Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    Точно тези хора, на които животът им се струва лесен, си скъсват задника от работа. Не мисля, че точно тези хора имат пораженчески манталитет, защото тогава биха се отказали при най-малката трудност, защото да осигуриш на себе си и семейството си добър живот не е никак лесно и определено не включва 8 часов работен ден. Точно тези хора са много наясно какво трябва и какво не трябва да се прави, защото са много наясно, че с падане на цените на горивата нищо няма да се оправи и цените няма да паднат, особено след като вече са се вдигнали. Затова точно тези хора не виждат смисъл в протеста под тази си форма и предпочитат да си оползотворят времето в работа или друга полезна дейност, вместо да го губят за обречена кауза. На мен лично ми е писнало от познати-майки, които много добре знаеха какво майчинство ще вземат, като се осигуряват на 4 часа, а останалите пари вземаха под масата, и въпреки това не спират да мрънкат колко им било малко майчинството. Омръзнало ми е от хора, които по същата причина по-горе, вземат мизерни болнични и се оплакват, че до никъде не им стигат. Омръзнало ми е от хора, които се оплакват от заплата 400 лева, а като подпийнат започват да се хвалят как работят допълнително и им дават на ръка 1000 лева. Писнало ми е да ми казват как съм се била уредила и да цъкат с език без да знаят, че е имало месеци, в които съм работила по 12-14 часа на ден без почивка. На такъв познат предложих да ми помогне, като му дам същата сума, която аз ще получа - на следващият ден ми заяви, че той не можел така да работи, било много трудно да седи превежда 8 часа и се отказа от сума, която беше 3 пъти месечната му заплата и която можеше да заработи за по-малко от седмица.... Съжалявам, че ще го кажа, но България май заслужава и такива оправници и калта, в която е затънала, защото явно в тази държава почти всеки краде до където му стига ръчичката и се чуди на коя кълка да се облегне.В същото време има хора, които наистина няма какво да ядат и не получават никаква помощ от държавата, защото едни други хора им изяждат парите, и са готови да работят каквото й да е, стига да е някаква работа и да им плащат за това - за тези хора съжалявам най-много, защото те нямат нито избор, нито шанс за по-добър живот. Но те обикновено нямат коли, които да карат със скъпото гориво, така че не знам дали си заслужава да се споменават в този протест
    п.п. оправници - в смисъл, че ни оправят или управници имаш пред вид???
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Еле. И точно, като човек, който работи на два фронта, осигурява се, плаща си данъците, глобите, таксите. Като човек, който няма задължения и е изряден към Държавата ( респективно поданиците и) ми пука къде и как се разпределят парите ми и за какво плащам. Било то за акциз, мито и прочие. Аз пледирам и другите да са по-отговорни. Уважавам труда и парите си повече от всяка користна замисъл на Държавния управник Х. А такива бол. Тях трябва да остържем преди да обвиняваме майките, пенсионерите и тези, които работят за един комат хляб.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

donnna - има и други грешки, ама да не издребнявамеntodorov - не говоря за майчинството като цяло, а за тези жени, на които им е било кеф да вземат суми под масата и и са се осигурявали на половината осигурителен минимум и са знаели какви са последиците.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Извадка от пресата днес:"Пазарджик скочи срещу скъпите горива02.03.2011 14.24 Жители на Пазарджик излизат на протест срещу високите цени на горивата.Организаторите призовават всички шофьори на 13-ти март масово да заредят многократно от веригата "Лукойл" бензин само за по 2 лева. По този начин ще покажем що е това подигравка с търпението на хората, категорични бяха инициаторите.В акцията ще се включи и Съюзът на българските автомобилисти, съобщи радио Пловдив.Протестните действия ще започнат в 12 часа на 13 март, тогава ще се приеме и протестна декларация, която ще бъде изпратена до Народното събрание.Припомняме, по данни на Българската петролна и газова асоциация цените на горивата у нас в момента са най-високите, достигани на вътрешния пазар."
          Fiat Marea TD100

Коментар

ele написа:
            Точно тези хора, на които животът им се струва лесен, си скъсват задника от работа. Не мисля, че точно тези хора имат пораженчески манталитет, защото тогава биха се отказали при най-малката трудност, защото да осигуриш на себе си и семейството си добър живот не е никак лесно и определено не включва 8 часов работен ден. Точно тези хора са много наясно какво трябва и какво не трябва да се прави, защото са много наясно, че с падане на цените на горивата нищо няма да се оправи и цените няма да паднат, особено след като вече са се вдигнали. Затова точно тези хора не виждат смисъл в протеста под тази си форма и предпочитат да си оползотворят времето в работа или друга полезна дейност, вместо да го губят за обречена кауза. На мен лично ми е писнало от познати-майки, които много добре знаеха какво майчинство ще вземат, като се осигуряват на 4 часа, а останалите пари вземаха под масата, и въпреки това не спират да мрънкат колко им било малко майчинството. Омръзнало ми е от хора, които по същата причина по-горе, вземат мизерни болнични и се оплакват, че до никъде не им стигат. Омръзнало ми е от хора, които се оплакват от заплата 400 лева, а като подпийнат започват да се хвалят как работят допълнително и им дават на ръка 1000 лева. Писнало ми е да ми казват как съм се била уредила и да цъкат с език без да знаят, че е имало месеци, в които съм работила по 12-14 часа на ден без почивка. На такъв познат предложих да ми помогне, като му дам същата сума, която аз ще получа - на следващият ден ми заяви, че той не можел така да работи, било много трудно да седи превежда 8 часа и се отказа от сума, която беше 3 пъти месечната му заплата и която можеше да заработи за по-малко от седмица.... Съжалявам, че ще го кажа, но България май заслужава и такива оправници и калта, в която е затънала, защото явно в тази държава почти всеки краде до където му стига ръчичката и се чуди на коя кълка да се облегне.В същото време има хора, които наистина няма какво да ядат и не получават никаква помощ от държавата, защото едни други хора им изяждат парите, и са готови да работят каквото й да е, стига да е някаква работа и да им плащат за това - за тези хора съжалявам най-много, защото те нямат нито избор, нито шанс за по-добър живот. Но те обикновено нямат коли, които да карат със скъпото гориво, така че не знам дали си заслужава да се споменават в този протест
            Споделям на 100%.

Коментар

Immortal написа:
              ele написа:
              Споделям на 100%.
              50%
              Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Колега TIP: На 100% споделям твоите 50% :D
                A17DTС/S

Коментар

На аукцион го обърнахте ....но много странен ....
                  FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Организиране на национален протест срещу цените на горив

Румен_Хинчев написа:
                    На аукцион го обърнахте ....но много странен ....
                    Не. Темата е сериозна...Поемаме си дъх и пак ще я бистрим. :D
                    A17DTС/S

Коментар

Мисли за ските вече , човеко Как искам и аз да захвана към хижа ,, Плевен ’’ - райско кътче с писти
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Организиране на национален протест срещу цените на горив

Румен_Хинчев написа:
                        Мисли за ските вече , човеко Как искам и аз да захвана към хижа ,, Плевен ’’ - райско кътче с писти
                        Не мога. Преди час напълних резервоара. :D Нека ми отмине малко... :D
                        A17DTС/S

Коментар

iuly_vn написа:
                          Припомняме, по данни на Българската петролна и газова асоциация цените на горивата у нас в момента са най-високите, достигани на вътрешния пазар."
                          Специално за нафтата това не е вярно, грешни са им данните, или по-скоро е усреднена стойност за период от време. В момента цената на нафтата на е 2.52 лв/лт.На 20 май 2008 съм заредил 60.85 литра в колата си на обща стойност 152 лв или 2.50 лв/лт.Една седмица по-късно, на 26 май 2008 съм заредил 11.73 литра на стойност 30 лева, или по 2.56 лв/литър. Това е по-висока цена от текущата в момента. На 6 юни съм зареждал, но не съм си записал цената. На 18 юли 2008 съм заредил 58.81 литра за 152.91 лв, тогава беше най-високата цена, на която съм зареждал - 2.60 лв. На 20 юли 2008 съм заредил още 19 литра на тази цена.На 4 август съм заредил 19.63 литра на цена от 2.36 лв/литър.По това време акцизът беше по-малък, нафтата беше с 5 пъти по-високо съдържание на сяра от сегашното, което май означава по-евтино производство. Също така в този момент нафтата е била "лятна", която е по-малко очистена от парафин, доколкото знам => отново по-евтино производство. Тогава нямаше и още някаква такса, която май въведоха на 1 яунуари 2010 и тогава цената се повиши със 7-8 стотинки. Като направя равносметка, ми се струва, че няма нищо необичайно в цените на горивото - тогава е било около и над 120 долара за барел, и е струвало около 2.40-2.50. Сега - същата работа. В момента цената е $ 115. nikolovvd каза за какво иде реч: всичко поскъпна тогава, защото всичко беше свързано с транспортни разходи. Поевтиня горивото до 40 долара за барел, 1.70 за литър нафта, но нито една стока или услуга не поевтиня. Сега пак цените се връщат на нива от преди 2.5-3 години, пак всичко поскъпва, оправдано с транспортни разходи. Няма ли кой да протестира срещу това? След 3-6 месеца нещата ще се стабилизират, горивото ще си стане около 2.10 - 2.20 за литър, но пак нито една стока или услуга няма да поевтинее. После китайците и северно-корейците ще се развълнуват, ще направят преврат, цените пак ще литнат в небето, и всичко пак ще поскъпне, и така цикъл...

Коментар

ogi28b написа:
                            Като направя равносметка, ми се струва, че няма нищо необичайно в цените на горивото - тогава е било около и над 120 долара за барел, и е струвало около 2.40-2.50. Сега - същата работа. В момента цената е $ 115.
                            115 $ е на сорта брент, мисля, че нас по-ни интересува цената на другия - тя е 100 -101 $ ...за другото си прав... аз не помня да са смъквали накога цената на градското билетче - помня го от 4 ст. до 1.00 лв. сега...
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Срещу кого точно ще протестирате? Срещу пазара? Срещу средиземноморската борса на петролни продукти? Изобщо замисляте ли се над понятието "ценообразуване на пазарен принцип"? Не протест, спрете да зареждате и ще бутнете надолу цената. Всичко друго е загуба на пари, енергия и време.Всичко най-добро.

Коментар

Airfan написа:
                                Срещу кого точно ще протестирате? Срещу пазара? Срещу средиземноморската борса на петролни продукти? Изобщо замисляте ли се над понятието "ценообразуване на пазарен принцип"? Не протест, спрете да зареждате и ще бутнете надолу цената. Всичко друго е загуба на пари, енергия и време.Всичко най-добро.
                                Прав си, обаче над 50% от парите които плащаме за горивото, отиват в бюджета. Улиците да са оправени? Паркинги нещо? Кал и мръснотия до уши, в градовете. Така че, протеста е оправдан до някаде.Иначе малко да се стопли, си изкарвам колелото. Просто да стане над 5 градуса, и да е сухо .
                                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
                                X