Никой не обърна внимание на поста на nikolovvd. Изключително уместен.Наистина много интересна статистика, която предизвиква въпроси.Излиза, че не ни "цака" държавата и производителя, а ни цакат стачкуващите до нас, тези които викат най-много.Защото според мен, производителя и държавата могат да дадат някакво смислено обяснение за цената на горивото.Няма обяснение обаче, защо цените на услугите свързани с горивото не следват увеличенията И намаленията, а само увеличенията.Когато се вдига горивото, вой до небето и увеличаване на цените. Смъкне ли се обаче, смъкване на цената на услугата няма. Увеличават си печалбата. Тихомълком.И то за сметка на тези с които до вчера протестираха.Е срещу това бих протестирал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Malone написа:Никой не обърна внимание на поста на nikolovvd. Изключително уместен.Наистина много интересна статистика, която предизвиква въпроси.Излиза, че не ни "цака" държавата и производителя, а ни цакат стачкуващите до нас, тези които викат най-много.Защото според мен, производителя и държавата могат да дадат някакво смислено обяснение за цената на горивото.Няма обяснение обаче, защо цените на услугите свързани с горивото не следват увеличенията И намаленията, а само увеличенията.Когато се вдига горивото, вой до небето и увеличаване на цените. Смъкне ли се обаче, смъкване на цената на услугата няма. Увеличават си печалбата. Тихомълком.И то за сметка на тези с които до вчера протестираха.Е срещу това бих протестирал.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
nikolovvd написа:Хайде да видим кой за какво се бори?Едно от основните искания е да се намали ДДС. Добре де, нали ДДС-то на горивото се приспада на фирмите. Ако не греша горивото на превозвачите в момента излиза 2 лв. за литър, а за гражданите 2.50!Другото за което се борят е намаляване на акциза. Този акциз не е ли същият като в ЕС.Нека някой, който е по-навърте в нещата да сподели, защото оставам с впечетлението, че някой пак иска да ни ползва.Няма лошо да протестираме, но да има резултат и за гражданите, защото си мисля, че някой частично ще си постигне исканията, а ние ще останем с пръст в уста. Хем ще ни вдигнат цените на услугите, хем ще плащаме скъпи и некачественни горива, защото за мен това е по-важният проблем - плащаме европейски цени за НЕевропейско качество!Едва ли някой мисли, че като сипва А95Н, то бензина е 95 октана! Дори колата не мисли така.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:mitkosoft написа:да ще се подобри понеже ползвам редовно кола просто ми е необходима не от прищевки който знае какво е кола по необходимост знае за какво говоря и със сегашните цени давам минимум 200 лева за гориво въпреки че съм на ГАЗ и ако се намалят цените колкото и да спестя е добре дошло...да броя си стотинките щото са малко...не ппия като свиня и не пуша така че си позволявам да карам кола..малко са ми парите за това си търся работа ама няма. въпреки че уча висше хубава специалност...и не ми говори за манната небесна всички в България знаем как се уреждат тези на които цял живот им е добре. Не пиши в темата ти казах пълниш я с негативизъмАЗ не ползвам колата си за работа,значи ми е прищявка така ли? Това е поредния ти "бисер" в този форум. Смятай с мен,да видим до къде ще я докараме и колко е необходимост и колко "прищявка" ! Всеки ден пътуваме трима души, 44 километра в двете посоки . Сменям два автобуса,жена ми 3 за да стигне до работа 1 лв единия,2 лв другия и 50ст градския. 3,50 в едната посока и толкова в друга ,айде моите са 3,не са 3,50...тоест за трима ни 9,50 и толкова на връщане 20лв! Та с кое да пътувам според теб? А автобус ли? Е да,но тая цена вече е прекалено...2,50 плащат в Европа,при това на двойно по-високи заплати... Това според теб е нормално така ли? Но да,аз забравих,че ти не виждаш край себе си,като ти е пълна чинийката ти стига. Това НЕуважаема се нарича ЕГОИЗЪМ. Я вземи се огледай как живеят хората край теб и престани да ги обвиняваш,че са некадърни,защото не са достигнали твоето равновесие. Не познаваш живота им,не знаеш какво са преживели и колко удара под кръста им поднесла съдбата. Радвай си се и спри да даваш мнение за всичко,което не разбираш и да се изтъкваш като най... Смешно,най-малкото и умните ти се смеят,глупавите като мен,се опитват да ти говорят,а все едно говоря със стената срещу мен...Тая без прозорците,която не "гледа" наникъде и не "вижда" нищо навън от стаята.
