Гледайте глобално! В Италия цената е 1.599 Евро и хората протестират. Очаква си във всички страни на ЕС да се вдигнат на протест.Надеждата е ЕС да намали минималните прагове на акциза, което да доведе до много по-чувствително намаляване на цената на горивата.В момента е над 50% в България. Като въвеждат Евро4, Евро5, Евро6, защо не вземат да намалят тоя акциз?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Булгаристан.Както би се изразил един мой приятел от Турция.Само дето като дойде и вика че с 20лв. ще минем толкова километри ли бе?И се чуди.Нормално е като в Турция е едно от най-скъпите горива.Но и заплатките им са в пъти по-големи от нашите.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Единствения възможен начин на протест - е спиране на потреблението, или ограничаването му до минимум. Това е най-голямото наказание за търговеца и роизводителя. Ясно е обаче, че това е абсолютно невъзможно, тъй като фирмите немогат да престанат да работят. Протеста със зареждане на малки количества е безсмислен и е пълна загуба на време за участващите в него. Ще протестират 2 , 3, 4 дни и пак ще започнат да зареждат на високите цени. По-има смисъл да се протестира срещу ниския жизнен стандарт в държавата.А транспортните фирми като са толкова ербап - като вдигнаха цените на услугите 2008, да не би след това да ги намалиха, и днес когато горивата са на нивата от 2008 отново говорят за увеличение? Така, че и те не са светци като бензиностанциите.
Коментар
-
niko_ymn написа:Има ефект ... почват пак проверка, но защо ще проверяват бензиностанциите, като по-логично е да проверяват на Лукойл ценообразуването?http://www.btv.bg/news/ikonomika-biz...siite.htmlТе търговците на дребно не са си променили надценките.Монополиста си е дигнал с милиони печалбата, а да не говорим за ненужните разходи за луксозни харчове, които е включил в цената.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
vaskoni_1980 написа:Airfan написа:@ФЕРАРИСТ - уважавам те, за това за теб специално ще подесетя, тъй като може да не си видял написаното сред всички останали мнения - Лукойл не може и не определя цените по бензиностанциите. Лукойл определя цена на едро за 1000 л гориво. На Лукойл им е през хея дали ще продава в България или не, те от нашия пазар напрактика не печелят.След като на ЕКО горивата са гръцки, на Ромпетрол са румънски, на ОМВ са австрийски и след като там е по-евтино, защо по дяволите, цените са им същите като на другите? Защо вносния скъп бензин на ОМВ се повишава в крачка с другите горива? Питам и отговор не чакам!
Коментар
-
Не съм чел какво сте писали колеги, за което моля да бъда извинен. Не ме интересува кой какво мисли относно протеста, но аз останах много разочарован, че не видях нашият форум сред присъстващите други такива в списъка с подкреппящите протеста. Ние част от посещаващите "Регулярните срещи в Студентски Град" се организираме и ще присъстваме на протеста на ОМВ Г>М ДимитровИскам да отбележа, че не отиваме, като представители на форума , а като нормални граждани, недоволни от сегашното положение.Който желае да се присъедини, евентуално може да се уговори предварителна среща в Студентски, за да тръгнем заедно.
Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
ВИЖТЕ ТЕЗИ КАК СА ПРОТЕСТИРАЛИ:С пръст на спусъка апаши заредиха бензин на авантаhttp://www.dnes.bg/crime/2011/03/09/...-avanta.112987
Коментар
-
bachev написа:Не съм чел какво сте писали колеги, за което моля да бъда извинен. Не ме интересува кой какво мисли относно протеста, но аз останах много разочарован, че не видях нашият форум сред присъстващите други такива в списъка с подкреппящите протеста. Ние част от посещаващите "Регулярните срещи в Студентски Град" се организираме и ще присъстваме на протеста на ОМВ Г>М ДимитровИскам да отбележа, че не отиваме, като представители на форума , а като нормални граждани, недоволни от сегашното положение.Който желае да се присъедини, евентуално може да се уговори предварителна среща в Студентски, за да тръгнем заедно.
Коментар
-
Airfan написа:bachev написа:Не съм чел какво сте писали колеги, за което моля да бъда извинен. Не ме интересува кой какво мисли относно протеста, но аз останах много разочарован, че не видях нашият форум сред присъстващите други такива в списъка с подкреппящите протеста. Ние част от посещаващите "Регулярните срещи в Студентски Град" се организираме и ще присъстваме на протеста на ОМВ Г>М ДимитровИскам да отбележа, че не отиваме, като представители на форума , а като нормални граждани, недоволни от сегашното положение.Който желае да се присъедини, евентуално може да се уговори предварителна среща в Студентски, за да тръгнем заедно.
Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
bachev написа:Airfan написа:bachev написа:Не съм чел какво сте писали колеги, за което моля да бъда извинен. Не ме интересува кой какво мисли относно протеста, но аз останах много разочарован, че не видях нашият форум сред присъстващите други такива в списъка с подкреппящите протеста. Ние част от посещаващите "Регулярните срещи в Студентски Град" се организираме и ще присъстваме на протеста на ОМВ Г>М ДимитровИскам да отбележа, че не отиваме, като представители на форума , а като нормални граждани, недоволни от сегашното положение.Който желае да се присъедини, евентуално може да се уговори предварителна среща в Студентски, за да тръгнем заедно.
Коментар
-
Airfan написа:@ФЕРАРИСТ - уважавам те, за това за теб специално ще подесетя, тъй като може да не си видял написаното сред всички останали мнения - Лукойл не може и не определя цените по бензиностанциите. Лукойл определя цена на едро за 1000 л гориво. На Лукойл им е през хея дали ще продава в България или не, те от нашия пазар напрактика не печелят.След като на ЕКО горивата са гръцки, на Ромпетрол са румънски, на ОМВ са австрийски и след като там е по-евтино, защо по дяволите, цените са им същите като на другите? Защо вносния скъп бензин на ОМВ се повишава в крачка с другите горива? Питам и отговор не чакам!Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар