Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Krasi1914 написа:
    Plastex написа:
    Момчета, нека от тук нататък, който не иска да се присъедини да не пише в темата, та като не иска да помага, поне да не пречи. Дано се организира по-бързо и следващата стъпка- насрещно искане на електроразпределителните дружества за 25% намаляване на цените на електроенергията.
    Много жалко е да видя, че хората предпочитат някой да регулира цените според техния джоб, вместо да си извоюват правото на по-висока заплата. Много малко искате - искайте 50% или 75%... даже безплатен ток искайте. Но ми е много интересно как ще протестирате - ще плащате месечни сметки от 50 ст. ли?
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele , спри се вече. Във всяка 1 тема в която пуснеш мнение е с цел скандал.
      681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Krasi1914, тая тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=70659 нещо не я посещаваш цела една седмица...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Не напразно попитах на колко очаквате да свалите цените, следствие на протеста.Дори и да има някакъв резултат от него (от протеста), в което лично аз дълбоко се съмнявам, то намалението едва ли ще е с повече от 5-10 стотинки.В момента ползвам карти за намаление на ЕКО и Лукойл, като в почивни и празнични дни намалението на Лукойл е цели 7 стотинки на литър.Така вчера заредих на 2.38, вместо на 2.45. Не разбирам и точно срещу кого ще протестирате?Срещу производствената цена на Лукойл ли? - тогава протеста ви трябва да е пред Лукойл Нефтохим Бургас...Срещу размера на акциза и ДДС-то ли? - тогава протеста ви трябва да е пред Правителството или пред Европейския парламент...Срещу печалбата на собствениците на бензиностанции ли? - така разбирам, щото протеста ви ще е на бензиностанциите. Аз лично не мисля, че собствениците на бензиностанции, дори да махнат своята печалба изцяло, да работят за полза роду, пак ще има кой знае какъв ефект върху цената... (а това разбира се е немислимо)...

Коментар

Immortal написа:
            Не напразно попитах на колко очаквате да свалите цените, следствие на протеста.Дори и да има някакъв резултат от него (от протеста), в което лично аз дълбоко се съмнявам, то намалението едва ли ще е с повече от 5-10 стотинки.В момента ползвам карти за намаление на ЕКО и Лукойл, като в почивни и празнични дни намалението на Лукойл е цели 7 стотинки на литър.Така вчера заредих на 2.38, вместо на 2.45. Не разбирам и точно срещу кого ще протестирате?Срещу производствената цена на Лукойл ли? - тогава протеста ви трябва да е пред Лукойл Нефтохим Бургас...Срещу размера на акциза и ДДС-то ли? - тогава протеста ви трябва да е пред Правителството или пред Европейския парламент...Срещу печалбата на собствениците на бензиностанции ли? - така разбирам, щото протеста ви ще е на бензиностанциите. Аз лично не мисля, че собствениците на бензиностанции, дори да махнат своята печалба изцяло, да работят за полза роду, пак ще има кой знае какъв ефект върху цената... (а това разбира се е немислимо)...
            Колко много глупости в един толкова кратък пост ...Мен никой не ме е питал дали искам държавата, на която съм гражданин, да бъде член на ЕС и да се прилагат нормите на ЕС. Аз съм гласувал и плащам данъци за издръжката на едни хора, които трябва да прилагат нормите на ЕС така, че да са в интерес на мен и на още около 7 млн души. Отделно от това, аз не знам по силата на коя норма на ЕС в данъчната основа при начисляване на ДДС трябва да влиза акцизът, т.е. да плащам данък върху данъка. Ако има организиран протест срещу правителството, ще се включа, но в момента такъв няма. Отделно от това, аз протестирах авансово срещу това правителство преди около две години, ако ме разбираш.
            Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
            Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

...в интерес на истината смата форма на протест по никакъв начин не ми се харесва.Неможе така.Трябва да се протестира срещу доходите в България, а не срещу високите акцизи или производствената цена.На Лукойл времето му изтича, нима тогава ще стане 5лв литъра?Управата иска всичко да ни е по веропейските стандарти, ама не се съобразяват тея неща с доходите на българина.

Коментар

Турция не е в ЕС.Идете да заредите там Не знам дали осъзнавате къде щеше сега да е България, ако не беше влязла в ЕС...И тогава цена от 2.45 за литър щеше да ви е мечта.

Коментар

Протест срещу ниските доходи? Срещу кого точно? И под каква форма? С какви точно искания?Протестът срещу цената на горивата и по-конкретно срещу ценообразуването на Лукойл ми се струва доста по-смислен и с по-ясна кауза.
                  Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                  Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Ами пичове, не зареждайте от Лукойл...РОМПЕТРОЛ твърдят, че горивото им е от рафинерията в Констанца, а ЕКО твърдят, че внасят гръцки бензин.Не знам доколко е вярно, но ако е така, то Лукойл не е монополист.http://www.rompetrol.bg/online/index...31&lan=1Вие изобщо наясно ли сте с какво сте се захванали, или ще протестирате само за протеста?!

Коментар

Immortal написа:
                      Ами пичове, не зареждайте от Лукойл...РОМПЕТРОЛ твърдят, че горивото им е от рафинерията в Констанца, а ЕКО твърдят, че внасят гръцки бензин.Не знам доколко е вярно, но ако е така, то Лукойл не е монополист.http://www.rompetrol.bg/online/index...31&lan=1Вие изобщо наясно ли сте с какво сте се захванали, или ще протестирате само за протеста?!
                      аз пак ще кажа...След като ти е кеф да те гъзят,всяко зареждане с наслада си даваш парите и получаваш все по-малко и по-малко,като си мазохист,то и ние ли трябва да сме мазохисти? Сития не вярва на гладния уважаеми-факт...затова ако ще продължаваш с всякакви изкривени през призмата на високомерието постове,защо просто не спреш и започнеш да избягваш темата? Ти,Еле,Малоун и още няколко "герои" на капитализма просто забравете ,че има такава тема и си зареждайте с кеф...Ноооо не,дай да злобеем срещу ония дръзнали да поискат нещо. Срам ме е все повече,че съм българин...Дори когато ни мачкат,не сме единни....И пак не разбирам,като не ви харесва,защо просто не престанете да пишете в тази тема....Или по-добре,измисли някой довод и я затвори,че да ти е мирна главата .Отляво и дясно чета как или ще ме бият или ще ме арестуват,или ще ми пишат...а най-добре и трите наведнъж,че може и да "оправят"-само това още не сте ми казали. Добри колеги сте,явно много ме обичате и ви е грижа за мен
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

О не! Темата няма да се затваря. Аз (а и другите колеги) ви казах, че не съм против протеста. Аз също вече протестирам, само че с друга форма на протест.И ако си мислиш, че съм сит, жестоко се лъжеш. Колегите, които ме познават, знаят какво ми е положението. Сигурно повече от вас бих се радвал на бензин от левче литъра. Идеята на моите постове е не да съм против протеста, а да ви накарам да се замислите за формата си на протест.Най-е лесно да се протестира. Много по-трудно е да се намери решение на проблема.Вместо да протестирате, зареждайки за по 2 лв и пречейки на останалите хора, създавайки им с това неприятности, по-добре се съберете, измислете вариант, наистина работещ, схема, с която по някакъв начин, ако е възможно, да се повлияе на цената на горивата.А да призовавате да не пишем в тази тема - ааа, без тия. Това е форум и всеки има право да изказва мнението си. Ако не искате отрицателни мнения - имате си сайт на протеста - пишете си там и трийте всяко отрицателно мнение.Едно време и комунистите така правиха - всеки, който не мисли като тях, го затваряха, биеха, убиваха...Аз с голям интерес следя темата, с още по-голям интерес ще следя самия протест, а с най-голям интерес ще следя резултатите от протеста.Най-искрено ви желая успех, и както по-горе казах - ако постигнете резултат - няма да се възползвам от него!

Коментар

такива неща с мислене не правят,правят се с действия,изискват много усилия и жертви,ако здраво се захванем,вероятно ще има и жертви под една или друга форма,но само това е начина. Ако си стоим на задниците и само мислим какво да правим,ще осъмнем с по 3 лв нафта . Мразя оная народопсихология,която казва "Срещу ръжен не се рита" Ами не ритайте,направо му се надупете тогава,че да стане по-лесно Мислиш ли,че не знам,че нищо няма да се постигне така? Мислиш ли,че не виждам,че организация няма? Това значи ли,че трябва да се отказвам от каузата след като е загубена? И не,нищо няма да е напразно ...пак ще те върна към 1876 г. Не ми казвай,че Априлското възтание не е имало ефект-директно не,но косвено именно то подтиква Великите сили да ни помогнат. Ефекта тук се надявам да е подобен....надявам се държавниците малко да наритат задника на монополиста и докатой си ближе раните получим глътка въздух. Направим ли протест,под каквато и да е форма...получи ли гластност той,ония тикви ще разберат,че е по-добре поне за малко да спрат с увеличаването...Останем ли с поза партер,ще продължават да ни го набиват всяка седмица с по няколко стотинки. Този се надявам да е ефекта-да се спре с безразборното увеличение,да видят,че вече не се търпи!!!
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

наистина формата на протест не е добра.По добре ,ако ще е така... ами да се съберат по 7-8 коли на всяка бензиностанция и да я блокират за 2 часа примерно, и така за 2 часа всички бензиностанции и газстанции ще спрат работа и ще имат малки загуби.

Коментар

Не мога да разбера защо отказвате да протестирате за най-очевидното нещо - заплатите, вместо това се захващате да контролирате ДДС и акциз, че и печалбата на частни компании. paralesa: Не можеш да правиш сравнение с априлското възстание и борбата за 10 ст по-евтино гориво. Нямат дори 1 допирна точка. Krasi1914: Що да е скандал - питам как ще протестирате срещу цените на тока. Като се има предвид, че са централно контролирани, съвсем нямате шанс, особено за 25% намаление. Вместо това е по-добре да се извоюват повече права, по-качествен ток и по-големи глоби за електроразпределителните дружества. И... пак опираме до заплатите... Просто нямате шанс с цените на стоките и услугите, защото това ви връща в една друга епоха, която си мислех, че сме загърбили. Пробвайте със заплатите - там е истината
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                                Не мога да разбера защо отказвате да протестирате за най-очевидното нещо - заплатите, вместо това се захващате да контролирате ДДС и акциз, че и печалбата на частни компании.
                                И защо не, след като всичко изброено излиза от нашия джоб? Още не са се намесили истински заинтересованите и вече го има основния дезорганизиращ детайл - разделяй и владей. То си е ганьо. Вместо във всеки протест да се намесват дори и незаинтересованите, кой примерно ще защити исканията на продавачките в малки магазинчета? А на неграмотните преводачки? И как точно за повишаване на заплатите, разделени на 1200 групички от 6 човека /предполагаема средна заетост в частните компании в страната/ като масата от тия компании и така са спрели да произвеждат така жизнено важните за страната ни бетонови блокчета, по-съвестните работодатели вместо да съкратят и изстрелят по борсите своите работници са се присвили за до по-добри времена и дават каквото могат, та да повишават заплати при тая криза? Не, мисля, че монополистите, които ни грабят, трябва да понамалят темпото на богатеене. Така и те ще бъдат по-добре, едва ли ще спечелят много, ако градовете се напълнят с клошари. Да подстригваш, а не да режеш из корен, това е добрата формула, поне според мен. Нека не режем корените на зараждане на гражданско общество, че доникъде няма да стигнем, ще падаме един подир друг, ако сега си добре, помисли си, че нищо не е вечно и може някой ден и ти да изпаднеш.
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                                X