ele написа:
Точно тези хора, на които животът им се струва лесен, си скъсват задника от работа. Не мисля, че точно тези хора имат пораженчески манталитет, защото тогава биха се отказали при най-малката трудност, защото да осигуриш на себе си и семейството си добър живот не е никак лесно и определено не включва 8 часов работен ден. Точно тези хора са много наясно какво трябва и какво не трябва да се прави, защото са много наясно, че с падане на цените на горивата нищо няма да се оправи и цените няма да паднат, особено след като вече са се вдигнали. Затова точно тези хора не виждат смисъл в протеста под тази си форма и предпочитат да си оползотворят времето в работа или друга полезна дейност, вместо да го губят за обречена кауза. На мен лично ми е писнало от познати-майки, които много добре знаеха какво майчинство ще вземат, като се осигуряват на 4 часа, а останалите пари вземаха под масата, и въпреки това не спират да мрънкат колко им било малко майчинството. Омръзнало ми е от хора, които по същата причина по-горе, вземат мизерни болнични и се оплакват, че до никъде не им стигат. Омръзнало ми е от хора, които се оплакват от заплата 400 лева, а като подпийнат започват да се хвалят как работят допълнително и им дават на ръка 1000 лева. Писнало ми е да ми казват как съм се била уредила и да цъкат с език без да знаят, че е имало месеци, в които съм работила по 12-14 часа на ден без почивка. На такъв познат предложих да ми помогне, като му дам същата сума, която аз ще получа - на следващият ден ми заяви, че той не можел така да работи, било много трудно да седи превежда 8 часа и се отказа от сума, която беше 3 пъти месечната му заплата и която можеше да заработи за по-малко от седмица.... Съжалявам, че ще го кажа, но България май заслужава и такива оправници и калта, в която е затънала, защото явно в тази държава почти всеки краде до където му стига ръчичката и се чуди на коя кълка да се облегне.В същото време има хора, които наистина няма какво да ядат и не получават никаква помощ от държавата, защото едни други хора им изяждат парите, и са готови да работят каквото й да е, стига да е някаква работа и да им плащат за това - за тези хора съжалявам най-много, защото те нямат нито избор, нито шанс за по-добър живот. Но те обикновено нямат коли, които да карат със скъпото гориво, така че не знам дали си заслужава да се споменават в този протест

Коментар