Immortal написа:Румен_Хинчев написа:Инженер Атанасов , някак много идеализирате западния свят . Карат ги за щяло и нещяло , но в много ситуации яхват велосипедите защото няма как да паркират колите си ( IMHO ).Повтарям пак - не съм против протеста, против избраната форма на протест съм. И то само защото знам, че няма да се постигне нищо.Ако има и капка надежда с такъв протест да се постигнат по-ниски цени на горивата - с удоволствие ще се включа.Беше даден пример с чорбаджиите едно време. И тук ситуацията е абсолютно същата.Колкото и въстания да вдигате, крайното решение би било ЕДИНСТВЕНО и САМО по желание на "Великите сили", при изпълнение на техните "Велики интереси". Ако някой си мисли, че българските възстания са били решаващи за освобождението ни, значи е велик идеалист. ; Реализма е една друга работа
Успех в начинанието. Ще ви подкрепям морално!
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa, колега, нали за това говорим.Че не става дума за крадене, а за някаква реално формирана цена. Продиктувана от цената на борсата, от курса на долара и ако щеш от настроението на Кадафи.И ако има печалба, то тя не е чак толкова голяма. Да, има я, но все пак "печалба" не е мръсна дума, всеки прави бизнес за да печели.И на практика може да се окаже, че Нефтохим "на нула" да продава, пак ще ни е скъпо, защото няма никой в джоба.Само че, това че джобовете са ни празни не се дължи на високата цена на горивата, а на ситуацията като цяло в страната.И сме съгласни, че вината е в управляващите и протест е нужен. Но не на тази тема.Как да го кажа ... от многото пишки, хващаме най-меката и искаме нещо да стане. Е няма как да стане, това е идеята. А не че сме цъфнали и завързали тези, които няма да участваме в протеста..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
paralesa1. Не съм се обръщала към теб персонално, така че ако се чувстваш засегнат си е абсолютно твой проблем, може би има за какво.2. Това да имаш кола не е право. Имаш кола, ако можеш да си я позволиш. Ако не можеш - има си и други начини на придвижване. След като можеш да си позволиш да си пълниш колата и да я караш, значи имаш пари. Ако цената за придвижване с кола и алтернативен транспорт е почти една и съща, разбира се, че ще изберетеш този, който ти е по-удобен. Ако пак не можеш да си позволиш колата, значи нещо не е наред със заплатата ти, защото, очевидно, няма да можеш да си позволиш и алтернативната форма на придвижване. 3. Който не е с нас е против нас е изтъркана фраза - не мисля, че някой от форума се е изказал против протест, хората се изказаха против протест без ясни искания, какъвто е този. Мисля, че по-горе ти го казаха - като ти свалят горивото, а ти плащаш вече повишени стоки и услуги с калкулирана по-скъпа цена на горивото - какъв е смисълът да подкрепяш тези, които вече ти забиват нож в гърба и ти продават на европейски цени с посредствено качество.4. Била съм и от двете страни, така че много добре знам какво е да нямаш да си купиш хляб. Не виждам нищо лошо в това да си харча парите, които съм изработила - това не е егоизъм, по-скоро мое право да правя със спечелените пари каквото искам, вкл. да подаря част от тях на някой, който няма. Не си ти човекът, който ще ми казва как да си харча парите. Харчи си твоите и си давай сам акъл как да ги харчиш. Давай и на жена си акъл ако искаш.5. Ти също си егоист според твоите разсъждения - ако ти искам 1000 лева да си купя плазма на части по 100 всеки месец, няма да ми дадеш нали? Защото си егоист - ако се обидиш от тази точка, то е поради твоята логика, не поради моето изказване. 