Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    Plastex 1. Лукойл не е монополист2. Искахте демокрация - имате я. Демокрацията не включва по подразбиране добър начин на живот, а поемане на много отговорност, много работа, за да се постигне. 3. Всяка частна компания ще ти каже, че не е твоя работа как те си организират бизнеса и са прави. Освен това никоя компания няма да те допусне да си вреш носа и да им даваш тон. По-вероятно ще ти кажат, ако не ти отърва, да не купуваш. 4. какво значи да някой да защити продавачките? Продавачките първо не трябва да се съгласяват да работят официално на 4 часа, а реално по 8-10 часа. Хората трябва да се научат, че отговорността е тяхна, именно - какъв трудов договор подписват, защото това им е защитата. Ако хората спрат да продават труда си за жълти стотинки, работодателите ще се принудят да повишат заплатите. Освен това никой работодател няма да ти повиши заплатата, ако ти сам не си го извоюваш по един или друг начин.... Българинът има много да учи за това как и за колко трябва да продава труда си, както и това, че отговорността да живее по-добре е негова, осъществявайки контрол по един или друг начин. 5. Едно време, когато отидох за първи път в Англия, шефът ми там, след един спор за демокрацията, ми каза следното: Вие неправилно разбирате какво е това капитализъм и демокрация. Твое право е да имаш мнение, твое право е да го изразиш, твое право е да се бориш за идеите си, но не е твое право да имаш къща, да имаш работа, да живееш добре - това трябва сам да си го изработиш и да го заслужиш.
    ele Тия дни ще видим кон боб яде ли и частна фирма /която не е монополист/ цени вдига ли, при положение, че сред народа има раздвижване и намерения за протест срещу високите и цени. Нещо им мина мерака сякаш да покачват цените, при положение, че петрола май продължава да се покачва на международните пазари? Защо ли? Тия, въпросните продавачки, довчера не са били продавачки, а да речем проектантки в проектантски бюра, на които се е наложило да хлопнат кепенци, поради на всеки известното почти пълно затишие в областта на строителното производство. Ако си на тяхно място и децата ти гладни, дали ще философстваш пред работодателя и няма да се съгласиш и на друг род услуги, които даже и по 4 часа не отнемат? Добре е човек да е идеалист/утопист, но живота и гадната му реалност са нещо друго, с което ни се налага да се съобразяваме, дори когато ни е далеч от гъ... главата. Радвай се, че имаш добре платена работа, с възможност да предлагаш на мързеливци работа за по 2 месечни заплати за седмица /дори и да не е чисто виртуално/, но не забравяй, че ако мечката играе в двора на съседа ти, все някой ден ще заиграе и в твоя двор. Понякога се налага да я прогоните задружно, защото тя обича село без кучета. А като заговорих за село без кучета, някой да позна точното село? Ми тука е, наш’то си село. Дето голяма та част ще стоят гладни, но ще тичат да си платят тока, без даже да се замислят какво толкова има да е скъп, след като бащите ни помнят даже и псувните, с които са монтирали стълбовете на шибани места из планините. Вместо да им подсилят пенсиите тия приходи/печалби отиват в нечий джоб, на някой, чийто дядо не е успял да направи достатъчно за Европа с месершмита, но сега успешно ни довършва като шеф на ЕОН, примерно. ... Или нещо такова.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Щом смятате, че можете да се месите във фирмената политика на частна фирма, пожелавам ви успех. Каузата за мен е изгубена. Със същия успех можете да протестирате за цената на сандвичите в ОМВ (примерно)Колкото до продавачката-консултант - ако хората се съгласяват на такива условия, ще има и кой да ги експлоатира. Не можеш да си слагаш главата под ножа и да очакваш някой да дойде и да те спаси. Хората трябва да свикнат с идеята, че носят отговорности и понякога трябва да се вземат трудни решения. А аз не съм нито идеалист, нито утопист, а реалист и за мен мечката не е нито ЕОН, нито Лукойл, защото, дори да ги изгоните от БГ, другите, които ще дойдат, ще са същите, поради простата причина, че в БГ няма нито един действаш орган, който адекватно да защитава потребителя, нито има глоби, които да стреснат предприятията, които мамят клиентите по един или друг начин. Има една приказка: сит на гладен вяра не хваща. За съжаление е валидно и обратното.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Абе колеги, мислете малко, защото аз се уморих да ви обяснявам. Рафинерията в Бургас спокойно може да не продава в България ако реши. Основното производство е за износ - САЩ, например. За няколко дни работа, рафинерията ни ще засити целия български пазар на горива, така че сещате ли се колко им пука какво си мислите вие за цените им? Разликата е, че в САЩ няма акциз на горивата, за това е по-евтино.

Коментар

E да де, ама иди им го набий на някой в главата от третата, петата или шестата вселена.После ще се чудим защо горивата ни са два пъти по-скъпи от ЕС, защото ще стане като с химическите заводи - просто ще спрат работа и ще изгонят работниците на улицата.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Airfan написа:
            Разликата е, че в САЩ няма акциз на горивата, за това е по-евтино.
            акциз в щатите има, ама е 4-5 пъти по-малък от нашия...
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Цените на горивата у нас се определят от малко неща.....Някой по важни от тях са:- Кефа на Лукойл- Баланса между потреблението в БГ, и вноса от Гърция и Румъния......- Съотвенто цените на едро в Гърц и Рум.....- Спекулата с уж "международното напрежение".....изкуствено създавано тук и там по света, макар че от него на теория нищо не зависи.....Предполагам че ви прави впечатление че в никоя държава която не е много голям, подчертавам - МНОГО ГОЛЯМ производител на петрол, няма орган който да контролира цената на петрола, нещо като ДКЕВР........ако държавата ни някак си сложи и петрола под шапката на регулатор, моментално бидейки фалирала държава ще ни изпратят в трета глуха така наречените велики сили......и моля някой да не се отплесне да почне да ми разправя че сме зимали петрол почте и само от Русия......когато стане дума за петрол, нещото което движи всичко по света, всички са си плюли в устите и са забравили кой от коя държава е......Подкрепям протеста като мероприятие, но чесно казано ако не ми е на път не мисля да го посетя, щото нищо няма да се постигне.......в случая по лесно може да се накара държавата да вдигне пенсите, отколкото да падне цената на горивото.....Единствения начин да падне цената е Лукойл да намали печалбата си......нещо което те няма да направят, ДДС няма как да намалят, акциз тоже....
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Планът за действие:http://www.bulforums.com/bgprotest_2....php?f=2ето примерно Русе:http://www.bulforums.com/bgprotest_2...st=0&sk=t&sd=a
                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                  Единствения начин да падне цената е Лукойл да намали печалбата си......нещо което те няма да направят, ДДС няма как да намалят, акциз тоже....
                  Аз съм ЗА да направят акциза на цигарите двоен и троен но да намалят двойно и тройно на горивата.Какво е това чудо 600-700 лв. акциз на 1000 литра гориво ,че това си е заедно с данъка почти 1 лев за литър гориво акциз.Ако направим една сметка ще излезе ,че държавата разчита единствено на този акциз като свежи пари.Има нещо гнило в тази държава ама дали сега загнива или гние не се знае кога ще изгние.Нито заплатите заплати,нито производство и заетост на хора,нито социално подпомагане,нито здравно осигуряване с една дума търгаши много производители малко.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И аз съм на мнение да направят акциза на цигарите и акохола петорен,но да намалят акциза на горивата.
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Аз не мога да разбера, защо не се отиде и да се блокират сички постъпи към Лукойл и Нефтохима, да не мое никоя цистерна да зареди 2-3 дена, и елате да видите къв сейр ще стане......а то ще се зареждало по левче, със по 1-2 стинки да се плащало, дрън дрън......дреме им на Лукойл от това........Лукойл вдигат цените, не бензиностанциите, протеста трябва да е насочен към едно място, а не пръснат на различни паланки......И протестиращите ще е добре да носят значки в подкрепа на принца на Саудитска Арабия, щото ако народа му тръгне да го сваля, тогава ще видим ние цена на бенза......щото ако Либия дава 2-3-4% нефт, ония дават 25-30%......
                      Прикачени файлове
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Айде всички от Варна в неделя на линия !Нема закачате алкохола и цигарите , че ще си внесем от вън.
                        681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Аз съм единия от организаторите за Габрово,така че аз съм на линия
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Засега планирам да се включа в протеста на две места - първо в Пазарджик, след това в София. Напълно подкрепям исканията, но не и формата, въпреки това ще участвам. Да, ще се създаде неудобство за бензиностанциите, които обаче имат най-малка, да не кажа никаква вина за цената на горивата. Може би идеята е по-скоро да се отвори "люта рана в сърцето на тиранина", да се разбере, че има някакво недоволство, отколкото да се постигне реална промяна. Само да не дойдат разни гейзери от някоя партия и да се опитат да "яхнат" протеста
                            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

бензина от утре ще струва 2.57. Искам да стане 3.50 лева да видим тогава как колежката ELE ще си оправи положението
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

dikanio написа:
                                Засега планирам да се включа в протеста на две места - първо в Пазарджик, след това в София. Напълно подкрепям исканията, но не и формата, въпреки това ще участвам. Да, ще се създаде неудобство за бензиностанциите, които обаче имат най-малка, да не кажа никаква вина за цената на горивата. Може би идеята е по-скоро да се отвори "люта рана в сърцето на тиранина", да се разбере, че има някакво недоволство, отколкото да се постигне реална промяна. Само да не дойдат разни гейзери от някоя партия и да се опитат да "яхнат" протеста
                                За Пазарджик не се плашете, утре съм на среща със началника на РДВР Пазарджик да координираме протеста, ще поиска да присъстват и органи на реда за да не дойдат хулигани да опорочат нещата.
                                ----------------------------------------------------------------------------
                                Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                                ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                                ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Working...
                                X