Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всяка година има една такава тема.Всяка година отговарям по един и същ начин.Безсмислено е да се протестира против цената на горивото в България. Шансовете да има успех такъв протест клони към нула.Има смисъл обаче да се протестира срещу качествата на горивата. Всеки бил в чужбина коментира ’ей сипах и колата литна а разхода падна с един литър’. Помислете си, ако горивата в България станат качествени - разхода на автомобила ви пада с 10%, да не отварям дума колко падат разходите по поддръжка на автомобила покрай щетите от лошо гориво. Помислете, 10%...все едно сега бензина да падне с 25 стотинки на литър.Няма как да смъкнат цените, държавата си е вързала гащите. Но в момента масово ни лъжат за това което сипват в резервоара. Ей затова може да се протестира и това може да свърши държавата - да изисква горивото да е качествено.

Коментар

ls1 написа:
      Всяка година има една такава тема.Всяка година отговарям по един и същ начин.Безсмислено е да се протестира против цената на горивото в България. Шансовете да има успех такъв протест клони към нула.Има смисъл обаче да се протестира срещу качествата на горивата. Всеки бил в чужбина коментира ’ей сипах и колата литна а разхода падна с един литър’. Помислете си, ако горивата в България станат качествени - разхода на автомобила ви пада с 10%, да не отварям дума колко падат разходите по поддръжка на автомобила покрай щетите от лошо гориво. Помислете, 10%...все едно сега бензина да падне с 25 стотинки на литър.Няма как да смъкнат цените, държавата си е вързала гащите. Но в момента масово ни лъжат за това което сипват в резервоара. Ей затова може да се протестира и това може да свърши държавата - да изисква горивото да е качествено.
      Ами тогава ела с нас , и това е понижаване на разхода,ако не дойдеш няма никой да те чуе.
      ----------------------------------------------------------------------------
      Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
      ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
      ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Айде прочети пак какво съм написал. Даже по-добре - утре сутринта.

Коментар

Прочетох-по качествени горива. ЦИТИРАМ : ’ей сипах и колата литна а разхода падна с един литър’. Помислете си, ако горивата в България станат качествени - разхода на автомобила ви пада с 10%, да не отварям дума колко падат разходите по поддръжка на автомобила покрай щетите от лошо гориво. Помислете, 10%...все едно сега бензина да падне с 25 стотинки на литър. ДРУГО ЛИ ИМАШЕ В ПРЕДВИД??????????????????????????????????????????? ?????????????????ИЛИ УТРЕ СУТРИНТА ДА ГО ПРОЧЕТА ТОВА ПАК?П.С.Не те разбрах със това за сутринта колега.

Коментар

ОПА , ДА .ГРЕШКАТА Е МОЯ.Темата е "Не на високите цени на горивата".Е, изчакай някоя и друга година ако някой реши да организира "НЕ НА НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ ГОРИВА" да се включиш, ако ли не - здраве да е .Важното е да си написал нещо за да отбиеш номера.Честно, писна ми вече от това безхаберие и всеки да се оправдава, ето сега ти отбелязваш че не е бил за некачествените горива протеста, а кога ще има друг такъв на твоята тема???Кажи каде се поръчват протестите да си поръчам на мен какъвто ми е на кеф днес, като платениет филми по кабеларките, днес ми се протестира срещу високата цена, утре срещу качеството, в другиден срещу цвета и т.н.НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТОВА Е НАЧАЛОТО И Е ПРОТЕСТ СРЕЩУ БЕДНОСТТА НА НАРОДА!!!Спирам да коментирам по тази тема повече.Пожелавам само здраве на всички и дано някой ден децата ни живеят по добре от нас .

Коментар

Протестът може и трябва да бъде единствено за ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ!И това всеки може да направи, като оцени собствения си труд на поне 5 пъти повече.Съгласете се, че ако взимахте по 2000 евро (4000 лева) месечно, нямаше и през ум да ви минава, че горивата са скъпи!!!Само че когато учителите направиха невъзможното в България, и се обединиха за национален протест, всички останали вместо да ги подкрепят, си казваха - тия пък какво искат, не стига че цяло лято са във ваканция... и пръснаха седянката.Искайте ДОХОДИ! Всичко друго е ,простете, изключително наивно.

Коментар

paralesa написа:
                Ей тоя последния пост ме изкара от кожата ми- Колега ти езика ли ще си чешеш тук или какво? Ти нямаш отговори на зададените въпроси,затова не заблуждавай всички с ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ!!! Всичко което си написал са твои предположения,а не отговори,не си пускай партенки моля
                Виж сега ... емоционалното ти състояние ни най-малко не ме вълнува.А дали аз си чеша езика, другите ще преценят.Като че ли аз пиша факти, а от твоя страна виждам само емоционални експликации без никакво покритие.В три поста, прегледай си ги сам какво смислено в полза на протеста или против нашите твърдения си написал.Така че в "аграрни" диалози не ми се влиза.Във връзка с последния ти пост, кое точно от отговорите ми ти прилича на "партенка"?Лукойл Нефтохим - Бургас, пазарува от няколко известни борси. Няма договори с определени страни, добиващи петрол.Ако имаш друга информация, моля да я споделиш.Лукойл Нефтохим - Бургас, купува на цена обявена на борсите, има ги на доста места в мрежата. Ако имаш друга информация, моля да я споделиш.Аз лично имам конкретна представа, но няма да я споделя по служебни причини.Но затова и написах: "цена близка до борсовата и не по ниска от нея".Ако имаш друга информация, моля да я споделиш.Процента на акиза върху горивата в държавите членки на ЕС е различен, като минималния допустим по Закон е 359 евро/1000 литра [безоловен], 302 евро/1000 литра [дизел]. Във Великобритания е 700 евро/литър за безоловен! Ние сме от страните с най-ниска ставка на акциза при горивата.Ако имаш друга информация, моля да я споделиш.Справка: Европейското законодателство, ако владееш добре някой от европейските езици, в което се съмнявам.Конкретно, ключова дума за Google: Excise Duty Tables [Part II - Energy products and Electricity]Акциза в момента в България е 710 лева [363.03 евро]/1000 литра [безоловен], 615 лева [314.44 евро]/1000 литра [дизел].Ако имаш друга информация, моля да я споделиш.Справка: Закон за акцизите и данъчните складовеЗа резерва, уточнихме. Не сме във война, нито пък в криза по смисъла на Закона.Намаляване на акциз и ДДС.Акциза може, той е по-особен данък, но само до минималните стойности. Има Европейски регламенти все пак, които трябва да спазваме.ДДС е почти невъзможно да се пипа. По ред причини, ако искаме да сме член на ЕС..Колко е тежестта на акциза и ДДС, в страницата на Lukoil.Конкретни, точни цифри.Държавното определяне на печалбата на частно дружество не е характерно за пазарната икономика и по тази причина е невъзможно да се случи.Кое от написаното определяш като нямане на отговор?Ако тези прости неща не можеш да схванеш, проумееш или да намериш като информация, едва ли има за какво да водим диалог.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

IvanIanushev:Държавата не може да подпомага частния бизнес, защото, ако го направи, предвид равнопоставеността в ЕС, трябва да подпомогне всеки друг бизнес в ЕС. Не знам защо трябва да се произвежда рапица за гориво, след като храните в световен мащаб продължават да се показват - много по-добре е да се произвежда пшеница или други култури. Immortal: Как да викат ДОХОДИ хора, които работят в частния сектор?
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Е добре качеството на горивата - Доста народ казва ,че се купува руски нефт.Malone казва не само руски.Руския май идва по-евтино ,ама и е по-некачествен - май за нафтата по-специално.Ако взимат от борсата нефт качествен цената не трябва да има голяма разлика от сегашната ,а качеството ще е съвсем друго нещо.ele - доходи в частния сектор си има начини да не ти я вдигат - в хранително вкусовия отрасъл в предприятие ти казват ние като реномирана компания след проучване на цените в отрасъла даваме в с малко ,но в повече спрямо другите в отрасъла.И ходи спори ,че тази компания е 2-3-4 по печалба в бг и плащане на данъци ,а парите за заплати не са никак много....
                    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Принципно подкрепям всякакви форми на протест от страна на народа, защото всеки знае , че народа ни е овчедушен, но като знам кои напоследък подстрекават народа към протести и разклащане на правителството, не го защитавам, но е първото, което се осмели да потърси някаква отговорност от досега ограбващите, това, че няма осъдени е заслуга на законите, създадени от крадците за да ограбват безнаказано. Та си мисля, че тия, които докараха страната до това безпомощно състояние, всичките тия правителства, които без пари изкупиха цялата икономика и остатъци от производство и най-вече медиите, сега притеснени от не много бързото, но все пак методично търсене на отговорност умишлено утежнява живота на българите, покачвайки цените на храни и каквото се сетиш, за да има недоволство и протести. Призивите в нета да излизаме с камъни и тем подобни зачестиха и не мисля, че са от обикновени безделници и фенове на агитки, а от хора, които са свикнали да грабят и сега са на празна ясла, по една или друга причина, нямат нищо против народа да им изиграе играта, та да сменят бентлитата с ферари на гърба на народа. Няма работа, няма пари. И кой е виновен, някой, който от една година е в управлението, или тия, които "управляват" от 20 години насам?! Кой държи заводите за производства на храни, тия, дето сега управляват или тия, които ги приватизираха преди 10-20 години?....................... Ако я караме така, ще бъде събарян всеки, който иска да направи нещо за страната си, от тия, които я докараха до това дередже. Защото винаги има какво да се краде, ако не от изпосталялия народ, то от европейските фондове........................ Вината на правителството за цените на горивата - има/няма я - никое правителство не ще да се откаже от тия пари, от акцизите, дали за да ги "усвоява" или да ги ползва, за да скърпи бюджета, все тая, необходими са и не искат да ги прежалят.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

А честити ви нови цени на билетите!Както ви писах вчера през 2008 при същите цени на горивата като сегашните, превозвачите вдигнаха цените с 40-50%.Вече 3-та година ги плащаме, въпреки спада на цените на горивата, който преживяхме през това време. Сега цените са като през Лятото на 2008 и превозвачите пак ще протестират, но за всеки случай си вдигнаха цените с 15-20% предварително, за да могат след протестите да ги вдигнат с още 20%. Който има къса памет рискува да падне в същата яма!Както казава една колежка - "В тази държава всичко, което се вдигне никога на спада!" Май от този факт най-доволни ще са жените! :D
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Re: Организиране на национален протест срещу цените на горив

Румен_Хинчев написа:
                          ntodorov написа:
                          Колега Хинчев - не съм по транспарантите, не обичам и шумните акции, не съм и против цената на горивата. Аз съм за това - много повече хора да се пързалят покрай мен и много повече хора да си го позволят, като мен. Аз съм против смирението българско. Аз съм против този, който търси крайни варианти за оцеляване и предпочита да живее, като скот, но да не гледа по-далеч от носа си... Явно човек живее така, както заслужава. А моят проблем е, че и в истинският си живот непрекъснато се налага да тегля хора без воля и души, които си мислят, че никога нищо не зависи от тях. Уморих се и аз. За това отивам на ски и най-малко цената на горивата ще ми е в главата. А и вече се убедих - тя се харесва на много хора. Уважавам избора им. :D
                          Колега Тодоров , защо обобщавате ?Защо мислите , че огромната част от хората търсят крайни варианти за оцеляване ?! Нежеланието на голяма част от хората да протестират си мисля , че е продиктувано от един прост факт - успяват да се вместят в бюджета си въпреки уж високите цени на течните горива. Приемете го .
                          Kолега Хинчев, къде прочетохте обобщаване ? Който трябва - се разпознава... Пък мерси, аз не обичам да се вмествам в бюджета си. Аз обичам да намествам бюджета си. Слава богу - успявам, но не ми е безразлично обедняването на хората около мен. Определено ми пука за другите. И хиляда пъти казвам: Далеч съм от мисълта, че, като развея транспаранта цената на горивото - ще падне, но поне да направим малкото за да разберат, че дишаме. Аз съм за Увеличаване доходите на хората. Аз съм за това да показваме, че, като данъкоплатци имаме и права.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ls1 написа:
                            и всяка година едни и същи доволни от живота хорица се мъчат да убеждават останалите,че всичко е така красиво и розово...Ако обаче манталитета не бе така пораженчески,нямаше да сме този хал Пораженци на бунт не са нужни,в тази връзка се радвам че такива като теб,няма да са там. Не само ти,а и ред други колеги тук
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                              ...Ако обаче манталитета не бе така пораженчески,нямаше да сме този хал

Коментар

Точно тези хора, на които животът им се струва лесен, си скъсват задника от работа. Не мисля, че точно тези хора имат пораженчески манталитет, защото тогава биха се отказали при най-малката трудност, защото да осигуриш на себе си и семейството си добър живот не е никак лесно и определено не включва 8 часов работен ден. Точно тези хора са много наясно какво трябва и какво не трябва да се прави, защото са много наясно, че с падане на цените на горивата нищо няма да се оправи и цените няма да паднат, особено след като вече са се вдигнали. Затова точно тези хора не виждат смисъл в протеста под тази си форма и предпочитат да си оползотворят времето в работа или друга полезна дейност, вместо да го губят за обречена кауза. На мен лично ми е писнало от познати-майки, които много добре знаеха какво майчинство ще вземат, като се осигуряват на 4 часа, а останалите пари вземаха под масата, и въпреки това не спират да мрънкат колко им било малко майчинството. Омръзнало ми е от хора, които по същата причина по-горе, вземат мизерни болнични и се оплакват, че до никъде не им стигат. Омръзнало ми е от хора, които се оплакват от заплата 400 лева, а като подпийнат започват да се хвалят как работят допълнително и им дават на ръка 1000 лева. Писнало ми е да ми казват как съм се била уредила и да цъкат с език без да знаят, че е имало месеци, в които съм работила по 12-14 часа на ден без почивка. На такъв познат предложих да ми помогне, като му дам същата сума, която аз ще получа - на следващият ден ми заяви, че той не можел така да работи, било много трудно да седи превежда 8 часа и се отказа от сума, която беше 3 пъти месечната му заплата и която можеше да заработи за по-малко от седмица.... Съжалявам, че ще го кажа, но България май заслужава и такива оправници и калта, в която е затънала, защото явно в тази държава почти всеки краде до където му стига ръчичката и се чуди на коя кълка да се облегне.В същото време има хора, които наистина няма какво да ядат и не получават никаква помощ от държавата, защото едни други хора им изяждат парите, и са готови да работят каквото й да е, стига да е някаква работа и да им плащат за това - за тези хора съжалявам най-много, защото те нямат нито избор, нито шанс за по-добър живот. Но те обикновено нямат коли, които да карат със скъпото гориво, така че не знам дали си заслужава да се споменават в този протест
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X