6. Ако имаш нещо лично против мен - напиши ми го на лични - много хора се изказаха както аз се изказвам, но явно нещо ти бъркам в здравето, което разбира се е лошо само за теб - на мен не ми пука за твоето мнение - само гледай да не си изкараш някое предупреждение.7. Успех в стачкуването, имате моята задочна подкрепа.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Да ви припомня стандарта "Стара планина"!Никой не казва, че му е скъпо да купува кайма за 7-8 лв. на килограм, но е НАПИСАНО - БЕЗ СОЯ И ДРУГИ БОКЛУЦИ!Като ги хванаха, започнаха оправдания и спорове, но някой се отказаха, а други влязоха в правия път.И в този случай е същото. Единствената правилна реакция на държавата е да започне постоянен и стриктен контрол на качеството на горивата.Нали никой не си мисли, че държавата ще се изрепчи на ОПЕК или на борсата да свалят цената на нефта. Същото положение е и с Шел, OMV, Ромпетрол, Лукойл и т.н. Не сме САЩ и нямаме Буш за президент, че да прати самолетоносачите.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Здравейте, прави сте като казвате че протест точно срещу горивата не ни е първа грижа сега но аз ще отбележа че доста хора ползват своите автомобили за да отидат на работа, ползват ги за да работят с тях и в голяма част от случайте ползването на автомобила е належащо а не лукс.Дори за да отидете със жена си или децата си до близкия град за нещо което трябва да се свърши и по евтино е да сте 2-3 ма човека с една кола, отколкото с автобус да се пътува 30-50 км до мястото на което трябва да отидете.Отделен е въпроса че всеки има право почивните дни да отиде да види близките си които не живеят при тях, да забере семейството си и да го изведе на разходка или пикник някъде кадето трябва да се стигне с автомобила(несмятам че това трябва да се води като лукс да отидеш с автомобила си някъде през уикенда със семейството).Ето аз например на последната работа на която бях трябваше да изминавам по 50 км в двете посоки 22-24 дни във месеца, взимах 500 лв заплата (в добрите месеци когато имаше работа защото се оправдаваха че е криза и няма много работа сега та и заплатите ни намаляха) та от тия 500 лв давах средно около 150-200 лв за гориво всеки месец.Със автобус цената отиване и връщане е 7.2 лв. на ден - е горе доло същото идваше но по удобно и по бързо е с автомобила и затова пътувах с него.И накрая от тия 500 лв, остават 300 лв като извадим горивото.Отделно тази година съм платил 180 лв застраховка, 70лв, винетка, 20 лв данък,35 лв преглед и 20 лв преглед на АГУ то,това си е една заплата само по колата за тези работи.Това което аз искам да ги попитам ако дойдат на протеста и зададът въпроса - "За какво точко протестирате" ще им отговоря: ЦЕНАТА НА ГОРИВОТО СЕ ПОВИШАВА ВСЕКИ МЕСЕЦ, ОТ ТАМ СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ДОСТА ДРУГИ НЕЩА КАТО ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, ТРАНСПОРТ, УСЛУГИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ ... Е КАК МОЖЕ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА СЪС ТЕЗИ ЗАПЛАТИ КОИТО 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ВЗИМА В ТАЗИ СТРАНА А ТОВА СА 400-500 ЛВ. СРЕДНА ЗАПЛАТА .ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО ХОРА ВЗИМАТ И ПО 300 ЛВ ПО РАЗНИ МАГАЗИНИ И ПРЕДПРИЯТИЯ КАДЕТО РАБОТЯТ ПО 12 ЧАСА НА ДЕН.БЕЗРАБОТИЦАТА НАРАСТВА ОТ ДЕН НА ДЕН, СТОКИТЕ И УСЛУГИТЕ СКАЧАТ ПОСТОЯННО КАТО СЕ ОПРАВДАВАТ ЧЕ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА СКАЧАЛИ, Е НЕ ТРЯБВАЛИ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ НАМЕСИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН, ДАЛИ ЩЕ Е В ПОВИШАВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ В СТРАНАТА ИЛИ НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА И ОТ ТАМ И ЦЕНИТЕ НА ТЕЗИ СТОКИ И УСЛУГИ ЗА ДА МОЖЕ ВСЕ ПАК БЪЛГАРИНА ДА ПРЕЖИВЯВА А НЕ ДА РАБОТИ САМО ЗА ДА СИ ПЛАТИ ТОКА, ВОДАТА И ПЪТНИТЕ ДО РАБОТА И ОБРАТНО И ДА МУ ОСТАВАТ ЕДНИ 150-200 ЛВ С КОИТО ТОЙ ДА СЕ ИЗХРАНВА, ОБЛИЧА, ОТГЛЕЖДА ДЕЦА И ИЗДЪРЖА СЕМЕЙСТВО.