Krasi1914 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Krasi1914, тая тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=70659 нещо не я посещаваш цела една седмица...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Не напразно попитах на колко очаквате да свалите цените, следствие на протеста.Дори и да има някакъв резултат от него (от протеста), в което лично аз дълбоко се съмнявам, то намалението едва ли ще е с повече от 5-10 стотинки.В момента ползвам карти за намаление на ЕКО и Лукойл, като в почивни и празнични дни намалението на Лукойл е цели 7 стотинки на литър.Така вчера заредих на 2.38, вместо на 2.45. Не разбирам и точно срещу кого ще протестирате?Срещу производствената цена на Лукойл ли? - тогава протеста ви трябва да е пред Лукойл Нефтохим Бургас...Срещу размера на акциза и ДДС-то ли? - тогава протеста ви трябва да е пред Правителството или пред Европейския парламент...Срещу печалбата на собствениците на бензиностанции ли? - така разбирам, щото протеста ви ще е на бензиностанциите. Аз лично не мисля, че собствениците на бензиностанции, дори да махнат своята печалба изцяло, да работят за полза роду, пак ще има кой знае какъв ефект върху цената... (а това разбира се е немислимо)...
Коментар
-
Immortal написа:Не напразно попитах на колко очаквате да свалите цените, следствие на протеста.Дори и да има някакъв резултат от него (от протеста), в което лично аз дълбоко се съмнявам, то намалението едва ли ще е с повече от 5-10 стотинки.В момента ползвам карти за намаление на ЕКО и Лукойл, като в почивни и празнични дни намалението на Лукойл е цели 7 стотинки на литър.Така вчера заредих на 2.38, вместо на 2.45. Не разбирам и точно срещу кого ще протестирате?Срещу производствената цена на Лукойл ли? - тогава протеста ви трябва да е пред Лукойл Нефтохим Бургас...Срещу размера на акциза и ДДС-то ли? - тогава протеста ви трябва да е пред Правителството или пред Европейския парламент...Срещу печалбата на собствениците на бензиностанции ли? - така разбирам, щото протеста ви ще е на бензиностанциите. Аз лично не мисля, че собствениците на бензиностанции, дори да махнат своята печалба изцяло, да работят за полза роду, пак ще има кой знае какъв ефект върху цената... (а това разбира се е немислимо)...Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
...в интерес на истината смата форма на протест по никакъв начин не ми се харесва.Неможе така.Трябва да се протестира срещу доходите в България, а не срещу високите акцизи или производствената цена.На Лукойл времето му изтича, нима тогава ще стане 5лв литъра?Управата иска всичко да ни е по веропейските стандарти, ама не се съобразяват тея неща с доходите на българина.
Коментар
-
Протест срещу ниските доходи? Срещу кого точно? И под каква форма? С какви точно искания?Протестът срещу цената на горивата и по-конкретно срещу ценообразуването на Лукойл ми се струва доста по-смислен и с по-ясна кауза.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Ами пичове, не зареждайте от Лукойл...РОМПЕТРОЛ твърдят, че горивото им е от рафинерията в Констанца, а ЕКО твърдят, че внасят гръцки бензин.Не знам доколко е вярно, но ако е така, то Лукойл не е монополист.http://www.rompetrol.bg/online/index...31&lan=1Вие изобщо наясно ли сте с какво сте се захванали, или ще протестирате само за протеста?!
Коментар
-
Immortal написа:Ами пичове, не зареждайте от Лукойл...РОМПЕТРОЛ твърдят, че горивото им е от рафинерията в Констанца, а ЕКО твърдят, че внасят гръцки бензин.Не знам доколко е вярно, но ако е така, то Лукойл не е монополист.http://www.rompetrol.bg/online/index...31&lan=1Вие изобщо наясно ли сте с какво сте се захванали, или ще протестирате само за протеста?!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
О не! Темата няма да се затваря. Аз (а и другите колеги) ви казах, че не съм против протеста. Аз също вече протестирам, само че с друга форма на протест.И ако си мислиш, че съм сит, жестоко се лъжеш. Колегите, които ме познават, знаят какво ми е положението. Сигурно повече от вас бих се радвал на бензин от левче литъра. Идеята на моите постове е не да съм против протеста, а да ви накарам да се замислите за формата си на протест.Най-е лесно да се протестира. Много по-трудно е да се намери решение на проблема.Вместо да протестирате, зареждайки за по 2 лв и пречейки на останалите хора, създавайки им с това неприятности, по-добре се съберете, измислете вариант, наистина работещ, схема, с която по някакъв начин, ако е възможно, да се повлияе на цената на горивата.А да призовавате да не пишем в тази тема - ааа, без тия. Това е форум и всеки има право да изказва мнението си. Ако не искате отрицателни мнения - имате си сайт на протеста - пишете си там и трийте всяко отрицателно мнение.Едно време и комунистите така правиха - всеки, който не мисли като тях, го затваряха, биеха, убиваха...Аз с голям интерес следя темата, с още по-голям интерес ще следя самия протест, а с най-голям интерес ще следя резултатите от протеста.Най-искрено ви желая успех, и както по-горе казах - ако постигнете резултат - няма да се възползвам от него!
Коментар
-
такива неща с мислене не правят,правят се с действия,изискват много усилия и жертви,ако здраво се захванем,вероятно ще има и жертви под една или друга форма,но само това е начина. Ако си стоим на задниците и само мислим какво да правим,ще осъмнем с по 3 лв нафта . Мразя оная народопсихология,която казва "Срещу ръжен не се рита" Ами не ритайте,направо му се надупете тогава,че да стане по-лесноМислиш ли,че не знам,че нищо няма да се постигне така? Мислиш ли,че не виждам,че организация няма? Това значи ли,че трябва да се отказвам от каузата след като е загубена? И не,нищо няма да е напразно ...пак ще те върна към 1876 г. Не ми казвай,че Априлското възтание не е имало ефект-директно не,но косвено именно то подтиква Великите сили да ни помогнат. Ефекта тук се надявам да е подобен....надявам се държавниците малко да наритат задника на монополиста и докатой си ближе раните получим глътка въздух. Направим ли протест,под каквато и да е форма...получи ли гластност той,ония тикви ще разберат,че е по-добре поне за малко да спрат с увеличаването...Останем ли с поза партер,ще продължават да ни го набиват всяка седмица с по няколко стотинки. Този се надявам да е ефекта-да се спре с безразборното увеличение,да видят,че вече не се търпи!!!
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Не мога да разбера защо отказвате да протестирате за най-очевидното нещо - заплатите, вместо това се захващате да контролирате ДДС и акциз, че и печалбата на частни компании. paralesa: Не можеш да правиш сравнение с априлското възстание и борбата за 10 ст по-евтино гориво. Нямат дори 1 допирна точка. Krasi1914: Що да е скандал - питам как ще протестирате срещу цените на тока. Като се има предвид, че са централно контролирани, съвсем нямате шанс, особено за 25% намаление. Вместо това е по-добре да се извоюват повече права, по-качествен ток и по-големи глоби за електроразпределителните дружества. И... пак опираме до заплатите... Просто нямате шанс с цените на стоките и услугите, защото това ви връща в една друга епоха, която си мислех, че сме загърбили. Пробвайте със заплатите - там е истинатаВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Не мога да разбера защо отказвате да протестирате за най-очевидното нещо - заплатите, вместо това се захващате да контролирате ДДС и акциз, че и печалбата на частни компании.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар