Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vaskoni_1980 написа:
    лесно ти е на теб ти си на метан
    В чуждата паничка манджата е много вкусна.Вместо да протестирам, аз търся варианти, за да се справяме с положението. Ако не си помогна сам няма кой да ми помогне.За да го сложа тоя метан съм теглил заем от банката, който още изплащаме. Друг е въпроса, че когато заема свърши вече ще съм избил вложените средства и наистина ще ми е ’лесно’. Лесно в тоз живот няма.Извинявам се за отклонението от темата.
    Manowar - Татко
    Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
    Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
    Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
    Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Здравейте, може ли някой да открие следната информация:1.От къде Лукойл доставя петрола си в България.2.На каква цена го купува?3.Колко е пороцента на акиза върху горивата в държавите членки на ЕС.4.Колко в момента е акциза върху горивата във България и с колко е скочил последните 2 години.5.Има ли право държавата да се намеси върху ценообразуването на горивата във България със пускане на част от резервите си или намаляване на акциза, ДДС, или регулиране на процента който си качва Лукойл и самите бензиностанций?Благодаря ви предварително.
      ----------------------------------------------------------------------------
      Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
      ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
      ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

ele написа:
        nasty: Къде съм казала всички да фалират - айде да не ми слагаш думи на клавиатурата, които не съм написала.
        Който оцелее - оцелее. Много грубо звучи - но е така. -Това си написала под оцелее преспокойно се разбира фалит.И защо го нападате студента - сега е млад да обикаля да види какво е около него!Да си разшири обзора малко.Аз като си живея до София и си имам работа и ми остават некакфи пари за забавления не означава ,че и на север и на юг хората всички имат работа.В София гледам за последните 2 месеца 3-4 нови чалготеки отвориха и то бая пари метнати там И горивото не ни е най-големия проблем ,а заплатите така е - ама ако искаме трябва за тях да се борим ,ама ще е трудно по-ред причини.
        Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
        Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
        Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Имайте предвид колеги, че аз съм един от многобройните превозвачи в страната, и искам да ви съобщя, че повишението на цените за транспорт още не е започнало, така че се стягайте освен за досегашното поскъпване на стоките, за още поне едно сериозно поскъпване.И за незапознатите само споделям: в момента караме на цени, при който карахме не нафта 2,16лв/литър.Така че спрете да си чешите пръстите, че веднъж като се вдихнала нафтата и билетчето се вдигнало и после не паднало повече.Държавата отказа да се вдига тока, така може и да сложи таван на цените според средната работна заплата в страната.Примерно на мен ми е удобно да карам на 2лв/литър с моята заплата.

Коментар

Dimo_J написа:
            Имайте предвид колеги, че аз съм един от многобройните превозвачи в страната, и искам да ви съобщя, че повишението на цените за транспорт още не е започнало, така че се стягайте освен за досегашното поскъпване на стоките, за още поне едно сериозно поскъпване.И за незапознатите само споделям: в момента караме на цени, при който карахме не нафта 2,16лв/литър.Така че спрете да си чешите пръстите, че веднъж като се вдихнала нафтата и билетчето се вдигнало и после не паднало повече.Държавата отказа да се вдига тока, така може и да сложи таван на цените според средната работна заплата в страната.Примерно на мен ми е удобно да карам на 2лв/литър с моята заплата.
            не може и не искам, защото се връщаме по комунистическо. Като не ти отърва да возиш на тази цена - вдигни я
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Черни прогнози за икономиката ни заради поскъпването на горивата:http://www.btv.bg/videos/novini/vide...chakvayte.html

Коментар

IvanIanushev написа:
                Здравейте, може ли някой да открие следната информация:
                1.От къде Лукойл доставя петрола си в България.[color=]Не те интересува, гледай цената на световните борси. Купува се от борсите, а не от ЕТ "Кадафи" - Триполи.[/color]2.На каква цена го купува?[color=]Близка до цената на световните борси и със сигурност не по ниска.[/color]3.Колко е пороцента на акиза върху горивата в държавите членки на ЕС.[color=]Различен, като минималния допустим по Закон е 359 евро/1000 литра [безоловен], 302 евро/1000 литра [дизел]. Във Великобритания е 700 евро/литър за безоловен! Ние сме от страните с най-ниска ставка на акциза при горивата.[/color]4.Колко в момента е акциза върху горивата във България и с колко е скочил последните 2 години. [color=]710 лева [363.03 евро]/1000 литра [безоловен], 615 лева [314.44 евро]/1000 литра [дизел]. Колко е скочил, не знам, нямам време сега да правя статистика.[/color]5.Има ли право държавата да се намеси върху ценообразуването на горивата във България със пускане на част от резервите си или намаляване на акциза, ДДС, или регулиране на процента който си качва Лукойл и самите бензиностанций?[color=]С пускане на част от резерва ... не знам. С този трафик по улиците трудно ще убедиш някого, че е ситуация за пипане на държавния резерв. Като че ли той е за други цели, а не за евтин бензин за гражданите по улиците. Държавния резерв [по Закон] се употребява само и единствено, цитирам, "при кризи, при положение на война, военно или извънредно положение"***С намаляване на акциз и ДДС, само до минималните стойности. Има Европейски регламенти все пак, които трябва да спазваме.***С държавно регулиране на процента печалба може, но ако се върнем 30 години назад и извадим Тато от гроба. Или да поканим Фидел Кастро.[/color]Модерирано! Нарушение на т. 1.6 от правилата на форума..:: EDIT ::.Моля те модераторе, когато редактираш, да го правиш така, че да запазваш естетичността на поста на автора.След твоята редакция, поста ми изглежда все едно го е писал ологофрен, а аз уверявам те не съм такъв.След като си премахнал аргументите, редно беше да премахнеш и тага.Така много ли ти харесва?Със същия успех можеше да редактираш аргумента "red" с аргумента "пембян".[color=пембян]Така изглежда[/color]Приемам вида на редакцията ти, като подигравка или най-малкото като демонстрация на неуважение към мен!И моля те, уточнете с останалите колеги модератори понятието "много цвят" в правилото което цитираш.Черното също е цвят [Hexadecimal 000] и е страшно много във форума.Безцветно не можем да пишем.Повече от очевидно е, че съм използвал друг цвят не от любов към шаренията, а за по-голяма пригледност на поста, кое е въпроса на колегата и кое е отговора ми.За по лесно четене.Докладвам се сам и оставям поста така, хубаво е да е ясно чие творение е външния му вид.[color=red:7d38ead2a8]Модерирано. Няма връзка с темата. Правилата на форума са написани ясно и точно. Постовете трябва да са във вид на "[/color]чист текст". Това в кавичките е начинът, по който трябва да изглежда текста, ако няма някаква специална причина да е различен. В твоя случай - такава няма - отговаряш на въпроси. Ако всеки, който отговаря, реши да оцветява текста, ще стане един труден за възприемане форум. "Чист текст" е текст с цвят, големина и стил по подразбиране. Подчертан, удебелен, наклонен или цветен текст, или комбинация от изброените - не е "чист текст".Когато си писал поста, ти си се съгласил с правилата на форума, но съзнателно си ги нарушил, по-точно т. 1.6. Не си нов във форума, за да не знаеш правилата му. Съзнателното нарушаване е неуважение към потребителите и екипа на форума. Модераторът е редактирал текста така, че да изглежда като "чист текст". Имал си време да оцветяваш, намери време и да го приведеш в естетичен вид, щом не ти харесва, стига този естетичен вид да е съобразен с т. 1.6 от правилата на форума. Всякакви предложения и коментари относно форума, модераторския екип, сайта, сървъра и др., се правят в съответния раздел, по съответния начин, а не в публична тема. Това е нарушение на т. 1.1 от правилата на форума. По този начин още веднъж показваш неуважение към екипа. За пореден път коментираш модераторска намеса, по-точно т. 4.2, което е още едно нарушение на правилата на форума. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по преценка на модераторите, а не по преценка на потребителите. Това е т. 1.10 от правилата на форума.Правилата на този форум - Прочети ги, ако нещо не е ясно - задай въпрос в съответния раздел. Ако всичко е ясно - моля, спазвай ги! Модераторски екип на fiat-bg.org
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

Ей тоя последния пост ме изкара от кожата ми- Колега ти езика ли ще си чешеш тук или какво? Ти нямаш отговори на зададените въпроси,затова не заблуждавай всички с ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ!!! Всичко което си написал са твои предположения,а не отговори,не си пускай партенки моля А тези,които ги "кефят" цените на горивата БРАВО,радвам се за вас,идете и пълнете до горе и се наслаждайте на брояча. Но се замислете -мазохизма не е нормално състояние Останалите,които не желаят да зареждат на тези цени,нека го покажем със ЗАКОННИ ДЕЙСТВИЯ,това е наше право На който му бъркаме в здравето може да спре да спре да чете тук,вместо да се излага оплитайки във фалшиви доводи и оправдания. Останете си безгласни букви щом ви харесва,но не се опитвайте да влачите и всички в посредствеността.Не ви се протестира -ок,но спрете да убеждавате и всички останали ,че са глупаци гонещи вятъра.
                  ex.Мареа ТД100

Коментар

IvanIanushev написа:
                    5.Има ли право държавата да се намеси върху ценообразуването на горивата във България със пускане на част от резервите си или намаляване на акциза, ДДС, или регулиране на процента който си качва Лукойл и самите бензиностанций?
                    Може само ако намали акциза, но така или иначе тва няма как да стане, щото ние сме на практика фалирала държава, ценовата и социалната ни ни политика не се определят изцяло от скъпото ни правителство, така че..........предполагам не си се чудил защо ДКЕВР има думата по другите ресурси като ток, вода, парно и др, но не и върху петрола......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

ele написа:
                      Dimo_J написа:
                      не може и не искам, защото се връщаме по комунистическо. Като не ти отърва да возиш на тази цена - вдигни я
                      Ele... Е па да я вдигне, колко да я вдигне??? На другите дали ще им е по-вкус високата му цена. ...Или ще кажеш: Пазар е... Да си смени "софтуера" и да търси други пътища за печелене на пари. Боя се, че трябва да го напиша, но и престъпника и обирджията са мислили така...Лошото Еле е, че хората обедняват все повече и повече. Работя с много контрагенти и, когато те изпитват трудност да ми заплатят услугата няма как аз да просперирам. Убеден съм, че в каквато и сфера да работиш, когато безработицата смазва клиентите ти, какъвто и "софтуер" да смениш, каквито креативност и предприемчивост да използваш - затъваш. Неизбежно е. Аз мисля за "другия" и знам, че когато има състоятелност и фирмата му работи - ще съм добре и аз. Тогава опциите ми са били по-големи - често и неограничени.ПЦ: Поста ми е тясно свързан с увеличаване цените на горивата. Не съм от хората, които едва свързват двата края, но искрено мисля за тези хора, защото познавам и нямане и имане...
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

IvanIanushev написа:
                        Здравейте, може ли някой да открие следната информация:1.От_къде Лукойл доставя петрола си в България.2.На каква цена го купува?3.Колко е пороцентЪТ на акиза върху горивата в държавите членки на ЕС.4.Колко в момента е акцизЪТ върху горивата във България и с колко е скочил последните 2 години.5.Има ли право държавата да се намеси върху ценообразуването на горивата във България със пускане на част от резервите си или намаляване на акциза, ДДС, или регулиране на процента който си качва Лукойл и самите бензиностанций?Благодаря ви предварително.
                        Колега, извинявай, ама така да знаеш, че изобщо не те приемам насериозно. Да беше прочел това, което си написал, поне. Как да отида на протест, като този, който го пропагандира говори за "бензиностанций"?ele нещо питаше, ама сигурно никой няма да отговори. Припомням:
                        ele написа:
                        И не разбрах какви са предложенията за мерки за намаляване на цената на горивото... има ли изобщо такива?
                        И аз искам да знам на какво се основава протестът и срещу кого точно ще е той? Или просто ще е събрание на площада и викане, после си отиваме вкъщи да спим?

Коментар

Malone написа:
                          Държавния резерв [по Закон] се употребява само и единствено, цитирам, "при кризи, при положение на война, военно или извънредно положение"***
                          Ми значи ние можем постоянно да го употребяваме тоя резерв.......отговаряме на две от посочените 4 положения.....
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

,,Криза’’ звучи много общо и с тази дума се злоупотребява от дракачите , Слави , президента , ББ , бабите на село , от децата вече дори . ,, Извънредно положение’’ няма обявено .
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Какво искаме ? Знаем всички ... евтини горива и услуги спрямо нашия стандарт ... !Или ще се направи нещо в тази крачка или във другата - повишаване на стандарта на живот.Защо аз не казвам как ще стане това ... защото не съм назначен и не ми се плаща за това, но като гражданин и свидетел на ниския стандарт на живот и постоянното увеличение на цените и усугите имам право да го поискам , а и мисля че е редно да го получа.По един или друг начин нещо трябва да се промени, тук и сега.На който му е писнало, да заповяда с нас, който е доволен-спокойно,по лошо няма да стане за него.

Коментар

Как така ще искате евтини горива, на какво основание? И аз искам, ама какво е основанието за това? Не ми се вижда смислено да се изпъча и да кажа - искам да ми е евтино горивото, защото просто ми е скъпо. То всичко ми е скъпо, защо само срещу горивото да протестираме?

Коментар

Working...
                                X