ПОСЛЕ СЕ ПИТАТ АМА ЗАЩО МЛАДИТЕ НАПУСКАТ СТРАНАТА.СТИГА ТОЛКОВА, ТЪРПЯХМЕ С НАДЕЖДАТА НЕЩАТА ДА СЕ ОПРАВЯТ НО ТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО ЗЛЕ И ПО ЗЛЕ, АКО И СЕГА СИ ЗАМЪЛЧИМ БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ЖИВЕЕМ А ПРЕЖИВЯВАМЕ , ТОЗИ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГОРИВАТА Е ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТЕЖКИЯ ЖИВОТ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ВСКИ КОЙТО Е КАТО МЕН РАЗБИРА ЗА КАКВО ГОВОРЯ.КАЗВАТЕ ЧЕ НЯМАЛО КАК ДА СЕ НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА НИТО ОТ ДДС НИТО ОТ АКЦИЗ ЗАЩОТО БИЛ ОПРЕДЕЛЕН ОПТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.Е , АЗ ДА ГИ ПОПИТАМ ТОГАВА ТЕЗИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ 120 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА , И 200-250 ЕВРО СРЕДНА ЗА ТАЗИ СТРАНА НОРМАЛНО ЛИ Е ????СТИГА ТОЛКОВА, НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ И НИЕ СМЕ ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА СИ ПОИСКАМЕ АЗ ДА НИ ДАДЪТ.НЕИСКАХ ДА СПОМЕНАВАМ ТЕМАТА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НО... И НАШИЯТ РЕД ИДВА ПРИЯТЕЛИ, И НИЕ ЩЕ ОПРЕМ ДО ТОВА, А КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА И ТАМ ЕДВА ЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ДА СЪБЕРЕМ ТЕЗИ ТОЧКИ ЗА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМЕ И ДА СЕ РАДВАМЕ НА ВНУЦИТЕ НИ ТОГАВА, И НА ТАЗИ СТРАХОТНА ПЕНСИЯ ОТ 150 -200 ЛВ.КОЕТО ИМАХ ДА КАЗВАМ ГО КАЗАХ.КОЙТО МИСЛИ КАТО МЕН ДА ИЗЛЕЗЕ, А КОЙТО НЕ , РАДВАМ СЕ ЧЕ СА СИ ПОДРЕДИЛИ ЖИВОТА И ЖИВЕЯТ ДОБРЕ НО НЕМОЖЕ ВСЕКИ ВЪВ ТАЗИ СТРАНА ДА РАЗВИВА САМОСТОЯТЕЛЕН БИЗНЕС, АКО СТАНЕ ТАКА КОЙ ЩЕ РАБОТИ ЗА НАС ТОГАВА???П.С.ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ, ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ , ТОВА Е НАЙ ВАЖНО, А ДРУГОТО ТРЯБВА САМО ДА ГО ПОСТИГНЕМ.Модерирано. Нарушена т. 1.6 от правилата на форума.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
IvanIanushev: Ти виждаш проблем, но не знаеш как да го решиш. Не можеш да закърпиш кръпката "гориво" и да си мислиш, че вече си се оправил. Проблемът е в ниската покупателна способност поради ниските заплати. Върху това трябва да се работи, а не да се кърпят дупки като по улиците.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:IvanIanushev: Ти виждаш проблем, но не знаеш как да го решиш. Не можеш да закърпиш кръпката "гориво" и да си мислиш, че вече си се оправил. Проблемът е в ниската покупателна способност поради ниските заплати. Върху това трябва да се работи, а не да се кърпят дупки като по улиците.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
ele написа:IvanIanushev: Ти виждаш проблем, но не знаеш как да го решиш. Не можеш да закърпиш кръпката "гориво" и да си мислиш, че вече си се оправил. Проблемът е в ниската покупателна способност поради ниските заплати. Върху това трябва да се работи, а не да се кърпят дупки като по улиците.
Коментар
-
Който иска да протестира. Аз ще си стоя при семейството, или заедно със семейството ще излезем на разходка(било то и в квартала), защото бензина е скъп.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
Dimo_J написа:ele написа:IvanIanushev: Ти виждаш проблем, но не знаеш как да го решиш. Не можеш да закърпиш кръпката "гориво" и да си мислиш, че вече си се оправил. Проблемът е в ниската покупателна способност поради ниските заплати. Върху това трябва да се работи, а не да се кърпят дупки като по улиците.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар