коментар

Сори, ама партийният секретар го няма!Протестите не се организират нито от Фиат форума, нито от Алфа форума или от който и да е друг форум. Участието е според желанието на всеки един и няма задължителен характер, което от своя страна изключва каквито и да е намеси на ръководството.Ако бе обратното, то сигурно нещата щяха да изглеждат по много по-различен начин.Това си е мое мнение и няма никаква , ама никаква тежест и държа никой да не се съобразява с него!

Коментар

nikolovvd написа:
              Сори, ама партийният секретар го няма!Протестите не се организират нито от Фиат форума, нито от Алфа форума или от който и да е друг форум. Участието е според желанието на всеки един и няма задължителен характер, което от своя страна изключва каквито и да е намеси на ръководството.Ако бе обратното, то сигурно нещата щяха да изглеждат по много по-различен начин.Това си е мое мнение и няма никаква , ама никаква тежест и държа никой да не се съобразява с него!
              Лично аз напълно споделям личното ти мнение.Включвам се в протеста, като на 12 и 13 вместо с колата ще пътувам с автобус, с което НЯМА ДА ЗАРЕДЯ гориво за около 200 лв. Между другото, само да питам - законен ли е този протест? Защото форумът има политика да не поощрява незаконни действия.Ако протестът не е разрешен, то с основание ръководството на клуб "Фиат Форум България" няма да го подкрепи.Това е ЛИЧНО МОЕ мнение, аз дори към момента не съм член на клуба.

Коментар

Стига с това законен ли е този протест. Законно ли е държавата да ни ограбва по всякакъв начин ? Законно ли е депутати да имат земя на плажната ивица купена за жълти стотинки ? Законно ли премиери да си присвояват гори , замъци и.т.н ? Законно ли е да плащам като идиот данъците , за да може да си чупя колата в красивите пътища? Законно ли е мангалите да не си плащат тока, водата и да получават помощи от държава , Ами законните им коптори ?Няма да правим като голфУ форумУ ( Запознатите знаят за какво става въпрос. )
                681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Това са подкрепилите протеста.Сами преценете дали е законен...http://protest2011.weebly.com/105510...410561048.html

Коментар

И в продължение на предния ми пост - какво значи даден форум да подкрепи нещо си?Форумът* не е физическо лице, нито дори юридическо.Форумът е МЯСТО, в което всеки споделя своето мнение.Напълно нормално е, във форума да има хора, които подкрепят протеста и такива, които не го подкрепят.Не може някой, който и да е той - някой от десетината модератора или от 2-3 администратора да изразява мнението на всички участници във форума.Ако се каже, че форумът подкрепя протеста ще е лъжа. Ако се каже, че не го подкрепя - също ще е лъжа.*Форум (лат. forum) - в Древен Рим форумът бил главният градски площад, център на обществения живот в градовете под рисмка доминация. Първият форум е бил т. нар. Forum Romanum в падината между хълмовете Капитолий, Палатин и Целий. Около площада били построени най-важните храмовете и обществени сгради. При хубаво време съдилищата заседавали там.

Коментар

Аз имам следният въпрос и отговор не чакам към "началниците" на Фиат Форум България: Защо го няма в списъка на подкрепилите протеста форуми?
                      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                      Ex.Opel Astra

Коментар

Защото Immortal го е обяснил достатъчно добре по-горе. Аз НЕ подкрепям протеста в тази му форма! И моето, или на който и да е друг член мнение, не може да е меродавно за форума!
                        Alfa 159 SW 2.4 Ti
                        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Мисля, че е ясно кой организира протеста. Остава организаторите да получат съответното разрешение от местната власт с време и маршрут, за да е всичко по закон.Подкрепата от една или друга група е доброволно и ако тя желае може да се определи с плакати, транспаранти и други отличителни материали!

Коментар

А този протест е като вятъра, днес го има утре го няма Помислете малко. Срещу кой протестирате, за какво протестирате?Това е все едно ЧЕЗ (примерно) да увеличава цената на тока, а ние с такъв вид протест да застанем пред магазина за осветителни тела и да не купуваме някакъв вид крушки, защото са енергоемки примерно и ще ни излиза по-скъпо с тях.Всичко е една пародия и просто трябва да се мисли малко по-глобално, човек да погледне малко по-далече от носът си.Я сега се замислете ако държите примерно верига бензиностанции. Освен да им спадне оборота, друго няма да се направи. Те с какво са виновни? Да, има протест. И те го знаят. Просто са си предвидили, че ако протеста види реална светлина, единствено за тях е един по-слаб уикенд от нормалното. И какво направихме с това в крайна сметка?АААА, да, протестираме Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

най-добрата форма ще е са блокираме достъпа до лукойл, както и до всички бази в България за неопределено време.

Коментар

Аз като организатор на протеста за Габрово имам Личната подкрепа от кмета на града и от полицията,с това казвам,че протеста е ЗАКОНЕН и нека тези които са против шествието да си спестят коментарите,като ви харесва да давате по 2,50лв. за литър давайте си ги и си трайте.Да може и да е вятър работа този протест,но ние сме длъжни да пробваме.Всички вие се оплаквате,че са ви високи цените на горивата в другата тема,но като се стигна до протест много от вас са против него ами като сте против въздържайте се от коментари.
                                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Working...
                                X